Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Akzo Nobel 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: EBIT AkzoNobel blijft achter bij verwachtingen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De operationele resultaten van AkzoNobel in het derde kwartaal van dit jaar waren licht beter dan voorzien, terwijl de EBIT daar juist onder uitkwam. Dit stelde UBS woensdag in een analyse van de resultaten.

De EBITDA en de omzet lagen iets boven de verwachtingen van de analisten, maar de EBIT bij Performance Coatings, Decorative Paintes en ook bij het overige deel van de operaties, samengevoegd onder Other, haalde de consensus niet.

Wil AkzoNobel met het EBIT dit jaar de consensus van 986 miljoen euro alsnog halen, dan zal het in het vierde kwartaal een groei moeten laten zien van circa 11 procent op jaarbasis. Volgens de zakenbank is dat haalbaar gezien de doorlopende kostenbesparingen en de gunstige ontwikkeling in de grondstofprijzen. UBS mikt voor dit jaar op een EBIT van 1.089 miljoen euro.

UBS hanteert een koopadvies voor het aandeel AkzoNobel met een koersdoel van 96,00 euro.

De koers van het aandeel AkzoNobel noteerde woensdag op een rood Damrak 1,5 procent lager op 82,83 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: meevallende cijfers AkzoNobel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft iets meevallende cijfers gepresenteerd, hoewel deze kwalitatief wel iets aan de lichte kant waren. Dit stelde analist Wim Hoste van KBC Securities woensdag.

De omzet van Akzo steeg in het afgelopen kwartaal met 3 procent naar 2.398 miljoen euro, waar Hoste vooraf rekende op 2.352 miljoen euro.

De EBIT vóór incidentele posten kwam uit op 29 miljoen euro negatief als gevolg van lagere kosten en een eenmalige winst op een verkoop. KBC rekende op 44 miljoen euro negatief.

Hoste meent dat Akzo op koers ligt met zijn kostenbesparingen.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op AkzoNobel met een koersdoel van 85,00 euro. Het aandeel steeg woensdag 0,3 procent naar 81,82 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
thejaguar
1
onbegrijpelijk dat banken nog koersdoelen van 80 en 85 euro hebben bij een koers/winstverhouding van 26,76 en uiterst magere vooruitzichten in verband met de recessiegevoeligheid van akzo. vroeger deden recessiegevoelige aandelen een k/w van hooguit 10, nu moet het kennelijk bijna 30 zijn....
Broer Konijn
0
Vroeger was alles beter Jagular........
Kocht ik voor een gulden een prima bak kofffie op t station.....
Kreeg ik rente op m’n spaargeld......

Mvg BK
Broer Konijn
0
IEX vandaag

Analistenadvies luidt:

AkzoNobel: naar €95 van €97 - Deutsche Bank
Heineken: naar €102 van €106 - Deutsche Bank
Broer Konijn
0
Nico Bakker op Beleggen.nl

Vele bedrijven presenteren cijfers, spreken zich uit over de toekomst of doen andere mededelingen. Zo was deze week ook Akzo aan de beurt. Al het nieuws uit het fundamentele kamp wordt door de beleggers geabsorbeerd en het uiteindelijke resultaat van dit informatieabsorptieproces (mooi woord hè) komt tot uiting in de grafiek.

En dan blijkt dat Akzo een positief maar ook volatiel koersbeeld toont. Ik zal de chart voor u duiden en het meest waarschijnlijke scenario voor u schetsen.

Volatiele trend
Op de eerste plaats kan worden vastgesteld dat een positieve trendfase valide is. Ik zie een duidelijk proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende gemiddelde lijn. De marktlensindicatoren staan stuk voor stuk in een plusstand, dus de bulls voeren de boventoon. Straks wat routepaaltjes voor hen.

Op de tweede plaats is duidelijk dat het in stand houden van de trend niet gladjes verloopt. Forse uitschieters omhoog en omlaag maken het voor de spelers niet makkelijk om stand te houden. Candles met relatief lange sprieten weerspiegelen de turbulentie ofwel volatiliteit of beweeglijkheid op het speelveld. Kortom, een positief maar volatiel koersbeeld.

Routepaaltjes
Waar staan de routepaaltjes die voor beleggers van belang zijn? Onder in het veld mag er rond 80,00 op steun worden gerekend. Daar ligt de eerste groene steunstreep. Bovendien geldt daar het bekende motto ‘oude weerstand wordt nieuwe steun’.

Deze week veerden de bulls prima op vanaf de 80-zone om daarmee dit vangnet te bevestigen. Boven in het veld is er ruimte tot 87,40, gelijk aan een recente top. Aangezien er een trendfase actief is, mag worden aangenomen dat boven 87,40 een nieuwe hogere top geformeerd kan worden.

De bulls zullen zich dan op ‘uncharted territory’ begeven, records worden dan scherpgesteld. De 87,40 passage is wat dat betreft een cruciaal kantelpunt, want er is ook een kans dat een dubbele top ontstaat.

Aantrekkelijk landschap
Voor trendvolgende beleggers ziet het landschap er aantrekkelijk uit. Mits de koers boven de 80+ steunzone blijft liggen blijven de vooruitzichten positief. Bij het naderen van de 87+ zone twee handen aan het stuur, want daar wordt het keren of passeren. Posities veiligstellen bij topvorming of juist uitbreiden bij een doorbraak, dat zijn de opties.

Mocht de koers onder de 80+ duiken, dan vervagen de positieve vooruitzichten aanzienlijk en dan is het niet aantrekkelijk om teveel stukken op de plank te hebben liggen, maar dat had u natuurlijk al lang begrepen.
voda
0
Voormalig financieel bestuurder weg bij Akzo

Gepubliceerd op 25 okt 2019 om 12:38 | Views: 749

Akzo Nobel 14:33
83,08 -0,40 (-0,48%)

AMSTERDAM (AFN) - Voormalig financieel directeur Maëlys Castella is begin deze maand vertrokken bij AkzoNobel. De verfproducent bevestigt dat na berichtgeving in Het Financieele Dagblad.

Castella verliet haar post als financiële topvrouw in september 2017, net na een turbulente tijd door de pogingen van PPG om AkzoNobel over te nemen. Dat deed ze vanwege gezondheidsproblemen. In de zomer van vorig jaar keerde de Française terug als ontwikkelingsdirecteur (chief corporate development officer). Over de reden voor haar definitieve vertrek deed AkzoNobel geen uitspraken.
Broer Konijn
0
quote:

Cosy schreef op 25 oktober 2019 16:38:


De reden: ze waren dat wijf meer dan zat natuurlijk!


Dank voor uw stijlvolle reactie.....
Cosy
0
Ik begrijp het Broer Konijn.
Ik had het inderdaad wel wat netter kunnen zeggen.
Correctie, lees "deze dame" of "deze mevrouw".
Of "medewerkster", maar dat zal in de huidige genderneutrale gekte ook wel weer niet kunnen. Medewerker dus ?
Broer Konijn
0
Nico Bakker in de Chart Navigator:

Akzo Nobel - Uptrendfase
Het duurde even voordat de bulls in de
gaten kregen wat wij van hen verwachten,
namelijk witte candles in een uptrendfase.
Recent al wat stappen in de juiste richting,
deze week wordt een vervolg gegeven met
een zwieperige candle. Swingteller op +3,
RSI ruim boven de 50-lijn, de Up-status is
valide, het vizier blijft gericht op de recente
top op 87,40. Het proces van hogere
toppen en hogere bodems krijgt hierdoor
een prima vervolg. Al met al positieve
vooruitzichten zolang de koers boven de
steunzone op 80+ beweegt.
Conditie: Up.
Coaching: de grafiek nodigt trendbeleggers
uit om te zoeken naar koopmomenten.

www.bnpparibasmarkets.nl/globalassets...
Erny
0
Relatief forse koersdaling op een groene dag. Da's meestal geen gezond teken. Bezuinigen daar waar het kan is prima, maar dat levert aan de verkoop kant natuurlijk niks op. Daar moet immers de echte groei vandaan komen en die is aan het teruglopen. Slechte vooruitzichten, dus mijn advies is verkopen.
Broer Konijn
0
quote:

Erny schreef op 4 november 2019 12:34:


Relatief forse koersdaling op een groene dag. Da's meestal geen gezond teken. Bezuinigen daar waar het kan is prima, maar dat levert aan de verkoop kant natuurlijk niks op. Daar moet immers de echte groei vandaan komen en die is aan het teruglopen. Slechte vooruitzichten, dus mijn advies is verkopen.


Dank je voor advies. Hoe is het met je Akzo puts?
Heb je nog meer adviezen?

Veel succes en vriendelijke groet, Broer Konijn

www.nicoprbakker.nl/chartservice/aex-...
voda
0
AkzoNobel rondt overname Mapaero af

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft de overname van Mapaero, een Franse coatingsfabrikant voor de lucht- en ruimtevaart, afgerond.

Half juli kondigde het Nederlandse verf- en chemiebedrijf de overname, zonder vermelding van de financiële details, aan.

Met de transactie versterkt Akzo zijn positie op het gebied van lucht- en ruimtevaartcoatings, met name in de subsegmenten van structurele- en cabinecoating.

De overname zal direct bijdragen aan de doelstelling van AkzoNobel om een rendement van 15 procent op de omzet te maken.

Het aandeel AkzoNobel noteerde maandag op een groen Damrak 0,1 procent lager op 87,03 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
@TheDailyTurbo
AKZO in daily en weekly uptrend met mogelijk wat hoogtevrees tegen 90. Ik zie enige negatieve divergentie , dus strak navigeren als er EL's uitstaan....
Tweet citeren

Ad Hansen
@AdHansen1
· 1 u
@TheDailyTurbo NICO kunt u Akzo duiden?BVD
Broer Konijn
0
Van VODA

Beursblik: UBS verhoogt koersdoel AkzoNobel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 93,00 naar 98,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling.

De analisten verhoogden hun winsttaxaties per aandeel voor 2020 en 2021 met circa 4 procent per jaar. UBS rekent op een gunstigere prijsmix.

De margeverwachting voor 2020 werd evenwel verlaagd van 15 naar 14,2 procent. UBS denkt dat de 350 miljoen euro aan kostenbesparingen pas in 2021 worden gehaald. Dat is een jaar later dan gepland.

"Bij de huidige marktomstandigheden is Akzo één van de weinige bedrijven die in staat is om beleggers in de komende twee jaar een dubbelcijferige autonome groei van de EBIT voor te schotelen en een sterk herstel van de vrije kasstroom."

Het aandeel AkzoNobel steeg vrijdag 0,8 procent naar 88,32 euro.

Door: ABM Financial News
voda
1
BlackRock verkleint belang in AkzoNobel iets

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel
88,70 0,49 0,56 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een iets kleiner belang in AkzoNobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 november 2019.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,99 procent met een stemrecht van 6,18 procent. Het belang wordt vooral middellijk reëel gehouden.

Op 12 november dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 5,06 procent met een stemrecht van 6,24 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Broer Konijn
0
Zie tevens post van VODA op koersdoel draadje.

Analistenadvies luidt als volgt en kijk eens aan, een dikke verhoging voor AkzoNobel. Dat is met een best wel stiekeme, maar indrukwekkende +36,7% (!) al een van de betere fondsen dit jaar.

AkzoNobel: naar over weight van equal weight en naar €105 van €85 - Morgan Stanley
ASML: naar €280 van €240 - JP Morgan
OCI: naar €24 van €29 - Berenberg
490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Akzo Nobel Meer »

Koers 72,920   Verschil -2,57 (-3,40%)
Laag 71,910   Volume 556.912
Hoog 73,570   Gem. Volume 761.100
28 feb 2020 11:53
label premium

AkzoNobel houdt aardig stand

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's