Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcadis 2013

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Tom Muller: midkap-aandelen voor 2014

DINSDAG 26 NOVEMBER 2013, 09:07 uur | 2813 keer gelezen


AMSTERDAM (Belegger.nl) - Het zijn meestal de AEX-fondsen waar de aandacht naar uitgaat. Maar hoewel de AEX het met ruim 16 procent winst dit jaar goed doet, blijft de midkap niet veel achter. De AMX-index staat sinds begin dit jaar op een winst van 14,5 procent. Belegger.nl vroeg aandelenanalist Tom Muller van Theodoor Gilissen van welke aandelen beleggers meer mogen verwachten in 2014.


Ten Cate

Ten Cate is het eerste bedrijf dat Muller selecteert als aandeel dat het goed kan doen het komend jaar. ‘Mensen weten misschien dat ik in de voorkeur geef aan kwaliteitsaandelen. Voor Ten Cate verwacht ik dat de winst in 2014 en 2015 zal verbeteren dankzij nieuwe deals. Op dit moment is Ten Cate namelijk bezig met een automobielfabrikant om te praten over een nog grotere productie van plastic. Je ziet dat staal langzaamaan vervangen wordt door plastic. Dit duurt lang maar ik verwacht dat dit in 2015 zal aanlopen’, aldus Muller.

Arcadis

Arcadis is volgens Muller ook een interessant aandeel. De koers van het aandeel steeg al flink dit jaar, met ruim 34 procent. ‘Alles is omhoog gegaan, daar zul je mee moeten leven. Het is belangrijker om de achterliggende groei in de gaten te houden’, zo stelt Muller.

Het aandeel is een van de favorieten van de analist omdat je ‘duidelijk kunt zien wat ze doen’. ‘Zo doen ze aan waterbeheersing maar ook zijn ze bezig met waterzuivering. Hierin zijn ze goed gepositioneerd, maar ook milieuactiviteiten vormen een sterk speerpunt van Arcadis.’

Daarnaast is het bedrijf volgens Muller goed gepositioneerd in Azië, waar Muller groei verwacht. ‘Ik verwacht dat Arcadis het goed kan doen bij de ontwikkeling van nieuwe steden in Azië. Uiteindelijk wil je toch groei zien en die verwacht ik in Azië.’

Kendrion

Tot slot wil Muller ook een smallcap toelichten: 'Het is een wat kleiner bedrijfje maar daar is niets mis mee’, aldus Muller. ‘Het bedrijf richt zich op elektromagneten die gebruikt worden in motoren', zo vervolgt Muller zijn verhaal. 'Met name bij dieselmotoren die nu steeds meer gebruikt worden, maar ook in bijvoorbeeld liften. Met elektromagneten kunnen mechanische activiteiten worden vervangen door elektrische activiteiten, wat veel langer meegaat. Dit gebeurt niet alleen in de automobielsector maar ook in de farmaceutische sector.’

Het bedrijf is volgens Muller wereldwijd goed gepositioneerd, met name in Amerika. ‘Met name in Amerika verwacht ik groei, die als die eenmaal start, flink kan groeien.’

Meer tips? Klik hier voor de themapagina Beurstips & Handelskansen.

Door Barbara van Cooten

www.belegger.nl/nieuws/2642972/tom-mu...
voda
0
Arcadis wil evenwichtiger groeien - Update

AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis (ARCAD.AE) wil in de komende drie jaar meer evenwicht tussen autonome groei en overnames, nadat het bedrijf de afgelopen jaren vooral door overnames sterk is uitgedijd. Dat zegt topman Neil McArthur van het advies- en ingenieursbureau woensdag in een toelichting op de nieuwe strategie.

Het bedrijf wil de komende jaren met meer dan 10% per jaar groeien, waarvan de helft door autonome groei. In voorgaande jaren mikte het bedrijf ook al op 5% tot 7% autonome groei, bij een jaarlijkse groei inclusief overnames van 15%. In werkelijkheid bleef de autonome echter beperkt tot 2-3%, terwijl de groei door overnames wel de beoogde 8-10% bereikte.

Naast het uitbouwen van de relaties met bestaande klanten, waaronder multinationals, en de vier mondiale bedrijfstakken infrastructuur, milieu, water en gebouwen, wil het bedrijf versnelde groei realiseren in zeven vlakken die prioriteit krijgen.

Een voorbeeld hiervan is de benadering van wereldsteden als een enkele klant, door de diverse bedrijven waar Arcadis uit bestaat. Het concern wil deze steden helpen om zich te verbeteren op internationale ranglijsten, met behulp van het scala van diensten die het kan bieden. Dit concept heeft het concern uitgetest in Chicago, Londen en Doha en wil het bedrijf nu uitrollen in twaalf grote steden. "Het gaat om een combinatie van advisering over tot het bouwen of vervangen van infrastructuur, zoals honderd jaar oude rioleringssystemen."

Andere focusgebieden zijn opkomende markten, mijnbouw en de olie- en aardgasindustrie, milieu en water voor industrie, programmabeheer, bedrijfsadvisering en design. De extra investeringen komen neer op ongeveer 1% van de omzet, zegt McArthur.

Bedrijfsadvisering is in de afgelopen periode gegroeid naar 31% van de omzet, van 23%, en ook in absolute zin sterk gegroeid door acquisities.

De doelstelling voor de operationele marge wordt hoger dan 11%, in plaats van de eerdere doelstelling van 10%. De marge lag afgelopen jaren rond 10%, zegt chief financial officer Reinier Vree van Arcadis.

Het doel voor het rendement op geinvesteerd kapitaal wordt boven 13% gesteld. Ook stelt het bedrijf een nieuw doel, om een kasstroom te genereren die groter is dan de nettowinst.

"We willen dat de winst die we halen ook beschikbaar is in de cash die we genereren en die ook kunnen investeren", zegt Vree. Arcadis zal in ieder geval de autonome groei uit eigen middelen financieren.

Het financiele beheer van het bedrijf blijft gericht op sterke aandacht voor kostenbeheersing, het nauwkeurig volgen van resultaten en discipline op het vlak van werkkapitaal.

De dividenduitkering blijft op 30-40% van de netto operationele winst.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


voda
0
Arcadis doelen sterk maar realistisch - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het nieuwe strategische plan van Arcadis (ARCAD.AE) voldoet globaal aan de verwachtingen van analisten van Rabobank. Zonder grote verrassingen, biedt het bedrijf wel een set sterke maar realitische doelstellingen, die beleggers aanhoudende groei biedt, zoals het bedrijf ook de laatste jaren heeft gedaan. Het rendementsdoel van 13% is een herhaling van het oude doel, dat Arcadis ondanks de vele overnames de afgelopen jaren heeft gehaald. De analisten vinden dat een zeer sterke prestatie die de waardevermeerderende overnamestrategie bewijst. Rabobank blijft Arcadis zien als een aandeel van hoge kwaliteit met laag risico en langetermijngroei. De analisten verwachten een neutrale koersreactie. Het aandeel Arcadis noteert woensdag rond 9.50 uur 0,7% hoger op EUR24,65. De Midkap-index wint 0,1%. (AVR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


RT2014
0
Koersverhoging KBC van 25 naar 26 voor Arcadis

"Koersdoel met een euro opwaarts bijgesteld.
KBC Securities heeft het koersdoel voor Arcadis verhoogd van 25,00 euro naar 26,00 euro bij een ongewijzigd Accumuleren advies.

Analist Dieter Furniere stelde de winstverwachtingen voor de komende jaren voor Arcadis licht opwaarts bij nadat het advies- en ingenieursbureau woensdag de nieuwe strategie presenteerde.

Arcadis opende donderdag in het rood op 24,33 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Hoofdredactie: +31(0)20-737 17 42
Redactie: +31(0)20-262 29 78
"
RT2014
0
"ARCADIS financial calendar and update on quarterly reporting process

ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), the world's leading natural and built asset design and consultancy firm, today announced that starting in 2014, the company will release a quarterly trading statement for the first and third quarters of the year, rather than publishing a full set of financial results. The company will maintain its regimen of quarterly conference calls to address market developments and facilitate investor and analyst questions. Full and half year reporting will remain unchanged.

First and third quarter trading statements will provide gross and net revenue details for the quarter and year-to-date developments and will be accompanied by supporting commentary. The change reflects ARCADIS' long term focus and strategy as presented to financial markets during the Capital Markets Day in Amsterdam earlier this week.
"

Dus geen 1 en 3e kwartaalcijfers meer. Jammer, dat maakt het een stuk complexer om de ontwikkelingen bij een bedrijf in de gaten te houden, zeker als particuliere belegger. Volgens mij is dit gewoon een bezuiniging in plaats van een strategische beslissing.
voda
0
Arcadis past opzet kwartaalpublicaties aan

Gepubliceerd op 6 dec 2013 om 09:41 | Views: 2.615

Arcadis 16:20
EUR 24,33+0,29(+1,21%)


AMSTERDAM (AFN) - Arcadis verandert met ingang van volgend jaar de opzet van zijn kwartaalpublicaties. Dat maakte het advies- en ingenieursbureau vrijdag bekend.

Arcadis vervangt de volledige presentaties van het eerste en derde kwartaal door trading updates. Daarin zullen de netto- en bruto-omzet van het kwartaal worden gemeld en zal worden ingegaan op ontwikkelingen die zich in het lopende jaar tot aan het slot van het kwartaal hebben voorgedaan. De rapportages van de jaar- en halfjaarcijfers blijven ongewijzigd. Arcadis zal elk kwartaal via conference calls voor analisten de ontwikkelingen toelichten.

De verandering weerspiegelt volgens Arcadis de langetermijnfocus en de strategie van het bedrijf, zoals die eerder deze week zijn gepresenteerd.
voda
0
Arcadis verlengt samenwerking met VN

Gepubliceerd op 10 dec 2013 om 08:01 | Views: 3.097

Arcadis 16:29
EUR 24,24-0,10(-0,39%)


AMSTERDAM (AFN) - Arcadis verlengt de samenwerking met UN-Habitat, de stedenorganisatie van de Verenigde Naties die zich inzet voor duurzame en sociale stedenbouw. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend.

De samenwerking, die de naam Shelter draagt, is met 2 jaar verlengd tot het eind van 2015. Arcadis levert onder meer ,,expertise en vaardigheden'' voor projecten van UN-Habitat. Ook is de onderneming een sponsor van de World Urban Campaign.

De afgelopen 3 jaar werden er via het Shelterprogramma 50 missies en trainingen georganiseerd in Azië, Afrika en Midden-Amerika. Daar deden meer dan 120 Arcadis-medewerkers aan mee. Op dit moment werkt Arcadis samen met UN-Habitat om de schade op de Filipijnen van de tyfoon Haiyan te beoordelen.
RT2014
0
ARCADIS (EURONEXT: ARCAD), the world's leading natural and built asset design and consultancy firm, announced today that it has been awarded a contract to provide engineering consulting services for the design of the stations of Line 3 of the Santiago Metro in Chile. The contract has an estimated value of US$11 million to ARCADIS with a timeline of 18 months for design and 36 months for construction supervision. The services will be carried out by a joint venture of ARCADIS and WorleyParsons. For ARCADIS, a team of 40 people will work on the project.

The project is part of the Urban Transport Investment Plan in the city of Santiago, expanding Metro S.A.'s 100 km network to 140 km. Line 3 is a new 22 km of track with 18 new stations, covering a large portion of the city. It will intersect with almost all current metro lines. Therefore, the major challenge for this project is to develop a design that addresses the interaction with existing lines through tunnels and stations. ARCADIS will perform detailed engineering of all the stations for Line 3, generating all the plans and tender documents. The line will be operational in 2018. Capabilities delivered will include architecture, structures, tunnels, electrical and mechanical engineering. Through this contract, the ARCADIS joint venture becomes the only company involved in all stages of Line 3, and a leading solutions provider to Metro S.A.

"ARCADIS is proud to work with Metro to develop innovative solutions for meeting the demands of the growing and increasingly mobile communities it serves," said Hernan Bezamat, CEO for ARCADIS Chile. "Adding to the complexity of the project is the need to tunnel under one of the most densely populated cities in the country. ARCADIS thrives on challenging projects like these where we can showcase our engineering expertise while balancing the needs of growing communities with minimal impacts to the environment."
voda
0
Arcadis krijgt contract voor werkzaamheden Chili

AMSTERDAM (Dow Jones)--Arcadis nv (ARCAD.AE) gaat voor $11 miljoen consultancy diensten verrichten voor de bouw van metrostations in Chili, meldt het internationale advies- en ingenieursconcern.

Arcadis gaat ontwerpdiensten verlenen en toezien op de constructie van de metrostations in de Chileense stad Santiago. De design activiteiten hebben een looptijd van anderhalf jaar en de constructiewerkzaamheden duren drie jaar.

- Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


RT2014
0
"AMSTERDAM (Dow Jones)--De joint venture tussen Arcadis nv (ARCAD.AE) en Applied Research Associates gaat werkzaamheden verrichten voor het U.S. Air Force Mobility Command (AMC), meldt het internationale adviesconcern woensdag.

De joint venture ARA-Arcadis gaat AMC helpen met onderhoud, uitbreiding en bediening van zijn basissen over heel de wereld. Momenteel wordt gewerkt aan de Joint Base McGuire-Dix-Lakehurst in de Amerikaanse staat New Jersey waar ARA-Arcadis structurele problemen van twee hangars onderzoekt die zijn veroorzaakt door de orkaan Sandy.

Arcadis heeft reeds eerder opdrachten uitgevoerd voor AMC.

Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires

December 18, 2013 09:00 ET (14:00 GMT)
"

Arcadis heeft zelf geen persbericht op de site staan over dit bericht.

RT2014
0
Arcadis gaat bijzonder hard vandaag op de duidelijkheid over het taperen: ruim 4% in de plus nu! De extra puts (mrt 23) die ik gisteren geschreven heb, hebben al 1/3 van hun waarde ingeleverd. Het lijkt op een poging om de vorige top (25,15) uit te nemen.
Anderzijds heeft Arcadis de afgelopen weken een paar grote contracten verworven, maar door het slechte sentiment zag je dat niet terug in de koers. Men wilde eerst Bernanke afwachten.

RT2014
0
quote:

RT2014 schreef op 19 dec 2013 om 13:43:


Arcadis gaat bijzonder hard vandaag op de duidelijkheid over het taperen: ruim 4% in de plus nu! De extra puts (mrt 23) die ik gisteren geschreven heb, hebben al 1/3 van hun waarde ingeleverd. Het lijkt op een poging om de vorige top (25,15) uit te nemen.
Anderzijds heeft Arcadis de afgelopen weken een paar grote contracten verworven, maar door het slechte sentiment zag je dat niet terug in de koers. Men wilde eerst Bernanke afwachten.


De kop is eraf. Arcadis is door de 25,15 heen.
voda
0
Arcadis koersdoel omhoog naar EUR28 van EUR27 - ING
Arcadis advies blijft buy - ING

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bestuurder weg bij Arcadis

VRIJDAG 20 DECEMBER 2013, 07:48 uur | 249 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Bestuurder Friedrich Schneider vertrekt aan het einde van zijn tweede termijn, bij de aandeelhoudersvergadering op 16 mei, bij Arcadis. Dat maakte het advies- en ingenieursbureau vrijdag bekend.


Na het vertrek van Schneider bestaat de raad van bestuur uit topman Neil McArthur, financieel bestuurder Renier Vree, Stephanie Hottenhuis en Zack Smith. De procedure om de vacature op te vullen is inmiddels begonnen. Schneider was onder meer verantwoordelijk voor de activiteiten van Arcadis in Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Europa.

Arcadis maakte ook bekend dat Tim Neal per 1 januari Global Director Buildings wordt. Alan Brookes neemt de rol van Neal als hoofd van de Britse activiteiten van de onderneming over. John Williams, regiodirecteur van Arcadis in het Midden-Oosten, krijgt een plek in het zogenoemde Senior Management Committee.

Manoel Antonio Amarante Avelino da Silva, ceo van Arcadis Logos in Brazilië en lid van het Senior Management Committee, wordt tevens ceo van Arcadis in Latijns-Amerika.
74 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Arcadis Meer »

Koers 16,990   Verschil -0,08 (-0,47%)
Laag 16,950   Volume 160.442
Hoog 17,240   Gem. Volume 244.663
24-mei-19 17:36
label premium

Meevallend Arcadis (update)

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium