Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

2018 TomTom nieuws berichten topic

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
40 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
6
Een losse topic puur en alleen voor nieuws


Wat kun je hier plaatsen:
Berichten in dit topic moeten gaan over nieuws rond Tomtom en nieuws uit de sector kaarten en zelfrijdende auto's. Elk nieuws bericht moet met een bron worden geplaatst!

Wat kun je hier niet plaatsen
Je mening over het bestuur en de CEO
Je mening over andere forum leden
Je mening over andere zaken
Alles wat geen nieuws is

Waarom dit topic:
In de maand topics wordt ontzettend veel onzin geplaatst die meestal weinig met beleggen te maken heeft. Hierdoor moet je soms pagina's door om de boeiende berichten tussen de onzin te vinden.
[verwijderd]
1
Wondering what content and services empower the connected car? Find out from our expert @dannyelke, Danny Grobben, during his keynote at #ConnectedCarCalifornia on the 26th of April. @AutomoriveMegaTrends

Bron: twitter.com/TomTom/status/98873947204...
[verwijderd]
2
Auto-industrie Nederland en Michigan gaan samenwerken
dinsdag 24 april 2018 Guus Puylaert

Op het hoofdkantoor van TomTom in Amsterdam tekenen staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en gouverneur Rick Snyder (Michigan) op 25 april een samenwerkingsovereenkomst, om innovatie in de auto-industrie te versterken.


Michigan is met producenten als Ford en General Motors een grote speler in de Amerikaanse auto-industrie, terwijl Nederland voorop loopt als hightech toeleverancier in slimme mobiliteit. Het doel van de overeenkomst is meer samenwerking op het gebied van slimme mobiliteit en (toelevering van) de auto-industrie.

Er liggen volop mogelijkheden om de voorbereiding, toelevering en productie van auto(-onderdelen) beter op elkaar af te stemmen, meer gebruik te maken van innovatieve technologieën op weg naar bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s in zowel Michigan als Nederland

bron: verkeerskunde.nl/nieuws/2018/auto-ind...
[verwijderd]
2
bericht automatisch vertaald met Google

China probeert de auto-industrie te domineren en, overigens, autonoom te rijden
technologie

24 april 2018 - 8:22 uur

Chinese bedrijven hebben uitgebreide ervaring opgedaan in de productie van auto's in opdracht van partnerschappen met buitenlandse bedrijven. Nu proberen ze dit te combineren met hun immense ontwikkeling in onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie als leiders in de mobiliteitsrevolutie.


Li Shufu, voorzitter van de Geely Group, een van de grootste auto-conglomeraten in China, met deelname aan verschillende buitenlandse bedrijven. Bloomberg
China is de grootste automarkt ter wereld: vorig jaar werden er nog 28,9 miljoen stuks verkocht in dit land. Het land versterkt zijn automobielindustrie al jaren en wil nu een autoproducerende macht worden, met speciale nadruk op autonome voertuigen.

Jarenlang heeft de Chinese overheid harde regels opgelegd aan de deelname van buitenlandse bedrijven aan de Chinese automarkt. Geen enkel bedrijf zou lokaal kunnen produceren, tenzij het werd geassocieerd met een Chinese fabrikant.

Het gevolg hiervan is dat Chinese autobedrijven vandaag een geweldige ervaring hebben opgebouwd als gevolg van een soort gedwongen overdracht van kennis en technologie tussen hen en hun buitenlandse tegenhangers.

Deze maand heeft de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming van China aangekondigd dat het deze regels zal wijzigen en tegen 2022 zullen buitenlandse bedrijven vrij kunnen opereren op de Chinese automarkt.

Echter, gedurende al die tijd zijn Chinese autobedrijven gegroeid in kracht en bereik. Eerder deze maand, Geely Group, een conglomeraat eigenaar van bekende buitenlandse merken zoals Volvo en Lotus en deelname aan Daimler AG (maker van Mercedes), introduceerde haar eerste voertuig, met Chinese technologie, zullen worden geproduceerd en verkocht in West-Europa, je wilt naar vitrines in de Verenigde Staten.

Geely is eigendom van Li Shufu, een Chinese miljardair, wiens investering in Volvo bijvoorbeeld dit merk volledig heeft nieuw leven ingeblazen, dat vandaag enkele van de meest aantrekkelijke auto's in de high-end markt vervaardigt. Het bedrijf heeft ook deelgenomen aan het autonome rijden in een project in samenwerking met Uber.

Hoewel het initiatief wordt stopgezet als gevolg van de dood van een vrouw in Arizo na (die werd getroffen door een auto die de veiligheidsvoorzieningen van Volvo bleek te hebben uitgeschakeld), helpt dit wel om de omvang van de ambities van Chinese bedrijven in de sector te begrijpen. automotive en op het gebied van autonoom rijden.

Baidu (het bedrijf achter de grootste zoekmachine in China, waar Google verbannen wordt) heeft bijvoorbeeld een alliantie met Microsoft, TomTom (digitale kaartontwerper) en Nvidia (een van de toonaangevende fabrikanten van videokaarten en chips). grafische verwerking van de wereld) om een ??platform van autonoom rijden te ontwikkelen.

Op dezelfde manier test TuSimple, een bedrijf gevestigd in Beijing, grote autonome driving teams in Arizona, een van de Amerikaanse staten die, tenminste tot de tragische dood van een voetganger dit jaar, meer open is geweest om deze technologie te testen op zijn wegen.

Het wereldwijde gewicht van China in de race voor autonoom rijden kan het onderzoek naar en de ontwikkeling van objectherkenningssoftware en kunstmatige intelligentieprogramma's versnellen die in realtime de complexe omgeving van een bestuurder in normale situaties kunnen begrijpen. van het dagelijks leven.

China is ontstaan ??om de wereld de macht in de kunstmatige intelligentie zijn om 2025. Alleen in januari van dit jaar heeft de regering in Peking de bouw aangekondigd van een industrieel park voor de ontwikkeling van deze technologie in de stad, die zal gastheer 400 bedrijven en zal meer kosten dan US $ 2.000 miljoen.

In een interview met Bloomberg, de miljardair Li zei: "Ik wil dat de hele wereld hoort het geluid van Geely en andere auto's gemaakt in China. Geely's droom is om een ??geglobaliseerd bedrijf te worden. Hiervoor moeten we het land verlaten. "

bron: www.elespectador.com/tecnologia/china...
~Justin~
4
TomTom naar High Tech Campus Eindhoven

EINDHOVEN - In juli verhuizen de twee Eindhovense vestigingen van TomTom naar de High Tech Campus. Daar trekken ze samen in de Smart Industry Hub, waar ook TNO is gevestigd.

Hanneke van den Nieuwenhof 20-04-18, 17:46
Laatste update: 17:50
0 Reacties

De twee vestigingen, Tom Tom Telematic en het voormalige Fleedlogic dat in 2014 door Tom Tom werd gekocht, richten zich op het ontwikkelen van innovatieve systemen voor de auto-industrie, zoals navigatiesoftware voor zelfrijdende voertuigen.

Snelle groei
Volgens de woordvoerder kiest TomTom voor de High Tech Campus omdat de campus een inspirerende omgeving biedt, goed bereikbaar is en mogelijkheid geeft uit te breiden op termijn.
„Als bedrijfseenheid groeien we heel snel, we willen de beste ingenieurs aantrekken om zich bij het team te voegen om te werken aan de toekomst van het rijden." Naast kantoren, beschikt TomTom op de HTC straks ook over een testruimte.

Consumententak
TomTom heeft de laatste tijd veel omzet ingeleverd op zijn consumentendivisie omdat er steeds minder losse navigatiesystemen worden verkocht. De meeste auto's hebben een ingebouwd navigatiesysteem, ook kiezen veel weggebruikers voor gps op hun slimme telefoon. Volgens geruchten zou het bedrijf bezig zijn om zijn consumententak af te stoten en zich volledig te richten op de zakelijke markt.

Marktleider
TomTom NV is een Nederlandse fabrikant van navigatiesystemen. Het is Europa's grootste en wereldwijd een van de marktleiders van navigatietoepassingen. Het bedrijf heeft meer dan 4000 werknemers en vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Gent, Lodz, Harsum, Londen, Massachusetts, Edinburgh, Berlijn, Leipzig, Belgrado, Pune en Taiwan. TomTom maakt deel uit van de AMX-index.


NB: dat gerucht heb ik ook gehoord. Specifieker: “I've also heard that they may sell the consumer business to a chinese company. That would be a surprise to me b/c I always think of that as their first interest. But it is a huge drag on the company. It was from someone in the industry but I am not sure how much he knew. Probably just speculation.—-

Daar komt nog bij dat ik de heren Wakkie en Titulaer wel erg weinig vond zeggen. Zo wilde de veb weten wat tomtom van plan is met de cash aanwas. Ze drongen niet eens aan op dicidend maar wilden gewoon weten wat de plannen zijn. Er kwam niets behalve dat “gezien deze trend dividend dichterbij komt”. (Uitspraak Taco). Daarbij dus volledig voorbijgaand aan het idee dat beleggers willen weten of tomtom nog groei ambities heeft waar ze voor moet shoppen. Mij lijkt dat als je naar een b-to-b bedrijf ontwikkelt en als gevolg daarvan de topline onder druk staat (consumer omzet) en de cagr van de b-to-b divisies underwhelming zijn (wordt alleen gedragen door Automotive) dat TomTom toch mag nadenken hoe de nieuwe focus kracht bijgezet kan worden. Of het nou acquisities zijn in telematics, automotive of licensing.

Ik denk dat er wat speelt, vanwege het opmerkelijke gebrek aan inhoud/verhaal en ook cryptische taal (Wakkie zegt: “we zoeken wel partnerships, omdat we van Consumer weggaan => kan afhankelijk van interpretatie ook wijzen op afstoten/outsourcen nasr een chinees). Ofwel tomtom staat geheel te koop of ze willen eerst deze horde nemen.
Sunshine Band
0
Bedankt Justin.

Er kan natuurlijk wel een oorzakelijk verband zijn tussen het stoppen in Trump-country en de Chinese inbreng.
pwijsneus
3
TomTom gaat samenwerken met Ford en General Motors
www.nhnieuws.nl/nieuws/223567/TomTom-...

Noord-Hollands Nieuws...

HD mapping ‘takes ADAS to the next level’, says TomTom

?April 25, 2018


Enabling an autonomous vehicle to know precisely where it is in real time via HD mapping will not only assist with navigation, but also consumer adoption of autonomous driving. By Freddie Holmes


Experiencing a partially automated highway driving system today can be both rewarding and stressful at times. While in most scenarios these systems are highly capable at controlling acceleration, braking and steering within lanes, any sudden or unexpected changes to the driving environment can occasionally spook the system.

One of the factors behind this issue is that the car currently relies on visual information, with very little context about what it might encounter further on up the road; is the bend too tight, are the road markings obscured, is there ice on the road? TomTom believes that its high-definition (HD) map technology can make all the difference and avoid situations where the car deems it necessary to disengage a partially or fully automated feature, and hand control back to the driver without warning. While these systems emphasise that driver monitoring is required at all times, such instances can erode consumer confidence in automated capabilities.

TomTom recognises that HD maps are not a silver bullet to the issue, however, and as such have been designed to work in tandem with various other technologies as part of a complete autonomous system. “We don’t see HD maps as standalone products. They don’t exist in a vacuum and must be used as part of the automated system in a vehicle,” explains Tomaso Grossi, Senior Product Marketer at TomTom Automotive. “We believe in a closed loop system, whereby we produce the most accurate, robust and reliable maps in the Cloud, deliver these systems to the car, and then leverage multiple sources – such as different types of vehicle sensors – to ensure this map is up-to-date, safe and matches reality.”

Constantly evolving

One of the issues with in-car navigation systems today is the lead-time between a change to the road network – be it traffic, road works or a crash – and an update being validated and issued. For the driver, this means that the in-vehicle map frequently becomes out of date, and TomTom believes this needs to change.

“The map is a living and ever-changing, ever-updating system,” says Grossi. “We’re exploring and experimenting with multiple sources to keep the map up to date, and using data in the Cloud to feed it back into vehicles, ideally in real time.” Initial targets are to be able to completely refresh and validate the map with lead times of just under a week, but real-time updates are the primary goal in some instances. For example, it is not strictly necessary for real-time updates to the entire map in one go; certain sections of road networks change far less frequently than others. Controlled access highways, for instance, are the least variable types of roads, with the addition of new lanes and lane markings occurring quite rarely. Conversely, city roads tend to see the highest variation of changes.

While the ideal goal is for real-time updates across the board, TomTom has found that – based on its expertise in navigation maps – a cycle time of a few days or even a week is sufficient for most roads. “There will be different lead times depending on the class of road and where these roads are located,” explains Grossi. “Depending on how often these roads change, we’ll need to have the map updated as quickly as possible. We already are taking this challenge head on with the typical maps we use in navigation systems today.”

TomTom has been collecting data through its RoadDNA technology, one of the core elements to HD mapping, which will allow autonomous vehicles to become aware of their environment, location and path on the road. Certain roadways in mainland Japan, the US and Western Europe have already been mapped out using this technology, and it is being leveraged by several OEMs’ autonomous prototype vehicles. As it stands, just over 380,000 kilometres of roadways across these regions have HD map coverage, up from 250,000 kilometres globally as of March 2017.

TomTom is not the only player developing advanced mapping technology, and a handful of start-ups are investigating how such systems can support autonomous vehicle systems. Localised HD map coverage may benefit those testing vehicles in specific areas, but in order to facilitate widespread deployment of autonomous vehicles, these maps need to go national, if not global in future.

“The ability to scale up and produce these maps in a highly efficient way whilst maintaining accuracy, robustness and reliability is key,” says Grossi. “If you look at the current ecosystem of autonomous driving, maps are becoming increasingly important. New players are entering this area, but many of these start-ups have an approach that is maybe not as scalable. When it comes to OEM demands, they might fall short in terms of scalability and robustness.”

Building trust

There are three primary use cases for HD maps: accurate localisation, supporting the environmental perception of vehicle sensors, and the ability to plan the path of the vehicle as accurately and efficiently as possible. In short: to ensure the car knows where it is, where it is going, and any issues that may affect its course on the road.

“It’s about making the system safer, more comfortable, and building trust into the system,” says Grossi. “Most people that have tried semi-autonomous systems on the market today, or who have had a ride in an autonomous vehicle, are very enthusiastic about the technology. But at the same time, they are also aware of the limitations.”

Regulations and technical developments aside, trust in autonomous driving systems is expected to be one of the main factors that influences consumer adoption of the technology. HD maps are believed to be a vital element to the overall system in ensuring that the car can not only anticipate potential dangers, but also leverage real-time understanding of road conditions out of sight. While autonomous vehicles of Level 4 and 5 capability on the scale developed by the Society of Automotive Engineers (SAE) are some way off, there will be many drivers today that desire an improved semi-autonomous experience. Grossi advises that TomTom’s HD maps and RoadDNA software can also assist the advanced driver assistance systems (ADAS) that underpin highway pilots today.

“Our technology extends the car’s view beyond the range of it sensors, and allows it to anticipate what might happen. The car may be travelling at a particular speed toward a certain curvature in the road, and it would be more comfortable and safer if the car slowed down in advance, rather than reacting at the last minute,” he concludes. “HD map information helps to take ADAS to the next level. If you can build a system that leverages HD maps to make the car safer, more comfortable and more aware, then trust and driver adoption in these systems will increase.”
www.automotiveworld.com/analysis/hd-m...
JvH
1
AMSTERDAM - TomTom, het Amsterdamse navigatiebedrijf, gaat samenwerken met de autoindustrie in de Amerikaanse staat Michigan. De afspraak is onderdeel van een overeenkomst die staatssecretaris Mona Keijzer vandaag sloot met de Amerikaanse gouverneur Rick Snyder.

De Amerikanen willen graag gebruik maken van Nederlandse hightech kennis bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto´s. Voor Nederlandse bedrijven zoals TomTom, is de overeenkomst een goede manier om zaken te doen in het hart van de Amerikaanse autoindustrie. De Amerikanen en Nederlanders gaan onderzoek en ontwikkeling beter op elkaar afstemmen.

TomTom is bekend geworden van de navigatiekastjes in de auto maar richt zich tegenwoordig vooral op de ontwikkeling van software voor zelfrijdende auto´s. Het bedrijf richt zich niet meer op de consumentenmarkt maar doet vooral zaken met bedrijven in de autoindustrie. Met de overeenkomst krijgt men meer grip op de Amerikaanse markt.

Naast TomTom zijn Nederlandse ondernemingen als VDL, NXP, Technolution en Prodrive betrokken als hightech toeleverancier van grote autobouwers als General Motors en Ford. Volgens gouverneur Rick Snyder is de overeenkomst belangrijk bij de ontwikkeling en productie van slimme vervoersmiddelen. De technische ontwikkelingen hierbij gaan snel en mondiale afspraken over gebruikte technieken zijn van groot belang, aldus de Amerikaan.

Ook staatssecretaris Mona Keijzer is blij: "Deze overeenkomst geeft hen extra innovatiemogelijkheden in het hart van de Amerikaanse auto-industrie. De samenwerking heeft ook economische waarde voor zowel Michigan als Nederland. Bijvoorbeeld als de productielijnen van toeleveranciers en autoproducenten beter op elkaar worden afgestemd."

www.nhnieuws.nl/nieuws/223567/TomTom-...
~Justin~
0
quote:

*Justin* schreef op 24 apr 2018 om 20:26:


TomTom naar High Tech Campus Eindhoven

De twee vestigingen, Tom Tom Telematic en het voormalige Fleedlogic dat in 2014 door Tom Tom werd gekocht, richten zich op het ontwikkelen van innovatieve systemen voor de auto-industrie, zoals navigatiesoftware voor zelfrijdende voertuigen.Voor mij is het overigens geheel nieuw dat Telematics (naast Automotive) zich bezighoudt met zelfrijdende auto's. Er zit wel een logica in als je denkt vanuit het idee dat deze auto niet 'autonoom' rijdt ook al wordt dat zo genoemd, maar dat deze auto's juist collectief, met elkaar rijden en beslissingen aan elkaar communiceren. TomTom Telematics gaat immers over het vanuit een centrale locatie communiceren met diverse vervoerders op de weg. De verwachtingen van Telematics sales zijn voor dit jaar wat naar beneden getrimd. Zou het zijn dat deze divisie niet meer 100% gericht op de sales van vandaag en ook deels op die toekomst van autonoom rijden gezet is?
Koos99
0
quote:

*Justin* schreef op 25 apr 2018 om 17:10:


[...]

Voor mij is het overigens geheel nieuw dat Telematics (naast Automotive) zich bezighoudt met zelfrijdende auto's. Er zit wel een logica in als je denkt vanuit het idee dat deze auto niet 'autonoom' rijdt ook al wordt dat zo genoemd, maar dat deze auto's juist collectief, met elkaar rijden en beslissingen aan elkaar communiceren. TomTom Telematics gaat immers over het vanuit een centrale locatie communiceren met diverse vervoerders op de weg. De verwachtingen van Telematics sales zijn voor dit jaar wat naar beneden getrimd. Zou het zijn dat deze divisie niet meer 100% gericht op de sales van vandaag en ook deels op die toekomst van autonoom rijden gezet is?


Het verbaasde me op de AvA hoe onderkoeld er gereageerd werd op het feit dat de groei bij TTT naar beneden werd bijgesteld. Ik verwacht dan een verhaal dat ze de schouders er onder gaan zetten om weer terug te komen bij de oorspronkelijke groeicijfers. Niets van dat alles, er werd enkel gesignaleerd dat de groei in 2017 was tegen gevallen, dus dan is de groei voor de komende jaren naar beneden bijgesteld.

Maar goed, het bestuur wekte de indruk geen woord te veel te willen zeggen, dus als er geen concrete vraag hierover wordt gesteld, dan worden de kaken op elkaar gehouden.
~Justin~
0
quote:

Koos99 schreef op 25 apr 2018 om 19:03:


[...]

Het verbaasde me op de AvA hoe onderkoeld er gereageerd werd op het feit dat de groei bij TTT naar beneden werd bijgesteld. Ik verwacht dan een verhaal dat ze de schouders er onder gaan zetten om weer terug te komen bij de oorspronkelijke groeicijfers. Niets van dat alles, er werd enkel gesignaleerd dat de groei in 2017 was tegen gevallen, dus dan is de groei voor de komende jaren naar beneden bijgesteld.

Maar goed, het bestuur wekte de indruk geen woord te veel te willen zeggen, dus als er geen concrete vraag hierover wordt gesteld, dan worden de kaken op elkaar gehouden.


Daarom heb ik een sterk vermoeden dat er wat speelt. Ofwel tomtom wordt geheel verkocht of delen ervan. Ik noemde het gebrek aan inhoud (en aan pit/vuur) ‘opmerkelijk’. Je zou ook verbijsterend kunnen zeggen. Er wordt om de hete brij heen gedraaid en er valt weinig te melden. Ik denk omdat er nu andere prioriteiten spelen dan zorgen voor een groeiversnelling in b-to-b. Anders zou je het hebben over de nieuwe focus en welke investeringen (of acquisities) daarvoor nodig zijn en welke nieuwe ambities horen bij deze focus.

Mijn gevoel zegt: Consumer gaat weg of TomTom als geheel. Dat Deutsche Bank verhaal op Reuters kwam ook niet uit de lucht vallen. Misschien is het niet exact zoals Reuters stelde, waardoor het ontkend kon worden. Reuters reporter gaf op twitter aan bij zijn verhaal te blijven. We shall see
ketchup of catch-up
0

Daarom moet je je nu vol zuigen , want het is TT.s laatste jaar aan de beurs en het gaat vanhier wel een goed rendement geven , maar niet waar velen van dromen
12_15 euro is mooi aan 8 euro
Het kan meer worden als ze een stappenplan doen, eerst Telematics eruit dan de rest, dan kom je wel aan 17_20
Consumer heeft geen waarde
gezien de apathie ook bij analisten denk ik een bod @12 euro met wat wisselgeld erbij voor 13.75 vd beurs

Ik zeg prima, moeten ze vooral doen en al je ontvangen winsten gelijk inzetten op Intel en Continental

tatje
0
Krijg ik UITEINDELIJK hetzelfde voor mijn aandelen per stuk als de founders, dan ga moet ik akkoord gaan.

Samen uit, samen thuis.

MAAR !

""Jaarverslag 2017 blz 69

CHANGE OF CONTROL

In case of a change of control the RVC may determine that any options, granted to the RVB leden, shall be ( deemedto be ) exercissable immediately prior to and conditional upon such change of control, or during such period after the change of controls the RVC may specify.
Failing exercise in such cahange of control event, the options will lapse.


STUKJE UIT HET BOVENSTAANDE STUKJE.
"" or during such period after the change of controls the RVC may specify. ""

OF GEDURENDE EEN PERIODE ( NA ) THE CHANGE OF CONTROLS ( na de machtswisseling ), TE BEPALEN DOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN.

Dus de change of control is voorbij en dan mag de RVC een periode bepalen om de opties te innen. ( na the change of control )
De RVB wil toch geen 12 euro voor die opties.

Ik zie het dan zo !!

Een private equity haalt Tom Tom van de beurs en geeft ons 12 euro.
De RVB en RVC blijven aan en investeren hun centen uit Tom Tom weer in een Tom Tom van de beurs en na 2 a 3 jaar stappen zij ook op, ook met onze centen.

Criminelen in Amsterdam en omstreken praten over 10 tallen miljoen, tenminste de top.

Gaan de founders via een PE of iets gelijksoortig investeren in het nieuwe Tom Tom en wij worden afgezeken met 12.

Dan praten we toch over witte boorden criminaliteit en niet over miljoenen, maar misschien over miljarden.

Ken iemand in de 2e kamer, die zei al iets over een parlementaire enquete :-)

Maar altijd wachten op aktie, dan kun je pas in de reactie.


Nu is mij dat downplayen ook stukken duidelijker.

Wat nu te doen, inderdaad kijken waar financiele ruimte is om te kopen, aldus ketchup.

Gewoon mijn mening en geen advies.
Kuiken
0
bron Bloomberg 24-4

China’s Car Revolution Is Going Global

China's rising automakers want to sell the future of driving all over the world.

ILLUSTRATION: WOSHIBAI FOR BLOOMBERG BUSINESSWEEK
Bloomberg News 23 april 2018 23:00 CEST
From
On a bright spring day in Amsterdam, car buffs stepped inside a blacked-out warehouse to nibble on lamb skewers and sip rhubarb cocktails courtesy of Lynk & Co., which was showing off its new hybrid SUV.

What seemed like just another launch of a new vehicle was actually something more: the coming-out party for China’s globally ambitious auto industry. For the first time, a Chinese-branded car will be made in Western Europe for sale there, with the ultimate goal of landing in U.S. showrooms.
That’s the master plan of billionaire Li Shufu, who has catapulted from founding Geely Group as a refrigerator maker in the 1980s to owning Volvo Cars, British sports carmaker Lotus, London Black Cabs and the largest stake in Daimler AG—the inventor of the automobile. Li is spearheading China’s aspirations to wedge itself among the big three of the global car industry—the U.S., Germany and Japan—so they become the Big Four.

Geely Chairman Li Shufu plans to launch a global automaker from China. “To do that,” he says, “we must get out of the country.”PHOTOGRAPHER: QILAI SHEN/BLOOMBERG
“I want the whole world to hear the cacophony generated by Geely and other made-in-China cars,” Li told Bloomberg News. “Geely’s dream is to become a globalized company. To do that, we must get out of the country.”
He’s not alone: At least four Chinese carmakers and three Chinese-owned startups—SF Motors Inc., NIO and Byton—plan to sell cars in the U.S. starting next year. At the same time, Warren Buffett-backed BYD Co. is building electric buses in California; Baidu Inc. is partnering with Microsoft Corp., TomTom NV and Nvidia Corp. on a self-driving platform; and Beijing-based TuSimple Inc. is testing autonomous-driving big rigs in Arizona.

The industry is set for more upheaval as China unravels a two-decade policy that capped foreign ownership of carmaking ventures at 50 percent. The change may energize companies such as Volkswagen AG and Ford Motor Co. to seek a bigger piece of the world’s largest car market and allow Tesla Inc. to set up a fully owned unit. Carmakers may get better visibility of their futures, and those Chinese companies that fear losing sales at home may sense a greater impetus to go abroad.
“They are in a better position now than they ever have been,” Anna-Marie Baisden, head of autos research in London with BMI Research, said of Chinese carmakers. “They’ve had so much time working with international manufacturers and have become a lot more mature.”

We’ve seen this movie before from China—in the smartphone industry. The nation used the shift in technology from basic flip phones to hand-sized computers to dominate the manufacturing industry, trouncing then-dominant makers from Finland, Sweden, the U.S., Japan and Germany.
Last year, three of the top five smartphone handset makers in the world were Chinese, according to Gartner Inc.
Yet the sequel may take longer to become a hit, given the brand loyalty that has existed since Henry Ford debuted the Model T in 1908. How will Chinese automakers convince Midwesterners to give up their Ford F-150 pickups or Tokyo residents to switch from their Toyotas?
“Chinese carmakers intend to come over, but what need will they fill?” said Doug Betts, senior vice president of global automotive practice at J.D. Power. “What is the reason to buy their cars?”
viermeiden
0
Indirect van belang!

STOCKHOLM (AFN/RTR) - Het Zweedse autobedrijf Volvo Cars, sinds 2010 in handen van het Chinese Geely, heeft in het eerste kwartaal een hogere winst in de boeken gezet. De autobouwer zag de verkopen in China toenemen en de gang van zaken in de Verenigde Staten toonde herstel.

Die positieve effecten wisten de druk van toenemende ontwikkelings- en marketingskosten meer dan te compenseren. Volvo zag de operationele kwartaalwinst 3,6 procent hoger uitkomen op 3,6 miljard kroon, omgerekend ruim 344 miljoen euro. De omzet dikte met bijna 19 procent aan tot 56,8 miljard kroon.

De Franse automaker Renault heeft in het eerste kwartaal last gehad van de dure euro. Dat zette druk op de opbrengsten, die in de periode januari tot en met maart slechts met 0,2 procent stegen ten opzichte van een jaar eerder tot bijna 13,2 miljard euro. Renault leverde 935.041 wagens af, bijna 5 procent meer dan een jaar eerder. De verwachtingen voor heel het jaar bleven staan.

viermeiden
pwijsneus
2
Deze is ook indirect van belang, take-away uit de conference call van Baidu. TomTom is partner - als enige leverancier van kaarten en software samen met Baidu - van het Apollo platform. apollo.auto/

Grace Chen - Morgan Stanley Taiwan Ltd.

Thank you. Thank you for taking my questions and congratulations on your strong results. My question is about the progress of your autonomous cars. We (00:36:21) understand that Baidu just celebrated one year anniversary for the Apollo project. We (00:36:27) understand that development is still in the early stage, but in retrospect, what do you view as the key achievements in the past one year? And what would you do to do better? Looking into the future, what would be your key focus to stay ahead of the curve, given the intensified competition domestically? Thank you.

Qi Lu - Baidu, Inc.

Yes. So first of all, with regard to the key progress over the last one year for the Apollo platform, there's several important area to quote. (00:36:56) One is the platform capabilities. We deployed Apollo 1.0 within short span. Now, we just deployed Apollo 2.5. The platform capability and technology is moving at a rapid pace.

Second is, the ecosystem helps. (00:37:14) Our developer community, then the partners, the different agencies, government departments that are embracing, supporting Apollo has been growing leaps and bounds.

Third, which is more important, is the productization and the commercialization of our partners for L3 and L4-based vehicles is moving at a much, much faster pace than we originally anticipated, much, much faster.

Now going forward, our key focus areas will be continue to build up our technology foundations, but more importantly, to speed up the productization and the commercialization of vehicles.

For example, we mentioned in this year, we have a partner to commercially deploy L4 minibus vehicles. In next calendar years, we have several OEM partners deploy L3 commercially available vehicles. And as long as we keep excellent pace of all those, the Apollo platform will continue to gain strength against the competition.

As we mentioned in the earlier calls, the Apollo ecosystem also have a very clear and healthy (00:38:25) business model. We are very similar to Android, the platform technology is open for participating, open for use, but we also sell our services, just like Google, if you use Android to build a handset, you use Google Search services. In this case, it would be our HD map services and the future services that we'll deploy.

So overall, our focus is continue to speed up the development ecosystem, particularly the productization and the commercialization of our partners' vehicles. That will further increase Baidu's competitive strengths.

Piyush Mubayi - Goldman Sachs (Asia) LLC

And (00:45:56) thank you for taking my question. Dr. Qi, a question on autonomous vehicle for you. We understand that the commercial application for AV may still be in an early stage, but you mentioned commercial vehicles twice. And I wondered if you could just compare and contrast the passenger segment and the commercial segment and take us through which ones could come to market faster and if you could potentially talk through the monetization opportunities relative to the two businesses.

Qi Lu - Baidu, Inc.

Okay. So let me comment on the three aspects of what you just mentioned. So first of all, just as a matter of clarification and to put the facts in our statement. When we talk about commercially available vehicles, that's on the passenger side, meaning these are the L4 vehicles. These are six-seaters minibuses that will be commercially available later part of this calendar year and as (00:47:02) several OEM partners will be available in 2019 and some in 2020. These are sedans. These are L3 vehicles meaning that the passengers still need to sit in the car in front of the wheel, but the vehicle is able to perform increasing more and more autonomous driving capabilities. Those are commercially available vehicles for passengers, not for commercial, let's say, trucks or logistic vehicle. That's the – make sure that we are clear (00:47:29) state the facts. That's number one.

Number two, on the commercial opportunities, the key thing I want to emphasize is that we need to think about the commercial deployment at the lowest speed, the more controlled environment, and that's the key. There are a lot more commercially viable opportunities, individual consumers or business customers are willing to pay for, but autonomous vehicle driving behaviors is at the lowest speed and more controlled environment.

The six-seater bus is a prime example of that because commercially, there's already stream of incoming bookings for that vehicle, you can imagine deploying those minibuses in a industrial park, in a tourist regions, they are operating in the lowest speed in a very much controlled environment. Therefore, safety can be guaranteed, can be fully protected, and similar for our L3 vehicles for next year.

And having said all of that, let me also talk about the relative areas of commercially viable opportunity for passenger vehicles and commercial vehicles. Indeed, in our inbound (00:48:39) partnership requirements that we're working with more and more partners on commercial vehicle, for example, logistic vehicles, trucks and autos because there's even more opportunity to deploy those at the lowest speed and a more controlled environment. So that's the landscape that's evolving at the very fast pace, and Apollo is tend to gain substantial more opportunities.

Lastly is about the business model. For Apollo, we are very clear upfront in our business models. We make the platform available open – free for our partner to use, but they would need to use a key set of services, and one of those is HD maps, which stands for high-definition maps. These are maps not meant for human eye balls to see. These are maps for the sensor of the devices that's in the car to see. And this is the key part of our economic model and we're seeing very healthy adoptions of our HD maps by our customers, current customers and the future customers.
The Wall Street Shuffler
0
Garmin stopt met Navigon apps

-

DEAR CUSTOMERS

NAVIGON has made for movement in navigation for over 25 years and has given so many people greater orientation and less stress in everyday life and on the road.

For strategic reasons, however, Garmin has decided to take all navigation apps – with a few exceptions – off the market as of May 14th, 2018. For existing NAVIGON users, this means little change, since you can continue using your app or device as usual. You will find more information in the following and in our Support Center.

Our thanks to all our users for their many years of loyalty and support. And also to all Cruiser bikers for an exciting last year!

We wish you the very best of enjoyable travel in the future!
Your NAVIGON TeamWHAT EXACTLY DOES THAT MEAN?

WHICH APPS ARE AFFECTED?
All Garmin turn-by-turn apps are affected, including NAVIGON, NAVIGON Regions and NAVIGON Cruiser.
The only exceptions:

NAVIGON select: Telekom customers can continue to download the app for free and to upgrade it with In-App purchases.
Garmin HUD EU/NA: Garmin HUD Plus or BMW HUS customers can continue to download the Garmin HUD Apps for free and to upgrade it.

-

Zie volledig bericht:
www.navigon.com/en/
40 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 10,150   Verschil +0,00 (+0,04%)
Laag 10,060   Volume 382.678
Hoog 10,186   Gem. Volume 427.023
11-nov-19 17:35
label premium

TomTom: Reality check

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium