Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Stijgingstendens bij AEX

Door Nico Bakker op 04 jan 2019 | Onderwerp: BNP Paribas Markets | Categorie: Beleggingsideeën

TA: Stijgingstendens bij AEX

Bij de start van het nieuwe beleggingsjaar gaan beer en stier heftig tekeer op het korte termijn speelveld van de AEX index. Ze tonen trampoline gedrag, ze springen flink heen en weer.

Maar per saldo overheerst een stijgingstendens, althans dat indiceert mijn swingteller en Trade Indicator. Een rebound naar 488 en daarna 512 lijkt aanstaande, lees maar verder.

Correctiefase

Dat er sprake is van een dalende trendfase hoeft verder weinig betoog lijkt mij. Lagere toppen en lagere bodems onder een rap dalende gemiddelde lijn karakteriseren het korte termijn beeld. Wat dat betreft voeren de beren de regie.

Maar vanaf de low op 472+ laten ze een rebound toe, een herstelbeweging binnen de downtrend. De opleving wordt bevestigd door de swingteller die op +4 staat. Ook mijn Trade Indicator onder op de grafiek indiceert een stijgingstendens, want de meter kleurt groen.

Goed, een stijging ligt voor de hand, maar tot hoever?

488 weerstand

De eerste rode streep, ofwel weerstand, ligt op 488+ in het veld, toevalligerwijs vrijwel gelijk aan de eerste Fibo retracement. Dus de opleving zou al geremd kunnen worden bij 488+.

Omgekeerd geredeneerd geldt dat de rebound aan kracht wint boven de rode streep, dan is er ruimte tot 512. De indicatoren bieden ruimte voor een uitbraak boven 488, dus dat lijkt mij dan ook het meest waarschijnlijke scenario.

Offensieve beleggers kunnen overwegen nu reeds bescheiden koopposities in te nemen om vervolgens boven 488 de positie uit te breiden. Ofwel, money management mag hier worden toegepast.

Blijven de bulls onverhoopt hangen tegen 488, of er verschijnen al eerder zwarte candles, dan niet aarzelen om de posites op te ruimen. Vergeet niet dat een mooie performance afhangt van een juiste Dashboard discipline en setup validatie. Succes!

amg

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.