Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Philips Koninklijke AEX:PHIA.NL, NL0000009538

 • 18,808 8 dec 2023 17:35
 • +0,476 (+2,60%) Dagrange 18,328 - 18,876
 • 2.157.390 Gem. (3M) 2,3M

Philips - 4e kwartaal 2016

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 20 januari 2017 14:35
  'Lighting remt omzetgroei Philips af'

  Gepubliceerd op 20 jan 2017 om 14:06 | Views: 195

  AMSTERDAM (AFN) - De omzetgroei bij Philips is afgelopen kwartaal afgeremd door een krimp bij de vorig jaar verzelfstandigde verlichtingsdivisie Philips Lighting. Dat is althans de verwachting van analisten die het bedrijf zelf heeft gepolst. Philips publiceert de kwartaalcijfers dinsdag, Philips Lighting opent maandag de boeken.

  De marktvorsers gaan in doorsnee uit van een omzet van 7,3 miljard euro, waarvan Lighting een kleine 2 miljard euro voor zijn rekening neemt. Dat zou voor Philips als geheel een toename betekenen van 3,2 procent op vergelijkbare basis, voor Lightning een daling met 2,4 procent. De cijfers van het dochterbedrijf tellen nog altijd mee omdat Philips driekwart van de aandelen bezit.

  De marktvorsers gaan uit van een bedrijfsresultaat (ebita) exclusief eenmalige posten van ruim 1 miljard euro. Vorig jaar rapporteerde Philips over het vierde kwartaal een aangepaste ebita van 842 miljoen euro. Bij Lighting zou dat resultaat moeten uitkomen op 197 miljoen euro, tegen 213 miljoen euro een jaar eerder.

  Philips liet in november weten dat het de komende drie à vier jaar mikt op een een jaarlijkse groei van de vergelijkbare omzet met 4 tot 6 procent Analisten gaan er vanuit dat het in gezondheidstechnologie gespecialiseerde concern afgelopen jaar al aan die doelstelling heeft voldaan, wanneer de resultaten van Lighting buiten beschouwing worden gelaten.
 2. forum rang 10 voda 20 januari 2017 15:06
  Beursblik: aangepaste bedrijfsresultaat Philips omhoog

  Omzet vierde kwartaal blijft vrijwel onveranderd volgens consensus.

  (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het vierde kwartaal een hoger aangepast bedrijfsresultaat gehaald op een vrijwel vlakke omzet. Dit bleek uit een door het bedrijf samengestelde analistenconsensus voor de resultaten die het technologebedrijf op dinsdag 24 januari voorbeurs bekendmaakt.

  De analisten rekenen voor het vierde kwartaal op een aangepast bedrijfsresultaat (EBITA) van 1.039 miljoen euro. In het vierde kwartaal van 2015 was dit nog 842 miljoen euro. De nettowinst steeg in het afgelopen kwartaal volgens de consensus van 39 miljoen negatief naar 517 miljoen euro. Het verlies in 2015 was onder meer een gevolg van eenmalige posten, zoals pensioengerelateerde kosten, hogere financieringskosten en belastingen.

  De omzet bleef volgens de analisten afgelopen kwartaal vrijwel stabiel op 7.323 miljoen euro, ten opzichte van 7.095 miljoen euro een jaar terug. Voor heel 2016 wordt een aangepaste EBITA van 2.606 miljoen euro en een omzet van 24.599 miljoen euro verwacht. Voor heel het jaar kan de nettowinst uitkomen op 1.339 miljoen euro.

  "Het momentum voor de winstgevendheid en autonome omzetgroei blijft verbeteren, vanwege agressieve kostenbesparende maatregelen en een grotere bijdrage van de fabriek in het Amerikaanse Cleveland", aldus analisten van Deutsche Bank in een vooruitblik.

  De marktvorsers kijken verder uit naar de outlook voor het lopende jaar, dat Philips naar verwachting zal afgeven. Deutsche Bank verwacht dat Philips voor 2017 zal mikken op een bescheiden autonome omzetgroei en een verdere verbetering van de marges, waarbij er evenwel een mate van volatiliteit in de orderinstroom merkbaar zal zijn. De analisten verwachten dat het aantal orders van Philips in het vierde kwartaal van 2016 met 5 procent is afgenomen op jaarbasis, maar merkten wel de moeilijke vergelijkingsbasis op. In dezelfde periode in 2015 realiseerde Philips nog een ordergroei van 15 procent.

  Ook zullen mogelijk de plannen die Donald Trump heeft met betrekking tot Obamacare veranderen, hetgeen invloed zal hebben op Philips, zo verwacht Deutsche Bank, dat een koopadvies heeft op Philips.

  Het is de derde keer dat Philips resultaten bekendmaakt nadat dochterbedrijf Philips Lighting werd afgesplitst en eind mei 2016 een beursnotering kreeg op de Amsterdamse beurs.

  Op een een groen Damrak noteerde het aandeel Philips 1,0 procent lager op 28,01 euro.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 3. [verwijderd] 23 januari 2017 12:43
  quote:

  Turbo player schreef op 22 januari 2017 12:40:

  Dinsdag komt philips dus met de cijfers.iemnd al enig idee wat de
  Koers gaat doen? Bedankt voor jullie reacties.
  Winst in de eerste 3 kwartalen ligt al boven het resultaat van 2016 (met zo'n 200 miljoen). Nu was in 2015 Q4 het slechtste kwartaal met -39 miljoen onder de streep.

  Met een beetje een neutraal result in Q4 (er word een obligatie terug gekocht) staat er dus toch een mooie verbetering tov 2015 in het rapport

  Echter is het aandeel nog steeds goed aan de prijs, dus het blijft afwachten. Groei is echter netjes

  Iemand anders die het aandeel langer volgt een mening? Ik ben recent ingestapt
 4. [verwijderd] 24 januari 2017 08:34
  Nou wat ik interessant vind is dat het winst per aandeel van 0.70 naar 1.56 is gegaan. Hierdoor valt de k/w verhouding ineens op een zeer net getal waar Philips eerder altijd erg duur was. Dat met de outlook dat Philips door kan groeien en bijvoorbeeld leningen terug koopt zie ik het positief in.

  Echter ook een persbericht van problemen in Amerika. Ik verwacht een plus maar geen schokkende +6% ofzo een lichte plus van procentje of 2. Hoop dat ik gelijk heb, want zit er zelf ook in
 5. [verwijderd] 24 januari 2017 08:38
  quote:

  totoo schreef op 24 januari 2017 08:34:

  Ziet er niet goed uit cijfers vallen tegen en problemen met in USA
  Cijfers vallen tegen tov analisten voorspelling. De k/w verhouding van het aandeel zit op 18!! Eerdere jaren op 25-30! Resultaten in winst per aandeel is meer dan het dubbele van vorig jaar en die k/w mag wat hoger liggen omdat we praten over dividend aandeel.

  Van verlies in Q4 2015 naar dikke winst incl terug koop obli vind ik niet slecht.

  Ik ben benieuwd wie gelijk krijgt ;) ik hoop ik ??
 6. forum rang 10 voda 24 januari 2017 15:02
  Beursblik: gemengde resultaten Philips

  Vooral aangepaste bedrijfsresultaat en marges vallen lager uit.

  (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het afgelopen kwartaal gemengde resultaten geboekt, waarbij vooral het aangepaste bedrijfsresultaat en marges lager uitvielen dan gedacht. Dit stelde analist Gael de-Bray van Deutsche Bank dinsdag in een reactie op de kwartaalcijfers van het technologiebedrijf.

  De marktvorser merkte op dat de omzet met 7.240 miljoen euro een procent lager uitviel dan waar de bedrijfsconsensus rekening mee hield. Volgens Deutsche Bank viel dit vooral toe te schrijven aan een daling van 3,2 procent van de autonome omzet binnen Philips Lighting. De autonome groei binnen HealthTech was met 5 procent in lijn met de verwachting, aldus de analisten.

  Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) steeg met 19 procent naar 1.001 miljoen euro, hetgeen 4 procent lager was dan waar de markt vanuit ging. Exclusief Lighting viel de aangepaste EBITA eveneens 4 procent lager uit dan verwacht, vooral door negatieve wisselkoerseffecten, aldus Deutsche Bank. Ook speelden hoger dan verwachte innovatiekosten het bedrijf niet in de kaart.

  De nettowinst viel met 640 miljoen euro flink hoger uit dan de consensus, dankzij lager dan verwachte herstructureringskosten en financiële kosten.

  De-Bray merkte ook op dat Philips opnieuw in discussie is met Amerikaanse autoriteiten over de productie van defibrillatoren. "Ondanks deze zaak, gaat het bedrijf toch nog uit van een autonome groei van 4 tot 6 procent en een jaarlijkse verbetering van de aangepaste EBITA van 100 basispunten in de komende drie tot vier jaar", aldus de analist.

  Deutsche Bank handhaafde het koopadvies voor Philips met een koersdoel van 32,00 euro. Het aandeel Philips sloot maandag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 27,88 euro.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 7. forum rang 10 voda 24 januari 2017 15:02
  Beursblik: onzekerheid hangt boven Philips

  Technologiebedrijf voert discussie met Amerikaanse autoriteiten.

  (ABM FN-Dow Jones) Er hangt veel onzekerheid boven Philips, nadat het bedrijf heeft aangegeven in discussie te zijn met Amerikaanse autoriteiten over de productie van defibrillatoren. Dit stelde analist Nigel van Putten van ING dinsdag in een rapport.

  Philips meldde dinsdag bij publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal, dat het bedrijf is betrokken bij een civiele zaak met de Amerikaans keuringsdienst FDA over onvolkomenheden bij de productie van defibrillatoren. Volgens Philips kan dit een "betekenisvolle impact" hebben op de operationele activiteiten bij de betreffende divisie.

  Van Putten verwacht dat Philips later in de ochtend tijdens de conference call de zaak verder zal toelichten. De analist schat dat de divisie 300 miljoen tot 400 miljoen euro bijdraagt aan de omzet. De vraag is volgens Van Putten of Philips nu goedkeuring kan krijgen van de FDA voor zijn fabrieken in de Verenigde Staten, hetgeen de belangrijkste markt vormt voor het bedrijf.

  Vooralsnog blijft het volgens de analist gissen naar de uitkomsten van de discussies, die mogelijk kunnen leiden tot een boete of sluiting van de fabrieken. Ondanks deze zaak en onzekerheden op de markt, hield Philips toch vast aan de verwachtingen voor komende jaren, zo merkte ING op.

  ING heeft een koopadvies op Philips met een koersdoel van 32,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel dinsdagochtend bijna vier procent lager op 26,76 euro.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 8. forum rang 10 voda 24 januari 2017 15:05
  Philips boekt hoger aangepast bedrijfsresultaat

  Technologiebedrijf verwacht verdere verbetering van resultaten.

  (ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het afgelopen kwartaal een hoger aangepast bedrijfsresultaat geboekt, hoewel iets minder dan de stijging waarop analisten hadden gerekend. Dit meldde het technologiebedrijf dinsdag voorbeurs.

  CEO Frans van Houten van Philips bleek vooral te spreken over de autonome omzetgroei van 5 procent en de margeverbeteringen in alle segmenten van de HealthTech portefeuille. Dit resulteerde uiteindelijk in een autonome omzetgroei van 3 procent in het afgelopen kwartaal.

  Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) steeg in het afgelopen kwartaal naar 1.001 miljoen euro. Een jaar terug was dit 842 miljoen euro. De marge steeg van 11,9 naar 13,8 procent.

  De omzet steeg in het afgelopen kwartaal van 7.095 miljoen naar 7.240 miljoen euro.

  Een door het bedrijf samengestelde analistenconsensus ging uit van een aangepast bedrijfsresultaat van 1.039 miljoen euro, met een omzet van 7.323 miljoen euro.

  De nettowinst steeg van 39 miljoen negatief naar 640 miljoen euro, meer dan de 517 miljoen euro waar analisten op mikten. Philips genoot van een hoger inkomen uit operationele activiteiten. Het verlies in 2015 was onder meer een gevolg van eenmalige posten, zoals pensioengerelateerde kosten, hogere financieringskosten en belastingen.

  De kosten voor de afsplitsing van Philips Lighting, dat eind mei 2016 een beursnotering kreeg, bedroegen 31 miljoen euro in het vierde kwartaal. Philips verwacht in het lopende kwartaal 20 miljoen euro aan kosten te hebben gerelateerd aan de afsplitsing van Lighting.

  De operationele kasstroom kwam in het afgelopen kwartaal uit op 1,1 miljoen euro, meer dan de 956 miljoen euro uit hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De vrije kasstroom steeg van 740 miljoen naar 843 miljoen euro.

  Het bedrijf bespaarde 47 miljoen euro aan overheadkosten tijdens het vierde kwartaal. Het Design for Excellence-programma leverde 163 miljoen euro aan incrementele besparingen op en er werden ook productiviteitswinsten ter waarde van 52 miljoen euro behaald.

  Jaarcijfers

  Over heel 2016 steeg de omzet van 24,2 miljard naar 24,5 miljard euro. De aangepast EBITA liep op naar 2,6 miljard euro met een marge van 10,5 procent, meer dan de 9,2 procent in 2015. Onder de streep steeg de nettowinst van 659 miljoen naar 1.491 miljoen euro.

  Voor heel 2016 werd door analisten een aangepaste EBITA van 2.606 miljoen euro en een omzet van 24.599 miljoen euro verwacht. De nettowinst zou volgens de bedrijfsconsensus uitkomen op 1.339 miljoen euro.

  Aandeelhouders kunnen een dividend van 0,80 euro per aandeel tegemoet zien.

  Outlook

  Voor het lopende jaar mikt Philips op een autonome omzetgroei van 4 tot 6 procent en een verbetering van de aangepaste EBITA van 100 basispunten per jaar voor de komende drie tot vier jaar.

  Het aandeel Philips sloot maandag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 27,88 euro.

  Door: ABM Financial News.

  info@abmfn.nl

  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  Copyright ABM Financial News. All rights reserved

  (END) Dow Jones Newswires
 9. forum rang 10 voda 24 januari 2017 17:51
  quote:

  Floryn schreef op 24 januari 2017 17:45:

  NB: er is inmiddels een nieuw forum "Philips 2017".
  Ik vind dat prima hoor. Mag ik er wel op wijzen, dat ik hier al in 2006 zat?
  En hier al duizenden berichten geplaatst heb.

  Ik vind die kwartaaldraadjes juist enorm handig. Zo kan je snel weer terugzoeken hoe het een kwartaal eerder met de cijfers stond, wat de consensus van de analisten waren etc. Ik blijf dit uiteraard gewoon doen.

  Succes met je 2017 Draad.

  Met vriendelijke groet,
  Voda
 10. oompje24 25 januari 2017 07:00
  quote:

  voda schreef op 24 januari 2017 17:51:

  [...]
  Ik vind dat prima hoor. Mag ik er wel op wijzen, dat ik hier al in 2006 zat?
  En hier al duizenden berichten geplaatst heb.

  Ik vind die kwartaaldraadjes juist enorm handig. Zo kan je snel weer terugzoeken hoe het een kwartaal eerder met de cijfers stond, wat de consensus van de analisten waren etc. Ik blijf dit uiteraard gewoon doen.

  Succes met je 2017 Draad.

  Met vriendelijke groet,
  Voda
  Heel goed, voda.
  Van mij een ab.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Philips Koninklijke Meer »

Koers 18,808   Verschil +0,48 (+2,60%)
Laag 18,328   Volume 2.157.390
Hoog 18,876   Gem. Volume 2.348.217
8 dec 2023 17:35
Premium

Gifbeker voor Philips nog niet leeg

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Philips

  29 januari 2018 16:43 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Philips

  24 oktober 2016 15:23 - Vimeo

 3. video thumbnail

  A.J. Kamp over Philips

  26 januari 2016 16:14 - Vimeo

 4. video thumbnail

  TA: 'Eerst nog correctie Philips'?

  29 januari 2013 11:34 - FTV

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links