Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Thorgall
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 15 mei 2019 om 16:39:


[...]

Ha Thorgall, ik ben het helemaal met jou eens. Dit verschijnsel gebeurt vaker.
Ik vind de cijfers helemaal niet slecht. Ze zijn gewoontjes.
Met een dividend van meer dan 7% is het aandeel gewoon koopwaardig.
Kopen en achterover leunen.
Vanmorgen een daling en zoals ik toen al schreef: vanmiddag zal de koers gaan stijgen (of in die trant).
Is volgens mij uitgekomen :)
heb je uiteindelijk dan toch gelijk gekregen ;-)

En we zijn het weer eens. Dividend van rond de 7,5% in een saaie voorspelbare bank in 1 van meest stabiele en gediversifieerde economieën ter wereld...ja ik kan me voorstellen dat ABN in trek is. Gaan voldoen aan de Basel-norm lijkt ook niet echt een probleem te gaan worden.
A3aan
0
quote:

BudFoXx schreef op 15 mei 2019 om 23:24:


hai


U bent high? ING ziet dat niet zitten.
Erny
0
quote:

Thorgall schreef op 15 mei 2019 om 19:53:


[...]heb je uiteindelijk dan toch gelijk gekregen ;-)

En we zijn het weer eens. Dividend van rond de 7,5% in een saaie voorspelbare bank in 1 van meest stabiele en gediversifieerde economieën ter wereld...ja ik kan me voorstellen dat ABN in trek is. Gaan voldoen aan de Basel-norm lijkt ook niet echt een probleem te gaan worden.

Kennelijk vinden veel beleggers het geen enkel probleem als de koers zo'n beetje halveert, zolang het dividend procentueel toeneemt. Je zal maar op
€ 24,- zijn ingestapt.
Thorgall
0
quote:

Erny schreef op 16 mei 2019 om 11:57:


[...]
Kennelijk vinden veel beleggers het geen enkel probleem als de koers zo'n beetje halveert, zolang het dividend procentueel toeneemt. Je zal maar op
€ 24,- zijn ingestapt.
als men geen verlies wilt moet men niet in aandelen gaan. verlies moet je dus gewoon incasseren.

Regel 1: bellegen doe je met geld dat je niet nodig hebt en voor de lange termijn, met zeker een horizon van 10 jaar. Ik ga ervan uit dat in die periode men gewoon winst heeft.
Dagelijkse Kost
0
quote:

Erny schreef op 16 mei 2019 om 11:57:


[...]
Kennelijk vinden veel beleggers het geen enkel probleem als de koers zo'n beetje halveert, zolang het dividend procentueel toeneemt. Je zal maar op
€ 24,- zijn ingestapt.
Beter te hoog instappen in een aandeel met behoorlijk dividend dan in een aandeel met weinig of geen dividend. Zolang de bedrijfsresultaten goed zijn en er een mooi dividend te halen valt, kan de belegger in een dividendaandeel wachten op betere tijden. Paid to wait!
Je zou maar in Arcelor Mittal zitten, behoorlijk koersverlies en een laag dividend.
Zoals ik reeds eerder eens vermeldde is het dividend een mooi neveninkomen.
Mijn vermogen is wel wat minder, maar daar hoef ik niet aan te komen.
Dus tijd genoeg voor een mogelijk herstel en dat herstel komt zeker, zodra de boefjes klaar zijn.
voda
0
ABN AMRO steekt geld in start-up Tealium

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 08:23 | Views: 1.547

ABN AMRO 12:36
19,25 -0,18 (-0,93%)

AMSTERDAM (AFN) - Het fintechfonds van ABN AMRO heeft een belang in het Amerikaans technologiebedrijf Tealium genomen. Tealium biedt oplossingen voor het beheren van klantengegevens. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Volgens directeur van het ABN AMRO fintechfonds Hugo Bongers past deze investering in de strategie van de bank om meer met klantengegevens te doen. Het fintechfonds van ABN AMRO investeert in start-ups en snel groeiende bedrijven die zich bezig houden met de digitalisering van de financiële producten en diensten. Het beschikt daarvoor over een budget van 50 miljoen euro.

Tealium is in 2008 opgericht in San Diego, Californië. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in tag management, waarmee gebruikers kunnen worden gevolgd voor reclame en productenaanbevelingen. Daarvoor worden op websites zogeheten zoekpixels ingezet. Tealium had onder meer luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific Airways en telecombedrijf Vodafone als klanten.
Erny
0
quote:

Thorgall schreef op 16 mei 2019 om 12:18:


[...]als men geen verlies wilt moet men niet in aandelen gaan. verlies moet je dus gewoon incasseren.
Regel 1: bellegen doe je met geld dat je niet nodig hebt en voor de lange termijn, met zeker een horizon van 10 jaar. Ik ga ervan uit dat in die periode men gewoon winst heeft.

Neemt niet weg dat als als banken het steeds moeilijker gaan krijgen, ook op lange termijn het dividend niet opweegt tegen structurele daling van de koersen. Ook als je gespreid in de tijd inlegt. Dit staat dan nog los van de vraag of het dividend op dit niveau überhaupt te handhaven is. In mijn ogen zou het bij banken moeten gaan om het "verdienmodel" tegen de achtergrond van toekomstige ontwikkelingen, waaronder de almaar groeiende schuldenberg.
buf
0
1e kw. 2018 595 miljoen
2e kw. 2018 688 miljoen
3e kw. 2018 725 miljoen
4e kw. 2018 316 miljoen

1e kw. 2018 478 miljoen

Ik ben bang dat er weinig groei in dit aandeel zit.
De zeer goede cijfers in het 1e en 2e kwartaal 2018 zullen m.i. niet makkelijk overtroffen worden.
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Group Cert.
19,17 -0,255 -1,31 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft donderdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 28,80 naar 28,70 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analisten van Kepler merkten op dat de geschoonde winst voor provisies 1,8 procent hoger uitviel dan werd voorzien. Als gevolg verhoogden de analisten de ramingen voor de winst per aandeel voor dit jaar met 2 procent. De verwachtingen voor de winst per aandeel in 2020 en 2021 werden evenwel verlaagd met een procent. Kepler stelde daarmee evenwel nog steeds positiever te zijn dan de bedrijfsconsensus.

Kepler noemde het dividendrendement van ABN AMRO van 8,5 procent op basis van een payout-ratio van 70 procent bovendien aantrekkelijk. De bank kent dan ook een "solide" kapitaalpositie.

Het aandeel ABN AMRO sloot woensdag op 19,43 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dagelijkse Kost
0
Hieronder een stuk van 7.12.2018 welk op het PostNL-forum staat.


Door Belegger.nl op 7 dec 2018 om 10:40

Uitverkoop was te wijten aan algoritmes
Maar liefst 80% van de dagelijkse koersbewegingen van Amerikaanse aandelen worden aangestuurd door computers die handelen met behulp van algoritmes. Dat heeft een fondsbeheerder gezegd tegen CNBC.
Wie denkt dat de beurshandel volledig wordt gedreven door mensen van vlees en bloed heeft het mis. Algo trading, ofwel handel via algoritmes, is bezig met een opmars. Hierbij wordt bij transacties op de beurs gebruik gemaakt van geavanceerde wiskundige modellen, die op basis van data razendsnel beslissingen nemen.

Razensnelle koersreacties
Afgelopen jaar kwamen er vaak koersreacties vrijwel onmiddellijk nadat bepaalde data waren vrijgegeven. Dat is voor veel beursexperts een signaal dat sprake is van algoritmische handel. Gewone beleggers nemen immers de tijd om de cijfers te wegen.

Guy de Blonay, fondsbeheerder van Jupiter Asset Management, durft de stelling aan dat de computerhandel goed is voor maar liefst 80% van het dagelijkse handelsvolume op Wall Street. Dit heeft volgens hem grote gevolgen voor de beurshandel, aangezien de focus meer te liggen op kortetermijn koersbewegingen in reactie op data.

Fundamentele analyse
Het dagelijkse volume van de handel door algotrading wisselt per dag, afhankelijk van de volatiliteit van de beurzen. Maar impact ervan is de afgelopen jaren wel beter zichtbaar geworden. Zo zei zakenbank J.P. Morgan vorig jaar dat naar schatting nog maar 10% van het handelsvolume voor rekening komt van handelaren die zich bezighouden met fundamentele analyse en die hun beleggingsbesluiten dus laten afhangen van de prestaties en prognoses van bedrijven.

Alarmbellen
Sommige analisten hebben de indruk dat de verkoopgolf van eerder deze week werd versterkt door algoritmische handel. De computers zijn zo geprogrammeerd dat ze automatisch aandelen gaan verkopen zodra er alarmbellen gaan rinkelen.
Dit kan afgelopen dinsdag het geval zijn geweest, toen de beurskoersen kelderden vlak nadat de Amerikaanse korte rente boven het renteniveau van langjarig schuldpapier was uitgekomen. Computermodellen kunnen dit hebben opgevat als een verkoopsignaal.
Ook de schokgolf op de beurzen van afgelopen februari kan zijn versterkt door algotrading, zo zei Salman Ahmed, hoofdstrateeg bij Lombard Odier destijds. Enige correctie vond hij gerechtvaardigd, maar de reactie was in zijn ogen overdreven.


Interessant stuk, echter vergeten is, dat dit andersom ook gebeurt.
optimist-21
0
Ik kreeg antwoord van abnamro op mijn vraag wanneer het interimdividend wirdt bepaald. Op 7 augustus gaat dit gebeuren wanneer ook de kwartaalcijfers bekend worden gemaakt.
Ruud63
1
@Erny @buf,

De "forecast" voor komende jaren is niet best als je een groeiparel zoekt, daarentegen zal ABN AMRO rustig zijn miljarden winsten pakken en niet te gek uit de bocht gaan vliegen (verwachten de analisten), zie bijlage Thomson Reuters.

Als we kijken naar het jaar 2018 dan zal inderdaad dit resultaat niet worden gehaald, maar dat heeft de CFO Abrahams ook duidelijk vermeld in zijn Q1 2019 statement. Door de verkoop van ABN AMRO Participaties was de winst lager, die winst bijdrage was nog wel van toepassing begin 2018.

Structurele dalingen van het netto resultaat hoeven we niet te verwachten en zijn dus verleden tijd, de banken zijn langzaam aan "bullet proof" en zullen op termijn beter en beter gaan renderen.
Voor groeiparels moet je naar Adyen of andere aandelen kijken, ik verwacht zelf ook niet dat ABN de groeiparel van de beurs wordt in de komende jaren, maar een stabiele/zekere/misschien wel saaie belegging met een meer dan goed dividend rendement.
Als je dan toch kijkt naar Adyen kijk dan ook eens naar de Koers / winst verhouding. smile smile.

Persoonlijk vindt ik dat de Koers winst verhouding van de Europese banken laag is en het zou mij niet verbazen als we nog eens, binnenkort, een rally krijgen v.w.b. de financials.

Verschillende forum leden hebben al zinnige dingen vermeld hier vwb het aandeel ABN, maar een groeiparel is nooit vermeld en dat zou ook naief zijn.

Steady as it goes and little by little better!

Vriendelijke groet,
Ruud.

Bijlage:
Erny
0
quote:

Ruud63 schreef op 16 mei 2019 om 18:00:


@Erny @buf,

De "forecast" voor komende jaren is niet best als je een groeiparel zoekt, daarentegen zal ABN AMRO rustig zijn miljarden winsten pakken en niet te gek uit de bocht gaan vliegen (verwachten de analisten), zie bijlage Thomson Reuters.

Als we kijken naar het jaar 2018 dan zal inderdaad dit resultaat niet worden gehaald, maar dat heeft de CFO Abrahams ook duidelijk vermeld in zijn Q1 2019 statement. Door de verkoop van ABN AMRO Participaties was de winst lager, die winst bijdrage was nog wel van toepassing begin 2018.

Structurele dalingen van het netto resultaat hoeven we niet te verwachten en zijn dus verleden tijd, de banken zijn langzaam aan "bullet proof" en zullen op termijn beter en beter gaan renderen.
Voor groeiparels moet je naar Adyen of andere aandelen kijken, ik verwacht zelf ook niet dat ABN de groeiparel van de beurs wordt in de komende jaren, maar een stabiele/zekere/misschien wel saaie belegging met een meer dan goed dividend rendement.
Als je dan toch kijkt naar Adyen kijk dan ook eens naar de Koers / winst verhouding. smile smile.

Persoonlijk vindt ik dat de Koers winst verhouding van de Europese banken laag is en het zou mij niet verbazen als we nog eens, binnenkort, een rally krijgen v.w.b. de financials.

Verschillende forum leden hebben al zinnige dingen vermeld hier vwb het aandeel ABN, maar een groeiparel is nooit vermeld en dat zou ook naief zijn.

Steady as it goes and little by little better!

Vriendelijke groet,
Ruud.
Ruud, dank voor je wijze woorden.
Thorgall
0
quote:

Ruud63 schreef op 16 mei 2019 om 18:00:


@Erny @buf,

De "forecast" voor komende jaren is niet best als je een groeiparel zoekt, daarentegen zal ABN AMRO rustig zijn miljarden winsten pakken en niet te gek uit de bocht gaan vliegen (verwachten de analisten), zie bijlage Thomson Reuters.

Als we kijken naar het jaar 2018 dan zal inderdaad dit resultaat niet worden gehaald, maar dat heeft de CFO Abrahams ook duidelijk vermeld in zijn Q1 2019 statement. Door de verkoop van ABN AMRO Participaties was de winst lager, die winst bijdrage was nog wel van toepassing begin 2018.

Structurele dalingen van het netto resultaat hoeven we niet te verwachten en zijn dus verleden tijd, de banken zijn langzaam aan "bullet proof" en zullen op termijn beter en beter gaan renderen.
Voor groeiparels moet je naar Adyen of andere aandelen kijken, ik verwacht zelf ook niet dat ABN de groeiparel van de beurs wordt in de komende jaren, maar een stabiele/zekere/misschien wel saaie belegging met een meer dan goed dividend rendement.
Als je dan toch kijkt naar Adyen kijk dan ook eens naar de Koers / winst verhouding. smile smile.

Persoonlijk vindt ik dat de Koers winst verhouding van de Europese banken laag is en het zou mij niet verbazen als we nog eens, binnenkort, een rally krijgen v.w.b. de financials.

Verschillende forum leden hebben al zinnige dingen vermeld hier vwb het aandeel ABN, maar een groeiparel is nooit vermeld en dat zou ook naief zijn.

Steady as it goes and little by little better!

Vriendelijke groet,
Ruud.


thanks Ruud,
Inderdaad geen bijzondere groei, maar heel stabiel. precies waarom ik in dit aandeel zit.
Ruud63
0
Dank Je,

Was niet de bedoeling om Wijs over te komen overigens, gewoon nuchter! Smile smile.
Het is achteraf altijd makkelijk om te zeggen waar de bodem lag, omdat nu te bepalen is moeilijk.
We zouden maar zo nog wat kunnen zakken, maar ik zie eerder dat we met de financials in de komende tijd een weg naar boven gaan vinden, de regelgeving heeft zijn sporen achtergelaten en die rente is natuurlijk niet gunstig, maar na regen komt zonneschijn! Het zou mij ook niet verbazen dat de ECB een versoepeling naar de grote jongens doorvoert, dit i.v.m. de enorme kosten, hierbij moeten we natuurlijk niet vergeten dat er nog enorme winsten worden gemaakt, dus of Super Mario bereid is om hierin tegemoet te komen weet ik nog net zo niet.
Enige versoepeling richting de banken misschien, en welke vorm dan ook??
Maar dat zou, (als voorbeeld), een aanzet kunnen zijn voor een Europese stijging van de financials.
Banken zullen altijd geld blijven verdienen in mijn ogen, en zijn nodig in het huidige economische stelsel, de fintech bedrijven zullen een stukje van de taart gaan afsnoepen, maar er zal genoeg overblijven voor de grote jongens.

Ik ben het niet eens met de stelling dat de koers alleen maar gedaald is en dat het percentage van het dividend niet in verhouding staat met deze daling, hierbij zal geduld de sleutel zijn lijkt me. Kortzichtigheid is niet wat hier helpt, juist niet, lange termijn lijkt me de juiste strategie.

ABN is zeker geen saai aandeel, dat moet ik ook even kwijt, A3 heeft al meerdere keren zijn genoegen uitgesproken en ik denk dat dit voornamelijk is gezegd voor daghandel en opties, andere kijk op de zaak, maar zeker ook vermakelijk, en blijkbaar zeer goed te doen met ABN.

Fijne avond allen,

m.v.g.
Ruud.

Ruud63
0
Goedemorgen allen,

Gisterenavond is deze grafiek gepresenteerd door simply wallstreet.
Het komt op hetzelfde neer als vorige posting, maar misschien dat deze wat makkelijker leest ?

Als ABN dit kan realiseren moeten we met zijn allen blij zijn, dat is eigenlijk precies wat we willen lijkt me!
Korstondige dalingen en of stijgingen zijn van alle dag, en moeten we voor lief nemen, gewoon vasthouden aan lange termijn visie.
m.v.g.
Ruud.
Bijlage:
Ruud63
0
En als je je dan afvraagt waarom Arcelor zo hard wordt afgestraft, zie bijlage!

De forecast van Q1 2019 is door Arcelor om zeep geholpen, niet een klein beetje, met een Earnings per Share van 0,41 is de forecast meer dan gehalveerd voor Q1 2019!
En wat gaat dat betekenen voor de rest voor het jaar?, wie zal het zeggen.
Nee, wat ik wil aantonen, dit is een hele andere tak van sport, we bevinden ons met ABN in veel rustiger vaarwater.

Natuurlijk begrijp ik dat dit niet een forum voor Arcelor is, maar ik wil hierbij even een stuk vergelijkings materiaal plaatsen, vaak begrijpen mensen aan de hand van concrete voorbeelden de zaken wat beter!
Er zijn overigens bij deze grote bedrijven speciale mensen die de contacten met grote beleggings firma's onderhouden, en er zijn speciale tijden waarop de analisten met deze mensen hun informatie inwinnen, zo bouwen de analisten hun verwachtingen op, je kan wel aanvoelen waar ik heen ga, dit is natuurlijk mis communicatie ten top! Ik verwacht niet dat deze praktijken door ABN worden uitgevoerd in de toekomst. De resultaten zijn eigenlijk beter inzichtelijk, bij Arcelor zou je misschien wel vast kunnen stellen dat de financiele huishouding nog ten wensen overlaat ?

m.v.g.
Ruud.
Bijlage:
voda
0
Beursblik: RBC verlaagt koersdoel ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Group Cert.
19,25 -0,14 -0,72 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) RBC heeft vrijdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 28,00 naar 27,00 euro, maar desondanks blijft het aandeel favoriet bij de analisten van de Canadese bank.

Belangrijkste voor RBC is of ABN AMRO in staat is om het dividend te verhogen. Regelgeving en kapitaaleisen zouden dit kunnen tegenhouden.

Het aandeel ABN AMRO daalde vrijdag 0,5 procent naar 19,29 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING en ABN gebruiken blockchain voor handel

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 13:31 | Views: 1.560

ABN AMRO 14:08
19,18 -0,21 (-1,08%)

ING 14:08
10,05 -0,21 (-2,01%)

AMSTERDAM (AFN) - Meerdere grote internationale handelspartijen waaronder ABN AMRO en ING werken aan een nieuw blockchainplatform om voorraden bij te houden. Met het systeem kunnen kopers, verkopers en kredietverstrekkers voorraden van bijvoorbeeld graan of ijzererts op de voet volgen. Volgens een zegsman van ABN AMRO is dat de eerste keer dat blockchain binnen handel op deze wijze wordt ingezet.

De verzendingen worden verbonden met het zogenoemde internet of things. Met behulp van kleine chips kunnen ze met het handelsplatform dat Forcefield heet communiceren. De chips geven allerlei gegevens door, zoals de aankomst van de producten bij tussentijdse stops of het aantal zakken graan dat open is gegaan.

De verzamelde informatie is voor alle deelnemers gelijk te zien via het platform, waar blockchaintechnologie aan ten grondslag ligt. Banken gebruiken de informatie omdat de voorraden als onderpand voor leningen dienen.

Forcefield gaat in de eerste instantie de voorraden van metalen bijhouden. Forcefield gaat naar verwachting eind dit jaar in werking en is beschikbaar voor alle partijen die zich bezighouden met verschepingen van producten.
1.450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 69 70 71 72 73 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO BANK N.V. Meer »

Koers 15,930   Verschil -0,05 (-0,28%)
Laag 15,895   Volume 461.354
Hoog 16,100   Gem. Volume 3.447.905
23-aug-19 10:29
label premium

ABN Amro heeft last van rentevrees (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium