Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

RDS 2020

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
49 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Hoppschwiiz
0
Stof tot nadenken en wellicht een knuppel in een hoenderhok. Borrelpraat van oliemensen. Elk alternatief voor fossiele brandstoffen levert maar een fractie van de marge op vergeleken met het huidige business model. Salarissen worden inmiddels gecapped bij Shell. Wat te denken van de dividenduitkering? Mijns inziens onmogelijk vol te houden.
Ik ben opgevoed met de kreet “olies zijn voor weduwen en wezen” en tussen de 15 en 25% mag in oliewaarden belegd worden van een aandelendeel van een portefeuille. Ik betwijfel het.....
Hoppschwiiz
0
@planet earth is blue, bronnen zijn relevant. Ik laat me bij voorkeur informeren door mensen die weten waar ze het over hebben, of het beleid bepalen. Anders wordt het snel gel.l in de ruimte. Moet je zeker in het cafe mee oppassen ;-)

Die dividend discussie is er al jaren, vandaar dat met name de marge opmerking mij interesseerde. Zelf nooit bij stilgestaan, maar wel heel belangrijk. Die dividend pay out houden ze niet heel lang meer vol. En dan kun je zelf bedenken wat dat met de koers zal doen
Planet Earth Is Blue
0
@Hoppschwiiz, ik heb hele goede bronnen, en ik trek niet in twijfel dat jij die ook hebt. Laten we het daar bij houden. Ik was niet op zoek naar een pissing game.
Gr. B
buy&hold-style
2
quote:

Hoppschwiiz schreef op 15 januari 2020 16:04:


Die dividend pay out houden ze niet heel lang meer vol. En dan kun je zelf bedenken wat dat met de koers zal doen


Heb je dit geanalyseerd, doorgerekend, beargumenteerd, of is dit meer een mening zonder onderbouwing? Dat laatste is heel gebruikelijk op het Iex forum, je bevindt je in dat geval in goed gezelschap.

Als ik naar de Dividend pay out kijk, zie ik die juist enorm verbeteren door de sterke kasstromen en de enorme share buyback Icm de enorm lage rentelast. Dat zorgt er voor dat de payout ratio de komende jaren alleen maar daalt. Geen enkel signaal dat ook maar hint op enige problemen met de Dividend pay out, er komt juist ruimte voor Dividend verhoging.

Bij beleggen vind ik het overigens altijd bemoedigend om overtuigde meningen te lezen die niet stroken met de feiten. Dat geeft mij weer hoop om die manisch depressieve markt te verslaan middels nuchtere analyse.
Planet Earth Is Blue
0
@buy&hold-style,
ik heb vergelijkbare vragen op de post van @Hoppschwiiz.
Ik zou willen toevoegen : als je kijkt naar de cash flow generation, dan zie ik voorlopig geen problemen

Hoppschwiiz
3
“Niet heel lang” en “voorlopig” zijn rekbare begrippen. Ik zit niet op iex als analist (daar moet ik oa mijn brood mee verdienen), maar beschouw het als een luchtig medium dat mij soms nuttige informatie geeft, een glimlach en heel af en toe irritatie. Ik post mijn gedachten, vragen of op het net gevonden info. En zeker geen analyse

Wat ik wilde delen is de opmerking dat RD een totaal ander bedrijf wordt op termijn. Alle activiteiten buiten olie, kosten heel veel geld en zullen veel minder opleveren. Of je het daar wel of niet mee eens bent, is voor mij niet zo relevant.

Maar zolang er olie in overvloed is zal het met de oliereuzen ook ok gaan (en kan ik 8 en 12 cilinder auto’s blijven rijden :-))
A3aan
0
Ik ben het eens met Hopp. Maar dat vind ik al een aantal jaren. Kijk maar eens naar koers 20 jaar terug. De koers stond toen nauwelijks lager, dus dat wezen en weduwe idee is al lang achterhaald. Ik beleg al jaren niet meer in Shell. Hooguit koop ik bij een flinke daling een paar calls om toch soms wat euro's mee te pikken. Voor de lange termijn hoef ik ze niet ondanks het dividend. Krijg je bij veel andere aandelen ook met een mogelijk koersstijging erbij.
buy&hold-style
0
De koers heeft netto weinig gedaan.Koers/winst verhouding is wel gedaald, dus Shell is goedkoper geworden (tegen de brede markt in die duurder is geworden). Dividend is royaal en bekend. Kern is de vraag of we onderin de oliecyclus zitten, dan kan zowel winst als verwachtingswaarde (K/w) weer flink stijgen. Helaas kan ik ook niet in de toekomst kijken, dus dat staat open voor speculatie en discussie.

Dat de toekomst anders zal zijn dan het verleden ben ik het mee eens, daarin kan ik Hop volgen. Daarbij geldt ook dat de onderliggende resultaten simpelweg robuust zijn en al jarenlang een verbetering laten zien. Betrek dat ook in je analyse. De markt waardeert die echter niet, wellicht mede door ESG trend.

Succes allen
Landgenoot
0
quote:

Hoppschwiiz schreef op 15 januari 2020 19:04:Wat ik wilde delen is de opmerking dat RD een totaal ander bedrijf wordt op termijn. Alle activiteiten buiten olie, kosten heel veel geld en zullen veel minder opleveren. Of je het daar wel of niet mee eens bent, is voor mij niet zo relevant.Helemaal mee eens. Daarom geen Big Oil voor mij.

Nice guy
0
quote:

A3aan schreef op 15 januari 2020 19:10:


Ik ben het eens met Hopp. Maar dat vind ik al een aantal jaren. Kijk maar eens naar koers 20 jaar terug. De koers stond toen nauwelijks lager, dus dat wezen en weduwe idee is al lang achterhaald. Ik beleg al jaren niet meer in Shell. Hooguit koop ik bij een flinke daling een paar calls om toch soms wat euro's mee te pikken. Voor de lange termijn hoef ik ze niet ondanks het dividend. Krijg je bij veel andere aandelen ook met een mogelijk koersstijging erbij.


Om het risico te spreiden zoek ik nog een bedrijf dat ook ca. 6% dividend uitkeert en dit al jaren volhoudt maar ik kan er zo 1-2-3 geen vinden buiten de olies.
Heb jij nog tips voor me?
rryn
0
www.edp.com/en/dividends

Zit alleen met een portugese belasting. Die kan je in principe teruhalen middels een formulier. Ik heb nooit de moeite genomen. Is nl in het portugees. Tja, dividend rendement hangt natuurlijk af van de aankoopprijs. EDP heeft bijv ook onder de 2 euro gestaan met zelfde absolute dividend uitkering van 18 ct. Dan ben je spekkoper op zo'n moment. Ik zit er al zeker 10 jaar in en 't is in die periode niet omlaag gegaan.
Koffie Verkeerd
0
quote:

Nice guy schreef op 16 januari 2020 12:25:


[...]

Om het risico te spreiden zoek ik nog een bedrijf dat ook ca. 6% dividend uitkeert en dit al jaren volhoudt maar ik kan er zo 1-2-3 geen vinden buiten de olies.
Heb jij nog tips voor me?


abbvie, AT&T?
Gastone
0
Omdat binnenkort de jaarcijfers verschijnen, vroeg ik me af of er net als bij ASML een verhoogde kans is op een positieve of negatieve koersreactie. Helaas, beste mensen, dit effect is bij RD nihil. We moeten dus op een andere manier een inschatting maken. Wel is me opgevallen dat er na een daling een iets grotere kans op een positieve reactie is. Hier de samenvatting van de afgelopen 14 jaar:

STATISTIEK

De afgelopen 14 jaar tov slot de dag voor de cijfers
- was de range op de dag van de cijfers gemiddeld -1.5%, +1.1%
- de hoogste koers was in 8 van de 14 keer gemiddeld 2.9% hoger
- de laagste koers was in 9 van de 14 keer gemiddeld 3.0% lager
- de slotkoers is gemiddeld 0.1% lager. (7x gemiddeld +2.2%, 7x gemiddeld -2.4%)

Wel uitslagen die groter dan gemiddeld zijn, maar geen richting.

Uiteraard is de werkelijkheid anders dan een gemiddelde, maar het geeft wel een idee van wat je kunt verwachten.

Positie: geen
real123
0
in nederland heb je aegon, urw, ing,abn amro. zover ik weet boven de 6% die ook wat risco dragen
unilever maakt ook veel winst maar keert wat minder uit vlgms 3/4% maar er zit nog groei in. de big oil (shell) bedrijven zijn meestal wel het veiligst omdat ze jaren lang in infrastructuur, chemie olie gas wind energie en altrernative energie bronnen hebben geinvesteerd.

Elk bedrijf draagt zo zijn risco,s maar unilever en shell zijn naar mijn mening het veiligst en zullen dit toch nog wel jaren blijven.
Gastone
0
TA
De koers bevindt zich op de daggrafiek aan de onderkant van de tradingrange. De maand- en weekgrafiek laten wel een licht negatieve trend zien. Komende dagen kan hier misschien een bodem ontstaan na de daling van de afgelopen weken.

Positie: geen
Bijlage:
Gastone
0
TA
Gisteren een poging tot bodemvorming (maar gezien de olieprijs zal dat patroon nog niet worden bevestigd):

Positie: long
Bijlage:
Hayabusa
0
quote:

Ferry 1960 schreef op 1 januari 2020 19:52:


Zit zelf fors in RDS en ga zeker uitbreiden dit jaar.Voelt als een spaarrekening met een mooie rente!

en is het uitbreiden gelukt?
Heb vorige week voor het eerst shell gekocht. Nu staat die op € 24,08. Gaat helemaal super.
objectief
0
quote:

Hayabusa schreef op 5 februari 2020 10:57:


[...]
en is het uitbreiden gelukt?
Heb vorige week voor het eerst shell gekocht. Nu staat die op € 24,08. Gaat helemaal super.Dan zou ik snel verkopen, want Shell moet enorm veel investeren in de transitie van olie naar duurzaam.
Senior 1936
0
quote:

objectief schreef op 5 februari 2020 11:08:


[...]

Dan zou ik snel verkopen, want Shell moet enorm veel investeren in de transitie van olie naar duurzaam.

denk er wel aan dat RDS op 13 februari ex-dividend gaat !
en bedenk: aandelen kopen en een call en een put schrijven (evt. ook een put kopen als dekking bij een koersdip) levert een fantastisch rendement op ....
redspartian
0
ik zit sinds vorig jaar ook met Shell owv het dividend
deze week ideale moment om nog snel wat bij te kopen, m'n gemiddelde is hierdoor al gedaald van 27,7 naar 24,9
vergeet ook niet dat ze beloofd hebben aandelen in te kopen (al is dat nu vertraagd) dus ik geloof in een zonnige toekomst voor de 2-3 jaar dat ik ze zeker ga houden
49 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Royal Dutch Shell A Meer »

Koers 21,465   Verschil -0,40 (-1,81%)
Laag 21,410   Volume 14.458.400
Hoog 22,040   Gem. Volume 8.847.003
25 feb 2020 17:39
label premium

Stevige winstdaling voor Shell

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Transocean: Op de oliewave 20 april 2018 17:37
Arend Jan Kamp over Shell 1 februari 2018 15:31
Arend Jan Kamp over oliewaarden 23 januari 2018 16:28
Arend Jan Kamp over Shell 16 november 2017 14:52