Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Liveblog 22 juni 2021

GrandVision onderuit op licht hoger Damrak
 1. GrandVision onderuit op licht hoger Damrak

  ABM Financial News
  09:11

  (ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste dinsdag kort na de beursgong 0,2 procent hoger naar 725,41 punten, terwijl de Midkap 0,1 procent won.

  Onder de hoofdaandelen woin alleen Royal Dutch Shell meer dan 1 procent. Prosus was het enige aandeel dat meer dan 1 procent prijs gaf.

  In de AMX won Alfen meer dan 2 procent na een eerste belangenmelding van Mitsubishi.

  GrandVision ging daarentegen onderuit met 8 procent. De optiekketen verloor een arbitragezaak tegen EssilorLuxottica. Er werd geoordeeld dat GrandVision wel degelijk materiële inbreuk heeft gemaakt op haar verplichtingen in het kader van de ondersteuningsovereenkomst die werd gesloten in verband met de overname door EssilorLuxottica. Hierdoor kan Essilor besluiten af te zien van de overname van GrandVision. Onduidelijk is nog wat Essilor zal doen.

  HAL verloor 4,7 procent en Essilor 1,6 procent.

  In de AScX won Accsys 5 procent na het raporteren van cijfers. Ordina klom 2,5 procent na het presenteren van nieuwe doelstellingen voorafgaand aan een beleggersdag. Kendrion verloor 1 procent.

  ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

 2. CPB: gunstige vooruitzichten Nederlandse economie

  ABM Financial News
  08:37

  (ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse economie herstelt zich snel nu het aantal coronabesmettingen afneemt en de vaccinatiegraad toeneemt en de vooruitzichten blijven gunstig. Dat blijkt dinsdag uit de juniraming van het Centraal Planbureau.

  Het CPB voorziet een groei van de economie in 2021 en 2022 met ruim 3 procent per jaar. De werkloosheid blijft volgens het Planbureau in 2022 beperkt tot 4,1 procent, vrijwel gelijk aan het gemiddelde in de periode 2017 tot en met 2019, voor de crisis.

  "Het bbp-niveau komt in 2025 weliswaar 1,5 procent lager uit dan voor de coronacrisis werd voorzien, maar dat is gunstiger dan het negatieve effect van 3 procent waar eerder van werd uitgegaan", aldus het CPB. "De permanente economische schade van de coronapandemie blijft dus naar verwachting beperkt."

  "Wij maken een bijzondere crisis mee. Een crisis die gekenmerkt wordt door forse productiedalingen in specifieke sectoren, die echter krachtig herstel laten zien zodra de coronasituatie versoepelingen toelaat", aldus directeur Pieter Hasekamp van het CPB.

  Het CPB merkte nog wel op dat de loonstijgingen in nieuwe cao’s worden gedrukt doordat sommige bedrijven, met name in de dienstensector, nog een zwakke financiële positie kennen. 

  Deze effecten zullen naar verwachting tot in 2022 aanhouden. 

  Voor de marktsector valt de cao-loonstijging terug van 2,8 procent in 2020 naar 1,7 procent in 2021 en 1,8 procent in 2022, zo wordt voorzien. Daarmee blijft de cao-loonstijging in 2021 achter bij de prijsstijging. Bij ongewijzigd beleid daalt de koopkracht volgend jaar met 0,3 procent, aldus het CPB.

  ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

 3. Crystal Peak haalt 150 miljoen dollar op

  ABM Financial News
  07:54

  (ABM FN-Dow Jones) Special Purpose Acquisition Company Crystal Peak heeft 150 miljoen dollar bij beleggers opgehaald en de SPAC krijgt vandaag een notering aan de Amsterdamse beurs. Dit maakte Crystal Peak dinsdagochtend bekend.

  De SPAC onder leiding van Michael Tobin, Rupert Robson en Seth Schelin gaf eerder aan dat zij de opbrengst van de plaatsing binnen achttien maanden wil investeren in een techbedrijf in Europa, het Midden-Oosten of Afrika.

  Er zijn 15 miljoen zogenoemde units verkocht tegen 10,00 dollar per stuk. Een unit bestaat uit één aandeel en een halve warrant.  

  De beursgang wordt begeleid door Jefferies en Van Lanschot Kempen Health Management.

  ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

 4. New Amsterdam Invest op 6 juli naar Damrak

  ABM Financial News
  07:44

  (ABM FN-Dow Jones) New Amsterdam Invest heeft het prospectus voor zijn beursgang op 6 juli gepubliceerd en heeft tevens het boek geopend om 25 tot 50 miljoen euro op te halen. Dit bleek dinsdagochtend.

  Het betreft een zogeheten Special Purpose Acquisition Company, ofwel SPAC.

  De SPAC wil met de uitgifte van 1,25 tot 2,5 miljoen units, een combinatie van aandelen en warrants, tot 50 miljoen euro ophalen om een bedrijf over te nemen dat actief is in de Nederlandse, Duitse, Britse of de Amerikaanse commerciële vastgoedmarkt. Uiteindelijk wil het investeringsvehikel de vastgoedportefeuille laten groeien naar een omvang van 40 tot 100 miljoen euro.

  New Amsterdam Invest beoogt een stabiel dividend.

  Eind mei kondigde New Amsterdam Invest al de intenties voor een beursgang op het Damrak aan.

  ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links