Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever 1e kwartaal 2017

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JohnCrab
0
Slappe dag vandaag. Ik zie een vloertje op € 44,00 liggen. Ik denk dat als we daardoor zakken € 43,00 een redelijk korte termijn doel is. Opwaarts potentieel is IMHO zeer beperkt. Er komt geen bod meer en de mooie woorden van de CEO zitten al helemaal in de koers. Waargemaakt is er nog niks ..
Henkiepenkie63
0
voda
0
Beursblik: drie mogelijkheden voor waardecreatie bij Unilever

Analist van JPMorgan voorziet verhoging consensus taxaties.

(ABM FN-Dow Jones) nilever heeft in grote lijnen drie mogelijkheden om de woensdag aangekondigde verhoging van de operationele marge aan de bovenkant van de bandbreedte van 40 tot 80 basispunten te realiseren. Dit meldde analist Celine Pannuti van JPMorgan Cazenove donderdag in een rapport.

Ze wees daarbij op de mogelijkheden van verhoogde kostenbesparingen, versnelling van de aanpassing van de portefeuille met acquisities voor de divisies persoonlijke en huishoudelijke verzorging en desinvesteringen bij voedingsproducten, en een mogelijk aandeleninkoopprogramma.

De marktvorser verwacht dat de verhoogde margedoelstelling tot een 2 tot 3 procent hogere consensus voor de winst per aandeel.

JPMorgan Cazenove hanteert voor Unilever Neutraal als advies met een koersdoel van 38,00 euro. Op een ro

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Druk op Unilever neemt toe'

Gepubliceerd op 23 feb 2017 om 10:18 | Views: 4.018

AMSTERDAM (AFN) - Unilever wordt gedwongen actie te ondernemen, nu een fusie met de Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz van de baan is. Dat schrijven analisten van ING donderdag in een reactie op de aankondiging van het bedrijf dat het alle opties gaat onderzoeken om sneller waarde te creëren voor zijn aandeelhouders dan nu het geval is.

Unilever verhoogde woensdag zijn verwachting voor de operationele marges dit jaar. Ook gaat het was- en voedingsmiddelenconcern het eerder ingezette kostenbesparingsprogramma versneld doorvoeren. Bij ING hadden ze al langer geloof in ,,significante besparingen" bij het concern. Volgens de bank is daar ook genoeg ruimte voor.

De toenaderingspoging van Kraft Heinz bevestigt volgens de bank dat er meer in het vat zit bij Unilever dan nu het geval is. Het is nu zaak dat die meerwaarde ook zichtbaar wordt voor aandeelhouders, aldus de bank.

ING handhaafde zijn koopadvies op Unilever met een koersdoel van 47 euro. Het aandeel Unilever noteerde donderdag omstreeks 10.15 uur 0,5 procent lager op 44,20 euro, nadat het woensdag als gevolg van zijn verklaring ruim 4 procent aan beurswaarde won.
thorgal
0
JohnCrab
0
Ik blijf het vreemd vinden, Unilever noteert een jaar lang tussen € 37 en € 42
Dan komt er dat vreemde bod dat meteen ingetrokken wordt. Vervolgens spreekt de CEO wat zalvende woorden en ineens is het aandeel € 45 waard?
Ik geloof er niks van ..
Digit
0
quote:

JohnCrab schreef op 24 feb 2017 om 13:52:


Ik blijf het vreemd vinden, Unilever noteert een jaar lang tussen € 37 en € 42
Dan komt er dat vreemde bod dat meteen ingetrokken wordt. Vervolgens spreekt de CEO wat zalvende woorden en ineens is het aandeel € 45 waard?
Ik geloof er niks van ..


Als je alleen kijkt naar WPA dan kan het aandeel weer zo naar de slotkoers koers van 2014 (zal niet gebeuren), maar meer omzet en WPA vergelijkbaar.
Begrijp me niet verkeerd het is een zeer solide bedrijf, maar het koersniveau is op dit moment gebaseerd op een hoop fantasie (zoals je zelf ook al aangeeft)
Wordt de daad bij het woord gevoegd, dan is het al in de koers verwerkt... zo niet.. dan knalt de koers nog wel een keer fors omlaag.

Op het huidige niveau vind ik het 'op dit moment' niet koopwaardig. Dan kunnen ze met koersdoelen strooien wat ze willen. Het is hier ook al eerder vermeld, zijn ze nu pas wakker geworden?
Wat wel duidelijk is (en al was) er zit veel meer potentieel in Unilever dan dat momenteel wordt waar gemaakt.
Voor nu, zie ik het meer als een 'hype'. Koers is imho niet te rechtvaardigen op dit moment.
voda
0
Bod Kraft Heinz 'keerpunt' voor Unilever

Gepubliceerd op 24 feb 2017 om 14:47 | Views: 78

ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Voor Unilever is het recente ongevraagde overnamebod van Kraft Heinz een belangrijk ,,keerpunt''. Daardoor is immers duidelijk geworden dat de aandelen van Unilever ondergewaardeerd zijn en dat er snel waarde gecreëerd moet worden voor de aandeelhouders.

Dat heeft financieel directeur Graeme Pitkethly vrijdag gezegd op een bijeenkomst met analisten. ,,Dit is zeker een triggermoment geweest voor Unilever en dat zullen we niet verkwanselen'', aldus de topbestuurder.

Hoewel het bod werd afgewezen en vervolgens ingetrokken, reageerden beleggers erg enthousiast. Unilever kondigde woensdag daarom al aan zijn opties tegen het licht te houden.

Strategisch niet interessant

Pitkethly benadrukte vrijdag nogmaals dat de voorgestelde samensmelting met Kraft Heinz strategisch niet interessant was voor Unilever. Bij de Brits-Nederlandse voedings- en verzorgingsmiddelengigant wordt gewerkt met een bedrijfsmodel dat vooral gericht is op groei op de langere termijn, terwijl Kraft Heinz veel meer keer kijkt naar de korte termijn.

De financieel directeur zei verder dat hij erop vertrouwt dat Unilever dit jaar op eigen kracht zo'n 3 to 5 procent omzetgroei kan behalen. Daarbij is het concern van plan om komende tijd tot 3 miljard euro per jaar te spenderen aan overnames.
[verwijderd]
0
Unilever is plots uit zijn winterslaap ontwaakt. Voorafgaand aan het overnamebod door Kraft Heinz sukkelde het aandeel weg in een gematigd dalende trend. Het patroon van toppen en bodems was neerwaarts gericht en het risico bestond dat de koers van Unilever verder zou afglijden. Dat risico is nu geweken met de doorbraak boven het 40-weeks gemiddelde.
Belangrijker nog is de doorbraak boven de weerstand rond €43. In de weekgrafiek is te zien dat van begin 2015 tot eind 2016 het €43-niveau meerdere keren een verdere opmars heeft tegengehouden. De verkoopdruk die rond dit niveau was gevestigd is nu overwonnen. Dat geeft ruimte aan een nieuwe stijgende trend. Ook positief is dat de MACD-indicator is teruggekeerd boven de nullijn.
In de komende maanden houden wij rekening met hogere koersen en hanteren we een koersdoel op €50. Daarbij past een verhoging van het advies naar ‘kopen’.
Beleggers Belangen, 28 febr. 2017
Manofaction
0
Volgens mij zitten WB en 3G nog op een hoop aandelen en die ze laten ze beetje bij beetje gaan op een hoog gehouden koers. Maar wat als ze hun winst hebben ?

Weet iemand hoeveel van zijn omzet Unilever in Z-Afrika draait ? Niet alleen die boete kan er inhakken, maar de winstmarges zullen daar de komende jaren niet meer gehaald worden.
Is die kartel boete vandaag voor het eerst bekend geworden of wisten ze dat al voor de overname perikelen ?

En wat is er in India met ze aan de hand ? Ze beweren last te hebben van de eliminatie van roepie biljetten, maar Nestle zegt hier niets over en heeft dat probleem kennelijk niet. India is / was een flinke markt voor Unilever.

De koers staat 7,50 euro hoger dan een week of drie terug, terwijl ze vooruitzichten niet rooskleuriger werden.
Ik heb na het afblazen weer teruggekocht, maar vraag mij af of ik niet te vroeg was.

Er werken een hoop mensen bij Uni en ik ben nieuwsgierig naar meer info.
Manofaction
0
[quote alias=voda id=9905446 date=201702241458]
Bod Kraft Heinz 'keerpunt' voor Unilever

Gepubliceerd op 24 feb 2017 om 14:47 | Views: 78

ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Voor Unilever is het recente ongevraagde overnamebod van Kraft Heinz een belangrijk ,,keerpunt''. Daardoor is immers duidelijk geworden dat de aandelen van Unilever ondergewaardeerd zijn en dat er snel waarde gecreëerd moet worden voor de aandeelhouders.

Erg tegenstrijdig allemaal. Hier staat 'ondergewaardeerd' en tegelijkertijd dat er snel waarde gecreëerd moet worden ? Ben eens op internet aan het terugkijken en lees zojuist o.a. op de site van BNR van 27 jan.jl:

'' De verkoopcijfers van Unilever stegen vorig kwartaal máár met 2,2 procent meer. De omzet van 2016 was een procent minder dan het jaar ervoor: 52,7 miljard euro. De winst steeg wel met 5,5 procent, naar 5,5 miljard euro. 'Het is een gemengd plaatje, maar de omzetcijfers waren onder verwachting', meent Stan Westerterp van JNVB Vermogensbeheer. 'Unilever heeft het negatieve sentiment van het vierde kwartaal meegenomen naar de vooruitzichten voor de eerste helft van dit jaar.' Unilever opende meer dan een punt lager op 37,99. ''

Daarom maak ik mij zorgen over die stijging van 7,50 in dezelfde maand. Want die waarde moet kennelijk nog gecreëerd gaan worden en is er dus in 2017 nog helemaal niet. Is dit niet gewoon een hype of worden de Uni's momenteel nog hoog gehouden ?
JohnCrab
0
quote:

Floryn schreef op 28 feb 2017 om 13:26:


Unilever: TA-steun op 39,58 en weerstand op 50


Wat een flauwekul, Unilever heeft nog nooit op 50 gestaan, hoe kan daar nu weerstand liggen?

n.b. weerstand = niveau waarop in het verleden beleggers bereid waren om te verkopen
JohnCrab
0
quote:

Manofaction schreef op 2 mrt 2017 om 15:20:Daarom maak ik mij zorgen over die stijging van 7,50 in dezelfde maand. Want die waarde moet kennelijk nog gecreëerd gaan worden en is er dus in 2017 nog helemaal niet. Is dit niet gewoon een hype of worden de Uni's momenteel nog hoog gehouden ?


De vraag stellen is hem beantwoorden ;)
voda
0
Unilever krijgt mogelijk kartelboete in Zuid-Afrika - media

Betreft prijs- en marktafspraken met lokale producent.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever hangt mogelijk een boete van de Zuid-Afrikaanse mededingingsautoriteit boven het hoofd vanwege kartelvorming. Dit meldde de Zuid-Afrikaanse krant The Times woensdag.

Het zou gaan om verboden afspraken met de lokale producent van bak- en braadproducten Sime Darby Hudson Knight over prijzen en marktverdeling in de periode 2004 tot en met 2013.

Volgens de krant maakte de mededingsautoriteit de zaak aanhangig bij het Mededinging Tribunaal, dat Unilever kan veroordelen tot een boete van 10 procent van de totale omzet van Unilever in Zuid-Afrika. The Times meldde dat Sime Darby vorig jaar al een schikking heeft getroffen met het tribunaal.

Bij Unilever was niet direct iemand beschikbaar voor commentaar.

Op een rood Damrak noteerde het aandel Unilever donderdag 1,2 procent lager op 44,46 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Bowski
0
quote:

Manofaction schreef op 2 mrt 2017 om 15:20:


[quote alias=voda id=9905446 date=201702241458]
Bod Kraft Heinz 'keerpunt' voor Unilever

Gepubliceerd op 24 feb 2017 om 14:47 | Views: 78

ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Voor Unilever is het recente ongevraagde overnamebod van Kraft Heinz een belangrijk ,,keerpunt''. Daardoor is immers duidelijk geworden dat de aandelen van Unilever ondergewaardeerd zijn en dat er snel waarde gecreëerd moet worden voor de aandeelhouders.

Erg tegenstrijdig allemaal. Hier staat 'ondergewaardeerd' en tegelijkertijd dat er snel waarde gecreëerd moet worden ? Ben eens op internet aan het terugkijken en lees zojuist o.a. op de site van BNR van 27 jan.jl:

'' De verkoopcijfers van Unilever stegen vorig kwartaal máár met 2,2 procent meer. De omzet van 2016 was een procent minder dan het jaar ervoor: 52,7 miljard euro. De winst steeg wel met 5,5 procent, naar 5,5 miljard euro. 'Het is een gemengd plaatje, maar de omzetcijfers waren onder verwachting', meent Stan Westerterp van JNVB Vermogensbeheer. 'Unilever heeft het negatieve sentiment van het vierde kwartaal meegenomen naar de vooruitzichten voor de eerste helft van dit jaar.' Unilever opende meer dan een punt lager op 37,99. ''

Daarom maak ik mij zorgen over die stijging van 7,50 in dezelfde maand. Want die waarde moet kennelijk nog gecreëerd gaan worden en is er dus in 2017 nog helemaal niet. Is dit niet gewoon een hype of worden de Uni's momenteel nog hoog gehouden ?

Het personeelsbestand van Unilever nam in 4 jaar heel geleidelijk (0,7%/jaar) af van 174000 naar 169000.
Mijn conclusie is dat ze veel te veel personeel hebben, en uit die cijfers blijkt dat ze er aan werken. Het lijkt me de enige reden dat er nog een beetje winststijging is. De Amerikanen vinden vast dat dat te langzaam gaat.
Unilever probeert uitontwikkelde producten met reclame op prijs te houden.
Als dat niet meer lukt moet je er ook geen geld/tijd meer aan besteden.

Ik begrijp dat NL overheid graag Unilever in stand wil houden zoals het is, ivm werkgelegenheid.
Maar de harde les is dat Amerikanen constateren dat al die kostbare R&D en Marketing manuren geen extra geld opleveren. Unilever moet snijden.
Ik zou zeggen: laat de Amerikanen de tent gewoon overnemen. En laat het briljante personeel iets nieuws beginnen. Wij in NL kunnen dat!
Brogembank
0
Unilever stijgt tegen de beurs in langzaam verder naar nieuwe highs...

Heeft iemand hier een aannemelijke verklaring voor ?
Henkiepenkie63
0
Unilever gaat stapje voor stapje omhoog. Zometeen als andere bedrijven gaan bieden op sommige merken van unilever dan gaan we eeen boost krijgen. De ceo van unilever weet dit en wilt anderen daarvan profiteren.
167 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
01-jan-01 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium