Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kendrion 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
413 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: groeiperspectieven Kendrion blijven positief

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft last van een zwakke automotivemarkt, maar de groeiperspectieven op lange termijn blijven positief. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC dinsdag in reactie op de cijfers van het bedrijf.

Kendrion boekte in het afgelopen kwartaal een omzet van 109 miljoen euro, terwijl NIBC op een omzet van 106,8 miljoen euro mikte. Het EBITDA-resultaat viel 27 procent lager uit op 12,7 miljoen euro. NIBC mikte hier op 12,3 miljoen euro.

Toch blijft Van den Hooven positief over de groeiperspectieven op lange termijn, vanwege trends als autonoom rijden, veiligheid, robotica en elektrisch rijden. Door de zwakke marktomstandigheden ziet de marktanalist evenwel geen aanjagers voor het aandeel op korte termijn, al lijken de omzetdalingen wat af te vlakken.

NIBC handhaafde het koopadvies op Kendrion met een koersdoel van 22,00 euro. Het aandeel Kendrion sloot maandag 0,4 procent lager op 15,62 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
royal cancun
0
quote:

Profitmaker schreef op 13 augustus 2019 08:43:Conclusies PM:

- cijfers zijn ongeveer conform verwachtting. Klein minnetje is dat industrie gedurende het 2e kwartaal steeds verder onder druk kwam. Grote plus is dat de organisatie de kosten al goed gestroomlijnd heeft waardoor de netto winst in Q2 voor PM meeviel. Andere grote plus is dat Kendrion de outlook op middellange termijn herhaalt.
Wat verder opvalt is dat ze weer aandelen gaan inkopen voor 10.000.000. Dat zijn op de huidige koers 640.000 aandelen die uiteindelijk volledig worden ingetrokken. Gezien de ruim 13,5 miljoen aandelen die Kendrion heeft uitstaan betekent dit op termijn dat er ongeveer 5 % (4,7% ruim) minder aandelen uit komen te staan. Simpelweg betekent dit een stijging van de wpa tussen de 4 en 5 % indien de aandelen ingetrokken zijn.PM verwacht vandaag een stijging van de koers.
Grote klapper vandaag gaat Pharming echter worden!


DE echte klapper van vandaag is TKH.
pielsje
0
quote:

Profitmaker schreef op 13 augustus 2019 08:43:Conclusies PM:

- cijfers zijn ongeveer conform verwachtting. Klein minnetje is dat industrie gedurende het 2e kwartaal steeds verder onder druk kwam. Grote plus is dat de organisatie de kosten al goed gestroomlijnd heeft waardoor de netto winst in Q2 voor PM meeviel. Andere grote plus is dat Kendrion de outlook op middellange termijn herhaalt.
Wat verder opvalt is dat ze weer aandelen gaan inkopen voor 10.000.000. Dat zijn op de huidige koers 640.000 aandelen die uiteindelijk volledig worden ingetrokken. Gezien de ruim 13,5 miljoen aandelen die Kendrion heeft uitstaan betekent dit op termijn dat er ongeveer 5 % (4,7% ruim) minder aandelen uit komen te staan. Simpelweg betekent dit een stijging van de wpa tussen de 4 en 5 % indien de aandelen ingetrokken zijn.PM verwacht vandaag een stijging van de koers.
Grote klapper vandaag gaat Pharming echter worden!Weer goed gezien, je hebt er feeling voor

En de groetjes hé PM van Pielsje
maci
0
(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft over het tweede kwartaal van 2019 de omzet verder zien teruglopen. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de specialist in elektromagneten.

De omzet over de periode april tot en met juni kwam op jaarbasis 8 procent lager uit op 109,0 miljoen euro. Het genormaliseerde operationeel resultaat (EBITDA) daalde met 27 procent naar 12,7 miljoen euro. Het genormaliseerde nettoresultaat nam met 48 procent af en kwam uit op 4 miljoen euro.

Over de eerste jaarhelft daalde omzet van 239,6 miljoen euro naar 217,3 miljoen euro, een daling met 9 procent. ING ging vooraf uit van een omzet van 218 miljoen euro.

De nettoschuldpositie nam toe met 8,6 miljoen euro sinds het eind van het eerste kwartaal van 2019 naar 96,2 miljoen euro aan het eind van het eerste halfjaar van dit jaar. Ook in het eerste kwartaal nam de nettoschuld bij de onderneming verder toe.

In een kort commentaar op de cijfers gaf het bedrijf aan dat het een lastig eerste halfjaar ervoer met een nog altijd uitdagende automotivesector. De daling van het EBITDA schreef Kendrion toe aan de moeilijke marktomstandigheden in de automotivesector en de industriële sector. De Chinese operaties hebben ook te maken met zwakke marktomstandigheden, maar groeien volgens Van Beurden desondanks tegen de markt in.

Kendrion heeft de organisatie gestroomlijnd en de kostenbasis verlaagd. CEO Van Beurden van Kendrion gaf dinsdag in een toelichting op de cijfers tegenover ABM Financial News aan dat het bedrijf zich nadrukkelijk blijft richten op de kostenkant, maar ook investeert.

"We hebben in de automotive branche, die toch tweederde van onze omzet bepaalt, te maken met elektrificatie, een andere rol voor de autobestuurder, het zogeheten shared driving en meer van dergelijke veranderingen. Wij ontwikkelen bijvoorbeeld een systeem voor het schoonhouden van sensoren, het zogeheten smart sensor cleaning. Onze ontwikkelaars zitten, net als de commerciële tak, niet bepaald stil en wij sluiten niet uit dat daar over niet al te lange tijd een opdracht voor binnenkomt", aldus Van Beurden.

Van Beurden verwacht voorlopig geen model waarin een bestuurder van een auto vrijwel geheel buiten de besturing van het voertuig valt. "Maar van de vijf niveaus die je kunt onderscheiden is er tot aan niveau drie op een termijn van enkele jaren wel veel in praktijk te verwachten en daar hoort het schoonhouden van sensoren zeker bij", aldus Van Beurden.

Aan de kostenkant heeft Kendrion zich de afgelopen tijd stevig onder handen genomen. Alleen aan de IT-kant ziet het bedrijf nog wel de nodige mogelijkheden voor besparingen. Van Beurden verwacht dat het bedrijf zich op deze basis in markten die op hun best een vlakke trend laten zien het een aantal jaar kan volhouden zonder in problemen te komen. "Maar de markten zijn onderhevig aan conjuncturele invloeden en wij verwachten dat de huidige invloeden geen jaren aanhouden", aldus de CEO van Kendrion dinsdag tegen ABM Financial News.

Die relatieve afhankelijkheid van automotive is voor de raad van bestuur van Kendrion nu nog geen reden om deze bij te stellen. Van Beurden verwacht, mede op basis van inkoopmanagersindices, dat de tweede jaarhelft geen verandering van het beeld laat zien en dat dit ook voor 2020 geldt. "Maar we hebben en gezonde balans met in principe ruimte voor overnames van ongeveer 100 miljoen euro, waarmee we een wijziging in onze spreiding van activiteiten zouden kunnen bewerkstelligen. Bij overnames die onze balans niet toelaat zullen we niet aarzelen ook de aandeelhouder te consulteren", zo stelde de CEO.

Outlook

Kendrion gaf dinsdag aan dat de vooruitzichten in de automotivesector zwak blijven, terwijl de industriële sector in de eerste maanden van het jaar een gematigde zwakte lieten zien, die in de loop der tijd steviger werd.

Voor 2023 rekent de onderneming nog altijd op een rendement op de investeringen, de ROI, van tenminste 20 procent met een EBITDA-marge van meer dan 15 procent.

Aandeleninkoop

Om het vertrouwen in de toekomst en de strategie uit te dragen kondigde Kendrion dinsdag een extra aandeleninkoopprogramma aan met een omvang van maximaal 10 miljoen euro dat op 13 augustus van start gaat en loopt tot uiterlijk 31 december van dit jaar. Na inkoop worden deze aandelen ingetrokken.

Van Beurden onderstreepte dinsdag dat de keus voor deze stap autonoom tot stand is gekomen. De omvang van het programma is gebaseerd op de kasstroom en het dividendbeleid van de onderneming, aldus Van Beurden.

Kendrion heeft het eerder aangekondigde inkoopprogramma van 161.684 eigen aandelen inmiddels afgerond.

Het aandeel Kendrion noteerde dinsdag op een rood Damrak een verlies van 2,2 procent op 15,28 euro.

Update: om het commentaar van de CEO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

Het hele PB lees je in bijlage.
Bijlage:
Goldcity
0
silverwheaton
1
quote:

Profitmaker schreef op 12 augustus 2019 17:13:


PM heeft er zin an morguh!
Verwachtingspatroon is enorm laag, dus knalluhhh meej die balluhhh :-)


Oops, nu moet je je raadgevers plots gaan tegenspreken. Ligt moeilijk, in jouw geval. Want jouw hautaine toon, vertaald door je te etaleren in de derde persoon, wordt nu flink onderuit gehaald. Toontje lager en portie respect naar anderen. Wellicht ga je nadenken terwijl je je gat brandt!
Opus135
0
Geen slechte cijfers en geen slecht vooruitzicht. Vermoedelijk gelooft de markt het optimisme over de toekomst nog niet (of het duurt te lang), anders kan ik de lage koers niet verklaren. Voor wie in staat is: bijkopen maar en afwachten, zelfs als de koers verder in zou zakken. Kans op herstel mag veel groter worden geacht dan kans op verdere koersongelukken.
gokker
0
quote:

gokker schreef op 9 augustus 2019 23:49:


[...]

Daar zat Tostrams toch helemaal niet slecht! Nog maar 63 cent te gaan.
Het blijft een gok, maar misschien kan men alvast een 15.- euro koopopdracht versturen. Kans lijkt me groot dat die komende week al gehonoreerd zou worden.
Niet vergeten na deze transactie meteen een stop loss opdracht af te geven om de te verwachten verliezen binnen de perken te houden.

Gokker kan niet goed tegen zijn verlies en blijft vermoedelijk nog wat langer langs de lijn, al helemaal wanneer de beurs weer berenkuren zou krijgen.


Gokker kreeg dus gelijk. Gokker is een bescheiden mens en beweert dan ook niet dat hij een waarzegger is (dan was hij miljardair). Het is dus eerder toeval.

Gokker vreest dat die 15 euro inderdaad nog te duur zal blijken en blijft de kat uit de boom kijken.
De bodem is nog niet in zicht.
sandman70
0
quote:

Opus135 schreef op 13 augustus 2019 10:13:


Geen slechte cijfers en geen slecht vooruitzicht. Vermoedelijk gelooft de markt het optimisme over de toekomst nog niet (of het duurt te lang), anders kan ik de lage koers niet verklaren. Voor wie in staat is: bijkopen maar en afwachten, zelfs als de koers verder in zou zakken. Kans op herstel mag veel groter worden geacht dan kans op verdere koersongelukken.Inderdaad.
Ik heb er een paar maar ik koop zeker bij.
Alle cyclische fondsen doen het slecht. Aperam arcelor amg etc door handelsoorlog
Amg word ook steeds aantrekkelijker.
Biobert
0
CEO van Beurden is gewoon over optimistisch zoals een ceo behoort te zijn. Om dat optimischme vorm te geven steunt hij nu de koers van het aandeel Kendrion door voor 10 mln aandelen op te kopen. Zo blijven aandeelhouders in zijn verhaal geloven. Maar ik niet.
Profitmaker
1

Wijsneusjes dachten weer beter te weten maar de aandeleninkoop van 10 mio gaat de komende tijd de koers flink stutten verwacht PM.
Aandeel is al weer bijna groen
GE-WEL-DIG! :-)
gokker
0
quote:

Profitmaker schreef op 13 augustus 2019 12:25:Wijsneusjes dachten weer beter te weten


Wie wist wat? Een wat merkwaardige uitspraak van de enige die hier (eigen)wijsheden verkondigt.

Aandeleninkoop zal de koers op korte termijn inderdaad wat steunen (zie bv AMG).
Zonder deze kunstmatige ingreep zou het aandeel nu lager staan. Men kan het dus zelfs manipulatie noemen.
Werkbij
0
quote:

Profitmaker schreef op 13 augustus 2019 12:25:Wijsneusjes dachten weer beter te weten maar de aandeleninkoop van 10 mio gaat de komende tijd de koers flink stutten verwacht PM.
Aandeel is al weer bijna groen
GE-WEL-DIG! :-)


Profitmaker, op termijn (binnen 4 jaar) zullen we veel hoge koersen zien. De €40 zal dan weer geslecht zijn.
gokker
0
quote:

Werkbij schreef op 13 augustus 2019 13:02:


[...]

Profitmaker, op termijn (binnen 4 jaar) zullen we veel hoge koersen zien. De €40 zal dan weer geslecht zijn.


Waarom niet €50?
Waarom niet volgende jaar?
Wat hebben dit soort uitspraken voor zin zonder enkele poging tot onderbouwing?

Dat laatste poogt PM ten minste af en toe, hoewel het vaak anders uitpakt maar dat is bij de professionele analisten niet anders.
gokker
0
quote:

sandman70 schreef op 13 augustus 2019 14:33:Straks nog gewoon groen..


Helaas is dat eerder ongewoon!
silverwheaton
0
quote:

Profitmaker schreef op 13 augustus 2019 12:25:Wijsneusjes dachten weer beter te weten maar de aandeleninkoop van 10 mio gaat de komende tijd de koers flink stutten verwacht PM.
Aandeel is al weer bijna groen
GE-WEL-DIG! :-)


Laatste twaalf maanden bijna zestig procent eraf. Kijken we verder terug naar de return op vijf jaar verliezen de aandeelhouders nog steeds ruim dertig procent.
Het getuigt van weinig zelfrespect als je dit onder de noemer GE-WEL-DIG catalogeert. Het komt eerder clownachtig over.
Wees een heer in al jouw verliezen, PM.
gokker
0
quote:

silverwheaton schreef op 13 augustus 2019 14:58:


[...]
Het getuigt van weinig zelfrespect als je dit onder de noemer GE-WEL-DIG catalogeert. Het komt eerder clownachtig over.
Wees een heer in al jouw verliezen, PM.


PM en weinig zelfrespect? Dat lijkt me onmogelijk.
Ook voor anderen kan men niet zeggen dat PM weinig respect heeft.
PM is totaal respectloos en vindt dat normaal.

Het is moeilijk voorstelbaar dat PM een mens van vlees en bloed is.
Ik denk wel eens dat hier een student psychologie met een macabere studie bezig is!
DeZwarteRidder
0
quote:

gokker schreef op 13 augustus 2019 15:12:


[...]PM en weinig zelfrespect? Dat lijkt me onmogelijk.
Ook voor anderen kan men niet zeggen dat PM weinig respect heeft.
PM is totaal respectloos en vindt dat normaal.

Het is moeilijk voorstelbaar dat PM een mens van vlees en bloed is.
Ik denk wel eens dat hier een student psychologie met een macabere studie bezig is!

Ik beschouw hem als een botte bot.
Profitmaker
2
Hoppaaah, aandeel is zoals PM voorspelde de grootste stijger vandaag. We zijn al weer door de 16 euro heen,

Geweldig! PM vult zijn zakken weer ouderwets en degene die vanochtend weer niet door de cijfers heen konden kijken, kijken weer ouderwets toe :-)
413 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Kendrion Meer »

Koers 10,420   Verschil +0,79 (+8,20%)
Laag 9,800   Volume 14.626
Hoog 10,500   Gem. Volume 20.910
7 apr 2020 10:24
label premium

Kendrion: Matig laatste kwartaal (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare