Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Meer dan rendement alleen

Meer dan rendement alleen

Beleggen in Nederlandse MKB-bedrijven is in trek, zowel bij professionele beleggers als particuliere investeerders. Beleggers zijn op zoek naar een aantrekkelijk rendement op hun vermogen en rentes tussen de 6 en 9% per jaar klinken bij velen als muziek in de oren.

Daarnaast biedt een belegging in MKB-leningen ook een mooie toevoeging op een beleggingsportefeuille door de lage correlatie met de andere beleggingscategorieën als aandelen, vastgoed en obligaties.

Dus vanuit deze twee oogpunten (lage correlatie en hoge rendementsverwachting) is het interessant voor een belegger om deze markt eens goed te bekijken. Maar er is nóg een ander motief dat wordt genoemd bij het investeren in het Nederlandse bedrijfsleven.

Hollands trots

Groeibedrijven zijn van groot economische belang voor Nederland. Ons Nederlandse ondernemingsklimaat is de laatste jaren aanzienlijk beter geworden. Veel bedrijven hebben tijdens de crisis ingeteerd op het eigen vermogen en zijn nu toe aan een groei-injectie.

De businessplannen van ondernemers zijn door de betere economische vooruitzichten in diverse sectoren goed te financieren. Maar de tijd dat een ondernemer voor een bedrijfsfinanciering gewoon naar de bank kon, ligt achter ons.

MKB-ondernemers krijgen steeds vaker nee te horen bij een financieringsaanvraag. Door Basel zijn de eisen ten aanzien van kredietverlening steeds strenger geworden. Het is een probleem voor het hele Nederlandse MKB, van groot tot klein.

Op enkele uitzonderingen na hebben zelfs ook de snelst groeiende bedrijven van Nederland, de Gazellen, moeite met het verkrijgen van een lening. De motor van de Nederlandse economie, het MKB, loopt zo steeds vaker vast.

Goed alternatief

Gelukkig voor het Nederlandse MKB is er een alternatief. Investeerders worden zich steeds meer bewust van de groeikansen van het Nederlandse MKB en zij kunnen bijdragen aan die groei door te investeren in deze bedrijven tegen een aantrekkelijk rendement.

Gezamenlijk hebben mogelijke investeerders het vermogen om het Nederlandse MKB te voorzien van de noodzakelijke brandstof en kunnen ze ervoor zorgen dat de motor blijft ronken.

Een financieringsplatform waar investeerders terecht kunnen als zij zoeken naar beleggingsmogelijkheden in het Nederlandse MKB, is Voordegroei. Bij Voordegroei selecteren wij reeds succesvolle MKB-bedrijven die heldere groeiambities hebben en daarvoor financiering zoeken.

De juiste bedrijven

Voordegroei werkt met een strikt selectieproces en een strak kredietbeheer. Bedrijven die aan onze eisen voldoen en een goede business case hebben, krijgen de mogelijkheid deze financiering aan de investeerders van Voordegroei aan te bieden.

De rente die u als investeerder hiervoor ontvangt, is een realistische afspiegeling van het risico-rendementprofiel van de investering. 

Voor de investeerder heeft het duidelijk voordelen om te investeren bij een platform waar alles draait om het selecteren van de juiste bedrijven. De investeerder weet dat er serieus gekeken is naar de cijfers van de onderneming, het businessplan en naar de ondernemer zelf.

Daarnaast blijft Voordegroei ook na het verstrekken van de lening, vinger aan de pols houden bij de onderneming. Wel zo’n prettige gedachte voor u als investeerder als u uw geld hieraan heeft toevertrouwd. Investeren bij Voordegroei kan al vanaf 1000 euro.

Meer Beleggingsideeën van Voordegroei

Dit artikel is geschreven door Vera van Kesteren.


Het auteursteam van Voordegroei bestaat uit Bart Vemer, Vera van Kesteren en Ivo Feeke. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies. Alle informatie over het investeringsaanbod en mogelijkheden van financiering bij Voordegroei vindt u op de website. Voordegroei heeft een ontheffing bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links