Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
Investeringsidee: Zilver

Investeringsidee: Zilver

Ondanks dat de goudprijs de afgelopen maanden steeg tot boven de 1300 dollar per ounce was de prestatie van zilver zwak. Het lijkt erop dat de relatie tussen goud en zilver verbroken is.

De twee edelmetalen waren voorheen sterker aan elkaar gecorreleerd dan nu het geval is. Als gevolg steeg de goud/zilver ratio in september tot 79. Sommige marktvorsers zien dit als een koopsignaal.

Barrière niet doorbroken

Sinds begin dit jaar wist zilver niet de barrière van 19 dollar per ounce te doorbreken. Ook al lijken de fundamentele factoren positief doordat de vraag naar zilver toeneemt.

Op korte termijn volgde zilver de koers van de goudprijs, die de afgelopen dagen onder druk is komen te staan. Edelmetalen die geen dividend uitkeren en geld kosten om te bewaren kunnen zelfs in een verkoopperiode bevinden. Deze mogelijke trend wordt gestimuleerd door een sterkere Amerikaanse dollar.

Zilver onder druk door Yellen

Yellen’s toespraak over het huidige monetaire beleid van de FED heeft zilver onder druk gezet. Yellen is van mening dat de FED de kracht van de Amerikaanse arbeidsmarkt wellicht heeft onderschat en oververhit kan raken, wat zou leiden tot een hogere inflatie.

De Amerikaanse dollar is sterker geworden na de speech van Yellen, wat negatief is voor zilver. Verder is de kans groot dat de FED nog voor het einde van 2017 de rentes zal verhogen. Dit kan de druk op edelmetalen verlichten, maar de toekomstige ontwikkelingen moeten worden afgewacht.

De producten zijn verhandelbaar bij DEGIRO, Lynx en Interactive Brokers.

Investeringsidee: Zilver

Meer Beleggingsideeën van 
Bank Vontobel Europe AG


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.