Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Beursblik: Bryan Garnier verlaagt advies AB InBev van Kopen naar Neutraal

Analisten positief over Heineken.

(ABM FN-Dow Jones) Bryan Garnier heeft woensdag het advies voor AB InBev verlaagd van Kopen naar Neutraal met een koersdoel van 107,00 euro. Dit blijkt woensdag uit een analistenrapport van de investeringsbank over de biersector.

De analisten noemden het ontbreken van aanjagers voor opwaarts potentieel van het aandeel de reden om het advies te verlagen. Om dezelfde reden ging het advies voor het Deense Carlsberg omlaag van Neutraal naar Verkopen met een koersdoel van 599 Deense kronen.

Heineken staat bij de analisten op de kooplijst met een koersdoel van 83,00 euro.

De analisten merkten op dat vanwege de integratie met SABMiller de zichtbaarheid van de operationele prestaties verbeterde, met circa 2 miljard dollar aan kostensynergieën in de komende twee jaar.

De aandelen van Carlsberg en Molson Coors noteren momenteel circa 20 procent boven hun laagste niveau van 2016, waar dit bij Unibrew 12 procent is en bij AB InBev en Heineken slechts 6 procent.

Ondanks een verwacht moeilijk vierde kwartaal zijn de marktvorsers positief over de sterke geografische diversificatie en de sterke balanspositie van Heineken. Bryan Garnier voorziet voor AB InBev en Molson Coors eind 2016 een nettoschuld/EBITDA-ratio van meer dan 4, terwijl dat bij Heineken net boven 2 ligt. "Dat biedt mogelijkheden", stelden de marktvorsers, wijzend op de recent aangekondigde overname van 1.900 pubs in het Verenigd Koninkrijk van Punch Taverns.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken woensdag 0,2 procent hoger op 71,33 euro en op een groene beurs in Brussel stond het aandeel AB InBev 0,7 procent hoger op 101,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
De daling van het aantal cafés in Nederland is gestopt. Sinds 2010 heeft een vijfde van de kroegen de deuren moeten sluiten, maar daarmee lijkt de bodem bereikt. In totaal telt Nederland nu 6.677 cafés en bars.

FD.nl
voda
0
Nederlandse biermarkt groeit vooral dankzij speciaalbier en alcoholvrij

Markt voor traditioneel pilsbier volledig verzadigd.

(ABM FN-Dow Jones) De afzet van bier op de Nederlandse markt is vorig jaar licht gegroeid, vooral dankzij de sterke opkomst van speciaalbieren en alcoholvrij bier. De consumptie van het traditionele pilsbier is volledig verzadigd. bleek maandag uit de jaarcijfers van branchevereniging Nederlandse Brouwers.

De totale bierconsumptie nam met 1,4 procent toe tot bijna 11,9 miljoen hectoliter. Pils blijft veruit de meest gedronken biersoort, al nam de afzet hiervan vorig jaar met 0,1 procent af naar bijna 10 miljoen hectoliter.

De afzet van speciaalbier groeide met 12,6 procent naar 1,1 miljoen hectoliter en de verkoop van alcoholvrij bier steeg zelfs met 17,9 procent naar 394.436 hectoliter.

"We zien een ruime verdriedubbeling van de consumptie van alcoholvrij bier in de afgelopen zes jaar. De keuze in het schap is in deze tijd stormachtig toegenomen", zei Cees-Jan Adema, directeur van Nederlandse Brouwers. De gemiddelde alcoholconsumptie in Nederland is sinds 2000 met 17% gedaald, zo meldde het persbericht verder.

De totale productie van Nederlandse bierbrouwers groeide in 2016 met 1,7 procent naar bijna 24,6 miljoen hectoliter.

De import van bier in Nederland groeide vorig jaar met 6,2 procent naar bijna 1,8 miljoen hectoliter. De export van Nederlands bier nam met 1,7 procent toe tot bijna 14,5 miljoen hectoliter. Daarmee is Nederland de grootste bierexporteur van Europa en na Mexico de tweede exporteur wereldwijd, meldde de brancheorganisatie.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Winst en omzet Carlsberg lager

Desinvesteringen drukken resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Carlsberg Group heeft in 2016 een daling van de winst en omzet gerealiseerd, maar ziet goede resultaten van zijn herstructureringsprogramma. Dit meldde de bierbrouwer woensdag voorbeurs.

De Nederlandse topman Cees 't Hart van de Deense concurrent van Heineken sprak niettemin van een "goed jaar met een 5 procent autonome groei van het operationeel resultaat, een solide prijs/mix verhouding, een sterke kasstroom en verdere schuldverlaging".

De biervolumes vielen in het afgelopen kwartaal autonoom terug van 120,3 miljoen naar 116,9 miljoen hectoliter. De omzet daalde in dezelfde periode van 65,35 miljard naar 62,61 miljard Deense kroon, omgerekend circa 8,34 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) liep terug van 13,21 miljard naar 13,01 miljard kroon.

Onder de streep resteerde in het afgelopen jaar een aan aandeelhouders toe te wijzen aangepaste winst voor eenmalige posten van miljard 3,88 miljard kroon tegenover 4,29 kroon in dezelfde periode vorig jaar. Vooral verschillende desinvesteringen drukten op het resultaat.

Van de beoogde 1,5 miljard tot 2,0 miljard kroon aan opbrengsten van dit programma voor 2018, werd in het afgelopen jaar 0,5 miljard kroon gerealiseerd.

Aandeelhouders kunnen over 2016 een dividend van 10,0 kroon per aandeel tegemoet zien, 11 procent meer dan een jaar geleden.

Outlook

Voor 2017 mikt Carlsberg op een groei van het autonome operationele resultaat van circa vijf procent en een verdere schuldverlaging.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Recordomzet voor brouwer Bavaria

Gepubliceerd op 13 apr 2017 om 08:41 | Views: 914

Heineken 16:44
81,32 -0,18 (-0,22%)

LIESHOUT (AFN) - Brouwerij Bavaria heeft vorig jaar een recordomzet in de boeken gezet. De overname van onder meer het Belgische Palm stuwde de opbrengsten, zo maakte de brouwerij uit het Brabantse Lieshout donderdag bekend.

Bavaria realiseerde een omzet van 610,1 miljoen euro, bijna 15 procent meer dan een jaar eerder. De winst ging ook omhoog en kwam uit op 32,9 miljoen euro. Bavaria produceerde in 2016 ruim zeven miljoen hectoliter bier in zes brouwerijen en is in meer dan 130 landen aanwezig. Er werken ruim 1400 mensen voor het familiebedrijf.

Naast de deal met Palm, door financieel topman Frank Swinkels omschreven als ,,het hoogtepunt'' van het afgelopen jaar, werd in de Verenigde Staten importeur Latis Imports overgenomen. Verder werd een samenwerking opgezet met Molson Coors UK.
voda
0
Carlsberg realiseert omzetstijging

Omzet groeit autonoom met 4 procent in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft in het eerste kwartaal van dit jaar op autonome basis een lichte stijging van de omzet gerealiseerd bij vlakke volumes. Dit maakte het Deense bedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg autonoom met 4 procent naar 13,7 miljard Deense kroon, terwijl de volumes op een gerapporteerde basis met 1 procent daalden, als gevolg van desinvesteringen. De totale omzet groeide met 5 procent.

Het label Tuborg groeide met 1 procent, Carsberg met 8 procent en Grimbergen met 25 procent.

Outlook

Carlsberg handhaafde de outlook voor 2017. Voor dit jaar mikt Carlsberg op een groei van het autonome operationele resultaat van circa vijf procent en een verdere schuldverlaging.

Gunstige wisselkoerseffecten stuwen het resultaat naar verwachting met 300 miljoen kroon, waar de brouwer eerder nog mikte op 350 miljoen kroon.

Het aandeel Carlsberg sloot woensdag 0,4 procent op 682,00 Deense kroon.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Brouwer Molson Coors verrast met tegenvallende outlook

Bryan Garnier verlaagt taxaties.

(ABM FN-Dow Jones) Molson Coors heeft het moeilijker op de Amerikaanse thuismarkt dan werd voorzien. Dit liet de bierbrouwer woensdag weten tijdens een analistendag in New York.

De brouwer gaf een outlook af die sterk onder de verwachtingen van analisten lag. Dit was reden voor beurshuis Bryan Garnier om de taxaties voor Molson Coors neerwaarts bij te stellen. De brouwer verwacht in Amerika in 2018 geen volumegroei te boeken, wat in 2019 wel weer moet lukken.

Heineken en Molson Coors maakten dinsdag bekend een overeenkomst te hebben bereikt, waarin is geregeld dat Molson Coors vanaf komend najaar via zijn Amerikaanse divisie MillerCoors het Mexicaanse bier Sol voor Heineken gaat importeren, vermarkten en distribueren in de Verenigde Staten. Net als Heineken heeft ook AB InBev een grote blootstelling aan de Amerikaanse biermarkt.

Op een groene beurs noteerde het aandeel Heineken donderdagochtend 0,3 procent lager op 88,11 euro. AB InBev verloor 0,7 procent op 103,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Belgische brouwers investeerden recordbedrag

Gepubliceerd op 23 jun 2017 om 08:09 | Views: 525

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische brouwerijen hebben vorig jaar samen 294,8 miljoen euro geïnvesteerd. Dat is flink meer dan de 233 miljoen euro een jaar eerder, zo valt op te maken uit het nieuwe jaarverslag van de Federatie van Belgische Brouwers.

De investeringen zijn volgens de Belgische Brouwers goed voor een record. De hogere investeringen gaan samen met met een stijging van het aantal brouwerijen op een jaar tijd van 199 tot 224. Die toename is te danken aan de opkomst van vele kleine, ambachtelijke brouwerijen. De werkgelegenheid in de sector bleef stabiel op 4735. Er is ook sprake van 49.000 indirecte banen.
voda
0
Geinig!

Bavaria komt met bierijsje: radler op een stokje

Bierbrouwerij Bavaria introduceert dit weekend op het festival Wish haar nieuwste creatie: een bierijsje. Het gaat om de Radler Lemon, alleen dan bevroren op een stokje.

Chiel Timmermans & Navin Bhagwat 29-06-17, 14:54 Laatste update: 15:45

Bavaria had al een Radler biertje: een kruising tussen bier en frisdrank met een citroensmaak. Het idee om dat om te toveren tot een ijsje ontstond tijdens een 'intern innovatieprogramma' van Bavaria. Twee medewerkers pitchten het idee aan de directie. Ze wilden iets verzinnen dat nog verfrissender was dan de Radler zelf.

Het ijsje bestaat voor 98,3 procent uit Radler-bier en bevat 2 procent alcohol. Doordat een natuurlijke vezel is toegevoegd blijven de alcohol en het koolzuur in het ijsje behouden volgens Bavaria. Het ijsje is deze zomer exclusief verkrijgbaar op diverse festivals en evenementen. Wish Outdoor in Beek en Donk, dat morgen van start gaat, heeft de primeur.

Volgens een woordvoerder van Bavaria is het bedrijf nog in onderhandeling met verschillende partijen om het ijsje zo snel mogelijk in de winkels te krijgen. De brouwerij geeft expliciet aan dat het product alleen geschikt is voor consumenten boven de 18 jaar.

Voor afbeeldingen, zie link:

www.ad.nl/economie/bavaria-komt-met-b...
[verwijderd]
0
Slakken bestrijden met bier mag straks niet meer. Bier staat op een lijst van bestrijdingsmiddelen die het kabinet wil intrekken.
voda
0
AB InBev profiteert van prijsstijgingen

Gepubliceerd op 27 jul 2017 om 07:45 | Views: 579
AB InBev 17:11
105,55 +6,36 (+6,41%)

Heineken 17:11
89,26 +0,95 (+1,08%)

BRUSSEL (AFN/BLOOMBERG) - Biergigant Anheuser-Busch InBev heeft in het tweede kwartaal van het jaar fors meer geld verdiend dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde enerzijds van hogere prijzen terwijl anderzijds stevige kostenbesparingen werden gerealiseerd na de overname van branchegenoot SABMiller. Het zei verder dat de tweede jaarhelft er ,veelbelovend" uitziet.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) van de brouwer steeg met bijna 12 procent tot iets minder dan 5,4 miljard dollar (4,6 miljard euro). AB InBev probeert nieuwe markten aan te boren voor groei. Zo richt het concern zijn pijlen onder meer te richten op Afrika, waar het door de overname van SABMiller een forse stap zette. Het bedrijf kondigde verder aan 2 miljard dollar te willen investeren in de VS, vooral om de verkoop van premiumbier aan te jagen.

De overname van SABMiller moet uiteindelijk voor 2,8 miljard dollar aan besparingen opleveren. Het kondigde aan circa 5500 banen te schrappen. In het afgelopen kwartaal werd voor 335 miljoen dollar aan kosten bespaard. Ook zet het concern in om andere producten dan bier. Zo nam het concern in de VS onlangs de producent van onder meer energiedranken Hiball over.
voda
0
Nederland grootste bier-exporteur Europa

Gepubliceerd op 4 aug 2017 om 13:47 | Views: 589

Heineken 15:35
87,72 +0,35 (+0,40%)

BRUSSEL (AFN) - Nederland is de grootste bierexporteur van Europa. Vorig jaar werd 1,9 miljard liter in Nederland gebrouwen bier geëxporteerd, blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Dat is 200 miljoen liter meer dan Duitsland exporteert en 400 miljoen liter meer dan België. Europees bier wordt vooral uitgevoerd naar de Verenigde Staten en China. De helft van het geëxporteerde bier gaat naar die twee landen.

Qua productie staat Nederland met 2,6 miljard liter bier op de vijfde plaats, net voor België dat vorig jaar 2,3 miljard liter bier brouwde. Duitsland nam met 8,3 miljard liter ruim een vijfde van de bierproductie in de Europese Unie voor zijn rekening en was daarmee de grootste producent. Het Verenigd Koninkrijk, Polen en Spanje bleven Nederland ook voor. In totaal werd vorig jaar in de Europese Unie 39 miljard liter bier gebrouwen.

Er wordt weinig bier van buiten de EU gedronken, maar als dat wel gebeurt, dan is Mexicaans bier het populairst. Bijna de helft van het van buiten de EU geïmporteerde bier kwam uit dat land: 179,5 miljoen liter. Servisch, Amerikaans, Wit-Russisch, Chinees en Russisch bier zijn alle minder populair.
voda
0
AB InBev lanceert heimelijk een non-alcoholisch drankje

De grootste bierbrouwer ter wereld zoekt nieuwe groei in drankjes die weinig of geen alcohol bevatten. AB InBev brengt - vermomd als start-up - een drankje zonder alcohol op de markt.

Dat meldt de Belgische zakenkrant De Tijd vrijdag. Het is zoeken om te ontdekken dat Canvas, een drankje gemaakt van graanresten, een merk is van AB InBev. Het initiatief is ondergebracht bij ZxVentures, een bedrijfsonderdeel dat met innovatie bezig is.

Streven naar meer alcoholarm of -vrij

Het is niet de eerste stap van de brouwer buiten het traditionele alcoholische aanbod. Het concern wil dat in 2025 een vijfde van al zijn verkochte dranken alcoholarm of -vrij is. AB InBev introduceerde daarom eerder al Jupiler 0.0 en Hoegaarden Radler.

Twee weken geleden werd bovendien het Amerikaanse bedrijf Hiball overgenomen. Dat maakt biologische energiedrankjes, mineraalwater en frisdrank.

fd.nl/ondernemen/1212777/ab-inbev-lan...
voda
0
Samenwerking AB InBev met Turks Efes

Gepubliceerd op 9 aug 2017 om 08:25 | Views: 562
AB InBev 16:11
100,55 -1,00 (-0,98%)

Heineken 16:11
87,26 -1,00 (-1,13%)

BRUSSEL (AFN) - AB InBev gaat in Rusland en Oekraïne samenwerken met het Turkse Efes. De Belgische biergigant heeft sinds de overname van SABMiller in oktober al een belang van 24 procent in Efes.

AB InBev en Efes denken met de joint venture sterker te staan in de twee landen en rekenen op verdere groei. De resultaten van de gelijkwaardige samenwerking worden ondergebracht in de cijfers van Efes. De deal is nog onder voorbehoud van onder meer groen licht van toezichthouders.
voda
0
Carlsberg boekt hogere omzet

Outlook gehandhaafd maar gunstige wisselkoerseffecten minder hoog.

(ABM FN-Dow Jones) Carlsberg heeft in de eerste zes maanden van 2017 een licht hogere omzet geboekt, terwijl de volumes iets daalden. Dit maakte de Deense bierbrouwer woensdag voorbeurs bekend.

De brouwer sprak van sterke resultaten die de investeringen om een duurzame lange termijn groei te bewerkstelligen, moeten versnellen.

De omzet van Carlsberg steeg 2 procent tot 31,8 miljard Deense kroon, of omgerekend 4,3 miljard euro. Er was door analisten ook gerekend op een omzet van circa 32 miljard kroon.

De volumes daalden evenwel met 2 procent, terwijl er verder sprake was van een solide prijs/mix verbetering van 4 procent die merkbaar was in alle regio's, aldus Carlsberg. De brutomarge verbeterde met 110 basispunten en de operationele marge met 200 basispunten, tot 13 procent.

De operationele winst van de brouwer steeg met 15 procent autonoom en onder de streep resteerde een nettowinst van 2,3 miljard kroon, wat op jaarbasis een verbetering was van 23 procent.

Het label Tuborg groeide met 3 procent, met name dankzij sterke prestaties in Azië. Het merk Carlsberg kromp met 1 procent vanwege een ongunstige vergelijkingsbasis met 2016, toen kon worden geprofiteerd van het EK Voetbal.

Outlook

Carlsberg handhaafde de outlook voor 2017 woensdag en rekent onverminderd op een stijging van het autonome operationele resultaat van circa vijf procent en een verdere schuldverlaging.

Gunstige wisselkoerseffecten stuwen het resultaat naar verwachting met 50 miljoen kroon. Eerder rekende Carlsberg op een gunstig effect van 300 miljoen kroon.

Het aandeel Carlsberg sloot dinsdag circa een procent hoger in Kopenhagen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Microbrouwer omzeilt groothandel met webshop

Gepubliceerd op 4 okt 2017 om 20:53 | Views: 0

Heineken 17:35
84,30 +0,10 (+0,12%)

GROEDE (AFN) - Kleine bierbrouwerijen hebben een nieuwe manier gevonden om hun bieren te slijten aan horecazaken en slijterijen. Via een webwinkel speciaal voor bedrijven kunnen ze hun biertjes straks direct laten bezorgen bij cafés en drankzaken in het hele land. Tussenkomst van bijvoorbeeld de groothandel is dan niet meer nodig.

,,Veel kleinere brouwerijen komen normaal niet verder dan het eigen dorp of de eigen regio'', zegt initiatiefnemer Marc Menue van Brouwerij Brouwerslokaal. Hij legt uit dat zijn eigen brouwerij uit Zeeuws-Vlaanderen via internetbestellingen al klandizie heeft in verre uithoeken als Ameland. Zo werd het idee van een internetverkoopplatform voor meerdere zogeheten microbrouwerijen geboren.

Hollandcraftbeer.nl wordt later deze maand officieel geopend op een horecavakbeurs in Maastricht. Er hebben zich nu al zo'n 35 kleine brouwers verbonden aan de webwinkel.
voda
0
Beursblik: AB InBev kwartaalomzet licht teleurstellend

ING wijst op lagere volumes.

(ABM FN-Dow Jones) AB InBev heeft in het derde kwartaal een autonoom operationeel resultaat (REBITDA) behaald dat conform verwachting was, maar de autonome omzetgroei van 3,6 procent was wel licht teleurstellend. Dit meldde analist Matthias Maenhaut van ING donderdag naar aanleiding van de kwartaalrapportage van de Belgische bierbrouwer.

De omzetgroei van 3,6 procent autonoom stak wat schril af tegen de 5 procent die was voorzien. De marktvorser schreef dat vooral toe aan de 1,2 procent lagere volumes, die niet geheel gecompenseerd konden worden door een betere prijs/mix van 4,8 procent.

Regionaal misten vooral de Verenigde Staten, noordelijk Latijns-Amerika en Azië/Pacific de REBITDA taxaties. De analist merkte daarbij op dat de brouwer meldde dat in de VS 2 procentpunt aan EBITDA-groei verloren ging als gevolg van verschillende orkanen.

Maenhaut denkt dat de door AB InBev gehandhaafde outlook voor het hele jaar haalbaar is. Toch noemde de analist koersdruk vandaag geen verrassing, ondanks dat de meeste tegenwind werd veroorzaakt door eenmalige effecten.

ING houdt op AB InBev een koopadvies met een koersdoel van 118,00 euro. Het aandeel noteerde donderdag 2,2 procent lager op 100,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bierbrouwer koopt aandeel in 's werelds grootste wietteler

Het Amerikaanse bierbedrijf Constellation Brands heeft vandaag een samenwerking met 's werelds grootste op de beurs verhandelde producent van cannabisplanten aangekondigd. Het kost de brouwer achter onder meer Corona ongeveer 191 miljoen dollar (omgerekend ongeveer 164,4 miljoen euro).

Navin Bhagwat 30-10-17, 16:05

Enkele plantjes van Canopy Growth Corporation

Enkele plantjes van Canopy Growth Corporation © Canopy Growth Corporation
Constellation wordt hierdoor de eerste producent van bier, wijn en sterke dranken die investeert in legale cannabis. De brouwer koopt ongeveer tien procent van de aandelen in Canopy Growth Corporation. Experts verwachten dat de twee bedrijven samen drankjes gaan ontwikkelen en verkopen die cannabis bevatten. Constellation gaf wel meteen aan dat hiermee in de Verenigde Staten wordt gewacht tot de verkoop van cannabisproducten volledig gelegaliseerd is. In Canada zouden de twee bedrijven wel meteen aan de slag kunnen.

Topman Rob Sands van Constellation anticipeert met de investering op een grotere markt in de VS voor legale wietteelt en -verkoop. Momenteel mogen patiënten in dertig staten de plant medicinaal gebruiken. In acht hervan, waaronder Californië en Nevada, mag cannabis recreatief gebruikt worden. ,,Het succes van ons bedrijf is het resultaat van het in een vroeg stadium herkennen van consumententrends. Dit is daarin de volgende stap'', aldus Sands.

Canopy krijgt er naar eigen zeggen een strategische partner bij voor de wereldwijde uitbreiding. ,,We hebben ambitieuze plannen voor 2018, een jaar waarin we ongekende groei in medicinaal en recreatief gebruik zullen zien'', stelde het bedrijf. Financieel analyst Daniel Pearlstein noemde de nieuw ontstane werkrelatie een ware doorbraak voor de cannabisindustrie. Het aandeel Constellation steeg na de bekendmaking met 1 procent.

www.ad.nl/economie/bierbrouwer-koopt-...
voda
0
Molson Coors boekt lagere winst op gedaalde omzet

Amerikaanse bierbrouwer herhaalt outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Molson Coors heeft in het derde kwartaal van dit jaar een lagere omzet en een gedaalde winst gerealiseerd en herhaalde zijn outlook voor het hele jaar. Dit maakte de Amerikaanse bierbrouwer woensdag voorbeurs bekend.

"We bouwen voort op onze strategische prioriteiten door het realiseren van groei in de wereldwijde merken, netto-omzet per hectoliter en de onderliggende EBITDA-marge", zei CEO Mark Hunter in een toelichting.

De omzet daalde op jaarbasis met 2,1 procent naar 2,88 miljard dollar als gevolg van lagere volumes, die niet geheel konden worden gecompenseerd door betere prijzen, verkoopmix en gunstige wisselkoersverhoudingen.

De nettowinst uit voortgezette activiteiten daalde met 12,1 procent naar 280,2 miljoen dollar vanwege een hogere belastingtarieven en hogere kosten en merkenamortisatie. De onderliggende nettowinst daalde met 3,5 procent.

Outlook

Het bierconcern herhaalde zijn outlook, met de verwachting van een onderliggende vrije kasstroom van circa 1,2 miljard dollar, transactiegerelateerde belastingvoordelen van meer dan 400 miljoen dollar en meer dan 175 miljoen dollar aan kostenbesparingen.

Voor 2017 en de middellange termijn worden margeverbeteringen van 30 tot 60 basispunten voorzien, zei CEO Hunter.

In de elektronische handel nabeurs noteerde het aandeel dinsdag nagenoeg vlak op 80,85 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heineken Meer »

Koers 100,200   Verschil -3,65 (-3,51%)
Laag 100,050   Volume 366.904
Hoog 101,850   Gem. Volume 558.938
24 feb 2020 12:29
label premium

Heineken: Leven in de brouwerij

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over Heineken 7 december 2016 16:28
Arend Jan Kamp over Heineken 20 april 2016 16:14
5:17
Heineken 'mixed bag'? 24 april 2013 10:52