Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TOMTOM AUGUSTUS 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ikkenietweten
1
quote:

Tomtom10 schreef op 10 aug 2018 om 20:10:


Derk Haank wordt commissaris bij Tomtom
Derk Haank voorgedragen als commissaris bij Tomtom. (Foto: Tomtom) Het navigatiebedrijf heeft Haank voorgedragen als lid van de raad van commissarissen en voorzitter van dit orgaan.
Derk Haank (62), voormalig topman bij onder andere uitgeverij Elsevier en Reed Elsevier, is door Tomtom voorgedragen als lid van de raad van commissarissen en opvolger van de huidige voorzitter van de raad, Peter Wakkie. De termijn van Wakkie eindigt in 2019, meldt Tomtom. Tijdens een buitengewone vergadering in september zal worden gestemd over de benoeming van Haank, die voor een termjin van vier jaar zal worden aangesteld.
Haank is ook commissaris bij KPN, waar hij tevens de rol van vicevoorzitter vervult.
Het navigatiebedrijf focust zich in toenemende mate op de zakelijke markt in automotive met data, fleetmanagementsoftware en diensten.


Willen jullie weten wie Derk Haank is ?

managementscope.nl/magazine/artikel/8...

De wijzen kwamen uit het Oosten.
Ikkenietweten
1
quote:

eduardo3105 schreef op 10 aug 2018 om 17:00:


Het lukte 2 keer eerder niet: 3 aug 8,856 en 27 juli 8,94. Vandaag wel op 8,888??


Gefeliciteerd.
Ikkenietweten
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Ikkenietweten
0
quote:

pwijsneus schreef op 10 aug 2018 om 15:50:


[...]

Inderdaad, dat was een verademing.

Als je 3 zaken van een president verwacht is het dat deze bekwaam, intelligent en zwart is, Donald Trump heeft geen van deze kwaliteiten. Trump heeft alleen tweets....


Vooral dat hij zwart is intrigeert mij. Verklaar u nader Wijsneus.
Pieterbell
1
quote:

*Justin* schreef op 10 aug 2018 om 16:44:


[...]

Na de midterms in november gaat Mueller los.

Er zijn al handboeien gekocht speciaal voor hele kleine handen.
wat dat betreft zit Trump vreemd in elkaar, kleine handen en voeten en wellicht in het bezit van een klein stukje gereedschap maar van nature een grote lul.
Sunshine Band
2
quote:

Ikkenietweten schreef op 10 aug 2018 om 20:55:


Het valt mij op dat je als zogenaamde stoeptegel door enkele "bekwame mensen" wordt genegeerd. Dat zegt overigens meer over hen dan over de stoeptegels.
Zelfs als je heel normale vragen stelt of reacties geeft krijg je geen respons van de "bekwame mensen". Het is ook net als in de gewone maatschappij. Sommigen menen dat ze superieur zijn aan de in hun ogen zijnde stoeptegels. May you burn in hell zou ik tegen hen willen zeggen. Excusez mes mots.Het is misschien een beetje als 'elke zaterdagnacht in een portiek pissen' en dan na een paar weken vragen waarom het er zo stinkt
Dutchy Ron
0
www.analystsbuzz.com/2018/08/solaredg...

xnewspress.com/2018/08/07/solaredge-t...

Gaat over SEDG, hebben als enige een omvormer voor de Tesla Powerwall. De omvormer met hoogste rendement, minste verlies.

Komkommertijd bij TT dus ff off topic ;-)

@Justin: elektrisch en toch volvo met verstelbare hoofdsteun ;-)
www.autoweek.nl/video/svensson-ontmoe...
Dutchy Ron
0
How is Citroen getting ready for the move toward self-driving cars?

We know there are huge expectations regarding autonomous vehicles. Today we're already at a very good level with the first step toward autonomy in the new C5 Aircross, which has our Highway Driver Assist system (adaptive cruise control with lane positioning). We have a fleet of autonomous vehicle test cars. We have been testing them with customers and we are tuning development to fit their expectations.

europe.autonews.com/article/20180810/...
TomTom 25
0
Uiteindelijk bleef na een aarzelend begin, de koers nog redelijk goed liggen. Een slot van bijna 8,92 is in deze omstandigheden prima te noemen, zeker na de recente stijging. Een mooi bericht over tt, zou de koers definitief over de 9 moeten tillen.....
Ikkenietweten
0
quote:

Sunshine Band schreef op 10 aug 2018 om 21:26:


[...]

Het is misschien een beetje als 'elke zaterdagnacht in een portiek pissen' en dan na een paar weken vragen waarom het er zo stinkt


Ik bewonder uw moed om als zogenaamd "bekwaam persoon" te reageren.
Ik wacht op bewijzen die uw antwoord staven in de maanden dat ik mij op dit forum begeef.
Ik ben erg benieuwd.
pwijsneus
0
quote:

Ikkenietweten schreef op 10 aug 2018 om 21:07:


[...]

Vooral dat hij zwart is intrigeert mij. Verklaar u nader Wijsneus.


Valt niets aan te snappen. Of je hebt gewoon geen gevoel voor humor. De 3 kwaliteiten die ik opnoem heeft The Donald niet ofwel dan?!

Je geeft btw wel erg veel commentaar, maar bespeur weinig inhoud.

Succes ermee.

Beperktedijkbewaking
1
quote:

martinmartin schreef op 10 aug 2018 om 14:50:


[...]
Ik snap jouw berekening echter het verklaart nog niet de implosie van Consumer-omzet met 40% in 4q en de onwaarschijnlijk lage marge van 59% gegeven de verhouding Hardware vs Content and Services.
Volgens mij is er in het 4Q 17 een creditnota aangemaakt voor de afnemers van Sports van ca 15 Mio.

Mijn verdeling Sports 15, 30, 10, 5 mio
Onder aftrek van 15 mio in q4 resteert er dezelfde 45 mio

Ik heb het in dit verband al eens over ramsj-verkopen gehad. Ik bedoel, toen men in '17Q2 besloot om met sports te stoppen, heeft men de nog aanwezige of al bestelde voorraden in de rest van het jaar tegen spotprijzen verkocht. Vooral in Q4 denk ik (en nog een restje in begin 2018?)

Het komt op hetzelfde neer. Voorraden met een oorspronkelijk beoogde verkoopprijs van 60 mio aan retailers verkopen voor 45 mio, levert hetzelfde eindresultaat als 60 mio facturen maar daarna 15 mio teruggeven. In beide gevallen leidt het tot een afschuwelijk lage marge.

Ik denk overigens dat de sports-omzet in '17Q2 lager was dan in Q1. Na Q1 deed men nog redelijk enthousiast, vermoedelijk tegen beter weten in, maar in Q2 kwam de ontnuchtering. De verdeling over de kwartalen blijft nattevingerwerk, voor zover ik mij herinner is daar nooit iets over gezegd, maar mijn verdeling zou zijn: 16+14+8+7 = 45.
Waarbij die laatste 8+7 voor de helft of zo van de oorspronkelijk beoogde prijs de deur uitgingen...

Voor de te prognotiseren Consumer-omzet 2018 maakt het verder niet uit. De yoy daling van 28-30% wordt mede-veroorzaakt door het wegvallen van sports, maar dat speelt dus vooral in '18H1. Als Taco suggereert dat dit ook voor H2 en (dus) ook voor de pnd-omzet geldt, overdrijft hij.

De pnd-omzet (geschoond voor defrev-effecten) daalt al enkele jaren (vanaf 2015) met ca 20% pj. Dat dalingspercentage is merkwaardig constant, het lijkt wel een natuurwet. Daarom ben ik vrij zeker van mijn prognose van de consumer-omzet in 2018: iig >290, vermoedelijk 300-305.
[MARK MY WORDS. Als ik in februari 2019 ongelijk blijk te hebben, zal ik hier in vijf levende talen mijn excuses aanbieden.]

De grootste onzekerheid zit merkwaardig genoeg in de component 'automotive hardware'. Die is in 2014 onder Consumer geschoven (vermoedelijk omdat deze dezelfde marges kent als pnd's) en zal 'uitgefaseerd' worden, maar dat uitfaseren gaat nogal erratisch.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

martinmartin schreef op 10 aug 2018 om 16:17:


Je begrijpt niet wat ik bedoel te zeggen.
Jouw aanname's voor omzet Sports kan dan wellicht wat soelaas bieden voor de implosie van Consumer omzet het geeft nog steeds gaan adequaat antwoord op de onbegrepen marge in 4q.

Indien je creditering accepteert als oorzaak lost dat beide onverklaarbare verschillen op.
Dat resulteert echter in een aanpassing voor de te verwachten Consumeromzet -18.

De 845 mio komt dan 15 mio hoger uit waardoor de netto EPS met 5 cent toeneemt.

Jullie praten langs elkaar heen, hebben het over verschillende dingen.
@tatje heeft het over de voor sports gecorrigeerde krimp in de consumer-omzet, jij hebt het over marge-val in Q4. Jullie hebben beiden gelijk.

Je laatste zin begrijp ik overigens niet. Creditering of ramsj-verkopen in sports, wat maakt het uit? We hebben al geprobeerd de krimp bij Consumer te schonen van het wegvallen van sports. Dat leidt tot die 845 totaalomzet.
Wat mij betreft kan het best nog iets meer worden, maar je moet 'jouw' 15 mio er niet zonder meer bij optellen. Dat zat al impliciet in mijn beschouwingen.

PWaWa
0
“The fact that these cars only drive in known, mapped areas means they know their location with vastly more accuracy than GPS offers. The car knows where crosswalks and stoplights are. It's accurate to inches, not the several feet accuracy of GPS. "If you know the environment perfectly," said Miller, "then when you see something new it's important. The negative to this is, they only go where there's a map. You can't say, 'Kitt, come get me, I'm in trouble.'"

www.pcmag.com/article/363045/self-dri...
Beperktedijkbewaking
3
quote:

*Justin* schreef op 10 aug 2018 om 10:24:


[...]
Tesla is een passende naam.
Hij was een revolutionaire uitvinder, maar het geld werd verdiend door de mensen na hem.

Nou, Tesla zelf was ook niet vies van geld. Hij voerde bijna zijn hele leven een commerciële oorlog met Edison. Hij was een geniale gek, net zoals Musk. Elon kiest zijn merknaam niet zonder reden.

Nicola Tesla (een Kroatier qua geboorte) zag de potentie van wisselstroom, en ontwikkelde wisselstroomgeneratoren en -motoren. Maar nog veel meer. Hij had ook visionaire gaven (net als Musk), hij kan beschouwd worden als de oervader van de smartphone en drones:

"Zo beschreef hij in 1926 al een draadloze combinatie van telefoon en televisie, ‘a man will be able to carry in his vest pocket’. Ook heeft hij vanaf 1907 herhaaldelijk de komst van onbemande, radiografisch bestuurde militaire vliegtuigen aangekondigd. Tesla’s ‘revolutie in de krijgskunst’ heeft wat vertraging opgelopen, maar is met het toenemend militaire belang van drones inmiddels niet meer te stuiten."
(bron: Historisch Nieuwsblad)

In zijn tijd was hij onder echte wetenschappers (bv. Lorentz, een generatiegenoot) niet zo beroemd. Hij viel er ook tussenin. Later geboren dan Boltzmann of Maxwell, maar voor Einstein, Heisenberg, Bohr of Feynman.

Overleden in 1943, werd hij pas in 1960 echt als groot fysicus erkend. Toen werd de tesla ingevoerd, als eenheid van de magnetische fluxdichtheid. Er zijn vele magnetische begrippen en eenheden, maar deze is de meest fundamentele. Het zegt iets over de kracht op een bewegend geladen deeltje in een magnetisch veld. Zowel in de ionosfeer (noorderlicht) als bij een MRI-scan.

De tesla is geen compleet nieuwe en op zich zelf staande eenheid. Het is uit te drukken in meer bekende eenheden: 1 tesla = 1 Wb/m2 = 1 Vs/m2. (Wb = Weber, V = Volt, s = seconde, m = meter).
Maar dat toont alleen maar de chronologie der ontdekkingen, of beter: der publicaties. Waren de ontdekkingen in een iets andere volgorde gedaan, dan hadden de heren Weber en Volta hun eenhedennaam ontleend aan Nikola Tesla.

Beperktedijkbewaking
0
En nu ik toch bezig ben en het weekend is, er zijn veel meer eenheden die hun naam ontlenen aan een wetenschapper. Bijvoorbeeld de curie, de röntgen of de Richter magnitude.

Maar nu een die met SDC en dus indirect ook met TomTom te maken heeft: de Gal, vernoemd naar Galileo Galilei. Waar staat die voor?

Hint: het heeft te maken met IMU's.
(IMU = Inertial Measurement Unit)

boem!
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 11 aug 2018 om 06:52:


[...]
Ik heb het in dit verband al eens over ramsj-verkopen gehad. Ik bedoel, toen men in '17Q2 besloot om met sports te stoppen, heeft men de nog aanwezige of al bestelde voorraden in de rest van het jaar tegen spotprijzen verkocht. Vooral in Q4 denk ik (en nog een restje in begin 2018?)

Het komt op hetzelfde neer. Voorraden met een oorspronkelijk beoogde verkoopprijs van 60 mio aan retailers verkopen voor 45 mio, levert hetzelfde eindresultaat als 60 mio facturen maar daarna 15 mio teruggeven. In beide gevallen leidt het tot een afschuwelijk lage marge.

Ik denk overigens dat de sports-omzet in '17Q2 lager was dan in Q1. Na Q1 deed men nog redelijk enthousiast, vermoedelijk tegen beter weten in, maar in Q2 kwam de ontnuchtering. De verdeling over de kwartalen blijft nattevingerwerk, voor zover ik mij herinner is daar nooit iets over gezegd, maar mijn verdeling zou zijn: 16+14+8+7 = 45.
Waarbij die laatste 8+7 voor de helft of zo van de oorspronkelijk beoogde prijs de deur uitgingen...

Voor de te prognotiseren Consumer-omzet 2018 maakt het verder niet uit. De yoy daling van 28-30% wordt mede-veroorzaakt door het wegvallen van sports, maar dat speelt dus vooral in '18H1. Als Taco suggereert dat dit ook voor H2 en (dus) ook voor de pnd-omzet geldt, overdrijft hij.

De pnd-omzet (geschoond voor defrev-effecten) daalt al enkele jaren (vanaf 2015) met ca 20% pj. Dat dalingspercentage is merkwaardig constant, het lijkt wel een natuurwet. Daarom ben ik vrij zeker van mijn prognose van de consumer-omzet in 2018: iig >290, vermoedelijk 300-305.
[MARK MY WORDS. Als ik in februari 2019 ongelijk blijk te hebben, zal ik hier in vijf levende talen mijn excuses aanbieden.]

De grootste onzekerheid zit merkwaardig genoeg in de component 'automotive hardware'. Die is in 2014 onder Consumer geschoven (vermoedelijk omdat deze dezelfde marges kent als pnd's) en zal 'uitgefaseerd' worden, maar dat uitfaseren gaat nogal erratisch.
Tomtom betitelde Sports als de reddende engel voor Consumer.
In 1q 17 was er nog weinig aan de hand, de daling van consumer products met twaalf procent werd toegeschreven aan de voorziene daling in PND's.
In het tweede kwartaal kenterde dat, niet allen de voorziene daling in PND's maar ook het niet in vervulling gaan van de groei in Sports was de oorzaak van de daling met 18% van de Consumer products. Dit alles leidde tot de heroverweging van Sports.
In 3q 17 versnelde de daling van Consumer producten naar 30% echter zonder de marge te raken.
Dan tenslotte 4q 17 Consumer producten dalen met 40% maar dit gaf niet de hogere marge die je zou verwachten, neen integendeel de marge kelderde naar 59%.

Retailers bestellen bij Tomtom hun consumer producten vooruit.
De heroverweging van Sports zal zeer zeket niet geleid hebben tot etra bestellingen.
Ik kan me maar 1 plausibele verklaring voorstellen en dat is dat tomtom zijn retailers is tegemoet getreden door een creditnota te versturen aan hen tegen de ramsj prijzen.

Jij geeft aan dat het niet uitmaakt omdat de omzet Sports vorig jaar 45 mio bedroeg; ik denk dat het wel degelijk uitmaakt omdat door een negatieve omzet in 4q de omzet in het 1h jaar 17 aanmerkleijk hoger ligt dan de bedragen waar jij en Tatje vanuit gaan.
De daling van PND's is daardoor minder en dat zal zich vertalen in de omzetten van de tweede helft van het jaar maar met name in de omzet over het 4q-18 omdat daar de creditnota als etra buffer fungeert.
Vandaar mijn ophoging met 15 mio boven op de 845 mio.
Indien je de andere variabelen daarna meeneemt zoals marge 73%, Operationele kosten ad 540 mio een belastingrate van 15% resteert er een NETTO EPS van 31 cent.
Ikkenietweten
0
quote:

pwijsneus schreef op 11 aug 2018 om 03:17:


[...]

Valt niets aan te snappen. Of je hebt gewoon geen gevoel voor humor. De 3 kwaliteiten die ik opnoem heeft The Donald niet ofwel dan?!

Je geeft btw wel erg veel commentaar, maar bespeur weinig inhoud.

Succes ermee.
Oh, ik wist niet dat zwart zijn een kwaliteit is. Zelf ervaren zij het namelijk anders in het witte fake America first.

Als u terugleest heb ik op posters met inhoud over het algemeen weinig tot geen commentaar. Integendeel, daar steek ik veel van op.

Gijsie
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 11 aug 2018 om 10:28:


En nu ik toch bezig ben en het weekend is, er zijn veel meer eenheden die hun naam ontlenen aan een wetenschapper. Bijvoorbeeld de curie, de röntgen of de Richter magnitude.

Maar nu een die met SDC en dus indirect ook met TomTom te maken heeft: de Gal, vernoemd naar Galileo Galilei. Waar staat die voor?

Hint: het heeft te maken met IMU's.
(IMU = Inertial Measurement Unit)
Eenheid voor acceleratie. Maar ik moest er voor googlen. Leerzaam weer dat tt forum. Eerst vlakspoeler en nu de Gal.
benbelegger
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 11 aug 2018 om 10:28:


En nu ik toch bezig ben en het weekend is, er zijn veel meer eenheden die hun naam ontlenen aan een wetenschapper. Bijvoorbeeld de curie, de röntgen of de Richter magnitude.

Maar nu een die met SDC en dus indirect ook met TomTom te maken heeft: de Gal, vernoemd naar Galileo Galilei. Waar staat die voor?

Hint: het heeft te maken met IMU's.
(IMU = Inertial Measurement Unit)
BD, bedankt voor de vele technische kennis die je met ons deelt.

Misschien ook leuk om te lezen:

deschodt-jonathan.weebly.com/uploads/...1.528 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 10,294   Verschil +0,23 (+2,31%)
Laag 10,094   Volume 447.794
Hoog 10,350   Gem. Volume 370.579
11-okt-19 17:36
label premium

TomTom verwacht groeiversnelling

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 

Trending

Bitcoin