Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AJAX IN 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.301 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 62 63 64 65 66 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
R0ME0
1
quote:

Rob80 schreef op 6 aug 2019 om 13:29:


Het is echt te hopen dat ze vanavond een goed resultaat pakken. De weg naar de CL is dit jaar nou ook niet de zwaarste. EL zou echt een aderlating zijn voor de koers.


Een aderlating voor de koers, ja vast want het is ook financieel wel een impact, maar vergeet niet dat de koers al van 25 naar 17 is gedaald en Ajax zelf alleen maar betere zaken bekend maakt zoals hogere transfersommen voor zijn spelers en een nieuw sponsorcontract a 12 miljoen etc etc.

En van te voren wisten we dat er wel 4 dragende spelers zouden vertrekken en dan dacht je aan spelers als, De Jong en De ligt die al weg zijn zoals zeker te verwachten was en dan dacht je vooral aan Onana en Tagliafico die inmiddels bijgetekend hebben en Ziyech en Neres die nog in de belangstelling staan.
Donny werd toen niet eens genoemd, Donny zat begin dit jaar nog op de bank en nu kun je 55 miljoen + bonussen ontvangen wat ook een stuk hoger is dan waar Donny tot nu toe op geschat was.

En als Ziyech of Neres gaat dan wordt waarschijnlijk wel Bergwijn gehaald voor pakweg 35 miljoen, voor Ziyech zou dat qua waarde ongeveer een ruil zijn en bij Neres verwacht Ajax er dan nog minimaal 25 miljoen extra bij uit te houden omdat ze verwachten Neres voor 60 miljoen minimaal te kunnen verkopen en zelfs mikken op 70 miljoen.

En natuurlijk is elke speler van dat kaliber een aderlating maar dat is altijd al zo geweest en het is altijd al opgevangen en natuurlijk wil iedereen dit jaar weer de CL winnen maar de acceptatie dat afgelopen jaar uitzonderlijk was lijkt wel haast vergeten en de financiële gevolgen ervan in de koers lijken ook haast vergeten.

En hier op IEX moeten we toch iets meer financieel kijken dus dan gekeken naar wat er dan op de balans al staat aan cash en overige liquide middelen dan staat daar al zo ontzettend veel geld met de aan en verkopen van afgelopen jaar en die van De Ligt erbij en dan komt er nog de waarde van de A spelers erbij die ook al weer met deze gedaalde koers meer is dan de koers en dan krijg je dus de hele opleiding met al die spelers die er nog aan zitten te komen elk jaar en overige belangen van Ajax allemaal gratis, je zit met gemak op een veelvoud van de koers die er nu staat.

Ook de afgelopen jaren met wel en niet europa in heeft Ajax zich goed ontwikkeld en natuurlijk gaat die ontwikkeling een stuk sneller in de CL dan in de EL en al helemaal een stuk minder dan zonder europees voetbal maar fundamenteel is dan Ajax nog steeds Ajax en ook zonder Donny en zonder Neres en zonder Ziyech en stel met Bergwijn wordt je dit jaar kampioen met PSV zonder Lozano en Bergwijn en plaats je je rechtstreeks voor de CL van volgend jaar.

Dan plaatsen ze zich dus zowiezo al wat moet de koers dan al gaan doen?

Moet je ze dan nu eerst verkopen en hopen dat je nog lager kan instappen??

Als ze zich ook dit jaar plaatsen voor de CL dan moet de koers met gemak weer naar de 25 kunnen want de fundamenten zijn dan alleen maar beter geworden financieel en je speelt weer CL.
En dan is er de race om het directe ticket door kampioen te worden dus zodra dat er goed uit zou gaan zien....

Fundamenten in het oog gehouden kan de koers op emotie wel omlaag mocht Ajax niet naar de CL gaan en zelfs ook niet naar de EL, maar de fundamentele bodem van het aandeel Ajax ligt door de ontwikkelingen een heel stuk hoger dan de platgedrukte koers door de verkoop van het belang van DL toen waar de koers ook toen al een hoger lot had verdiend maar de verkoop was natuurlijk toen veel te groot met zichtbaar in het boek 200.000 aandelen aangeboden, kun je je voorstellen wat zoiets met de koers doet en met het interesse om dan te kopen.

Dat mogelijk probleem zorgt er nu ook al voor dat de koers nu alweer zover is terug gezakt door de aankondiging van 1 van de erven van Strating dat die onder de 3% is gezakt en er niet weer boven.

Een plaatsing voor de CL zou het volume weer voldoende kunnen laten stijgen om ook dat op te vangen, maar dan zijn er nog 2 stratings met evenveel aandelen, wat gaan die doen en Invesco wat doet die??...

Ook Ajax zal kijken wat ze allemaal met het geld moeten doen en ik denk nog steeds dat het een goed verhaal is als Ajax zichzelf van de beurs zou kopen door zodra een groot aandeelhouder er op een discount tov de assets er vanaf wil zoals mogelijk nu deze in te kopen en toe te voegen aan de aandelen van de vereniging.

Ik zat ook al te denken wat Ajax de komende keer gaat doen bij de jaarcijfers en de dividend aankondiging, het zal qua dividend om een wat groter bedrag gaan, gaat de vereniging dan weer afzien van dividend, dat is dan wel serieus.
Wat ze ook zouden kunnen doen namelijk is dat de vereniging wel dividend ontvangt en dit geld gebruikt om aandelen te kopen en zo het geld weer op maakt want aan geld heeft de vereniging verder niets maar zo kopen ze weer meer zeggenschap al hebben ze natuurlijk al genoeg om alles te bepalen, maar als beursexit nog een plan is dan kun je op deze manier wel met geld, wat je anders toch niet accepteert en eigenlijk dan deels weg geeft aan de overige aandeelhouders waar ik iedere keer weer dankjewel voor zeg, wel gebruiken om dit al deels te realiseren.

Ik weet overigens niet hoe bovenstaande juridisch allemaal wel of niet mogelijk is, of dat mogelijk Ajax het geld van het dividend van de vereniging apart reserveert en daarvan aandelen inkoopt in de vennootschap wat in ieder geval wel kan en die dan intrekt bijvoorbeeld..

Ik verzin maar iets, maar al met al denk ik dat aandelen inkopen op deze niveaus door Ajax een goede zaak is omdat ik vind dat dit een koers is met een duidelijk discount tov de fundamentele waarde en potentie (opleiding en ontwikkeling van de voetbalmarkt in het algemeen) van Ajax.
R0ME0
0
En als je wil kun je ook je aandelen een beetje hedgen door in te zetten op een sportsbetting site.
To qualify oftewel over 2 wedstrijden gezien doorgaan naar de Playoff ronde, dus nog niet zeker van CL maar wel zeker van EL, kun je inzetten op PAOK, krijg je bijna 5 keer je inleg terug dus bijna 400% winst, maar dan zullen de aandelen wel zakken.

Ik zie de koers veel minder dalen dan stijgen als ze in ieder geval de EL halen dus ik gooi er wel een paar euro tegenaan, heb het nog niet op die ingezet maar ben nu wat aan het doen op to lay Ajax op 2.06 to win vanavond, want dan kan ik namelijk vanavond wel gelijk hebben maar dan is er nog steeds de kans dat Ajax doorgaat en als Ajax vanavond al wint dan is de kans wel heel erg groot dat ze het thuis ook afmaken.

Bij gebrek aan puts zullen we maar zeggen :)

Vorig jaar heel veel mee gespeeld, en per saldo op de bettingsite natuurlijk heel wat verloren want Ajax bleef maar winnen maar natuurlijk een hele grote veelvoud terug gepakt op de aandelen.

Ieder zijn ding.
Biobert
0
De verdiensten op verkoop van spelers komen niet in aanmerking voor de vaststelling van het dividend voor aandeelhouders, zo werd nog eens gezegd op de ava van november 2018. Dus, veel dividend hoef je niet te verwachten want de salarissen van spelers moeten ook omhoog na de successen van vorig seizoen.
PeterForm
0
De koers stond een jaar geleden op 11 en nu op 17.
Als Ajax zich plaatst voor CL en het daar goed doet gaat de 20 zeker weer gehaald worden.
Zo niet zakken we onder de 15.

Niet plaatsing voor de CL scheelt niet alleen tientallen miljoenen aan inkomsten maar ook tientallen miljoenen aan minder transferopbrengsten komende zomer.

Ajax moet nu doorpakken en het CL-succes voortzetten of ze zijn weer terug bij af.
R0ME0
2
quote:

PeterForm schreef op 6 aug 2019 om 14:38:


De koers stond een jaar geleden op 11 en nu op 17.
Als Ajax zich plaatst voor CL en het daar goed doet gaat de 20 zeker weer gehaald worden.
Zo niet zakken we onder de 15.

Niet plaatsing voor de CL scheelt niet alleen tientallen miljoenen aan inkomsten maar ook tientallen miljoenen aan minder transferopbrengsten komende zomer.

Ajax moet nu doorpakken en het CL-succes voortzetten of ze zijn weer terug bij af.


Dit is wel heel makkelijk, getalletje was toen, is nu, dus dit....

Helemaal terug naar eind 2016 begin 2017;

toen Delta Lloyd zijn aandelen stond te verkopen op 9 ongeacht wat Ajax europees aan het doen was, namelijk aan het presteren in de EL, drukte DL dus de koers, de koers kon namelijk niet omhoog ondanks de prestaties in Europa en de in de pers overduidelijke interesse in een aantal spelers van Ajax, Davindson Sanchez met name en dat voor wel 40 miljoen, gigantisch voor Ajax begrippen.

Ajax verloor later dat seizoen de EL finale en voor die tijd voor Ajax veel geld ging Klaassen weg voor 27 mio en voor een nieuw Ajax record vertrok Sanchez voor 40 miljoen.

Er gebeurde nog wel iets in de transfermarkt die zomer, Neymar ging voor 222 miljoen en veroorzaakt daardoor een nieuwe golf van geld de voetballerij in en nog veel hogere transfersommen gemiddeld genomen.

Er werden een paar spelers in de zomer gehaald, Wober, Siem de Jong, Dijks, Orejuela en Huntelaar.
Simpel om te concluderen dat deze spelers de gaten die Klaassen en Sanchez achterlieten niet gingen vullen. Huntelaar is wel goed maar niet op die positie, de rest schiet te kort helaas voor Siem, de rest is al weg.

Wie vulde die 2 plekken dan wel op tegen RosenBorg waartegen ze 2 keer verloren voor de EL kwalificatie na al door Rostov te zijn uitgeschakeld voor de CL kwalificatie?, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek.

Het team leverde teveel kwaliteit in en ondanks al dat talent was het niet voldoende, niet in balans vooral, alleen maar talent is ook niet goed, kijk maar naar de rare uitslagen van Jong Ajax dat ze winnen met 5-0 en dan weer verliezen met 5-0 met zo goed als dezelfde 11.

2017-2018 in de competitie weer 2de en een aantal spelers kunnen zich als international nog laten zien waardoor er aan het einde van het seizoen toch weer veel interesse is voor spelers van Ajax en voor flinke bedragen omdat de voetbalgekte op de transfermarkt alleen maar groter is geworden.

Tijdens de zomer van 2018 gebruikte Ajax zijn zeer ruime financiële buffer om het dit transferwindow anders te doen. Er werd aan deze groep groeiende talenten waar ook inmiddels Frenkie de Jong defintief deel van uit maakt een kwaliteit injectie toegevoegd met Tadic en Daley Blind en behalve Kluivert die een vertrek forceerde mocht er niemand vertrekken.

Vorig seizoen weten we nog wel allemaal en de transferzomer tot nu toe ook.

Leuk verhaal maar nu de koers daarbij.

Zoals aangegeven stond Delta Lloyd tot ergens april 2017 de koers te drukken met zijn verkoop van wat later blijkt ruim 3% van de aandelen pakweg 600.000 aandelen.
Maar Ajax was aan het presteren in Europa dus toen Delta Lloyd klaar was en we via de AFM de bevstiging kregen door de melding van NN groep die Delta Lloyd hadden kocht en zo ook het rest belang en de markt begon te merken dat NN niet verder verkocht mocht de koers omhoog naar bijna 12 euro, zakte nog even terug naar 10 om voor mij onbekende reden, weer naar bijna 12 op de verkoop van Sanchez en daarna omlaag op compleet mislopen van europees voetbal eind augustus, de koers daalt naar bijna 9.5 tussendoor.

Een alleen eredivisie seizoen 2017-2018 Ajax, aandelen Ajax doodgeld bleek dat jaar, maar vooruitlopend op transfers in de zomer loopt de koers wel al weer op van pakweg rond 10 euro gemiddeld naar pakweg 12.50 euro.
Maar dan dus de ommezwaai bij Ajax van niet verkopen maar bouwen en kwaliteit toevoegen met dus flinke uitgaven... aandeelhouders reageren wat geschrokken en de koers naar 11.75, waarna Ajax zich dus kwalificeert waarop de koers trouwens in eerste instantie nauwelijks iets doet want iemand grijpt de gelegenheid aan om een leuk aantal te verkopen waarna de koers langzaam maar zeker omhoog gaat op de uitslagen van de wedstrijden en natuurlijk de anticipatie op flink cashen tijdens de transferzomer (want je denkt toch als aandeelhouder) tot een high van 25.20 de dag voor uitschakeling die avond tegen Tottenham en als dan ook nog meteen blijkt dat 1 van de erven Strating wat heeft verkocht en daarmee net onder de 3% zakt doemt het DL spook weer op en zakt de koers loodrecht weer terug naar wat we nu ook ongeveer staan, ondanks dus verdere positieve ontwikkelingen bij Ajax.

===========

Waar ik naar toe wil is om duidelijk te maken dat in de tijd dat we 11 stonden 40 miljoen een niet bevatbaar bedrag was voor een Ajax speler.

Nu, 40?, welke schoen wil je daarvoor hebben... is dan de reactie.

Zo snel heeft zich de markt in het algemeen ontwikkeld en de waarde van spelers van Ajax zakt niet in elkaar als Ajax een keer geen europees speelt, natuurlijk is het direct flink minder gunstig aan europese inkomsten zeker met de veel hogere kosten tegenwoordig aan salarissen bijvoorbeeld kun je dan al zeker zijn van geen dividend en een negatief operationeel resultaat, maar qua transfers scheelt dat natuurlijk ook maar lang niet zoveel.

Onana en Tagliafico staan toch al klaar voor een transfer komende zomer, die hebben beide bijgetekend en in beide contracten staat nu dat er na komend seizoen medewerking zal worden verleend aan een transfer mits de speler wil gaan en waarschijnlijk een minimum bedrag ofzo in het contract en de speler moet natuurlijk tzt ook willen gaan.
Er is zoveel interesse daar rolt automatisch een goede prijs uit, die hebben zich allang bewezen.

Denk je dat iemand Lozano op dit moment koopt om hoe hij de 2de seizoenshelft gespeeld heeft tot zijn blessure?

Zelfs Dolberg staat er nog heel goed op, iedereen heeft gezien wat hij kan en bij Ajax wordt de spits zelden topscorer ondanks dat ze wel vaak kampioen worden. Bij Ajax is het niet alles op de spits maar positioneel de tegenstander gek spelen en dan kunnen wel 6 of 7 spelers meer dan 10 goals maken ten koste van het aantal van de spits maar dat is het systeem, helemaal in de europeese variant.

De financiële lat van de voetballerij ligt inmiddels zo hoog en dan met die opleiding er achter waar iedere keer weer een speler van door komt, is gewoon een geld machine, alleen nog te weinig animo voor het aandeel vanwege de aandeelhouders verhoudingen oftewel die 73% van de vereniging Ajax.

Als je zo investeert dan moet je na zo een seizoen ook wat winst nemen zodat je weer extra reserves hebt voor als het een keer wat minder gaat, want de koers gaat er toch vanuit dat het weer wat minder zal gaan.

Want wat zou de koers moeten staan als je al zeker zou zijn van CL deelname omdat je kampioen bent geworden, zoals komend jaar het geval is mits je kampioen wordt. Die inkomsten, dat platform...., kan dan toch niet deze koers..

Wat is dan je up bij wel en wat is je down bij niet?, staan we dan goed?, ik denk dat we te laag staan maar ik dek mij wel wat goedkoop in omdat de bookies veel meer overtuigd zijn dan de beurs.

Cheers, ik hou verder op, genoeg forum vervuiling voor 1 dag :)R0ME0
1
2-2

Goede uitgangspositie.

Als je thuis 1 keer scoort moeten zij 2x.

En mijn Lay Ajax to win ook binnen, voor wie snapt wat ik bedoel ;)
B...K
0
16.90 ie een zware bodem koers.Verwacht dat we nu alleen nog omhoog kunnen.Zeker na de 2-2 in Griekenland.En dan hebben we nog de mooie halfjaar cijfers.
Samenvattend na plaatsing CL is het aandeel Ajax echt een koopje beneden de 20 euro.
PeterForm
0
Dat denk ik ook, ja.
The only way is up!
Ze zijn duidelijk nog niet ingespeeld achterin, maar voorin loopt het al aardig.
Dolberg nooit meer opstellen en hopelijk zijn Neres en Promes snel wedstrijdfit.
Peter2meter
0
Rare wedstrijd, hadden het daar af moeten maken maar moet thuis kunnen.
Dolberg wordt wel erg gezocht nu. Begon goed aan de wedstrijd maar raakte geblesseerd
Bij Huntelaar oogt het of hij harder werkt maar wordt ook nooit gezocht in de combinatie
Zijn afjagen gaat veel te traag
Probleem voor de spitsen van Ajax is dat Ziyech voor eigen succes gaat of zoekt naar Donny
Tadic legt ook alle ballen op de schaduwspits
Dolberg en huntelaar worden niet bediend zoals luuk de jong bij psv vorig jaar
R0ME0
1
quote:

Peter2meter schreef op 6 aug 2019 om 22:58:


Rare wedstrijd, hadden het daar af moeten maken maar moet thuis kunnen.
Dolberg wordt wel erg gezocht nu. Begon goed aan de wedstrijd maar raakte geblesseerd
Bij Huntelaar oogt het of hij harder werkt maar wordt ook nooit gezocht in de combinatie
Zijn afjagen gaat veel te traag
Probleem voor de spitsen van Ajax is dat Ziyech voor eigen succes gaat of zoekt naar Donny
Tadic legt ook alle ballen op de schaduwspits
Dolberg en huntelaar worden niet bediend zoals luuk de jong bij psv vorig jaar


Dat ia bijna altijd al, de spits van Ajax wordt vaker gebruikt om vuile meters te maken en dus gaten te trekken voor de inkomende mensen dan dat deze zelf direct gezocht wordt.
Dat maakt het vaak lastiger voor de verdediging van de tegenstander maar als spits oogt je direct rendement dan heel laag terwijl je indirecte bijdrage heel hoog kan zijn maar er is niemand die na de wedstrijd zegt 'zag je die loop actie van Dolberg waardoor er ruimte kwam voor die één twee tussen Tadic en Neres waardoor Donny kon scoren'.
Nee Donny scoort, assist Neres. A voorbereidend werk van..... Tadic.
Tja, maar dat is bij Ajax heel vaak zo.
Biobert
0
quote:

PeterForm schreef op 6 aug 2019 om 22:29:


Dat denk ik ook, ja.
The only way is up!
Ze zijn duidelijk nog niet ingespeeld achterin, maar voorin loopt het al aardig.
Dolberg nooit meer opstellen en hopelijk zijn Neres en Promes snel wedstrijdfit.


Kortom Dolberg verkopen voor 5 mln euro
NadalAFCA
1
quote:

Biobert schreef op 6 aug 2019 om 23:32:


[...]

Kortom Dolberg verkopen voor 5 mln euro


Mag hopen dat dit een grap is.
rakara
0
Ajax gaat vol voor Vanaken als vervanger voor Donny Vandebeek! Goede keuze: Vanaken halen voor pakweg 15 miljoen en 55 miljoen incasseren voor Vandebeek.
mr.Franz
1
In 2019 is onze transferbalans inmiddels ruim 120 miljoen euro positief. Hierbij komt nog het prijzengeld van de championsleague. In 2019 bedraagt dit tot dusver circa 25 miljoen euro. Hierbij de recettes en merchandising opgesteld komen we richting de 30 miljoen euro. De belangrijkste sponsorcontracten zijn verlengd en financieel verbeterd. Natuurlijk drukken de uit te keren premies n.a.v. kampioenschap, beker en CL op de winst. Maar vaststaat dat we de grootste winst ooit gaan realiseren. Het eigen vermogen is met ruim 175 miljoen euro al niet gering en dit zal alleen maar meer worden. De waarde in de huidige selectie wordt geschat op 380 miljoen euro. Tel daar het eigen vermogen bij op, de deelneming in de arena en de andere assets dan moet ajax inmiddels qua waardering richting de 600 a 700 miljoen euro gaan. Zeker omdat de nieuwe aanwas van jeugdspelers die waarde gaan creëren blijft doorgaan. ( Gravenberg, Unuvar, Lang etc.) Al met al een enorme Buy op de huidige koers en met eventuele kwalificatie in de CL zie ik de koers naar de 25-30 euro doorstijgen. Heel wat pensioenfondsen of rijke investeerders zouden toch dromen van zo'n rendement, met kans op een bonus, namelijk een beursexit.
R0ME0
1
quote:

PeterForm schreef op 7 aug 2019 om 11:35:


Je zet een stap richting CL en de koers gaat weer omlaag.


voorrondes 2018

25 juli slot 11.80
25 juli savonds ajax verslaat sturm graz 2-0
26 juli slot 11.75

1 aug slot 11.65
1 aug savonds sturm graz vs Ajax 1-3 Ajax door naar derde voorronde
2 aug slot 11.75

7 aug slot 12.00
7 aug savonds Standaard Luik - Ajax 2-2 (na 0-2 maar ook ff mindere fase zie gisteravond vs PAOK)
8 aug slot 12.00

14 aug slot 11.95
savonds Ajax - Standaard luik 3-0 Ajax door naar playoffs (en zeker van EL ticket)
15 aug slot 12.25

22 aug slot 12.25
savonds Ajax Dynamo Kiev 3-1
23 aug slot 12.40

28 aug slot 12.70
savonds Dynamo Kiev - Ajax 0-0 Ajax kwalificeert zich voor de CL groepsfase!!
29 aug
Open 13.05
hoog 13.20
laag 12.55
slot 12.70 ONVERANDERD

daarna de groepsfase met een koers die vlak blijft rond de 12.50 ook na overwinning op AEK, na gelijk uit bij Bayern en na winst tegen Benfica.

7 punten uit 3 wedstrijden en we mogen na de overwinning op Benfica van 12.80 naar 13.00.

Vreemd genoeg gaan we de dag voor Benfica uit naar 13.30 en de dag dat savonds pas gespeeld moet worden tegen Benfica naar 13.60 om na het gelijk spel aldaar wat overwinteren bijna zeker maakt omdat Benfica ook nog tegen Bayern uit moet de koers pas begint te lopen op bijna dagelijkse vorm met soms wat rare uitschieters tussendoor omlaag om medio december 2018 15 euro te staan.


Er zat gewoon een verkoper in die genoeg te verkopen had om tegen dat volume toen van pakweg 5000 aandelen per dag toen het omhoog ging de zaak tegen te houden.
Tijdens de winterstop in het begin even terug naar 14 om onbekende reden om op het nieuws over de ophande zijnde transfer van Frenkie tegen steeds hogere bedragen naar 16.50 te gaan.

Maar door de slechte competitie start na de winterstop in aanloop naar Real madrid zakt de koers terug naar onder de 15, hele Frenkie effect weg.
Thuis goed spelen tegen Real maar toch verliezen met 1-2 houd de koers samen met verbetering van het spel in de competitie op 15 om daarna met schokken omhoog te gaan bij elke overwinning tot 25 euro voor de uitschakeling tegen Tottenham.

--------------------
Wat je ziet is dus dat terwijl er al een aantal hoge podium mooi voetbal wedstrijden zijn gespeeld zoals ook Bayern uit was echt heel goed en alleen de uitslag doet anders denken met 1-1, dan stijgen de waardes van die spelers allemaal allang, maar de koers doet niets.

Dat zien we wel vaker in de koers dat de koers niet logisch reageert met de ontwikkeling van de fundamenten omdat vraag en aanbod uit lijn is.

Dat is nu dus ook weer even, toch iemand die gewoon weer iets kwijt wil en pas als het volume aan de koopkant groot genoeg wordt dan gaat de koers ook pas omhoog want dan gaat de verkopen ook steeds hoger liggen ipv zoals nu bijvullen rond het huidige niveau.

Wie het is.... geen idee, het zou Strating natuurlijk kunnen zijn want die hoeft niet meer te melden nu hij onder de laagste meldingsgrens is gedaald en geen insider is.

Profiteer er van als je positief bent.

Ik zit zelf ook nog te kijken naar een combinatie actie.

Wat als Ajax nu nog verliest van PAOK en ook de EL niet haalt en Donny gaat voor 60a65mio incl bonussen. Wat staat de koers dan.
Ook al gebeurt dat vind ik 15 euro nog goedkoop want met kampioenschap en volgend jaar dan wel rechtstreeks geplaatst voor CL moet de koers al heel wat anders doen en mocht je 2de worden kun je je altijd alsnog weer wel kwalificeren.
Dan kan ik 17 euro nu kopen en 275 euro inzetten op verkopen van Ajax to qualify vs PAOK a 1.12 (layen), krijg ik net iets meer dan 2000 meer terug dan ik inzet.

Plaatst Ajax zich voor de EL en het 2luik met waarschijnlijk Qarabag voor ticket CL betaal ik nu 17.275 voor de aandelen omdat ik een hedge heb gekocht en die bij de koers omgerekend optel als investering.

Mocht Ajax er uit gaan tegen PAOK en een 2 luik gaan voetballen om alsnog EL te halen dan heb ik de aandelen tegen 15 euro, want de 2000 euro die ik verdien op de hedge kan ik van de 1000 aandelen afhalen is 2 euro per aandeel is 15.

Je kan natuurlijk spelen met de hoeveelheid hedge en zo zelfs 14 of 13 aankopen mocht Ajax er alsnog uitvliegen tegen PAOK.

---------------

De vraag is alleen met de kennis van vorig jaar dat de koers toch totaal niks deed tijdens al die voorronde wedstrijden of dit allemaal wel nodig is...

Ik denk niet in volgende week en over 2 weken maar voor langere termijn en ik zou op deze manier mijn aankoopmoment overweging kunnen vervroegen door gebruik te maken van het veel grotere optimisme bij de bookies dat Ajax wel even doorgaat thuis tegen PAOK.

Dit is natuurlijk wel alleen maar voor mensen die ook goed weten hoe een bettingsite werkt, niet dat je verkeerd gaat inzetten en grotere risicos aangaat dan je inzet en zo, als je backen en layen niet snapt voordat je gaat inzetten dan niet aan beginnen.

Je kan bij elke inzet ook gewoon zien als je iets invult want je inzet en wat je risico is over dat bedrag of wat je potentie is als je iets koopt.

PeterForm
0
Ik denk eerlijk gezegd dat 15-17 gewoon de maximale waarde is van dit moment.
Waarbij 17 ervan uitgaat dat we de CL halen, in dat geval komt er dus niks bij.
Halen we de CL niet dan gaan we naar rond de 15.
Transfersommen als 55 voor Donny of Neres zal ook weinig invloed hebben, want daarvan wordt je elftal uiteindelijk ook zwakker.
1.301 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 62 63 64 65 66 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ajax Meer »

Koers 20,800   Verschil +0,40 (+1,96%)
Laag 20,400   Volume 7.975
Hoog 20,800   Gem. Volume 7.920
14-nov-19 17:38
label premium

Ajax: Discount 30%

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium