Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eerste kwartaal 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
893 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 salud 16 februari 2018 19:07
  EVB - Zit dat al niet voor een groot deel in de huidige prijs?
  En zo nee waarom niet volgens jou?
  Zijn wij de enige die dat weten en voor wie wordt het een complete verrassing?
  Ik zou graag zien dat je gelijk hebt en ik zit ook in Heijhut.
  Het zal erg afhangen van het moment dat de cijfers worden bekend gemaakt:
  gebeurt dat in een stijgende (positief denkende) - of in een dalende markt.
  Welke prijs wordt reëel na de cijfers volgens jou en wat wordt de verdere prognose
  voor de volgende kwartalen ... ?
 2. E.v.B 16 februari 2018 19:43
  Het klopt dat de koers zeker nog te laag staat . De reden hiervan is denk ik niet zo moeilijk . Beleggers zitten nog een beetje te wachten op de bevestiging. Ik denk dat de jaarcijfers die bevestiging zullen geven. Wat je wel vaak ziet bij Heijmans is dat er rondom cijfers altijd wel druk gehandeld wordt in het fonds om daarna weer rustig zijwaarts te gaan bewegen richting nieuwe cijfers. Dat het nog niet in de koers zit lijkt me duidelijk. Een simpel rekensommetje leert dat er in de eerste helft van het jaar een nettowinst was van 20 miljoen . Tel daar 30 miljoen bij in de tweede helft van het jaar dan kom je uit op 50 miljoen. Zet daar 21 miljoen aandelen tegenover dan kom je uit op 2.5 euro winst per aandeel . Dit is 25% procent van de huidige koers. Nou iedereen snapt wel dat dan een koers van 10 euro niet echt reëel is. Die koers hoort dan veel hoger te staan. En natuurlijk staat er tegenover die winst ook een grote schuld maar zoals ik al eerder heb gezegd Heijmans lost 3 kwartalen vervroegd af. Dit vind ik persoonlijk nog het belangrijkste een beter signaal dat het weer goed gaat met het bedrijf kun je niet krijgen vind ik. Al met al lijkt mij duidelijk dat we hier praten over een bedrijf wat zeker op dit moment nog niet op waarde wordt geschat maar dat zeker wel gaat doen. Ik hoop dat ik je vraag zo goed genoeg beb beantwoord Salud
 3. E.v.B 16 februari 2018 20:14
  Oh ja mijn verwachting was ik vergeten te vermelden. Ik verwacht op zeer korte termijn 12 euro. En als blijkt dat die jaarcijfers echt goed zijn dan zou het zomaar voor het einde jaar naar 20 euro kunnen. Er wordt verwacht dat de economie nog wel 3 jaar blijft groeien in Nederland en aangezien Heijmans zich alleen nog roert op de Nederlandse markt verwacht ik dat Ton Hillen hier optimaal van gaat profiteren met zijn Heijmans
 4. forum rang 4 salud 16 februari 2018 20:16
  @E.v.B.
  Volgens mij stond de intrinsieke koers rond de €13,50 op het moment dat de crisis begon in te hakken en er projecten tegen te hoog risico werden aangenomen.
  Daarbij zijn verkeerde inschattingen gemaakt. Natuurlijk ook om mensen binnen het bedrijf maar aan het werk te houden. Op zich netjes! Helaas is dit toen verkeerd uitgepakt en hebben ze zich verslikt in de duur en diepte van de crisis (zoals iedereen) en het daarbij horende kosten baten plaatje en kregen ze ook wat tegenvallers voor hun kiezen door te scherpe calculaties om maar werk binnen te krijgen, die het bedrijf bijna de das om deden.
  Dit is nu redelijk recht getrokken door minder risicovol te werken en meer op zeker te spelen. Echter moesten er wel wat kroonjuwelen worden verkocht om de balans (voor de geld schietende banken) wat op te leuken.
  Desinvesteringen dus en nu ook zelfs capaciteitstekort zoals alle bouwbedrijven op dit moment zien.
  Het gaat zeker beter met het bedrijf en het heeft zeker toekomst... ik geloof daar wel in...
  Ik heb wel mijn vraagtekens bij de winstgevendheid op langere termijn als de woningbouw hype wat afneemt.
 5. E.v.B 16 februari 2018 20:26
  Dat ben ik met je eens alleen ik kijk op dit moment gewoon even naar de cijfers 21 miljoen aandelen tegen waarschijnlijk rond de 50 miljoen winst. Hoe de toekomst eruit gaat zien weet natuurlijk niemand maar het ziet er nu voorlopig goed uit met de economie en de huizenmarkt. Tevens vind ik dat Heijmans best wel veel opdrachten krijgt die niks met huizenbouw te maken heeft. Ik vertrouw de toekomst wel.
 6. forum rang 5 Daexter 16 februari 2018 20:40
  quote:

  E.v.B schreef op 16 februari 2018 20:26:


  Dat ben ik met je eens alleen ik kijk op dit moment gewoon even naar de cijfers 21 miljoen aandelen tegen waarschijnlijk rond de 50 miljoen winst. Hoe de toekomst eruit gaat zien weet natuurlijk niemand maar het ziet er nu voorlopig goed uit met de economie en de huizenmarkt. Tevens vind ik dat Heijmans best wel veel opdrachten krijgt die niks met huizenbouw te maken heeft. Ik vertrouw de toekomst wel.


  Het eind resultaat deel ik met je. je onderbouwing niet. Die 50mln bevat een groot incidenteel resultaat, die kan je niet meenemen in de wpa vergelijking.

  Heijmans is een bouw bedrijf geen huizenbouwer. Bouw bedrijven zijn doorgaans hoofdzakelijk gericht op infrastructuur, zo ook Heijmans. Daarom is het leuk dat het goed gaat op de huizenmarkt, maar dat is eigenlijk niet zo relevant, de infra projecten wegen veel zwaarder.

  Het is niet (alleen) de schuld van Heijmans bestuurders dat er in het verleden slechte projecten zijn aangenomen. In 2010 dwong het kabinet de grote bouwers om projecten uit te voeren tegen veel lagere marges en daarnaast mochten de bouwers geen mensen ontslaan en werd de deeltijd ww ingevoerd. Heijmans heeft hier heel veel last van gehad, want al die mensen die middels deeltijd ww aan de slag waren, konden dus niet ontslagen worden, terwijl er eigenlijk geen renderend werk voor ze was.

  Gelukkig komt na regen ook weer zonneschijn
 7. forum rang 5 Daexter 16 februari 2018 21:58
  quote:

  E.v.B schreef op 16 februari 2018 20:44:


  Ik gaf als verwachting 50 miljoen niet als zekere nettowinst. En kun jij mij vertellen welk incidenteel resultaat dat dan was want ik kan die niet terugvinden.


  Verkoop Belgische en Duitse activiteiten (deels viel dat in 2016, deels in 2017) dat is een eenmalige boekwinst.

  Nee, hoor lees maar terug, ik ben uitermate positief op dit aandeel, maar ga er niet vanuit dat de winst heel hoog zal zijn. beleggen en beurskoersen gaan over de toekomst niet over het verleden.

  Goed recent voorbeeld is Ordina...een beetje vergelijkbaar met heijmans op een aantal punten. De cijfers die Ordina presenteerde waren niet "je van het" maar de toekomst ziet er beter uit. Met als koers reactie, gister plus 10% vandaag nog eens 5% erbij.

  Ik heb al jaren een kleine positie aandelen in Ordina en al een half jaar call opties 1,80 sep-18 gekocht toen niemand erin geloofde voor 2cent, vandaag de helft verkocht.

  Voor Heijmans heb ik weer onverantwoord veel call opties 12 euro. Onverantwoord...het zijn er nog meer dan de vorige keer (bij de halfjaarcijfers). Maar ik heb de afgelopen weken er veel ingeslagen voor 2, 3 en 4 cent, toen niemand er meer in geloofde...nu met 10 cent, sta ik al in the money....

  Ik heb op 8 januari een "voorspelling" gedaan voor wat betreft de koersontwikkeling, vooralsnog liggen we op schema...en als dat helemaal uitkomt staan de call optie 12 euro mrt-18 rond 27 feb rond de 0,50 cent of hoger....dan wordt er een klein feestje gevierd....

  En voor de lange termijn heb ik gewoon een berg aandelen, die er niet uitgaan voor de koers boven de 30 staat, maar dat kan best nog 2 jaar duren.
 8. E.v.B 16 februari 2018 22:21
  Nou dan zitten we qua koersontwikkeling op dezelfde lijn. Ik heb veel calls juni 9.50 die op dit moment plus 65% procent staan. Eigenlijk heb ik voor mijn gevoel iets te ruim ingekocht meestal spreid ik wat meer maar ik zie Heijmans als een buitenkansje. Als ik heel eerlijk ben dan begrijp ik niet echt dat het aandeel nog zo laag staat. Uiteraard prima want dat maakt onze kansen alleen maar groter voor als straks de cijfers komen en het aandeel nog een heel stuk omhoog kan.
 9. forum rang 5 Daexter 17 februari 2018 19:24
  quote:

  E.v.B schreef op 17 februari 2018 13:23:


  Ik kan me niet voorstellen dat de cijfers slecht gaan zijn in deze economie!!


  In de basis is dat geen garantie...Met mij zijn er vele anderen die dat vorig jaar en dat jaar daarvoor ook al dachten...

  Maar wat voor mij het sterkste punt is.....

  Heijmans heeft vorig jaar waarschijnlijk op orders van de banken...zowel de CFO en de CEO weggestuurd. Daarna bij de jaarrekening een recordverlies geboekt, door voor alle slechte projecten stevige voorzieningen te nemen...

  De banken zijn er als financiers sterk bij gebaat dat iedereen vertrouwen heeft in het bedrijf waaraan ze krediet verlenen...

  "de truc"van de leiding naar huis sturen werkt maar 1 keer, maar is in het verleden al vaker een hele goede optie gebleken...

  Ik ga er dan ook vanuit dat op basis daarvan de cijfers voor sommige optimisten misschien wat kan tegenvallen, maar ze zullen niet slecht zijn, dan had ABN AmRO en of de Rabo zich al geroerd.
 10. forum rang 4 Broke Even 18 februari 2018 11:04
  quote:

  Concedo schreef op 17 februari 2018 11:51:


  Ik hoop dat je er s'morgens dan kunt bijkopen. Je weet van de fluctuaties op die momenten en de koers is niet te voorspellen, je kan het risico nemen om donderdag tegen sluit al posities in te nemen of zijn de resultaten van vrijdag voor- of nabeurs?
  Voorbeurs. Natuurlijk kan dat, maar tegen een veel hogere of lagere prijs...
893 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heijmans Meer »

Koers 6,280   Verschil -0,08 (-1,26%)
Laag 6,220   Volume 251.113
Hoog 6,450   Gem. Volume 231.164
26 mei 2020 17:35
label premium

Heijmans: Recht zo die gaat

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over BAM

  21 februari 2018 15:17 - Vimeo

 2. video thumbnail

  BAM: Terug naar €4,00 - €4,50?

  20 december 2017 21:50 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Heijmans

  1 november 2017 14:01 - Vimeo

 4. video thumbnail

  VolkerWessels terug op beurs

  21 april 2017 17:14 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare