Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TomTom maart 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 155 156 157 158 159 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kneut
0
*Natte krant*
0
vreemd vermogen
0
quote:

*Natte krant* schreef op 1 maart 2018 18:36:


Nou kneut ik denk het niet.
De fff houden de boel het liefst als hobbie aan.

Harold verkoopt nog liever z'n boot
Iex moderatie is corrupt
0
quote:

vreemd vermogen schreef op 1 maart 2018 18:50:


[...]
Harold verkoopt nog liever z'n boot

Denk eerder dat hij nog een dure boot koopt, duurder dan zijn eerste nog, om de aandeelhouders te sarren. Immers heeft hij genoeg bij elkaar gesprokkeld over de ruggen van de aandeelhouders.
DeHardeWerker
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 1 maart 2018 15:48:


[...]

Waarom dan geen JA op mijn nieuwe draad
Slap h.nn.s


Kinderen die vragen, worden overgeslagen.

Zeker als je nog steeds niet begrijpt dat het je manier van acteren is die zo veel mensen afstoten, al denk je van jezelf dat je goed bezig bent.

Wat betreft de koersontwikkeling van TomTom heb je wat mij betreft helemaal gelijk(en ik denk dat een zeer groot deel van het forum dat ook met je eens is): het koersverloop is huilen met de pet op en het management van TT heeft op de AVA zeker wat uit te leggen.
ketchup
2

Indien men bij TT overgenomen wil worden dan had het aandeel thans moeiteloos aan 15 euro plus gestaan om 25 plus te vangen

We staan aan 8 min vanwege een compleet incompetent bestuur , of omdat ze het willen jatten @ 12 euro
Weet niet wat kwalijker is , maar als ik naar mijn winst/verlies rekening kijk, dan opteer ik maar voor jatten
Kijken we later wel of er nog een advocaat te vinden is die HG en zijn Madame wil vervolgen

VanillaSky
2
quote:

harrysnel schreef op 1 maart 2018 17:49:


Normaal gesproken zou er na het wegzakken van de koers na cijferpresentatie een moment komen dat een analist "het voor TomTom" opneemt.

Neem zo'n Den Drijver van NIBC. Hij gaf al tijden geleden aan dat het cruciaal was voor TomTom om zich op grote klanten te richten die een totaalpakket aan diensten gaan afnemen. Dus niet voor bepaalde modellen Traffic, of Maps maar dan alleen voor VS....het gaat om binnenhalen grote deals zoals eerder Volvo en daarvoor Peugeot. Hij noemde dat de >E100mln klanten.

Nu heeft Den Drijver op dit moment staan voor TomTom: "hold" advies met koersdoel E9,70.

Als TomTom dan nu zo'n 10% onder je koersdoel staat. als je zoals Den Drijver al een jarenlange band met het bedrijf hebt (vlak na IPO 2005 is hij TomTom gaan volgen), als je het fonds zoals Den Drijver in het verleden veelal op "Buy" hebt gezet en er positief over was, als je onlangs nog een NIBC conferentie met IR/CFO hebt gedaan, als het onlangs gepubliceerde orderboek + grote VS klant een bevestiging is van de strategie die jij als analist bij TomTom voor ogen had in het verleden.... dan is dit het moment om met je advies naar Buy te gaan en dan het koersdoel heel klein beetje optrekken naar E10.

Dat maakt een wereld van verschil voor de koers. Je brengt dan het vertrouwen in TomTom terug in de markt op een moment dat dit nodig is en kunt het sentiment draaien.

Dit is een heel normale gang van zaken dat een bedrijf ondersteuning krijgt van analisten na tegenvallende berichten. Zij verleggen dan focus op positievere aspecten. Bij TomTom blijft Den Drijver nu zwijgen. Ik heb het idee dat TomTom dit zelf ook prima vindt. TomTom heeft de analisten zelf van zich vervreemd door IFRS webcast, veranderde definitie EPS en onduidelijke outlook waardoor het onmogelijk is het aandeel goed te vatten in een spreadsheet. Geen hulp voor TomTom van analisten. M.i. een bewuste keuze van Goddijn en kompanen.


Wat je ook niet moet vergeten is dat zowel analisten als wij keer op keer met teleurstellingen te maken hebben gekregen en met prognoses die keer op keer FORS naar beneden bijgesteld moesten worden. Als je er vanuit gaat dat een ieder (maar analisten zeker) gevoed worden door info vanuit TomTom en daarop prognoses maken kan ik me goed voorstellen dat je er klaar mee bent. Ik heb hier rapporten van 2015 en 2016 van banken, dan praten we over dik 2 jaar geleden, als je ziet hoe enorm veel lager de prognoses nu zijn tov van toen dan heeft iedereen toch wel een roze bril op gehad (gevoed door info vanuit TT).

Na zoveel tegenslagen en falend beleid kan ik me voorstellen dat ze TomTom even niet verder volgen en maar een paar jaar laten doormodderen, als het dan toch wat word of er een andere CEO/Topmannen komen dan kan men de draad misschien weer oppakken.

Moet je eens in de rekendraad op pagina 1 beginnen, ook 2 jaar geleden, dan het is eigenlijk zowel lachwekkend als triest als je daar ziet wat voor prognoses de beste onder ons daar hadden voor 2018.
VanillaSky
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 1 maart 2018 18:59:Indien men bij TT overgenomen wil worden dan had het aandeel thans moeiteloos aan 15 euro plus gestaan om 25 plus te vangen

We staan aan 8 min vanwege een compleet incompetent bestuur , of omdat ze het willen jatten @ 12 euro
Weet niet wat kwalijker is , maar als ik naar mijn winst/verlies rekening kijk, dan opteer ik maar voor jatten
Kijken we later wel of er nog een advocaat te vinden is die HG en zijn Madame wil vervolgen
Ik opteer ook voor jatten, maar ik begin toch steeds meer vrees te krijgen dat ze compleet incompetent zijn. Zeker omdat dat 'jatten' al een mythe is die 8 jaar de ronde doet. Als ze zulke visionairs zijn dan hadden ze al gezien waar het heen ging en het gejat toen het veel lager stond - nee ik denk toch echt dat het ze allemaal maar een beetje overkomt en ze simpelweg op veel fronten falen. Ze hebben het geluk dat ze hierop niet afgerekend kunnen worden en dat is waarom we hier nu staan met een bedrijf van 800 mio omzet, tenderend naar 750 mio volgend jaar en groeivooruitzichten na 2020 onbekend.
lucky14
2
quote:

ketchup of catch-up schreef op 1 maart 2018 18:59:Indien men bij TT overgenomen wil worden dan had het aandeel thans moeiteloos aan 15 euro plus gestaan om 25 plus te vangen

We staan aan 8 min vanwege een compleet incompetent bestuur , of omdat ze het willen jatten @ 12 euro
Weet niet wat kwalijker is , maar als ik naar mijn winst/verlies rekening kijk, dan opteer ik maar voor jatten
Kijken we later wel of er nog een advocaat te vinden is die HG en zijn Madame wil vervolgen
Die advocaat hebben we nu eigenlijk al nodig. Ook dit is jatten. Het opzettelijk naar buiten brengen van nieuws in een "slecht jasje" en al het "goede" onder de pet houden. Zelfverrijking door de regels aan te passen voor eigen beloning enz.
Slechtheid in het kwadraat!!!
schupp01
0
Met stijgende verbazing lees ik berichten op het forum. Ik vraag mij steeds vaker af. Hoe het komt, dat zulke intelligentie forumschrijvers dit blijven doen. Het management wordt gewantrouwd als de pest.
Er is maar één duidelijke beleggingsregel als je het management niet vertrouwt, Niet in beleggen.
Trouwens als Tom Tom zo superieur was, wat sommigen denken, dan was m.i. TT al lang en breed overgenomen en de grootaandeelhouders uitgekocht.

Gr.
Peter
Muppet_Waldorf
0
quote:

Muppet_Waldorf schreef op 1 maart 2018 17:23:


[...]

Ik heb weer m'n wekelijkse probleem. Ik wil ze bijkopen voor 5.80 euro maar ben bang dat als ik die order inleg ... dat ik ze dan nog heb ook voor die prijs ...


Nu ik dat commentaar hier zo even heb gelezen, het is allemaal shit bij TomTom,
vooral het management, dat is zowel superdom als zeer slim tegelijkertijd(!), verlaag ik de limietprijs maar naar 4.80 euro. Maar ook voor die prijs durf ik de order nog niet in te leggen hoor!
pwijsneus
1
quote:

dubbel f schreef op 1 maart 2018 10:17:


Allen, ik heb vanmorgen onderstaande reactie ontvangen van de VEB inz. vertegenwoordiging bij de komende AVA:

De VEB volgt TomTom al jaren kritisch en zal dit ook blijven doen.
De VEB meent dat de situatie bij TomTom vooralsnog geen basis biedt voor een collectieve juridische actie.
De VEB constateert dat TomTom geen economische waarde creëert, maar ook onvoldoende toelicht op welke wijze zij dat in de toekomst wel zal gaan doen.
De VEB is voornemens voorafgaande aan de AVA een diepgaandere economische analyse voor haar leden (barometer) aan te reiken.
Sommige (particuliere) beleggers menen dat een opgesplitst TomTom bij wijze van spreken miljarden extra zou opleveren. Of dit via een stevige economische analyse onderbouwd kan worden, of vooral wishful thinking is, is de vraag.
Bovenal moet het bestuur van TomTom duidelijk maken hoe zij in de toekomst economische waarde gaat creëren. In het kielzog hiervan moet het dividendbeleid opnieuw ter sprake komen. Fundamenteel moet ook worden gesproken over al dan niet opsplitsen, Management-Buyout, overnames plegen of overgenomen worden.
Bij die fundamentele keuzes moet ook de governance worden bewaakt: hoe zorgt (de RvC van) TomTom ervoor dat de belangen van de beleggers die niet zijn gelieerd aan de oprichters correct worden gewaarborgd?
Ook in de komende AVA zal de VEB proberen deze thema’s aan de orde te brengen. Errol Keyner zal waarschijnlijk de VEB vertegenwoordigen.
Hallo Dubbel ff. Ziet er goed uit, en zie constructieve vragen.

Ben zelf eigenlijk benieuwd naar 2 zaken.

1. Op 8 januari heeft TomTom op de CES in Las Vegas autostream gelanceerd. In eigen bewoordingen is dit een "game-changer" voor OEM's, en Baidu en Zenuity zijn de eerste partners. Roger C. Lanctot stelt dat AutoStream ervoor zorgt dat de autobouwers en OEM's zaken als ADAS en (functionaliteiten van) autonoom rijden sneller op de markt kunnen brengen dankzij dit product.

- In hoeverre onderscheid TomTom zich met AutoStream ten opzichte van de concurrentie?
- Is TomTom sneller dan de concurrentie?
- Kunnen OEM's of autofabrikanten ADAS en andere features sneller op de markt brengen dankzij AutoStream?
- Zijn er al deals voor AutoStream net zoals HERE onlangs heeft afgesloten met Daimler en BMW, of blijft het voorlopig bij partnerships?
- Welke mate van (omzet)groei kunnen we hierin verwachten, en welk marktaandeel denkt TomTom hierin te kunnen pakken?

(zit TomTom hier agressief genoeg in)

2. In het jaarverslag(pgn 67.) lezen we dat één van de incentives voor het management board de omzet betreft, minus consumer. Dit is om de transformatie van leverancier van navigatiekastjes naar softwarebedrijf meer onder het licht te brengen.

Het aandeel TomTom wordt nu beoordeeld door de markt op de activiteiten van het het bedrijf, plus consumer. Dit vertroebelt de potentie van Telematics, Enterprise en Automotive, omdat consumer het bedrijf al jaren transformeert naar krimpbedrijf.

- Welke stappen worden er ondernomen om transformatie naar softwarebedrijf, en de potentie van producten als AutoStream beter tot uiting te laten komen in het aandeel?
- Op welke termijn wil TomTom weer een groeibedrijf worden?
- Worden er opties onderzocht om op een andere manier - hetzij partnerships, deelnemingen van derden, verkoop consumer - aan cash te geraken, zodat ook het aandeel gewaardeerd gaat worden als leverancier van navigatiesoftware en (HD) kaarten?

Zou je dit ook kunnen meenemen?

Iex moderatie is corrupt
1
quote:

schupp01 schreef op 1 maart 2018 19:11:


Met stijgende verbazing lees ik berichten op het forum. Ik vraag mij steeds vaker af. Hoe het komt, dat zulke intelligentie forumschrijvers dit blijven doen. Het management wordt gewantrouwd als de pest.
Er is maar één duidelijke beleggingsregel als je het management niet vertrouwt, Niet in beleggen.
Trouwens als Tom Tom zo superieur was, wat sommigen denken, dan was m.i. TT al lang en breed overgenomen en de grootaandeelhouders uitgekocht.

Gr.
Peter

Duidelijk dat je tomtom niet goed volgt met jouw post. Punt 1 moet de echte waarde er vanzelf uitkomen, daarom blijft iedereen erin zitten, punt 2 ze hadden al overgenomen kunnen worden, maar dat willen ze niet, omdat ze zich boven iedereen verheven voelen en zelf denken te kunnen scoren. Helaas zijn ze daar te incompetent voor hebben ze al bewezen. Echt enige oplossing tot een snel goed einde is compleet ander bestuur met andere instelling.
Sunshine Band
1
quote:

schupp01 schreef op 1 maart 2018 19:11:


Met stijgende verbazing lees ik berichten op het forum. Ik vraag mij steeds vaker af. Hoe het komt, dat zulke intelligentie forumschrijvers dit blijven doen. Het management wordt gewantrouwd als de pest.
Er is maar één duidelijke beleggingsregel als je het management niet vertrouwt, Niet in beleggen.
Trouwens als Tom Tom zo superieur was, wat sommigen denken, dan was m.i. TT al lang en breed overgenomen en de grootaandeelhouders uitgekocht.

Gr.
Peter

Ja, dat is terechte logica. Toch, beleggers zijn i.h.a. Opportunisten en zien kansen.
- een deel van de beleggers is gaan investeren voor het wantrouwen jegens management
- een ander deel wist waaraan ze begonnen ( waaronder ik)

TomTom is schuldenvrij, schrijft de kosten van ontwikkelde producten die nog vele jaren inkomsten genereren op voorhand af. Veel mensen beleggen in TomTom voor deze assets. Waarom zou je je voor 8 euro uit een aandeel laten jagen als je de overtuiging hebt dat er het dubbele of drievoudige uit te halen is?
DerksVisie
0
Goed 4 maart komt er weer een nieuwsberichtje naar buiten (waarschijnlijk genoeg om voor nu even te blijven zitten)


Tech.AD Berlin

TomTom is speaking at Tech.AD Berlin. Come and visit us!

Save the date: 4-6 March 2018

Click here to find out more.

autonomous-driving-berlin.com/agenda/
PentaGoNix
0
quote:

DerksVisie schreef op 1 maart 2018 19:43:


Goed 4 maart komt er weer een nieuwsberichtje naar buiten (waarschijnlijk genoeg om voor nu even te blijven zitten)


Tech.AD Berlin

TomTom is speaking at Tech.AD Berlin. Come and visit us!

Save the date: 4-6 March 2018

Click here to find out more.

autonomous-driving-berlin.com/agenda/

Met dit sentiment maak je met die eventuele plus op 4 maart niet het verlies goed wat er vandaag en morgen op de borden staat.
shaai
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 1 maart 2018 18:59:Indien men bij TT overgenomen wil worden dan had het aandeel thans moeiteloos aan 15 euro plus gestaan om 25 plus te vangen

We staan aan 8 min vanwege een compleet incompetent bestuur , of omdat ze het willen jatten @ 12 euro
Weet niet wat kwalijker is , maar als ik naar mijn winst/verlies rekening kijk, dan opteer ik maar voor jatten
Kijken we later wel of er nog een advocaat te vinden is die HG en zijn Madame wil vervolgen
ik hoop en veracht al jaren wat anders: Bestuur heeft iets in gedachten, incl een endgame met verkoop, helaas kon dat nog wel eens jaren duren, dan verwachten ze dat de waarde duidelijk is; en daar makkelijk voor kunnen verkopen. Stel dat is over 5 jaar, dan vindt imo Goddijn het prettig als de koers nog 2-3 jaar niets doet: geeft minder gezeur en verachtingen, en geeft meer opties voor hemzelf en zijn personeel (en vrienden etc), waar hij imo meer van houdt dan van die irritante beleggers, die alleen maar eerst de koers naar 50 opjagen, om het daarna in te aten storten naar 8. Hij had vast liever een onbeweeglijke lijn gezien van IPO prijs naar huidige 8, zonder gezeur en gedoe.
lucky14
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 1 maart 2018 20:08:voorlopig trekt Poetin even de handrem aan op de BeurzenTrump met zijn handelsoorlog helpt ook niet mee.
3.177 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 155 156 157 158 159 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

TomTom Meer »

Koers 6,927   Verschil -0,35 (-4,77%)
Laag 6,849   Volume 1.063.182
Hoog 7,290   Gem. Volume 801.707
27 mrt 2020 17:35
label premium

TomTom: Helemaal niet slecht

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over hoofdkantoren 7 februari 2017 16:38
De fantasie in TomTom 6 januari 2017 17:18
IEX Marketupdate met o.a. TomTom 21 oktober 2016 15:33
Arend Jan Kamp over TomTom 20 mei 2016 15:59
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare