Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PB: H1 2016. Hogere omzet en winst voor Beter Bed Holding in eerste halfjaar 2016

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
18 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 maci 30 augustus 2016 08:07
  Verwachtingen derde kwartaal 2016
  In de Benelux, Spanje en Frankrijk zetten de omzettrends zich voort. In met name Duitsland en Oostenrijk blijft de vraag achter ondanks een lichtere vergelijkingsbasis.

  Interim-dividend
  De onderneming is voornemens in 2016 een interim-dividend uit te keren. Zoals gebruikelijk zullen hierover nadere mededelingen worden gedaan bij de publicatie van de trading update op 28 oktober aanstaande.


  Voor de rapportage zie de bijlage.
 2. [verwijderd] 30 augustus 2016 09:27
  quote:

  maci schreef op 30 augustus 2016 09:24:


  De cijfers waren al bekend.
  Misschien vindt "men" het interimdividend en/of de vooruitzichten tegenvallen?


  Voor de langere termijn zit het wel goed maar men weet bij de beste bedrijven altijd wel wat te vinden dat tegenvalt. In het geval van BB zou het kunnen omdat Duitsland nog geen verbetering laat zien
 3. forum rang 4 maci 30 augustus 2016 11:29
  Beter Bed ziet online omzet snel groeien

  Na Benelux zijn Duitstalige landen aan de beurt.

  (ABM FN-Dow Jones) Beter Bed ziet de online omzet snel groeien en daarbij is de Benelux de aanjager. Dit zei bestuursvoorzitter Ton Anbeek van de beddenverkoper dinsdag tegen ABM Financial News in een toelichting op de voorbeurs gepresenteerde halfjaarcijfers.

  "Op dit moment is onze online omzet 5 tot 6 procent van onze totale omzet, maar we zien die omzet uit e-commerce met 60 tot 70 procent groeien. Na het succes van de omnichannel strategie in de Benelux gaan we dat nu uitrollen naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland", aldus de CEO van het bedrijf uit Uden.

  Beter Bed wil de integratie van de in juni afgeronde acquisitie van SängJätten in het lopende kwartaal voltooien, waarna de Zweedse winkelketen in de eerste helft van 2017 aan de winst moet gaan bijdragen. "We gaan de Zweedse organisatie integreren in Beter Bed Benelux, waarmee we synergie kunnen realiseren bij inkoop en de e-commerce operaties", lichtte Anbeek toe.

  Beter Bed wil zijn positie in Frankrijk snel versterken, waarbij het aantal van twee Literie Concorde winkels in Bordeaux en Lyon moet worden uitgebreid. "We mikken op 10 tot 15 winkels in 2017. We zijn op dit moment actief bezig met 2 nieuwe locaties", aldus de bestuursvoorzitter.

  Op een groen Damrak noteerde het aandeel Beter Bed dinsdagochtend 2,7 procent lager op 21,60 euro.

  Door: ABM Financial News.

 4. [verwijderd] 30 augustus 2016 19:23
  quote:

  jos2 schreef op 30 augustus 2016 11:46:


  Ik heb toch de overtuiging, dat we vandaag weer naar groen gaan. Vooruitzichten zijn goed en steady. We zullen zien?


  rood, roder , roodst en dat had ik niet verwacht maar ik ruim ze op deze koers niet op omdat het er feitelijk niet zo slecht uit ziet. De verwachting van de markt was gisteren kennelijk beter dan de uitkomst van afgelopen morgen.
 5. forum rang 4 twinkletown 31 augustus 2016 10:20
  Beter Bed is jager, geen prooi (31-aug-16)

  De recente overname van Mattress Firm riep de vraag op of Beter Bed een volgend doelwit is. Maar de beddenketen is gefocust op de eigen groei en ziet zichzelf als jager, niet als overnameprooi. Streven is de omzet naar een miljard te tillen over vijf tot tien jaar. In Nederland steeg de omzet met bijna 19%. De winst nam met 7% toe en de totale omzet met 5,7%.

  (FD, p.17 - Tel, p.24)
 6. forum rang 4 maci 31 augustus 2016 17:43
  FD: Jeroen Molenaar.

  Beter Bed op jacht naar een omzet van €1 mrd.

  ‘Beter Bed ziet zichzelf niet als prooi, maar juist als jager bij overnames’

  Drie weken geleden werd de beddensector opgeschud door de miljardenaankoop van het Amerikaanse Mattress Firm. Iedereen keek naar Beter Bed als het volgende overnamedoelwit. Maar bij de Udense beddenketen gaat men daar niet op zitten wachten. De blik is gericht op eigen groei, misschien wel richting een jaaromzet van €1 mrd over vijf tot tien jaar. En als er overnames worden gedaan, dan door Beter Bed zelf.

  Dat zegt Ton Anbeek, bestuursvoorzitter van Beter Bed, in een interview met het FD.

  Het Amerikaanse Mattress Firm is groot geworden door overnames, onder andere die van Amerika’s nummer twee, Sleepy’s. Nu is Mattress Firm opgekocht door het veel grotere Zuid-Afrikaanse conglomeraat Steinhoff. Is dat het beeld in de sector de komende jaren, dat de grotere vis de kleinere opeet?

  ‘Dat zou goed kunnen, maar is moeilijk te zeggen. Wij hebben op dit moment een succesvolle strategie en daar gaan we mee verder.’

  Bestaat de kans dat er een bod komt op Beter Bed?

  ‘Ik kan niet kijken in de hoofden van anderen. Er zijn altijd mensen geweest die Beter Bed een aantrekkelijk bedrijf vonden. Dat was aan de private-equitykant, maar ook bij strategische partijen. Ik denk dat iedereen om zich heen kijkt.’

  Heeft niemand interesse getoond, ook niet na Steinhoff-deal? Zijn jullie in de afgelopen weken benaderd door financiële of strategische partijen?

  ‘Nee. En wij zien natuurlijk ook wel wat er gebeurt. Maar wij doen gewoon datgene waarvoor we ingehuurd zijn. En dan zorgen dat we met de beste mensen succesvol uitvoeren en implementeren.’
  Beter Bed maakte dinsdag voorbeurs halfjaarresultaten bekend. Daaruit bleek dat de huidige strategie succes heeft. In Nederland steeg de omzet met bijna 19%. Nu Duitsland nog, waar u de keten Matratzen Concord runnen. Wat moet u daar nog doen?
  ‘We moeten daar attractiever worden, meer klanten aantrekken, de formule upgraden. Ook moeten we meer ruimte in winkels vrijmaken voor snelgroeiende segmenten als boxsprings. We testen nu nieuwe winkels met alleen boxsprings. Dus Boxsprings Concord in plaats van Matratzen Concord.’

  De keten zou in tien jaar naar een omzet van zo’n € 1 mrd moeten groeien.

  In Duitsland daalt de omzet uit winkels die langer open zijn dan één jaar, met ongeveer 4%. Wanneer willen jullie daar weer een groei van 2% tot 3% krijgen?

  ‘Eind dit jaar, begin volgend jaar willen we dit al zichtbaar maken. Dus in de eerste helft van volgend jaar moet je dat zeker al kunnen zien.’

  Duitsland is goed voor ongeveer 60% omzet. Dus als de winstmarges min of meer gelijk blijven, dan heeft Beter Bed zo meteen flink wat te besteden. Wat gaan jullie doen met al dat geld?

  ‘We gebruiken het om te groeien, om het maar even zwart-wit te zeggen. Daarnaast willen we een mooi dividendaandeel blijven. En het zou natuurlijk prachtig zijn als we een mooie acquisitie kunnen doen. In nieuwe landen of bestaande landen. Zo is dat in Groot-Brittanië zeker mogelijk.’

  Kan het een grote acquisities zijn?

  ‘Daar zijn we de organisatie en de holding voor aan het inrichten. Zo zijn we het aantal controllers aan het uitbreiden en kijken we of we een derde persoon moeten toevoegen aan de raad van bestuur. Dat als de kans zich voordoet, we dat kunnen.’

  De huidige jaaromzet van Beter Bed ligt momenteel nog onder de €400 mln. Hoe ziet Beter Bed er over tien jaar uit?

  ‘Ik kan ook niet in de toekomst kijken. Ik denk wel dat we dan fors groter zijn geworden, dat we flink marktaandeel hebben gewonnen en flink zijn geëxpandeerd. Er zal her en der ook een acquisitie hebben plaatsgevonden. Als je vijf tot tien jaar vooruit kijkt is het niet raar te denken dat je een miljard omzet kunt hebben of meer.’
 7. [verwijderd] 31 augustus 2016 23:01
  quote:

  jos2 schreef op 30 augustus 2016 11:46:


  Ik heb toch de overtuiging, dat we vandaag weer naar groen gaan. Vooruitzichten zijn goed en steady. We zullen zien?


  Helaas was de overtuiging niet de juiste maar op grond van de visie die er bij BB is doe ik ze niet weg met verlies want dit tij zal nog keren. Waar het tegen is gevallen zoals in Dld wordt er hard gewerkt aan een toepasselijke strategie. Het komt goed
 8. forum rang 4 twinkletown 1 september 2016 11:28
  Beursblik: NIBC verlaagt advies en koersdoel Beter Bed

  Advies van Kopen naar Accumuleren.

  (ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft het advies voor Beter Bed verlaagd van Kopen naar Accumuleren en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 27,80 naar 25,00 euro. Dit bleek donderdag uit een analyse van de cijfers over het tweede kwartaal van Beter Bed door NIBC.

  Analist Gerard Rijk wees op de zwakke vooruitzichten voor de Duitse markt voor het derde kwartaal. Rijk stelde dat een herstel in Duitsland in het vierde kwartaal wellicht te optimistisch is. Duitsland is goed voor 62 procent van de omzet van Beter Bed.

  Beter Bed is in Duitsland met de keten Matratzen Concord ondervertegenwoordigd in de markt voor boxsprings die juist in Duitsland groei doormaakt. Ook in online is in Duitsland sprake van ondervertegenwoordiging. In de overige landen doet Beter Bed het volgens Rijk daarentegen zeer goed.

  Rijk refereerde in zijn analyse ook aan het interview met CEO Ton Anbeek in Het Financieele Dagblad eerder deze week. De analist merkte naar aanleiding daarvan op dat Beter Bed zijn organisatie versterkt met meer controllers en mogelijk een derde bestuurslid om het bedrijf voor te bereiden op een omzetverdubbeling voor de komende vijf tot tien jaar. Rijk gaf aan dat Beter Bed zich in toenemende mate kan beschermen in een toenemende overnamedynamiek, waarmee het zich daarnaast ook aantrekkelijker kan positioneren.

  Het aandeel Beter Bed noteerde donderdag op een groen Damrak 0,5 procent hoger op 21,11 euro.

  Door: ABM Financial News.
 9. forum rang 4 twinkletown 22 oktober 2016 22:18
  Interessant artikel uit het FD (aug 16)

  Beter Bed op jacht naar een omzet van €1 mrd

  Drie weken geleden werd de beddensector opgeschud door de miljardenaankoop van het Amerikaanse Mattress Firm. Iedereen keek naar Beter Bed als het volgende overnamedoelwit. Maar bij de Udense beddenketen gaat men daar niet op zitten wachten. De blik is gericht op eigen groei, misschien wel richting een jaaromzet van €1 mrd over vijf tot tien jaar. En als er overnames worden gedaan, dan door Beter Bed zelf.

  Dat zegt Ton Anbeek, bestuursvoorzitter van Beter Bed, in een interview met het FD.

  Het Amerikaanse Mattress Firm is groot geworden door overnames, onder andere die van Amerika’s nummer twee, Sleepy’s. Nu is Mattress Firm opgekocht door het veel grotere Zuid-Afrikaanse conglomeraat Steinhoff. Is dat het beeld in de sector de komende jaren, dat de grotere vis de kleinere opeet?

  ‘Dat zou goed kunnen, maar is moeilijk te zeggen. Wij hebben op dit moment een succesvolle strategie en daar gaan we mee verder.’

  Bestaat de kans dat er een bod komt op Beter Bed?

  ‘Ik kan niet kijken in de hoofden van anderen. Er zijn altijd mensen geweest die Beter Bed een aantrekkelijk bedrijf vonden. Dat was aan de private-equitykant, maar ook bij strategische partijen. Ik denk dat iedereen om zich heen kijkt.’

  Heeft niemand interesse getoond, ook niet na Steinhoff-deal? Zijn jullie in de afgelopen weken benaderd door financiële of strategische partijen?

  ‘Nee. En wij zien natuurlijk ook wel wat er gebeurt. Maar wij doen gewoon datgene waarvoor we ingehuurd zijn. En dan zorgen dat we met de beste mensen succesvol uitvoeren en implementeren.’

  Beter Bed maakte dinsdag voorbeurs halfjaarresultaten bekend. Daaruit bleek dat de huidige strategie succes heeft. In Nederland steeg de omzet met bijna 19%. Nu Duitsland nog, waar u de keten Matratzen Concord runnen. Wat moet u daar nog doen?

  ‘We moeten daar attractiever worden, meer klanten aantrekken, de formule upgraden. Ook moeten we meer ruimte in winkels vrijmaken voor snelgroeiende segmenten als boxsprings. We testen nu nieuwe winkels met alleen boxsprings. Dus Boxsprings Concord in plaats van Matratzen Concord.’
  Winkel van BeterBed in Hoofddorp. De keten zou in tien jaar naar een omzet van zo’n € 10 mln moeten groeien. Foto: Dijkstra
  Winkel van BeterBed in Hoofddorp. De keten zou in tien jaar naar een omzet van zo’n € 1 mrd moeten groeien. Foto: Dijkstra

  In Duitsland daalt de omzet uit winkels die langer open zijn dan één jaar, met ongeveer 4%. Wanneer willen jullie daar weer een groei van 2% tot 3% krijgen?

  ‘Eind dit jaar, begin volgend jaar willen we dit al zichtbaar maken. Dus in de eerste helft van volgend jaar moet je dat zeker al kunnen zien.’

  Duitsland is goed voor ongeveer 60% omzet. Dus als de winstmarges min of meer gelijk blijven, dan heeft Beter Bed zo meteen flink wat te besteden. Wat gaan jullie doen met al dat geld?

  ‘We gebruiken het om te groeien, om het maar even zwart-wit te zeggen. Daarnaast willen we een mooi dividendaandeel blijven. En het zou natuurlijk prachtig zijn als we een mooie acquisitie kunnen doen. In nieuwe landen of bestaande landen. Zo is dat in Groot-Brittanië zeker mogelijk.’

  Kan het een grote acquisities zijn?

  ‘Daar zijn we de organisatie en de holding voor aan het inrichten. Zo zijn we het aantal controllers aan het uitbreiden en kijken we of we een derde persoon moeten toevoegen aan de raad van bestuur. Dat als de kans zich voordoet, we dat kunnen.’

  De huidige jaaromzet van Beter Bed ligt momenteel nog onder de €400 mln. Hoe ziet Beter Bed er over tien jaar uit?

  ‘Ik kan ook niet in de toekomst kijken. Ik denk wel dat we dan fors groter zijn geworden, dat we flink marktaandeel hebben gewonnen en flink zijn geëxpandeerd. Er zal her en der ook een acquisitie hebben plaatsgevonden. Als je vijf tot tien jaar vooruit kijkt is het niet raar te denken dat je een miljard omzet kunt hebben of meer.’

  Jeroen Molenaar
18 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Beter Bed Holding Meer »

Koers 1,896   Verschil +0,07 (+3,61%)
Laag 1,852   Volume 198.437
Hoog 1,960   Gem. Volume 162.726
5 jun 2020 17:29
label premium

Beter Bed: Acceptabele groeicijfers

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare