Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Shell in verse upswing

Shell in verse upswing

Het is altijd interessant om een correctie op de dagchart te volgen om vast te stellen wanneer de bulls weer terugkeren in de arena om de kortetermijn-uptrend te hervatten.

Dit is thans het geval op de dagchart van RDShell, waar dan ook een kooppositie overwogen kan worden.

Correctie is klaar

klik om te vergroten

Dat de ondertoon positief is, behoeft verder geen commentaar lijkt mij. Thans is het van belang om vast te stellen dat de eerder ingezette correctie vanaf de €21,38-zone opdroogt en plaats mag maken voor een verse upswing.

Hoe kom ik tot die wijsheid? Welnu, ik zie een groene steunstreep op €19,20, nipt boven de 50%-Fibolijn en ruim boven een opkrullende SMA-lijn. Mogelijk dat vandaag de derde witte candle wordt geplaatst met de swingteller op +1 en de RSI net boven de 50-lijn.

Die combinatie leidt tot een positieve groene DBS-indicator, die hiermee de Up-status op het Dashboard aangeeft. Het is de eerste groene staaf in hopelijk een hele serie tot €21+ aan toe, want dat is het koersdoel van de huidige upswing.

Coaching

Bodemstampers in actie, de bulls aan zet met de intentie de uptrend nieuw leven in te blazen tussen €19,20 steun en €21,38 weerstand. Het scenario heeft een minder fraaie risk/rewardverhouding van ruim 2, dus dat impliceert dat een BNP Paribas Turbo Long 10,80 met een hefboom van 2 de voorkeur geniet.

Bij koersvorming in de buurt van €21+, danwel bij een break onder €19,20 wordt de Turbo Long gesloten, maar dat begrijpt u wel.

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in Turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe Turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links