Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ahold Delhaize in 2018

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4.564 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 225 226 227 228 229 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
s1138421
0
quote:

Struin schreef op 22 jan 2018 om 16:23:


[...]

Klopt helemaal wat je hier schrijft!De vorige crisis was er eentje van subprime leningen, niet kredietwaardige partijen geld lenen. De volgende door het belachelijk lage rente beleid gaat er eentje worden voor welgestelde groepen, mensen die nu met 1.9% een hypotheek afsluiten maar over 10 jaar misschien 3.5% rente moeten betalen?
Dit beleid is goed geweest ten tijde de crisis in Griekenland.....maar had allang moeten worden afgebouwd.....iedereen die de afgelopen jaren in NL een huis heeft gekocht en de rente voor 10 jaar vast zet heeft in potentie een mega probleem
s1138421
0
'ESCB zal de rente niet optrekken behalve als de economie dit aankan.'

Zie je de vicieuze cirkel?
sallander
0
Struin alles afstoten in USA , of op overnamepad aldaar .
wie weet hoe het er over 2 jaar eruitziet , en waar nu strategisch aan
gewerkt word
s1138421
0
@sallander, doe mij maar een Altice scenario....verkoop USA tak, en uitkeren aan de aandeelhouders
Vlaming Koen
0
quote:

s1138421 schreef op 22 jan 2018 om 16:37:


[...]
De vorige crisis was er eentje van subprime leningen, niet kredietwaardige partijen geld lenen. De volgende door het belachelijk lage rente beleid gaat er eentje worden voor welgestelde groepen, mensen die nu met 1.9% een hypotheek afsluiten maar over 10 jaar misschien 3.5% rente moeten betalen?
Dit beleid is goed geweest ten tijde de crisis in Griekenland.....maar had allang moeten worden afgebouwd.....iedereen die de afgelopen jaren in NL een huis heeft gekocht en de rente voor 10 jaar vast zet heeft in potentie een mega probleem

Dat begrijp ik niet, maar ok, ik ken de NL hypotheekmarkt niet. In BE zijn alle kredietnemers dolgelukkig als ze hun rente vastzetten want is een bescherming tegen stijgende rente. Dus beter vastzetten voor de hele looptijd in principe. Misschien bedoel je dat ook, maar dat is dan de keuze van de kredietnemer. Een hogere rente over 10j is dan ook op een lagere schuld, dus misschien erg in procenten maar minder in centen.
ReadArt
0
quote:

s1138421 schreef op 22 jan 2018 om 16:37:


[...]


De vorige crisis was er eentje van subprime leningen, niet kredietwaardige partijen geld lenen. De volgende door het belachelijk lage rente beleid gaat er eentje worden voor welgestelde groepen, mensen die nu met 1.9% een hypotheek afsluiten maar over 10 jaar misschien 3.5% rente moeten betalen?
Dit beleid is goed geweest ten tijde de crisis in Griekenland.....maar had allang moeten worden afgebouwd.....iedereen die de afgelopen jaren in NL een huis heeft gekocht en de rente voor 10 jaar vast zet heeft in potentie een mega probleem


Dat valt erg mee omdat met deze lage rente, de rente die je betaalt een kleiner deel is van je maandlasten tov de aflossing. Ik heb zelf een hypotheek van 213.000€ met een rente van 1.65% 10 jaar vast. Ik zal de consequenties voorrekenen. op dit moment betaal ik een Annuïteit van bruto 750,53 per maand. Dit bestaat nu inmiddels (na 10 maanden) voor 287,18 aan rente en voor 463,35 uit aflossing.
Als mijn rentevastperiode afgelopen is dan heb ik een schuld over van 153.335 euro. Bij een verlening voor nog eens 10 jaar vast tegen 3.5% zou ik dan uitkomen op een bruto annuïteit van 889,28 per maand. Dit is een stijging van 18%, of 140 euro per maand. deze 18% stijging na 10 jaar komt neer op een stijging van minder dan 1.7% per jaar. Deze stijging gaat dus minder hard dan de inflatie van 2% waar men naar streeft. het maandbedrag over 10 jaar is dus in feite minder waard dan nu.

Tot nu toe keken we alleen naar het brutobedrag. Als we naar het nettobedrag kijken worden de verschillen iets groter. Stel we gaan voor nu uit van een hypotheekrenteaftrek van 50%, dan kom je op een netto maandbedrag van 607 euro. Laten we voor de hra over 10 jaar uitgaan van een aftrek van maar 38%. dan kom je na verlening uit op een netto maandbedrag van 719.een stijging van 18.5%. Nog steeds onder de verwachte inflatie dus.

Persoonlijk zal ik waarschijnlijk eerder overschakelen naar een lager variabel rentepercentage ipv het nog eens 10 jaar vastzetten. Daarmee ben je over het algemeen nog goedkoper uit.

De stelling dat dit tot een megaprobleem leidt lijkt me dan ook zwaar overdreven. Vroeger, toen iedereen nog aflossingsvrij leende waren die risico's veel groter, omdat de schuld niet minder werd gedurende de looptijd en de rentecomponent 100% van je maandbedrag uitmaakte. Ongetwijfeld zullen er mensen bij zijn die op zo'n grote voet leven dat ze elke maand niets overhouden en er geen rekening mee houden dat de maandlasten gaan stijgen na het verlopen van de rentevastperiode. Maar dit zal eerder uitzondering zijn dan regel.
Daexter
0
quote:

adritromp schreef op 22 jan 2018 om 07:07:


[...]

Ahold zou dit ook al kunnen, het probleem zit hem in de kosten. Als zon chip die hiervoor gebruikt word alleen in producten bestemd voor Ahold ingebouwd word, gaat dat een hoop kosten. Als iedere supermarkt dit zou doen, scheelt het nogal wat aan investeringen.
Bij Ahold zie je wel de voorlopers hier van worden uitgerold, namelijk tap en go, het systeem wat met name in de To Go's word ingezet. In Groningen centrum hebben volgend jaar alle filialen dit systeem


Komt bij dat het ook maar de vraag is hoeveel mensen op deze manier wensen boodschappen te doen. In Nederland was Ahold (volgens mij) de eerste die zelfscan kassa's introduceerde. Maar er zijn nog steeds hele volksstammen die de kassa met caissière verkiezen boven de zelfscan.

Voor Amazon kan dit goed werken omdat ze met whole foods zich op een niche richten. Voor de brede markt is dit nog veel te vroeg en dus totaal geen bedreiging voor Ahold.
Jannemans
0
quote:

alexnr75 schreef op 22 jan 2018 om 17:14:


Ter info de telegraaf:

www.telegraaf.nl/video/1572777/twijfe...


Positief verhaal. Uiteindelijk overal groei en sterka kasflow.
sallander
0
zelfscan word al toegepast sinds 1,5 jaar bij ikea /zwolle hoe dit bevalt weet ik niet waarom niet bij food .het is wel wat onpersoonlijk mi .
adritromp
0
quote:

s1138421 schreef op 22 jan 2018 om 16:01:


[...]


De economie hier 'werkt' omdat er gratis geld is Vlaming, als we in Europa een rente hebben van 3% wat denk je dat er dan gebeurt?


Wanneer verwacht jij weer op 3% rente te komen in Europa? Dat gaat echt nog wel langer duren dan 10 jaar, eerst alle Zuid Europese landen er boven op helpen(wat alleen kan in mijn ogen door schuld weg te strepen)
Hoppschwiiz
1
quote:

Vlaming Koen schreef op 22 jan 2018 om 16:20:


[...]
Inderdaad, dankzij het goede monetaire beleid van de ESCB. Niet vergeten dat de crisis 2008 een USA-crisis was (subprime, Fannie Mae and Freddie Mac), die wij hebben geïmporteerd door hebzuchtige privé-banken. ESCB zal de rente niet optrekken behalve als de economie dit aankan. Ook voor de overheidsschulden is een lage rente een godsgeschenk hoewel ik daarmee de ECB niet wil gelijkschakelen met God.

Zo Koen, dit is een onverwachte kort door de bocht opmerking van u. “De 2008 crisis was een USA crisis, die wij geimporteerd hebben”. Gemakshalve vergeet u dat door het beleid van de EU/ECB de Mediterrane landen ineens aan goedkoop geld konden komen en dat vrolijk in sneltreinvaart gingen gebruiken, zonder dat daar navenante inkomsten tegenover stonden. Daarbij waren alle Europese banken technisch bijna failliete instellingen, doordat ze ongehinderd hun hand hadden overspeeld. (US subprime was alleen maar de trigger). En als laatste punt, kàn de ECB de rente niet verhogen. Het zou voor wat betreft de Noord Europese landen zo langzamerhand wel moeten, gezien de economische cijfers en de oplopende inflatie. Echter de Zuid Europese landen trekken dit niet. En daarbij is de Euro momenteel zo sterk, dat een verhoging de Europese export de nek om zal draaien
Daexter
1
quote:

Vlaming Koen schreef op 22 jan 2018 om 15:26:


[...]
Hahahaha! De USA heeft geen schuldenberg?? Wij sukkels hier hebben tenminste geen "government shutdown".
EUR stijgt omdat de Europese economie het fundamenteel goed doet, helemààl geen verrassing de afgelopen maanden, dus de vraag naar EUR stijgt dus de koers EUR stijgt. USA is gebaseerd op Trump tax reform voor corporates en households (binnenlandse vraag).Sorry hoor ik moet hier ff op reageren ( heb de verdere reacties ook gelezen)
Dat een Belg hier lacherig over doet, komt waarschijnlijk omdat de Belgen bijna wereldkampioen schulden maken zijn. Ja, de Belgen hebben zowel qua BBP als per hoofd van de bevolking meer schulden uitstaan dan die potverteerders aan de andere kant van de oceaan. De Belgen staan in een illuster rijtje met de Japanners, Ieren, Italianen, Grieken en Singaporezen.

Wat valt daarin op....ja dat zijn 4 Europese landen.... De schuldenproblematiek in Europa is veeeeel groter dan in de USA. Te meer omdat de bevolkingsopbouw en ontwikkeling anders is. Europa kent sterke vergrijzing EN ontgroening, de USA heeft minder last van ontgroening, dus daar kan de schuld makkelijker weginflateren.

De ECB heeft het noodzakelijke beleid gevoerd, maar of dat ook goed beleid is....dat valt te bezien. Als een schip water maakt, heb je meer aan iemand die goed kan hozen en het lek fikst dan aan een goede stuurman...

Zie voor onderbouwing over schuldenkampioen België...met recht de rode duivel in bijgevoegde infographic...tis uiteraard geen persoonlijke aanval :)

marketupdate.nl/nieuws/economie/kredi...
Vlaming Koen
1
quote:

Hoppschwiiz schreef op 22 jan 2018 om 18:33:


[...]
Zo Koen, dit is een onverwachte kort door de bocht opmerking van u. “De 2008 crisis was een USA crisis, die wij geimporteerd hebben”. Gemakshalve vergeet u dat door het beleid van de EU/ECB de Mediterrane landen ineens aan goedkoop geld konden komen en dat vrolijk in sneltreinvaart gingen gebruiken, zonder dat daar navenante inkomsten tegenover stonden. Daarbij waren alle Europese banken technisch bijna failliete instellingen, doordat ze ongehinderd hun hand hadden overspeeld. (US subprime was alleen maar de trigger). En als laatste punt, kàn de ECB de rente niet verhogen. Het zou voor wat betreft de Noord Europese landen zo langzamerhand wel moeten, gezien de economische cijfers en de oplopende inflatie. Echter de Zuid Europese landen trekken dit niet. En daarbij is de Euro momenteel zo sterk, dat een verhoging de Europese export de nek om zal draaien

Interessante gedachtewisseling. Het goedkoop geld was correct om bedrijfskrediet goedkoop te maken en dus investeringen mogelijk te maken en dus herstel en groei. Dan was de rente zo laag geworden dat dat wapen op was. Dus vanaf dan de bazooka door opkopen bedrijfsobligaties en dus verdere stimulering van de economie. Mijn punt is net dat ECB (of liever ESCB) de rente niet zal optrekken behalve als het kan zonder het herstel te ontwrichten. Trouwens, ook zonder rentestijging is koers EUR snel gestegen door vertrouwen in de Europese economie en de vraag naar EUR om de invoer vanuit buiten Europa te betalen. Hoe hoger de EUR, hoe moeilijker de export uiteraard. Daarom nu beter beleggen in aandelen die minder exportgericht zijn.
Nog een bedenking: al die opgekochte bedrijfsobligaties zijn in de balansen van de centrale banken geraakt middels de "capital key". Dus bij een rentestijging zullen de centrale banken ceteris paribus de verliezen gaan opstapelen in de komende jaren. Doch, de ESCB is terecht meer gefocust op economisch herstel/groei dan op de eigen balansen. Toch verwachten de overheden een dividend van de centrale banken dus die worden nu gedwongen in de eigen kostenstructuur te snoeien.
Het risico van failliete banken wordt beantwoord door verhoogde supervisie (SSM), kapitaaleisen en stresstesten, beter dan de belastingbetaler doen betalen wat dan weer de overheidsschulden opdrijft (in BE van 80% terug naar boven 100%, dus van mij mag je BE als zuid-europees land beschouwen :-) )
Vlaming Koen
1
quote:

Daexter schreef op 22 jan 2018 om 18:50:


[...]

Sorry hoor ik moet hier ff op reageren ( heb de verdere reacties ook gelezen)
Dat een Belg hier lacherig over doet, komt waarschijnlijk omdat de Belgen bijna wereldkampioen schulden maken zijn.
Zie voor onderbouwing over schuldenkampioen België...met recht de rode duivel in bijgevoegde infographic...tis uiteraard geen persoonlijke aanval :)
marketupdate.nl/nieuws/economie/kredi...


Ik zei het net (zie hierboven) dat BE thuishoort in het rijtje Italië, Portugal, Griekenland. Het was niet lacherig bedoeld.
Als je ver terugleest, zal je lezen dat ik BE een bananenrepubliek vind, compleet inefficient, dus splitsen die handel! Vlaanderen heeft al jaren begrotingsoverschotten, lage werkloosheid, werkzaamheid op Europees gemiddelde, etc. Maar we zitten met twee blokken aan ons been...
[verwijderd]
0
De kijkshop verdwijnt ook uit het winkelbeeld.Is naar z'n grootje...70 filialen dicht.
Daexter
1
quote:

Vlaming Koen schreef op 22 jan 2018 om 19:05:


[...]

Ik zei het net (zie hierboven) dat BE thuishoort in het rijtje Italië, Portugal, Griekenland. Het was niet lacherig bedoeld.
Als je ver terugleest, zal je lezen dat ik BE een bananenrepubliek vind, compleet inefficient, dus splitsen die handel! Vlaanderen heeft al jaren begrotingsoverschotten, lage werkloosheid, werkzaamheid op Europees gemiddelde, etc. Maar we zitten met twee blokken aan ons been...


Goed idee, Vlaanderen, terug ( net als voor 1830) naar Nederland en dan geven we Limburg inclusief de Geert Wilders en de rest van zijn clan cadeau aan Frankrijk...want die Walen zijn gewoon reserve Fransen, ze spreken dezelfde taal, zeuren en zijn werkloos...

Heel kort door de bocht :) ik weet het, maar dicht in de buurt toch :)?
s1138421
0
quote:

ReadArt schreef op 22 jan 2018 om 17:16:


[...]

Dat valt erg mee omdat met deze lage rente, de rente die je betaalt een kleiner deel is van je maandlasten tov de aflossing. Ik heb zelf een hypotheek van 213.000€ met een rente van 1.65% 10 jaar vast. Ik zal de consequenties voorrekenen. op dit moment betaal ik een Annuïteit van bruto 750,53 per maand. Dit bestaat nu inmiddels (na 10 maanden) voor 287,18 aan rente en voor 463,35 uit aflossing.
Als mijn rentevastperiode afgelopen is dan heb ik een schuld over van 153.335 euro. Bij een verlening voor nog eens 10 jaar vast tegen 3.5% zou ik dan uitkomen op een bruto annuïteit van 889,28 per maand. Dit is een stijging van 18%, of 140 euro per maand. deze 18% stijging na 10 jaar komt neer op een stijging van minder dan 1.7% per jaar. Deze stijging gaat dus minder hard dan de inflatie van 2% waar men naar streeft. het maandbedrag over 10 jaar is dus in feite minder waard dan nu.

Tot nu toe keken we alleen naar het brutobedrag. Als we naar het nettobedrag kijken worden de verschillen iets groter. Stel we gaan voor nu uit van een hypotheekrenteaftrek van 50%, dan kom je op een netto maandbedrag van 607 euro. Laten we voor de hra over 10 jaar uitgaan van een aftrek van maar 38%. dan kom je na verlening uit op een netto maandbedrag van 719.een stijging van 18.5%. Nog steeds onder de verwachte inflatie dus.

Persoonlijk zal ik waarschijnlijk eerder overschakelen naar een lager variabel rentepercentage ipv het nog eens 10 jaar vastzetten. Daarmee ben je over het algemeen nog goedkoper uit.

De stelling dat dit tot een megaprobleem leidt lijkt me dan ook zwaar overdreven. Vroeger, toen iedereen nog aflossingsvrij leende waren die risico's veel groter, omdat de schuld niet minder werd gedurende de looptijd en de rentecomponent 100% van je maandbedrag uitmaakte. Ongetwijfeld zullen er mensen bij zijn die op zo'n grote voet leven dat ze elke maand niets overhouden en er geen rekening mee houden dat de maandlasten gaan stijgen na het verlopen van de rentevastperiode. Maar dit zal eerder uitzondering zijn dan regel.Niets tegenin te brengen en ziet er verstandig en doordacht uit!
@vlaming koen Over het algemeen leent een Nederlander echter wat de hypotheekadviseur hem adviseert. (maximaal met maximaal risico) Rente + hypotheken wordt nergens in ons onderwijs systeem uitgelegd, stel je ook voor dat het huis wat voor 300K te koop staat je aan het einde van de rit plus rente 600K heeft gekost.
Ken mensen om me heen die stad en land afreizen om een nieuwe tv ergens 50 EUR goedkoper te krijgen, die weten precies watvoor opties en nieuwtjes eraan zitten. De grootste aankoop in hun leven, daar verdiepen ze zich dan weer nauwelijks in, tenslotte is dat gewoon maandelijks een vast bedrag en stijgen huizenprijzen alleen maar.


er zijn naar mijn mening momenteel een aantal zaken die in de toekomst niet goed gaan uitpakken:
- de historisch lage rente van nu. Wat ik al schreef, als de hypotheekrente omhoog gaat van 1.9% naar 2.9%, wat doet dit met de betaalbaarheid van de woningen?
Dit icm:
- arbeidsrecht wat verder wordt uitgekleed
- edemografische ontwikkeling die huizenprijzen niet in de hand werkt

Waarom vertaald economische groei zich in NL ook nauwelijks in toename van geluk? omdat de onzekerheid voor de meeste mensen enorm is toegenomen de afgelopen 10 jaar. Slechts 35% van de Nl'ers heeft nog maar een contract voor onbepaalde tijd.....de rest is ZZP / uitzendkracht of tijdelijk contract.
Het Anti Depressiva gebruik is in NL het hoogste van heel Europa, voor de buhne moeten we namelijk wel een koophuis met mooie leasebak.
Overigens in Zweden dalen de huizenprijzen inmiddels al......en dat terwijl de rente nog negatief is. Wat ik ermee wil aangeven is dat een minimale verhoging op dergelijk lage standen meteen kan leiden tot een verdubbeling in kosten dus enorme impact gaat hebben.

Tot zover mn macro economiche bijdrage! Blij dat Ahold groen gesloten is vandaag want het leek vanochtend de verkeerde kant op te gaan.


[verwijderd]
0
quote:

Daexter schreef op 22 jan 2018 om 20:15:


[...]

Goed idee, Vlaanderen, terug ( net als voor 1830) naar Nederland en dan geven we Limburg inclusief de Geert Wilders en de rest van zijn clan cadeau aan Frankrijk...want die Walen zijn gewoon reserve Fransen, ze spreken dezelfde taal, zeuren en zijn werkloos...

Heel kort door de bocht :) ik weet het, maar dicht in de buurt toch :)?


Goede ruil.Hebben we meteen AH winkels in La France.
4.564 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 225 226 227 228 229 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ahold Delhaize Koninklijke Meer »

Koers 22,895   Verschil +0,27 (+1,19%)
Laag 22,540   Volume 3.149.459
Hoog 22,940   Gem. Volume 3.763.060
13-sep-19 17:35
label premium

Ahold en Kroger?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium