Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: AEX naar 530 en 540

TA: AEX naar 530 en 540

De koersbewegingen op het korte termijn AEX speelveld zijn zeer turbulent, beer en stier strijden heftig, waarbij het er naar uitziet dat de index binnenkort naar 530 en 540 gestuwd kan worden. Voorbereidingen worden getroffen, waarbij het zaak is dat cruciale steungrenzen niet sneuvelen. Ik zal het spannende speelveld nader duiden en het steunscenario omschrijven.

SMA vangnet

In de afgelopen weken is de AEX index langzaam maar gestaag omlaag gedrukt vanaf de krap 538 top en weerstand tot aan de gemiddelde lijn die nu op 522+ in het veld ligt. Op de dagkaart kunt u goed zien hoe de gemiddelde lijn, mijn 55 SMA trendvolgende indicator, dienst doet als dynamische trendlijn en vangnet voor de bulls.

Meteen maar het eerste stukje van het scenario. Zolang de AEX boven 522 noteert is bodemvorming aannemelijk als opmaat voor een nieuwe stierenactie. Maar kijk even verder. De swingteller heeft onlangs de downswing, de correctiebeweging, afgerond en probeert nu in een plusstand te springen.

De bulls proberen al op te veren, maar de lange sprieten op de magere bodies tonen aan dat hun pogingen rap worden geblokkeerd. Tot slot een blik op de RSI die inmiddels uit OS-gebied is getreden en aanstalten maakt om de 50-lijn op te zoeken en mogelijk te passeren.

Bodemstampers gezocht

Alles overziende kom ik tot de bevinding dat voorbereidingen worden getroffen om de korte termijn uptrend nieuw leven in te blazen. Nu nog dappere en turbulente stierenstootjes, straks wellicht solide witte candles op de SMA lijn.

Daartoe worden bodemstampers gezocht die de bulls een handje kunnen helpen. Dan is er zicht op een rally naar 530+ en daarna de krap 540 passage. Ook de onderkant van het veld goed inspecteren. Mocht de AEX onder de SMA lijn en onder de groene steunstreep op 519+ worden gedrukt, dan nemen de beren het stokje over.

Dan vervalt het positieve scenario, dat begrijpt u.


Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links