Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.028 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: ABN AMRO moet zich niet laten afleiden

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities blijft positief over ABN AMRO, ondanks de mediaberichten over onvrede in de subtop van het management, waar de bank zich niet door zou moeten laten afleiden. Dat stelde analist Jason Kalamboussis dinsdag in een rapport.

Wel moet de bank zorgen dat de onvrede binnen de perken wordt gehouden, aldus Kalamboussis.

Uit een reeks artikelen in het Financieele Dagblad maandag blijkt dat de eerder gemelde interne onrust in de top van de bank anders dan verwacht een jaar na dato nog steeds niet voorbij, concludeerde KBC.

Gezien het anonieme karakter van de interne klachten en de bewering van president-directeur Tom de Swaan dat gesprekken met meer dan honderd managers geen grote problemen aan het licht brachten, stelt KBC dat de bank zich niet door de klachten moet laten afleiden van zijn nieuwe strategie. Die kan immers over een paar jaar pas worden beoordeeld, volgens Kalamboussis.

De analist merkte verder op dat de kritiek op de CFO beperkt lijkt, ondanks zijn harde ingreep bij de zakenbank. Dat was volgens Kalamboussis nodig vanwege Basel 4 en de lage rendementen.

Vooralsnog biedt het aandeel ABN AMRO een van de hoogste rendementen in de sector en maakt de bank goede vorderingen gezien het lastigere bedrijfsklimaat voor banken.

KBC blijft het aandeel aantrekkelijk vinden om de versnelde kostenbesparingen, de verhoogde capaciteit om kapitaal terug te geven en de plannen om een nieuwe basis te leggen voor groei vanaf 2020. Kalamboussis handhaaft het koopadvies met een koersdoel van 29,00 euro.

Het aandeel ABN AMRO noteerde dinsdag 1,0 procent lager op 22,43 euro.v

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
The Third Way...
0
Het goede nieuws is dat de problemen van ABN mbt. rentabiliteit gekend zijn en in pockets zitten die bijna gescheiden v/d rest v/d bank werken. Te weten: TCF (Diamant, shipping, offshore) en GM. Daarnaast zit overigens Corporate NL op het randje.

Het slechte nieuws is dat die 3 TCF sectoren al zeer lang liggen te verrotten en te weining actie is ondernomen. Vele (grote) spelers zijn al weggelopen uit de diamant terwijl ABN traineert vanwege angst voor marktverstoring. Daardoor wordt de bank the last man standing sinking.

Ook shipping en offshore zijn geen sectoren die je zomaar verlaat.

De bank geeft zichzelf twee jaar hiervoor. Goed te doen, maar omdat deze problemen al zo lang liggen te verrotten is er een doortastend management nodig dat zich niet laat afschrikken door weerstand.

Kordater optreden heren en dames...
aandeeltje!
0
Als hoger mgnt op deze manier te werk gaat omdat zij vinden dat het niet anders kan of vrezen voor baan weet ik alweer genoeg. Niet geschikt voor de job of niet het risico willen nemen dat je baan mogelijk op de tocht staat. So what, als je hoog zit heb je mag ik aannemen ook veel wind te vangen. De top kan het ook niet zelf alleen, dus waar ben je bang voor, uiteraard gaat het in overleg. De strategie van een bedrijf komt niet alleen van boven...
Bij ontevredenheid kun je ook gewoon vertrekken....naar zeggen mogelijkheden te over...
voda
0
ABN AMRO in gesprek over Britse vergunning

Gepubliceerd op 21 nov 2018 om 15:21 | Views: 650

ABN AMRO 16:12
22,58 +0,24 (+1,07%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO zet mogelijk een afdeling voor clearingactiviteiten op in het Verenigd Koninkrijk. De bank wil daarvoor een vergunning aanvragen bij de Britse autoriteiten, bevestigt een woordvoerder.

ABN AMRO voert op dit moment gesprekken met de Britse toezichthouder over een vergunning voor de clearingafdeling, die dient als voorzorgsmaatregel voor een mogelijke harde brexit. In dat scenario zouden Europese vergunningen voor financiële dienstverlening niet geldig zijn in het Verenigd Koninkrijk. Een Britse vergunning moet er dan voor zorgen dat ABN AMRO zijn clearingactiviteiten voor klanten uit het Verenigd Koninkrijk kan voortzetten.

De gesprekken gaan overigens niet over een volledige bankvergunning voor het Verenigd Koninkrijk.
voda
0
'Topman ABN AMRO zet juiste stappen'

Gepubliceerd op 21 nov 2018 om 09:27 | Views: 2.732

ABN AMRO 16:22
22,59 +0,25 (+1,12%)

AMSTERDAM (AFN) - Topman Kees van Dijkhuizen van ABN AMRO zet de juiste stappen en navigeert de bank met succes door een onrustige periode. Dat zeggen analisten van KBC Securities naar aanleiding van kritiek op de leiderschapsstijl van Van Dijkhuizen.

Volgens de marktvorsers heeft recente berichtgeving over onrust bij managers van ABN AMRO mogelijk wel een grond, maar het vellen van een oordeel daarover zou iets voor later moeten zijn. KBC vindt dat de bank met rust gelaten moet worden bij het uitvoeren van zijn nieuwe strategie. De bank lijkt immers op de goede weg. Zo is de kapitaalbuffer erg sterk. Het rendement op eigen vermogen bij het financiële concern is bovendien beter dan bij veel andere banken, aldus de kenners.

Een groep hoge managers van ABN AMRO heeft opnieuw een anonieme brandbrief geschreven over de leiding van de bank. Volgens Het Financieele Dagblad (FD) ging het dit keer om een oproep aan de in juli aangetreden president-commissaris Tom de Swaan. ABN AMRO verklaarde eerder deze week in een reactie zich niet in het geschetste beeld uit de brief te herkennen.

Onrust

KBC adviseert beleggers om zich niet te laten afleiden door de berichtgeving over de onrust. Het advies voor ABN AMRO blijft staan op buy, met een koersdoel van 29,00 euro. Het aandeel ABN AMRO noteerde woensdagochtend in de vroege handel 0,8 procent hoger op 22,51 euro.
Erny
0
A3aan
0
quote:

Erny schreef op 27 november 2018 11:45:


Vandaag 27/11 - ABN Amro: naar €22 van €30 - Morgan Stanley.
Waar staat dat?
voda
0
'Veel geld ABN en ING naar fossiele energie'

Gepubliceerd op 27 nov 2018 om 06:20 | Views: 2.167

ABN AMRO 16:31
22,87 -0,19 (-0,82%)

ING 16:31
10,86 -0,06 (-0,53%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO en ING hebben hun financiering van fossiele energiebedrijven in de afgelopen twee jaar niet verminderd. Bij beide banken gaat meer dan 80 procent van de energieleningen naar bedrijven die actief zijn met olie, gas of kolen. Dat blijkt uit de Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer, een initiatief van Amnesty International, Dierenbescherming, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib en PAX.

Volgens het rapport leenden ABN AMRO en ING van begin 2016 tot eind 2017 in totaal 11,4 miljard euro aan fossiele energiebedrijven. De bulk van dat geld komt voor rekening van ING, met meer dan 7 miljard euro. Voor ABN is dat 3 miljard euro.

Rabobank doet het volgens de organisaties beter: ongeveer de helft van al het geld dat de bank in de energiesector steekt, gaat naar duurzame energiebedrijven. Maar de bank stak van begin 2016 tot eind 2017 nog altijd 1,4 miljard euro in fossiele energiebedrijven, aldus de onderzoekers.

Klimaatakkoord

Voor het eerst werd ook onderzocht hoeveel de zeven grootste verzekeraars van Nederland beleggen in fossiele energiebedrijven. Hier gaat het om een totaalbedrag van minstens 12,4 miljard euro.

De onderzoekers stellen dat de banken hiermee het Klimaatakkoord van Parijs ondermijnen met geld van de betaal- en spaarrekeningen van hun klanten. Evert Hassink, woordvoerder Eerlijke Bank- en Verzekeringswijzer: ,,Het is wrang en verontrustend om te moeten vaststellen dat bijna drie jaar na het Klimaatakkoord van Parijs het geld van rekeninghouders nog altijd drie keer vaker naar fossiele dan naar echt groene energie gaat.''

Algemeen bekend

ING stelt in een reactie dat het algemeen bekend is dat de bank geld leent aan klanten in de fossiele energiesector. Fossiele energie zal namelijk een rol blijven spelen bij de energie-opwekking in de toekomst, ook in alle scenario's van de Parijse klimaatafspraken, aldus een woordvoerder.

Nederlandse banken beëindigden in september hun samenwerking met de bankwijzer. Ze zijn ontevreden over de kwaliteit van de rapporten, waarin onder meer meningen en onderzoek te veel door elkaar zouden lopen.
voda
0
Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoelen ABN, ING en KBC

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag de koersdoelen voor banken in de Benelux verlaagt. Dit bleek uit een rapport van analist Maxence Le Gouvello.

Voor ING verlaagde de analist het koersdoel van 19,20 naar 17,10 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

KBC kreeg een koersdoelverlaging van 73,10 naar 71,90 euro en voor ABN AMRO ging het koersdoel van 26,50 naar 26,10 euro. KBC en ABN AMRO staan beide op Houden bij Jefferies.

Volgens Le Gouvello is de financiële sector momenteel weinig geliefd. "En met de vertragende Europese macro-economie, zoeken beleggers naar defensieve aandelen", aldus de analist.

KBC is het aandeel waar beleggers volgens Jefferies het meest naar uitwijken. "We zien de aantrekkelijkheid van KBC, maar met het nieuwe koersdoel van 71,90 euro is het opwaarts potentieel 14,5 procent en blijven we op Houden."

ING biedt daarentegen een koerspotentieel van grofweg 60 procent, aldus Le Gouvello. De bank betaalt een dividendrendement van 6,2 procent, waar het sectorgemiddelde 5,7 procent is. En nu de juridische hoofdpijndossiers zijn afgesloten, kan de koers omhoog, denkt hij. De cijfers over het derde kwartaal markeren volgens de zakenbank dan ook het keerpunt voor het aandeel. Daarbij is ING volgens de analist de meest vergevorderde digitale bank.

ABN AMRO noemt Jefferies het meest controversiële verhaal. Vooral dat de consensus voor de pay-out ratio voor het dividend voor 2018 en 2019 is gestegen, kan leiden tot een teleurstelling, waarschuwde Le Gouvello.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
buf
0
wilfredo
0
Heel vreemd, dat ABN op dit moment zo achter blijft! Had ook minimaal een hoge 23 euro verwacht...
Turbo16v
0
quote:

wilfredo schreef op 3 december 2018 10:25:


Heel vreemd, dat ABN op dit moment zo achter blijft! Had ook minimaal een hoge 23 euro verwacht...


Komt door de grote afwaardering door Morgan Stanley naar 22,- euro vanaf 29 euro.
A3aan
0
quote:

Turbo16v schreef op 3 december 2018 12:39:


[...]

Komt door de grote afwaardering door Morgan Stanley naar 22,- euro vanaf 29 euro.


Komt eigenlijk bij heel raar over. Ineens zo'n grote afwaardering. Ze zijn tot nu toe de enige. Maar Morgan Stanley zijn ze niet vies van markt beïnvloeden voor eigen gewin. Waarom zo'n afwaardering is de vraag? Willen ze zelf nog goedkoper instappen. Aan de andere kant is een dividend van 1,60/1,65 toch bijna 8 % met huidige koers. Je kan stellen dat men dus geen buil kan vallen aan ABN op dit moment.
Stephan010
0
A3aan
0
en dat terwijl er vorige week nog koersdoelen zijn afgegeven van 26 tot 28 euro. Weten al die analisten er dan helemaal niets van. Ontsla dan die gasten maar als ze onzin verkopen.
Erny
0
quote:

A3aantje schreef op 3 december 2018 15:07:


[...]

Komt eigenlijk bij heel raar over. Ineens zo'n grote afwaardering. Ze zijn tot nu toe de enige. Maar Morgan Stanley zijn ze niet vies van markt beïnvloeden voor eigen gewin. Waarom zo'n afwaardering is de vraag? Willen ze zelf nog goedkoper instappen. Aan de andere kant is een dividend van 1,60/1,65 toch bijna 8 % met huidige koers. Je kan stellen dat men dus geen buil kan vallen aan ABN op dit moment.

Aandeel ABN is net als overigens aandeel ING nog veel te duur. ABN is daarnaast nog betrokken bij diverse fraudezaken (derivaten en dividendbelasting), terwijl de betrokkenheid bij witwaspraktijken nog moet blijken. Deze afwaarderingen zijn dus volkomen terecht, maar wel veel te laat. Tel hier de de sub prime leningen nog maar bij op en tel uit je verlies.
wilfredo
0
Dividend van ruim 6%, cet ratio prima, gewoon maar effe vergeten..........
nee de doemdenkers blijven 'doemen' ,helaas is dat blijkbaar de wereld van nu.

Aandeel ABN is net als overigens aandeel ING nog veel te duur. ABN is daarnaast nog betrokken bij diverse fraudezaken (derivaten en dividendbelasting), terwijl de betrokkenheid bij witwaspraktijken nog moet blijken. Deze afwaarderingen zijn dus volkomen terecht, maar wel veel te laat. Tel hier de de sub prime leningen nog maar bij op en tel uit je verlies.
[/quote]
Erny
0
quote:

wilfredo schreef op 4 december 2018 11:13:


Dividend van ruim 6%, cet ratio prima, gewoon maar effe vergeten..........
nee de doemdenkers blijven 'doemen' ,helaas is dat blijkbaar de wereld van nu.
Aandeel ABN is net als overigens aandeel ING nog veel te duur. ABN is daarnaast nog betrokken bij diverse fraudezaken (derivaten en dividendbelasting), terwijl de betrokkenheid bij witwaspraktijken nog moet blijken. Deze afwaarderingen zijn dus volkomen terecht, maar wel veel te laat. Tel hier de de sub prime leningen nog maar bij op en tel uit je verlies.

Dank voor je reactie. Misschien wel terecht, maar wat is volgens jou dan de andere verklaring voor het feit dat de koersen van de aandelen ABN en ING al een jaar gestaag aan het dalen zijn (-30 %) en hieraan voorlopig nog geen einde aan lijkt te komen?
Ik kan dit niet anders uitleggen dan een correctie van een veel te hoge waardering. Dat is toch geen doemdenken?
1.028 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ABN AMRO BANK N.V. Meer »

Koers 14,280   Verschil -0,56 (-3,74%)
Laag 13,775   Volume 4.828.068
Hoog 14,535   Gem. Volume 3.099.913
24 feb 2020 15:00
label premium

(Bij)koopmoment voor ABN Amro

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over ABN Amro 7 februari 2018 14:32
Arend Jan Kamp over financials 6 december 2017 16:13
Arend Jan Kamp over ING 2 augustus 2016 17:08