Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Forum Takeaway.com geopend

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
137 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
bkoning87
1
Ook al vind ik het verlies dat ze hebben geleden door voornamelijk '' marketingkosten'' vrij hoog vergeleken met de verhoogde omzet die takeaway heeft gedraaid , plus het toegenomen marktaandeel in voornamelijk Duitsland.

Blijf ik zitten in Takeaway. de verwachtingen waren zoals aangegeven dat ze verlies zouden leiden ( al vind ik het verlies wel iets te grof t.o.v 2015). de outlook en kansen zijn er zeker.

in mijn ogen worden mensen gewoon iets luier, weten de weg naar eten bestellen sneller te vinden, ook de economische progressie vind ik zelf belangrijk. mensen hebben weer sneller werk, verdienen weer geleidelijk meer en durven hierdoor ook meer geld uit te geven aan luxe. Ik ben er zelf op 24 euro ingestapt en mijn koersdoel hou ik zelf op 40 euro. Ik heb nog vertrouwen in Takeaway.
Jestbread
0
quote:

Voorgevoel schreef op 17 mrt 2017 om 16:09:


[...]

Tsja,....ALLEMAAL EIGENBELANG !!!
Meer hoef ik toch niet uit te leggen ??

Oke,...ik draag geen stropdas.
Oke,...ik vang geen stropdas salaris.
Maar ik heb het VELE malen vaker bij het rechte eind dan zo'n stropdas.
Maar toch loopt iedereen braaf (zonder eigen mening) achter het geblaad van een stropdas aan. Tenzij hij het echt te gek maakt,....dat zelfs kuddedieren hem niet meer geloven.
En zo blijkt nu uit de koers.


Hoe is het om zo vol van jezelf in de wereld te staan?
[verwijderd]
0
quote:

Jestbread schreef op 19 mrt 2017 om 10:22:


[...]Hoe is het om zo vol van jezelf in de wereld te staan?


Ach jeee eentje die wel naar de stropdassen heeft geluisterd...en vandaag 3% om zijn oren krijgt.

Succes ermee.
rekeozsejtlerap ed
0
Alles hangt af van het wedstrijdje "armpje drukken op hoog-niveau." De beleggers van het eerste uur hebben leuke koerswinst gemaakt. Begrijpelijk dat men een andere belegging zoekt.
Jestbread
0
quote:

Voorgevoel schreef op 20 mrt 2017 om 14:25:


[...]

Ach jeee eentje die wel naar de stropdassen heeft geluisterd...en vandaag 3% om zijn oren krijgt.

Succes ermee.

Ik lig niet wakker van een minder dagje.
GorillaGlue
0
[verwijderd]
0
quote:

Jestbread schreef op 20 mrt 2017 om 21:33:


[...]Ik lig niet wakker van een minder dagje.


Gelukkig maar, dat zou ook niet gezond zijn voor een belegger.
Dit aandeel zakt echter niet pas vanaf gister......

domin8tor
0
Aandeel zakt nu wat langer na de cijfers ja. @Voorgevoel, hoe zou jij dit aandeel waarderen dan? Dat je er niet in gelooft is ondertussen duidelijk.

Ik zie in Takeaway in ieder geval de duidelijke aspacten van:
1. Vrije, terugkerende en houdbare, kasstroom (in landen waar het 'winnaar' is)
2. Goed management (zie herhalen succes België, Luxemburg en nu al in mindere mate Duitsland)
3. Mogelijkheid tot herinvesteren van ontstane kasstromen wat leidt tot compounding.

Ergo, met name die mogelijkheid om de ontstane vrije kasstroom uit een bepaald gebied te alloceren naar nieuwe groeimarkten maakt het voor mij een uitermate interessant bedrijf / businessmodel / aandeel. In Nederland zijn ze uitermate winstgevend en zijn marketingkosten alleen nog nodig om leidende positie vast te houden ondanks de commodity eigenschap is er duidelijke moat.

Hoe je dit hele handeltje moet waarderen, dat weet ik niet. Kan zijn dat het op het moment overgewaardeerd is, maar bedrijven met deze eigenschappen. Zoals eerder aangehaald, neem een lesje compounding uit de video van Chuck Akre, betaal ik liever op moment iets teveel voor overwaardering maar bedrijven met deze eigenschappen halen dat zo weer in.
B...K
0
Koersdoel verhoogd naar 36,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft maandag het advies voor Takeaway.com verhoogd van Neutraal naar Kopen en stelde eveneens het koersdoel opwaarts bij van 23,00 naar 36,00 euro.

Volgens analisten van de Zwitserse zakenbank zijn er duidelijke signalen dat de online bestel- en bezorgdienst marktaandeel wint in Duitsland, na Nederland de belangrijkste markt voor het bedrijf. De marktvorsers stellen dat beleggers de mogelijkheden in de Duitse markt en andere markten onderschatten, waardoor het aandeel op dit moment te laag gewaardeerd is en dat een koopadvies daarom op zijn plek is.

Bovendien merkte UBS op dat een stijging van het marktaandeel in Duitsland zal leiden tot hogere commissietarieven en lagere marketingkosten, waardoor winstmarges van meer dan 40 procent op lange termijn mogelijk zijn. Volgens de analisten liggen commissietarieven in Duitsland 20 procent lager dan in Nederland, hetgeen een opwaarts potentieel biedt.

Op een rood Damrak koerste het aandeel Takeaway.com maandagochtend 0,5 procent hoger op 30,28 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

March 27, 2017 05:09 ET (09:09 GMT)
DeZwarteRidder
0
quote:

rekeozsejtleraped schreef op 10 apr 2017 om 12:03:


Heel artikel over takeaway.com op VEB-website.


De kracht van het model blijkt ook uit de loyaliteit van restaurants naar het platform.

“Enkele tientallen restaurants zeggen hun abonnement na een commissieverhoging op, maar dit is vrijwel altijd een impulsieve reactie. Ze worden snel weer klant als zij zien hoeveel omzet er wordt misgelopen”, aldus cfo Wissink die spreekt van een “haat-liefdeverhouding” met restaurants.

“Wij brengen restaurants ‘business’ en daar moeten ze voor betalen.”

Het netwerk van restauranthouders (circa 30 duizend) en klanten (9 miljoen) is de waardevolste bezitting van het bedrijf en een hoge entreebarrière voor nieuwe toetreders.

Bang voor Ubereats, Deliveroo of Foodora – die zelf de bezorging van veelal luxere bestaande restaurants zonder bezorgservice voor eigen rekening nemen – is Takeaway.com niet.

“Wij zijn er van overtuigd dat een model waarbij de logistiek door het platform wordt verzorgd niet geschikt is voor een land als Nederland of Duitsland. Misschien werkt het wel in China of in het centrum van Londen, maar arbeid is hier eenvoudigweg te duur en de markt te klein. Het aantal Nederlanders dat bereid is 10 euro bezorgkosten te betalen voor een hamburger is gering.”

Takeaway.com doet bij ongeveer één procent van de orders wel de logistiek “omdat de klant dit van ons vraagt”. Maar het geeft aan dat in dit model de schaalvoordelen en verdiencapaciteit vele malen minder aantrekkelijk zijn dan de kern van haar activiteiten, namelijk het samenbrengen van vraag en aanbod via een online marktplaats.

“De Ubereats, Deliveroos of Foodora’s mogen voorlopig over voldoende financiële middelen beschikken, uiteindelijk keert de wal het schip en zal tot de ontdekking worden gekomen dat hier nauwelijks geld te verdienen valt”, aldus ceo Groen.

Balans
Takeaway.com boog als gevolg van de beursgang een bescheiden schuldpositie om in een nettokaspositie. Het bedrijf haalde 175 miljoen euro vers kapitaal op (161 miljoen euro na kosten beursgang). Eind 2016 stond er ongeveer 135 miljoen euro aan cash op de bank.

Met 40 miljoen euro van de emissieopbrengst zijn leningen afgelost, 40 miljoen euro is nodig voor investeringen in organische groei in voornamelijk Duitsland en wat overblijft, ongeveer 80 miljoen euro, is voor potentiele overnames.

Cfo Wissink geeft desgevraagd aan dat het bedrag voor overnames betrekkelijk laag is gezien de hoge waarderingen in de sector van online marktplaatsen voor bezorgmaaltijden. Als er een overname van enig formaat voorbij komt is de beurs eigenlijk de enige plaats om in een relatief korte tijd kapitaal aan te trekken.
domin8tor
0
Gunstige ontwikkelingen wanneer we kijken naar de Duitse markt volgens Google Trends zoekvolume.

trends.google.nl/trends/explore?q=lie...,lieferheld

Lieferheld is de grote concurrent in Duitsland (van Delivery Hero). Lijkt erop dat Lieferando slagen aan het maken is. Echter moeten we niet vergeten dat Delivery Hero nog fors kapitaal heeft om in te zetten op marketing, heel benieuwd hoe dit gaat aflopen. In december hebben ze namelijk nog een onderdeel aan Just Eat verkocht voor 200mln pond!
fd.nl/beurs/1179730/thuisbezorgd-conc...

Lijkt me heel stug dat Delivery Hero zijn thuismarkt zal gaan opgeven... Voordat de Duitse markt dus winstgevend zal worden zullen we wel wat langer moeten wacht if at all.

Takeaway heeft namelijk bij lange na niet genoeg kapitaal om Lieferheld over te nemen.
B...K
0
Rowi62
0
quote:

ludwig mack schreef op 19 jul 2017 om 10:30:


is na business class iedereen uitgestapt ;-)
Geen zichzelf respecterende CEO gaat naar Harry Mens. Alleen daarom al verkopen.
pim f
0
quote:

Rowi62 schreef op 30 jul 2017 om 22:30:


[...]Geen zichzelf respecterende CEO gaat naar Harry Mens. Alleen daarom al verkopen.

dit is zo waar
DeZwarteRidder
0
Verlies maaltijdbezorger Takeaway loopt op

Gepubliceerd op 2 aug 2017 om 07:58 | Views: 481

[07:58 - Verlies maaltijdbezorger Takeaway loopt op]
Takeaway.com 01 aug
39,00 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Takeaway.com heeft zijn verlies in het tweede kwartaal fors zien oplopen. De maaltijdbesteldienst is er veel aan gelegen een sterke marktpositie op te bouwen en te behouden in de markten waar het actief is en heeft daarvoor veel uitgegeven aan de organisatie, de eigen bezorgdienst en aan marketing.

Het verlies liep in de afgelopen drie maanden op tot 28,1 miljoen euro van 11,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal bestellingen groeide met 43 procent tot 32 miljoen, waardoor Takeaway zijn positie versterkte in zijn vijf grootste markten Nederland, Duitsland, Polen, België en Oostenrijk. De omzet groeide met 53 procent tot 77,4 miljoen euro.

Takeaway mikt ook voor de middellange termijn op omzetgroei die de ordergroei overtreft. Daarbij verwacht Takeaway ook over het hele jaar nog rode cijfers te schrijven. Het verlies moet daarna wel steeds kleiner worden.
Rowi62
0
De verliezen stijgen procentueel harder dan de omzet stijgt,oeps! Cash wordt snel lager maar de eerste portie opties zijn in 2017 verzilverd ( 6 m belasting is betaald). Weet iemand of HERO sneller groeit in Duitsland? Oh ja en men betaalt nu belasting in Nederland en kan de verliezen in Duitsland alleen maar tijdelijk doorschuiven.
pim f
0
maar een kleine 6% gedaald de eerste 15 minuten, ik noem dat een spectaculaire meevaller.
Met Effekt
0
quote:

Rowi62 schreef op 2 aug 2017 om 09:15:


De verliezen stijgen procentueel harder dan de omzet stijgt,oeps! Cash wordt snel lager maar de eerste portie opties zijn in 2017 verzilverd ( 6 m belasting is betaald). Weet iemand of HERO sneller groeit in Duitsland? Oh ja en men betaalt nu belasting in Nederland en kan de verliezen in Duitsland alleen maar tijdelijk doorschuiven.


Ik had niet anders verwacht. In de internet sector geldt "the winner takes all". Ik vind het verstandig om nu vol in te zetten op marketing om marktaandeel te werven, dan komen de winsten vanzelf. Bij AMZN duurde het meer dan 7 jaar voordat ze winstgevend werden. In de tussentijd hadden ze wel alle concurrenten weggevaagd.
137 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Takeaway.com Meer »

Koers 73,300   Verschil -1,20 (-1,61%)
Laag 73,300   Volume 840.126
Hoog 74,600   Gem. Volume 379.120
20-sep-19 17:35
label premium

Takeaway en Just Eat samen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium