Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Offensieve koopkans voor BAM

TA: Offensieve koopkans voor BAM

Het aandeel BAM is de laatste weken achtergebleven in de euforie. Er was sprake van een stevige correctiebeweging, de beren hebben de koers teruggedrukt richting de gemiddelde lijn, maar nu ziet het er naar uit dat de spelers zich opmaken om een inhaalslag te maken.

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waarom de chart een offensieve koopkans herbergt.

Sleepkabelsteun

In de afgelopen weken bevond het aandeel BAM zich in een stevige correctiebeweging. Vanaf de top op 5,44 is de koers met overwegend zwarte candles teruggedrukt richting de gemiddelde lijn. Er zijn diverse indicaties dat de bulls zich opmaken om de weg omhoog weer nieuw leven in te blazen.

De swingteller staat deze week immers op -8 en ook kan de sleepkabel steun aanreiken. Als komende week een solide witte candle wordt gevormd boven de gemiddelde lijn, dan wordt bodemvorming bevestigd en kan de uptrend worden hervat. Een beweging richting de 5,44/5,50 zone ligt dan in het verschiet.

Aangezien het neerwaartse risico beperkt is tot aan de 55 SMA lijn op circa 4,70, ligt de risk-reward ratio er alleraardigst bij. Kortom, positieve vooruitzichten voor BAM, de grafiek herbergt veel stijgingspotentieel richting de jaarultimo, voorwaarde is wel dat de koers boven de gemiddelde lijn blijft bewegen.

Bulls in aantocht

De correctiebeweging lijkt op te drogen boven de gemiddelde lijn, hetgeen koopkansen biedt. Offensieve spelers kunnen overwegen om reeds te anticiperen op bodemvorming door nu wat koopposities in te nemen, trendvolgende beleggers wachten zo mogelijk op ‘swing +1’.

Zij missen dan mogelijk het eerste stuk van de upswing, maar dat is de prijs die zij betalen voor meer zekerheid. Succes!

raex

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links