Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

AEX toont trendomkeer

AEX toont trendomkeer

Op de kortetermijnspeelvelden neemt de spanning toe. Komen de bulls terug in de arena of laten ze toe dat de beren hun grip kunnen vergroten en zelfs een dalende trend gaan starten?

Dat laatste dreigt op de dagchart van de AEX. Lees maar snel verder.

Klassieke trendomkeer

Volgens de regels die gelden voor een trendomkeer, zien we een klassiek patroon op de dagkaart. In eerste instantie is er een doorbraak onder de SMA-lijn, ofwel een breakout-beweging tot aan de spike op 751+, gevolgd door een pullback richting de SMA-lijn om die als weerstand te testen.

Vorige week werd deze test succesvol uitgevoerd, getuige de twee candles tegen de gemiddeldelijn. Bovendien leverde de 50% Fibo-lijn op 777+ weerstand en ketste de RSI af tegen de 50-lijn.

Normaal gesproken zijn dit voldoende indicaties om topvorming te verwachten als opmaat voor een dalende trendfase. Een vervolg van de serie lagere toppen en lagere bodems, maar nu onder de SMA-lijn, lijkt aanstaande.

klik om te vergroten

Afronding pullback

Het is nog pril, maar met de huidige voortgang kan de pullback worden afgerond met een zwarte candle en swingteller op -1. Mogelijk komen er nog wat stuiptrekkingen, waardoor de Down-stand op het Dashboard wordt uitgesteld, maar de toon lijkt gezet.

Zolang de AEX onder 777+ punten noteert, kan de pullback worden afgerond en kunnen de beren hun grip vergroten richting de 750-puntenzone. Slechts en alleen bij overtuigende koersvorming boven 777+ punten raakt de berenkou uit de lucht en kunnen de bulls proberen opnieuw een uptrend te starten.

Coaching

Anticiperende beleggers kunnen overwegen voor te sorteren op een nieuwe downtrend. Zij doen dit met een BNP Paribas Turbo Short met een hefboom van 5 als zij de zogenaamde Risk-Reward-Hefboomregel toepassen.

Bij een AEX stand van 772 punten is er 5 punten verliesrisico (chartstop 777) en 22 punten winstpotentieel (target 750), hetgeen een ratio van 4,4 behelst, afgerond 5.

De Turbo wordt weggedaan boven 777 en wordt verzilverd bij 750, dat moge duidelijk zijn. Succes!

Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in Turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe Turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links