Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

TA: Sleepkabelsteun voor NN Group

Steunvorming voor NN Group is in de maak

In de afgelopen weken stond het aandeel NN Group flink onder druk. De beren hebben flinke tikken uitgedeeld, maar thans ziet het er naar uit dat steunvorming in de maak is. De spelers ervaren immers sleepkabelsteun, waardoor de uptrend intact blijft.

Aangezien de risk-reward ratio er aantrekkelijk bij staat, presenteer ik voor u een offensieve koopkans. Kijkt u met mij mee naar de weekgrafiek. 

Bodemvorming

Het aandeel NN Group laat regelmatig significante up- en downswings zien. De gemiddelde lijn ligt echter al geruime tijd vlak in het veld, dus de trendmatigheid is laag. In de laatste maanden van 2016 werd de koers flink omhoog gestuwd, de spelers reikten met een volledige +9 swing tot een top op 33,96.

Vanaf dit niveau ging een correctiebeweging van start. Met zwarte candles werd de koers in rap tempo teruggedrukt richting de gemiddelde lijn. Voor de kopende partijen is dit het moment om weer in actie te komen. Er is deze week een witte candle in de maak, waardoor de sleepkabel uitstekend dienst doet als dynamische trendlijn.

Een hervatting van de uptrend richting de recente top op 33,96 is dan ook aannemelijk. Vanaf de huidige koers biedt de propositie een prima risk-reward ratio van circa 1:3, het neerwaartse risico is immers beperkt tot aan de steunstreep op 28,40. Zolang de koers boven 28,40 noteert, is het geschetste positieve scenario valide.     

Bulls aan zet

De spelers veren op vanaf de gemiddelde lijn, hetgeen koopkansen biedt voor swingtraders. Zij kunnen overwegen om met een stop op 28,40 de verwachte opmars richting 33,96 mee te spelen.

Als binnenkort ook de swingteller op +1 springt, kunnen trendvolgende beleggers aanhaken. Bij indicaties van topvorming bij de rode streep is het vervolgens raadzaam om de posities weer te neutraliseren. Succes!    

Klik op de grafiek voor een grote versie

Meer Beleggingsideeën 
van BNP Paribas Markets


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links