Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel CRESCENT BRU:OPTI.BL, BE0003836534

 • 0,013 19 apr 2024 12:17
 • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,013 - 0,013
 • 435.900 Gem. (3M) 962,3K

Forum Option (nu Crescent) geopend

96 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. IEX - Forummoderator 30 april 2017 08:59
  Option is een bedrijf dat zich richt op draadloze technologie en is pionier op het gebied van het ontwerp, de ontwikkeling en de vervaardiging van technologische producten geschikt voor draadloze aansluitoplossingen, zoals 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE en WLAN. De omzet per productfamilie en diensten wordt als volgt onderverdeeld:

  gegevenskaarten, USB en vaste, draadloze voorzieningen (44,5%):
  geïntegreerde modules (37,4%);
  andere (18,1%): met name diensten van engineering.

  Eind 2015 beschikte het concern over 2 onderzoeks- en ontwikkelingscentra in België, Duitsland, en over een eenheid gewijd aan productietechnieken en logistiek, geïnstalleerd in Ierland.De geografische verdeling van de omzet is als volgt: Europa (28%), Amerika's (55%), Azië-Pacific (11%) en andere (6%).

  Groet Henk
 2. sinusgolf 15 mei 2017 14:48
  Gepubliceerd 27 april 2017 – 19u00 CET
   
  Uitstel van publicatie van het jaarverslag 2016 tot 31 mei 2017
  Algemene Vergadering zal op 30 juni 2017 plaatsvinden
  LEUVEN – België – 27 april 2017  – Option NV, Gaston Geenslaan 14, 3001 Heverlee  (Euronext Brussels: OPTI) zal zijn jaarverslag 2016 uiterlijk 31 mei 2017 publiceren, en heeft haar financiële kalender aangepast in die zin. De reden voor dit uitstel is de verdere verwerking van boekhoudkundige gegevens in samenspraak met de auditor.
   
 3. sinusgolf 1 juni 2017 17:31
  Ten derde zijn we in een programma met meerdere fasen gestapt om de meeste historische schulden van het bedrijf om te zetten in aandelenkapitaal, om zo de balans te verlichten (voor € 23 miljoen aan obligatie- en schuldconversies zal zijn afgerond tegen eind juni 2017).

  Ten vierde hebben we een 'reorganisatie' van de middelen van de Vennootschap doorgevoerd, om zo de bedrijfskosten beter in overeenstemming te brengen met het genereren van marges waardoor de Vennootschap beter geplaatst zal zijn om een positieve EBITDA te kunnen genereren vanaf de tweede jaarhelft van 2017.

  Ten vijfde hebben we het bedrijf strategisch opnieuw geconcentreerd rond alleen nog haar kerncompetenties op vlak van IOT-communicatieplatformen, en daarnaast enkele belangrijke programma’s van contractengineering voor de sectoren ‘automotive’ en ‘slimme verlichting’.

  Ten zesde zullen we de exploitatiekosten laten blijven dalen door alle activiteiten te elimineren of uit te stellen die niet leiden tot een snelle groei van de omzet, en tegelijkertijd zorgen we voor meer nauwkeurigheid en verantwoordelijkheid binnen de organisatie via een meer betrokken senior managementteam dat over meer bevoegdheden kan beschikken, en we maken werk van een cultuur waarbij moeilijke knopen worden doorgehakt en onze beloften worden waargemaakt.

  Het laatste en zevende punt houdt in dat we, van zodra we de herstelde levensvatbaarheid kunnen aantonen door operationele winstgevendheid, van plan zijn om een kredietlijn te verzekeren voor het financieren van extra behoeften aan ‘werkkapitaal’ en dat we werk maken van de resterende uitstaande verplichtingen, zodat het bedrijf beter georganiseerd dan ooit tevoren 2018 kan ingaan met een goed gezondheidsbilan en financiële stabiliteit. Pas vanaf dan zullen we verdere investeringen in nevenmarkten of in opkomende IOT-opportuniteiten beginnen te overwegen. Vandaar dat voor 2017 onze volledige focus zal liggen op het herstellen van 'geloofwaardigheid' als basis voor het creëren van aandeelhouderswaarde. De Raad van Bestuur blijft voorzichtig optimistisch dat we dit plan positief en succesvol kunnen afronden, in het voordeel van alle stakeholders.

 4. [verwijderd] 26 november 2017 02:16
  Option herschikt schuld, geschorst tot maandag

  Het Leuvense technologiebedrijf communiceert maandag over de herschikking van zijn resterende schulden.
  Option vroeg beurswaakhond FSMA donderdag de beurshandel in zijn centjesaandeel op te schorten. In afwachting van een communiqué maandag.

  Aan de koersopstoot van 15 procent tot 0,074 euro en het stevige volume van bijna 2 miljoen stuks te zien hadden sommige beleggers echter al door dat er iets zat aan te komen. Dinsdag zakte het aandeel nog 3 procent naar een absoluut diepterecord van 0,062 euro.

  Het persbericht maandag zal inkijk geven in de herschikking van de resterende schuld van 5 miljoen euro en 3,7 miljoen euro aan intresten. Eerder dit jaar kon voorzitter Eric Van Zele (69, ex-Barco) de schuldeisers/obligatiehouders overtuigen om 23,8 miljoen euro aan schulden om te zetten in aandelen. Daardoor explodeerde het aantal uitstaande aandelen met liefst 199 miljoen tot meer dan 297 miljoen stuks.

  Van Zele onderhandelde de voorbije maanden ook over een nieuwe kredietlijn van 2 miljoen euro. Om de openstaande facturen van leveranciers te betalen en om over extra werkkapitaal te beschikken. Afwachten of er daar al witte rook is.

  Option sukkelde de voorbije jaren van de ene crisis in de andere. Het vervelde van een topspeler in mobiele communicatie van 700 werknemers tot een noodlijdende 'start-up' van een 30-tal mensen.

  Naast geld is Van Zele ook op zoek naar een nieuwe CEO, na de stap opzij van Jan Callewaert eerder dit jaar. 'Alle trajecten van het reddingsplan lopen parallel', reageert de voorzitter, 'maar de nodige middelen mobiliseren is cruciaal om de historische schuldenberg weg te werken'.

  www.beurswijzer.com/artikel/9956151?c...
 5. sinusgolf 27 november 2017 12:07
  Reddingsplan voor OptionEen nieuwe CEO. Een samensmelting van Option en Crescent (een bedrijf van EricVan Zele). De omzetting van schulden in aandelen. Een overbruggingskrediet vanMarc Coucke. En de uitgifte van 910 miljoen nieuwe aandelen.Het nieuwe plan om Option drijvende te houden, ligt op tafel. En dat nog geenjaar nadat we in De Tijd 'Option vindt andermaal de nooduitgang' titelden en hetbedrijf na 30 jaar eindelijk brak met oprichter Jan Callewaert. Centraal in het nieuwe plan is de creatie van een bijna schuldenvrij, nieuwbedrijf (waarvan de naam nog niet onthuld is) met 'een toekomstbestendigwaardecreatiemodel' en met voorzitter Eric Van Zele alsreferentieaandeelhouder. Voor de particuliere aandeelhouders wordt duidelijk datze niets meer in de pap te brokken hebben. Het plan met vijf onderdelen: Overbruggingskrediet van 1,6 miljoen euro, verstrekt door Marc Coucke en EricVan Zelle.Omzetting van schulden (8,1 miljoen euro, inclusiefoverbruggingskrediet) in aandelen. Een deel van de schuldeisers (goed voor 1,5miljoen euro) is niet ingegaan op de voorgestelde regeling, maar er lopen noggesprekken om iedereen mee in bad te krijgen. Overname van Crescent (eenbedrijf van Eric Van Zele en enkele andere ex-toppers van Telindus). Deovername, gefinancierd met de uitgifte van nieuwe aandelen, wordt gewaardeerd op10,1 miljoen euro. Creatie van een nieuw bedrijf waarvan de naam nog nietonthuld is. Aanstelling van Guy Coen als nieuwe CEO. Resultaat is dat volgens de huidige regeling zowat 910 miljoen nieuwe aandelen -aan 2 eurocent per aandeel - worden uitgegeven. Dat kan - indien ook de laatsteschuldeisers toehappen - oplopen tot net geen 1 miljard. Aangezien er momenteel'amper' 300 miljoen aandelen uitstaan, wacht de bestaande aandeelhouders(behalve Van Zele, Coucke en co) een enorme verwatering. Na de transactie zal voorzitter Eric Van Zele de hoofdaandeelhouder zijn met eenbelang van meer dan 40 procent. Jan Callewaert, Marc Coucke (Alychlo) en hetAmerikaanse telematicabedrijf Danlaw zouden meer dan 10 procent in handenkrijgen.

96 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links