Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeel DSM Koninklijke AEX:DSM, NL0000009827

 • 138,200 18 sep 2020 17:39
 • +2,250 (+1,66%) Dagrange 136,600 - 138,900
 • 680.867 Gem. (3M) 356,5K

DSM - 3e kwartaal 2014

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 10 voda 31 oktober 2014 15:39
  DSM zal hogere winst op lagere omzet bekendmaken - Preview

  AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) zal dinsdag voorbeurs een hogere nettowinst op een lagere omzet uit voortgezette activiteiten over het derde kwartaal bekendmaken, verwachten 13 door Vara Research geraadpleegde analisten. Ze voorzien een 4,1% lagere kwartaalomzet van EUR2,298 miljard, een 8,5% lager EBITDA-resultaat van EUR313 miljoen en een 11,1% hogere nettowinst van EUR130 miljoen tegen EUR117 miljoen een jaar geleden, toen de winst voor EUR19 miljoen negatief werd beinvloed door bijzondere items. De analisten verwachten dat een aanhoudend robuuste autonome omzetgroei bij Animal Nutrition meer dan teniet is gedaan door een blijvend zwakke markt voor Human Nutrition. Ze voorzien enige omzetgroei bij Polymer Intermediates en Performance Materials. De analisten zijn benieuwd of de in de tweede kwartaalrapportage gegeven kwalitatieve outlook concreter wordt gemaakt, en naar mededelingen over recente speculaties over een overname van heel DSM of onderdelen ervan. DSM zal woensdag een capital markets day houden, waarvoor de analisten vanwege de aanstaande CFO-wisseling op 1 december geen mededelingen over strategiewijzigingen of over grote desinvesteringen of acquisities voorzien. Omstreeks 14.45 uur noteert het aandeel 1,9% hoger op EUR50,22, terwijl de AEX met 0,7% stijgt. (BTK)

  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

 2. forum rang 10 voda 31 oktober 2014 15:53
  'Verkopen DSM trekken aan'

  VRIJDAG 31 OKTOBER 2014, 13:35 uur | 1510 keer gelezen

  AMSTERDAM (AFN) - DSM heeft de verkopen bij al zijn onderdelen vorig kwartaal zien aantrekken. Wisselkoersen hadden daarbij een minder negatief effect op de omzet dan in de voorgaande periodes. Dat stelt analist Filip de Pauw van ING in een vooruitblik op de cijferpresentatie van DSM op dinsdag.
  De Pauw verwacht dat de omzet van zowel Nutrition als Performance Materials met 1 procent is gestegen. Voor Polymer Intermediates rekent hij op een plus van 14 procent. De totale omzet ziet hij oplopen tot 2,29 miljard euro. Dat zou 3,6 procent meer zijn ten opzichte van een jaar eerder, als wordt uitgegaan van de opbrengsten van doorgezette activiteiten. Negatieve wisselkoerseffecten drukten in zijn prognose de totale omzet met 1 procent.

  De omzetprognose van De Pauw komt overeen met de gemiddelde consensus bij een rondvraag van Bloomberg onder 8 analisten. Zij voorspellen verder dat het bedrijfsresultaat (ebitda) uitkomt op 316 miljoen euro, tegen 342 miljoen euro een jaar eerder.

  DSM

  DSM gaf bij de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal aan een langzame verbetering te verwachten in de tweede helft van het jaar. De euro verloor rond die tijd al aan waarde ten opzichte van bijvoorbeeld de dollar, wat het bedrijf meer ademruimte geeft. Daarnaast ging het op de markten voor voedingsingrediënten (Nutritions), zoals vitamines en enzymen, beter dan in de voorgaande twee kwartalen.

  Voor heel 2014 rekent DSM op een kleine daling van het bedrijfsresultaat (ebitda) ten opzichte van vorig jaar, toen een operationele winst van 1,3 miljard euro werd geboekt. Analisten gingen in augustus gemiddeld uit van een resultaat van 1,22 miljard euro en het bedrijf verwachtte op dat moment aan die prognose te kunnen voldoen.

  De Pauw wees erop dat de consensus inmiddels is afgezwakt tot 1,19 miljard euro. Hij denkt niet dat dat er een nieuwe verwachting zal worden uitgesproken die onder die verwachting uitkomt.

 3. forum rang 6 gerrit 69 31 oktober 2014 18:02

  Bedankt Voda voor je uitgebreide informatie.
  Als ik dit zo lees hoeven we niet bang te zijn voor grote teleurstellingen.
  De grens van € 50,00 wat ik meer beschouw als een psychologisch weerstand zal binnenkort overwonnen worden, als deze cijfers overeenkomen met de verwachtingen.
  De weerstand op € 53,00 zal nog wel even blijven staan, maar als de AEX boven de 425 stijgt, zullen we daar snel doorheen breken.

  Gerrit
 4. [verwijderd] 4 november 2014 07:22
  geen vuurwerk. cijfers redelijk in lijn met de verwachtingen

  Heerlen, NL, 04 Nov 2014 07:15 CET
  Q3 2014 EBITDA from continuing operations €315 million
  Q3 2014 organic sales growth 5% compared to Q3 2013
  Nutrition delivered sequential improvement with Q3 EBITDA €225 million
  Performance Materials Q3 EBITDA €91 million, up compared to Q2 2014 and Q3 2013
  Q3 cash flow from operating activities €301 million
  Full year 2014 outlook in line with current market expectations
  Royal DSM, the Life Sciences and Materials Sciences company, today reported third quarter 2014 EBITDA from continuing operations of €315 million compared to €293 million in Q2 2014 and €331 million in Q3 2013.
 5. Peter€€€ 4 november 2014 08:27
  MINDER WINST VOOR DSM

  HEERLEN (AFN) - DSM heeft de nettowinst uit voortgezette activiteiten, voor eenmalige posten, in het derde kwartaal met 10 procent zien dalen tot 121 miljoen euro. Dat maakte het speciaalchemiebedrijf dinsdag bekend. De omzet uit voortgezette activiteiten nam met 5 procent toe tot 2,32 miljard euro.

  Het bedrijfsresultaat (ebitda) uit voortgezette activiteiten kwam uit op 315 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 331 miljoen euro. Onder de streep stond een winst van 93 miljoen euro, ruim een vijfde minder dan in het derde kwartaal van 2013.

  DSM sprak geen concrete prognoses uit voor 2014. Het bedrijf verwacht de rest van het jaar te presteren ,,in lijn met de huidige marktverwachtingen''. De sector kampt volgens het bedrijf nog altijd met macro-economische onzekerheid en een laag consumentenvertrouwen.

  Vitamines

  DSM liet weten door te gaan op de ingeslagen weg. Het bedrijf legt zich toe op de productie van toevoegingen voor de voedingsmiddelenindustrie, zoals vitamines, en van materialen en coatings voor onder meer de automobielindustrie. De onderdelen Polymer Intermediates en Composite Resins blijven in de etalage staan.

  De strategie van DSM ligt onder een vergrootglas sinds het Amerikaanse hedgefonds Third Point een belang meldde in het speciaalchemiebedrijf. Het fonds van de activistische investeerder Daniel Loeb zou aandringen aan op een opsplitsing van het concern. Daarnaast zou DSM een mogelijke overnameprooi zijn.
 6. [verwijderd] 4 november 2014 09:53
  quote:

  Drentenier1 schreef op 4 november 2014 09:48:


  Koersstijging vermoedelijk te danken aan het feit dat DSM morgen een investorday in Londen organiseert. Kans aanwezig dat Daniel Loeb (Third Point) of een van zijn advocaten extra gaat aandringen op splitsing van het bedrijf teneinde meer aandeelhouderswaarde te creeeren.


  tja zou kunnen maar het bestuur is redelijk stellig dat ze hun huidige strategie zullen blijven volgen.
  ik vind het allemaal best zolang de koers maar boven de 50 gaat blijven.
 7. forum rang 10 voda 4 november 2014 16:08
  DSM kwartaalresultaat lager op licht gedaalde omzet - Update
  (Update van eerder gepubliceerd bericht 'DSM kwartaalresultaat lager op licht gedaalde omzet', om informatie, toelichting CEO, analistencommentaar, en actuele koers toe te voegen)

  Door Bart Koster

  Van DOW JONES NIEUWSDIENST

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke DSM nv (DSM.AE) heeft in het derde kwartaal van 2014 ten opzichte van een jaar geleden een 8% lager bedrijfsresultaat voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) geboekt door lagere operationele resultaten bij Human Nutrition & Health en Polymer Intermediates, maar een beter resultaat bij Performance Materials, maakt het chemie- en voedingssupplementenconcern dinsdag bekend.

  Bij alle divisies steeg de omzet, waardoor de omzet uit voortgezette activiteiten met 5% steeg.

  Het bedrijf herhaalt de in de rapportage over het tweede kwartaal uitgesproken outlook voor het hele jaar met "het voldoen aan de huidige marktverwachtingen". Het concern ziet verder toenemende macro-economische onzekerheid, een laag consumentenvertrouwen, en volatiele valuta-ontwikkelingen.

  "Het is nu te vroeg om een outlook voor 2015 te geven", zei CEO Feike Sijbesma aanvullend in een telefonische toelichting. De bestuursvoorzitter zei niet op overnamespeculaties te willen ingaan, maar voegde toe dat DSM zelf nu niet naar grote acquisities op zoek is.

  Sijbesma zei verder dat DSM voor zijn kernactiviteiten Nutrition en Performance Materials inzet op groei, maar voor de overige activiteiten kijkt naar meerdere opties, waaronder verkoop of het aangaan van joint ventures.

  Het resultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) kwam in het afgelopen kwartaal 8% lager uit op EUR315 miljoen. De netto kwartaalwinst na bijzondere items, waaronder herstructureringslasten, kwam 21% lager uit op EUR93 miljoen. De nettowinst voor bijzondere items, uit voortgezette activiteiten bedroeg EUR121 miljoen.

  De omzet over de driemaandsperiode daalde met 1% naar EUR2,323 miljard tegen EUR2,354 miljard een jaar geleden. De autonome omzet nam op jaarbasis met 5% toe, volledig gedreven door volumegroei bij vlakke prijzen.

  De cijfers waren geen grote verrassing voor analisten. Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers wijst op de verwachte aanhoudend zwakke volume- en prijsontwikkelingen bij voedingsingredienten in de VS en de voorraadafbouw bij kindervoeding in China.

  Martin Roediger van Kepler Cheuvreux merkt op dat de daling van het EBITDA-resultaat in het derde kwartaal is afgezwakt naar 5%, tegen een daling van 10% in het eerste kwartaal en 12% in het tweede kwartaal. De analist constateert verder dat de autonome omzet van 5%, volledig gedreven door volumegroei, een versnelling betekent ten opzichte van vorige kwartalen. De analist ziet ook de margedruk afnemen. Hij voorziet verdere margeverbetering als gevolg van omzetgroei en kostenbesparingen, en meer rugwind door de sterker wordende dollar.

  KBC Securities verlaagt het koersdoel voor DSM naar EUR60,00 van EUR63,00, in reactie op de kwartaalcijfers. KBC-analist Wim Hoste heeft naar aanleiding van de aanhoudend zwakke vitamine E-prijzen zijn taxaties voor het vierde kwartaal en voor 2015 licht neerwaarts bijgesteld. Hij merkt verder op dat het bedrijf nu in zijn outlook spreekt van aanhoudende macro-economische onzekerheid, waar eerder werd gesproken over 'uitdagend'.

  Het aandeel staat dinsdag omstreeks 11.30 uur 3,1% hoger op EUR50,51, op een 0,2% lagere AEX-index.

  Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


 8. forum rang 10 voda 4 november 2014 16:14
  DSM kwartaalcijfers geen verrassing voor TGB - Market Talk

  AMSTERDAM (Dow Jones)--DSM (DSM.AE) komt met kwartaalcijfers die grotendeels conform verwachting zijn van Joost van Beek van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist ziet "geen grote verrassingen". Hij wijst op de verwachte zwakke volume- en prijsontwikkelingen bij voedingsingredienten in de VS. De aanhoudende voorraadvermindering van deze middelen in China duurt wel langer dan Van Beek verwachtte. Hij wijst verder op het voordeel voor DSM van de recente meevallende valuta-ontwikkelingen. De TGB-analist zal verder met aandacht volgen hoe DSM zich zal opstellen in de voortgaande consolidatie in de voedingsingredienten-industrie, en wijst daarbij op het bod van SHV op Nutreco en de geruchten over de interesse van het Duitse Evonik voor een overname van DSM. DSM's CEO Feike Sijbesma wilde dinsdagochtend tijdens een teleconferentie met journalisten over de kwartaalcijfers helemaal niet ingaan op overnamespeculaties, maar zei dat DSM nu niet uit is op grote acquisities. TGB houdt op DSM 'aanbevolen' als advies bij een koersdoel van EUR57,00. Het aandeel is maandag gesloten op EUR48,98. (BTK)

  Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

DSM Koninklijke Meer »

Koers 138,200   Verschil +2,25 (+1,66%)
Laag 136,600   Volume 680.867
Hoog 138,900   Gem. Volume 356.492
18 sep 2020 17:39
label premium

Solide performance DSM

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over DSM

  14 februari 2018 14:07 - Vimeo

 2. video thumbnail

  Bod op DSM-onderdeel Patheon

  15 mei 2017 16:51 - Vimeo

 3. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over DSM, Wolters en Unilever

  29 augustus 2016 17:03 - Vimeo

 4. video thumbnail

  Dalende economische groei China

  12 november 2012 12:53 - Vimeo

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare