Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sectornieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
voda
0
Brouwer Carlsberg gaat meer dividend uitkeren

Gepubliceerd op 16 mrt 2016 om 18:34 | Views: 364

KOPENHAGEN (AFN) - De Deense brouwer Carlsberg staat voor een verhoging van zijn dividend. De op drie na grootste bierproducent ter wereld kondigde woensdag aan 50 procent van de winst aan aandeelhouders uit te willen keren. Momenteel wordt 31 procent van de winst gestort.

De verhoging is onderdeel van een nieuw strategisch plan tot 2022. Carlsberg mikt daarin bijvoorbeeld op stevige groei in Rusland, waar het marktleider is. De afgelopen periode heeft Carlsberg in het land meerdere productielocaties gesloten, onder meer vanwege tegenvallende verkopen.

Overigens ontbrak het in de strategie aan verdere concrete doelen. Eerder kondigde de onderneming aan 2000 banen te schrappen om de winstgevendheid te verhogen. Voor 2016 voorziet het bedrijf een bescheiden stijging van het operationele resultaat.
voda
0
Nieuwe mega-overnames nodig voor groei-ambities AB InBev - media

Omzetambitie met bier alleen niet haalbaar.

's Werelds grootste bierbrouwer AB InBev heeft nieuwe grote overnames nodig, om zijn ambitie te kunnen realiseren om rond 2020 een omzet van 100 miljard euro te overstijgen. Dit berekende de Belgische zakenkrant De Tijd.

En dat kan eigenlijk alleen als het concern ook in andere drankensectoren buiten bier actief gaat worden, schreef de krant woensdag.

AB InBev realiseerde in 2015 een omzet van 43,6 miljard euro. Na de geplande fusie met SABMiller komt het gefuseerde bedrijf uit op een omzet van circa 60 miljard euro. Het nieuwe concern zal nooit in staat zijn om alleen met autonome groei tot een 66 procent hogere omzet van 100 miljard euro rond 2020 uit te komen, dus moet er wat anders gebeuren, concludeerde De Tijd.

Overnames van Heineken of Carlsberg zijn alleen al mededingingstechnisch onmogelijk, dus moet AB InBev uitwijken naar andere drankensectoren, aldus de krant.

Daarbij worden volgens De Tijd door marktkenners Coca-Cola en Diageo als mogelijke fusiepartners genoemd.


Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
AB InBev neemt Zuid-Afrikaanse zorgen weg rondom deal met SABMiller deal

Brouwer creeert investeringsfonds van 69 miljoen dollar.

Anheuser-Busch InBev heeft een overeenkomst met de Zuid-Afrikaanse regering bereikt om een 69 miljoen dollar bedragend investeringsfonds op te richten om dichterbij goedkeuring van de mededingingsautoriteit te komen voor de voorgenomen overname van SABMiller.

De grofweg 108 miljard dollar bedragende deal tussen de twee grootste brouwers van de wereld wordt door de Zuid-Afrikaanse mededingingsautoriteit onder de loep genomen. De autoriteit vroeg recent om meer tijd voor zijn beoordeling vanwege zorgen over de impact van de deal. Onder meer het publiek belang wordt bekeken, waaronder de gevolgen voor de werkgelegenheid.

Door AB InBev aangedragen maatregelen lijken die zorgen over de gevolgen van de overname voor de werkgelegenheid in Zuid-Afrika weg te nemen. Het concern heeft aangegeven dat geen werknemers in Zuid-Afrika hun baan zullen verliezen als gevolg van de fusie. Het concern zei ook in de eerste vijf jaar na voltooiing van de deal hetzelfde aantal werknemers te behouden als SABMiller momenteel in Zuid-Afrika heeft.

Daarnaast zei AB InBev 69 miljoen dollar te investeren om de landbouw, lokale industrie en de werkgelegenheid te stimuleren en alcoholmisbruik terug te dringen.

De Zuid-Afrikaanse toezichthouder moet zijn goedkeuring nog geven, maar de minister van economische ontwikkeling, Ebrahim Patel, zei in een verklaring dat de toezeggingen van AB InBev voldoen aan de eisen van het mededingingsrecht van het land.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
AB InBev accepteert bod Asahi op Grolsch

Gepubliceerd op 19 apr 2016 om 08:19 | Views: 1.678 |

BRUSSEL (AFN) - Bierconcern AB InBev gaat akkoord met het bod van het Japanse Asahi op Grolsch en enkele andere Europese biermerken. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

De Japanse brouwer Asahi Group liet in februari weten dat het de bierbedrijven Grolsch, Peroni en Meantime wil overnemen. Die bedrijven zijn nu eigendom van SABMiller, dat op zijn beurt wordt overgenomen door AB InBev. In het kader van die reuzenfusie moeten diverse merken worden afgestoten, waaronder Grolsch.

Asahi biedt in totaal 2,6 miljard euro voor de biermerken. De overname blijft afhankelijk van de succesvolle afronding van de fusie tussen AB InBev en SABMiller. Die wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht.

AB InBev gaf aan dat alle betrokken medewerkers van de bierbedrijven zijn geïnformeerd en dat hun vertegenwoordigers om advies is gevraagd. De overname, die nog moet worden goedgekeurd door de Europese Commissie, zou voor Asahi de grootste ooit zijn.
voda
0
Omzet SABMiller gedrukt door sterke dollar

Volumes wel hoger.

De omzet van SABMiller is in het afgelopen kwartaal gedaald, terwijl de volumes stegen. Dit meldde de Brits/Zuid-Afrikaanse brouwer donderdag voorbeurs met een trading update over het vierde kwartaal, dat eindigde op 31 maart 2016.

"We hebben een sterk jaar doorgemaakt en het momentum nam in alle regio's toe in de tweede jaarhelft, ondanks de economische volatiliteit en de mogelijke afleiding vanwege het bod van AB InBev. Onze resultaten reflecteren onze strategie om uit te breiden in het biersegment en om te groeien en onze diverse merkportefeuilles tot premiummerken te maken", aldus CEO Alan Clark.

's Werelds tweede brouwer na het Belgische AB InBev boekte in de laatste drie maanden van zijn gebroken boekjaar een 5 procent lagere kwartaalomzet, vooral te wijten aan de sterke Amerikaanse dollar. De jaaromzet daalde met 8 procent.

De biervolumes stegen wel in de afgelopen periode, met 4 procent in het vierde kwartaal en met 2 procent over het volledige boekjaar.

SABMiller zit momenteel midden in het proces om overgenomen te worden door AB InBev. Naar verwachting wordt de deal in de tweede helft van dit jaar afgerond. Om goedkeuring te krijgen van de diverse toezichthouders, moeten onderdelen van SABMiller worden verkocht. Onlangs werden de Chinese en Europese activiteiten van de hand gedaan, terwijl eerder al Amerikaanse activiteiten werden verkocht.

Het aandeel SABMiller sloot woensdag 0,4 procent lager op 4.259,50 pence.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
AB InBev wil af van Oost-Europese tak SABMiller

Verrassend nieuws volgens KBC Securities.

Anheuser-Busch InBev is van plan om de Centraal en Oost-Europese tak van SABMiller af te stoten om te kunnen voldoen aan reglementaire voorschriften omtrent de geplande overname van de Brits/Zuid-Afrikaanse brouwer. Dit maakte de Belgische brouwer vrijdag bekend.

AB InBev wil afstand doen van de activiteiten in Hongarije, Polen, Tsjechië, Slowakije, en Roemenië, als toezichthouders akkoord gaan met de overname van SABMiller. De voorgestelde desinvestering moet nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie.

Analist Wim Hoste van KBC Securities noemde het nieuws "verrassend", aangezien AB InBev eerder al activiteiten in Centraal en Oost-Europa afstootte. Daarnaast laat AB InBev volgens Hoste zien dat de brouwer vastbesloten is om de overname af te ronden.

Hoste heeft een Houden advies en een koersdoel van 110,00 euro op AB InBev.

Door ABM Financial News. Info@abmfn.nl: +31(0)20-26 28 999
voda
0
Carlsberg verkoopt meer bier in Oost-Europa

Gepubliceerd op 11 mei 2016 om 09:18 | Views: 1.310

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Carlsberg heeft zijn verkopen in Oost-Europa afgelopen kwartaal weer zien toenemen, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ook op Aziatische markten als Vietnam en Myanmar, waar de Deense brouwer in een felle concurrentiestrijd is verwikkeld met Heineken, ging het beter met het bedrijf.

Carslberg wist zijn wereldwijde verkopen afgelopen kwartaal op eigen kracht met 2 procent weten op te voeren. De onderneming sleet zijn bier tegen hogere prijzen. Er ging alles bij elkaar wel iets minder drank over de toonbank. Daarbij had het bedrijf last van ongunstige wisselkoerseffecten.

De netto-omzet van Carlsberg bedroeg omgerekend ruim 1,7 miljard euro. Dat is 3 procent minder dan in het eerste kwartaal vorig jaar. De Nederlandse topman van Carlsberg, Cees 't Hart, liet woensdag weten dat het concern vasthoudt aan eerder gemelde verwachtingen.
voda
0
SABMiller boekt lagere resultaten

Bierconcern ziet wel goede onderliggende prestaties.

SABMiller heeft in het op 31 maart geëindigde boekjaar 2016 een lagere winst op een gedaalde omzet gerealiseerd. Dit maakte het bierconcern woensdag voorbeurs bekend.

De gedaalde resultaten zijn voornamelijk te wijten aan negatieve valutaverhoudingen, afschrijvingen op activiteiten in Afrika en kosten voor de aanstaande fusie met Anheuser-Busch InBev, meldde het concern.

De omzet daalde met 10 procent in het boekjaar, van 22.130 miljoen naar 19.833 miljoen, of omgerekend 17,5 miljard euro. Tegen constante valutaverhoudingen was er sprake van een autonome omzetstijging van 7 procent.

Het operationeel resultaat (EBITA) daalde met 9 procent, van 6.367 miljoen dollar, naar 5.810 miljoen dollar. Hier steeg het autonome resultaat tegen constante valutaverhoudingen met 8 procent.

Het nettoresultaat voor belastingen daalde met 16 procent van 4.839 miljoen dollar naar 4.074 miljoen dollar.

Het concern voorziet voor het lopende boekjaar "goede onderliggende prestaties" en verwacht tot en met 2020 jaarlijks 1.050 miljoen dollar te besparen.

De fusie tussen de twee grootste bierbrouwers ter wereld, AB InBev en SABMiller, wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgerond.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Interesse bezittingen SABMiller Oost-Europa'

Gepubliceerd op 22 mei 2016 om 12:33 | Views: 1.560

BRUSSEL (AFN) - Verschillende investeringsmaatschappijen zoals KKR, BC Partners en Advent hebben interesse getoond om de Oost-Europese activiteiten van brouwer SABMiller over te nemen. Dat meldden bronnen rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

In april werd bekend dat bierbrouwer AB InBev de bezittingen in Oost- en Centraal-Europa van SABMiller wil afstoten, om zo goedkeuring te krijgen voor de geplande fusie met zijn branchegenoot. Het gaat om activiteiten in Hongarije, Roemenië, Tsjechië, Slowakije en Polen, met merken als Pilsner Urquell. De brouwer gaf aan op flinke interesse te rekenen van potentiële kopers. De waarde van de bezittingen wordt geschat op circa 5 miljard dollar.
voda
0
Europese Commissie voorwaardelijk akkoord met fusie AB InBev en SABMiller


Geplande verkoop Europese activiteiten SABMiller neemt zorgen weg.

De Europese Commissie gaat voorwaardelijk akkoord met de mega-overname van bierbrouwer SABMiller door sectorgenoot AB InBev. Dit heeft de mededingingsautoriteit van de Europese Unie dinsdag bekendgemaakt.

Om definitief groen licht te krijgen, moet AB InBev vrijwel alle Europese activiteiten van SABMiller verkopen, aldus de Commissie.

"Het vandaag genomen besluit zorgt ervoor dat de concurrentie binnen deze markten niet verzwakt en dat de consumenten in de EU niet benadeeld worden", zei de eurocommissaris van mededinging, Margrethe Vestager, in een schriftelijke toelichting.

De Commissie was bezorgd dat de transactie tot hogere bierprijzen zou leiden binnen de lidstaten van de EU waar SABMiller momenteel actief is omdat er met de overname een belangrijke concurrent binnen de markt zou verdwijnen.

De Europese merken Peroni, Grolsch en Meantime werden recentelijk verkocht aan het Japanse Asahi. Eerder al verkocht AB InBev het belang van SABMiller in Miller Coors aan partner Molson Coors Brewing en deed het de Chinese bieractiviteiten van SABMiller met het belang in de joint venture CR Snow over aan samenwerkingspartner China Resources Beer Holdings.

Ook de activiteiten van SABMiller in Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Polen en Roemenië staan naar verluidt op de nominatie om te worden verkocht, om hiermee te voldoen aan eisen van toezichthouders.

Door de overname van SABMiller krijgt AB InBev onder meer toegang tot de aantrekkelijke Afrikaanse markt en Latijns Amerika, waar SABMiller goed is vertegenwoordigd.

Eerder gingen mededingingsautoriteiten in Australië en Zuid-Afrika al akkoord met de fusie.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'VS dichtbij goedkeuring grote bierfusie'

Gepubliceerd op 1 jun 2016 om 18:11 | Views: 26

WASHINGTON (AFN) - De bierbrouwers Anheuser-Busch InBev en SABMiller hebben de goedkeuring voor hun voorgenomen fusie door de Amerikaanse autoriteiten bijna op zak. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag op gezag van bronnen die betrokken zijn bij het beoordelingsproces.

De twee brouwers zijn de nummers een en twee zijn op de mondiale biermarkt en krijgen samen een nog dominantere positie, Daarom moeten zij wel concessies doen, zodat het voor kleine, zelfstandige brouwerijen niet moeilijker wordt hun producten in de winkelschappen te krijgen.

Om zorgen over de concurrentie in Europa weg te nemen, hebben de twee bierconcerns al beloofd dat zij merken als Grolsch, Peroni en Pilsner Urquell zullen afstoten. Dat bleek voldoende om de Europese Commissie te overtuigen. In de VS is onder meer Miller verkocht aan samenwerkingspartner Molson Coors.
voda
0
Aantal bierbrouwerijen naar record
•Van onze redacteur

Maar liefst 422 bierbrouwerijen kent Nederland nu. Dankzij de komst van 38 brouwers dit jaar is een nieuw record bereikt. Dat blijkt uit gegevens van Cambrinus, een vaksite die het aantal bierbrouwerijen in Nederland bijhoudt. Afgelopen jaren nam de populariteit om eigen bier te maken sterk toe. Microbrouwers brengen nieuwe smaken en nieuwe brouwwijzen. Steeds meer bierdrinkers willen een bijzonder biertje in plaats van een gewoon pilsje.

De opkomst van microbrouwers is vooral van de laatste jaren. Vijf jaar geleden, in 2011, had Nederland nog 140 bierbrouwers. In 2014 kwamen 87 nieuwe bierbrouwers op de markt en in 2015 nam dat verder toe met 138 nieuwe bedrijven. Eind 2015 waren er in totaal 387 bierbrouwers in Nederland actief.

De meeste biermakers zijn in Noord-Holland actief. Daar zijn 100 brouwerijen gevestigd, waarvan het merendeel, in totaal 42, in Amsterdam. Ook relatief gezien telt Noord-Holland de meeste brouwerijen met 9 biermakers per 250 duizend inwoners. Noord-Brabant volgt op de lijst met 84 brouwers, ofwel 8,4 per 250 duizend inwoners. De minste bierbrouwers zijn te vinden in Overijssel: daar zijn er slechts zeven actief.

Bron: FD.nl
voda
0
Beursblik: AB InBev is winnaar op zwakke Chinese biermarkt

Concern wint marktaandeel en zal meer merken introduceren.

AB InBev is de grote winnaar op de kwakkelende Chinese biermarkt. Dit zeiden analisten van KeplerCheuvreux in een rapport over de ontwikkeling van de biermarkt in het Oost-Aziatische land.

De marktvorsers merkten op dat de totale biermarkt in China sinds 2014 krimpt, maar dat importbier het daar goed doet.

Premium biermerken stijgen echter tegen de krimpende markt in en in het eerste kwartaal stegen de volumes van importbier met 34 procent, waar het totale volume volgens AB InBev en Carlsberg met 3 tot 4 procent daalde. Toch vormt importbier slechts circa 1 procent van de totale markt, merken de analisten op.

Daarbij heeft AB InBev volgens de marktvorsers in de laatste jaren marktaandeel gewonnen en doet dat nog steeds. Het bierconcern zal naar verwachting meer biermerken in China introduceren, terwijl sectorgenoten als Tsingtao en Carlsberg hun operaties inkrimpen.

De analisten voorzien meer herstructureringen bij binnenlandse marktpartijen, aanhoudend felle concurrentie, en lage prijzen en rendementen. Ze merken op dat China goed is voor circa 7 procent van de omzet van AB InBev/SABMiller en van Carlsberg en voor slechts 1 procent van de omzet van Heineken.

Kepler Cheuvreux heeft op Heineken houden als advies bij een koersdoel van 74,00. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Heineken 0,9 procent lager op 78,70 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Europese Unie start onderzoek naar AB InBev

Onderzoek betreft mogelijke beperking import goedkoper bier in Belgie.

De Europese Commissie start een formeel onderzoek naar een mogelijk importbeperkend beleid van AB InBev voor de Belgische biermarkt. Dit maakte de mededingingsautoriteit van de Europese Unie donderdag bekend.

De Commissie wil met dit onderzoek achterhalen of AB InBev, met een dominante positie op de Belgische biermarkt, een beleid voert waarmee de import van goedkopere biermerken op de duurdere biermarkt van België wordt beperkt. Een dergelijke beperking is in strijd met de antimededingingswetgeving.

De marktpositie van AB InBev als zodanig is geen onderwerp van onderzoek. De Europese Commissie heeft de Belgische brouwer op de hoogte gesteld over het voorgenomen onderzoek.

Donderdag werd eerder al bekend dat de Zuid-Afrikaanse toezichthouder onder voorwaarden akkoord is met de voorgenomen overname van SABMiller door AB InBev.

Het aandeel AB InBev noteerde donderdag 2 procent hoger 116,65 euro.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Zuid-Afrika akkoord met fusie AB Inbev en SABMiller

Eerder had de toezichthouder nog zorgen over de deal.

De Zuid-Afrikaanse toezichthouder is donderdag onder voorwaarden akkoord gegaan met de voorgenomen overname van SABMiller door Anheuser-Busch InBev.

In april liet de toezichthouder nog weten meer tijd nodig te hebben om de fusie te beoordelen, omdat de deal zorgen opriep. De mededingingsautoriteit zocht samen met de twee bierbrouwers naar een oplossing, hetgeen nu blijkt te zijn gelukt. AB InBev zal onder meer een investeringsfonds ter waarde van 69 miljoen dollar oprichten in Zuid-Afrika en belooft dat er geen werknemers in het land hun baan zullen verliezen als gevolg van de fusie. Het investeringsfonds moet onder meer de lokale werkgelegenheid ondersteunen en moet alcoholmisbruik in Zuid-Afrika tegengaan. Ook zal het fusiebedrijf het belang in Distell, een Zuid-Afrikaanse fabrikant van onder meer cider, verkopen. Dit bleek voor de toezichthouder voldoende om goedkeuring te geven voor de fusie.

Door de overname van SABMiller krijgt AB InBev onder meer toegang tot de aantrekkelijke Afrikaanse markt, waar SABMiller goed is vertegenwoordigd.

Voor afronding van de deal hebben AB InBev en SABMiller reeds goedkeuring ontvangen uit Brussel, maar de Amerikaanse toezichthouder is nog niet definitief akkoord. Ook in China moeten de brouwers nog toestemming krijgen.

Het aandeel AB InBev koerste donderdag 0,2 procent hoger op 114,60 euro. SABMiller werd 0,2 procent minder waard op 43,33 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
onderzoekt machtsmisbruik Belgische bierbrouwer
AB Inbev onder vuur
Foto: Bloomberg

Harry van Gelder

Amsterdam - AB InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, ligt flink onder vuur. Operationeel gaat het niet goed met de brouwer, die op het punt staat het Brits-Zuid-Afrikaanse SAB Miller (nummer twee van de wereld) voor €95 miljard over te nemen. En nu wordt het bedrijf, bekend van Stella Artois, Budweiser en Corona, ook nog door de EU verdacht van het benadelen van de Belgische consument.

AB Inbev zou z’n enorme macht (een marktaandeel van 52%) op de Belgische biermarkt misbruiken door invoer van het eigen bier uit goedkopere buurlanden als Nederland en Frankrijk te belemmeren. ,,We willen er voor zorgen dat er binnen de Europese interne markt geen belemmeringen zijn voor de bierhandel”, zegt EU-commissaris Margrethe Vestager van Mededinging.

Vestager is bezorgd over een mogelijk bewuste strategie van AB InBev om de zogenoemde parallelle handel van zijn bier uit minder dure landen, zoals Nederland en Frankrijk, naar de duurdere Belgische markt te beperken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het veranderen van de verpakking van bierblikjes of -flessen, zodat het moeilijker wordt om ze in andere landen te verkopen. Ook zou het bedrijf niet-Belgische detailhandelaren minder korting geven om te voorkomen dat zij minder dure bierproducten naar België brengen. AB Inbev bevestigt in een persbericht het onderzoek van de Europese Commisie ,,met betrekking tot Nederland, Frankrijk en/of België’’, maar weigert er inhoudelijk op in te gaan.

Nederlandse brouwers verbaasd

Waarschijnlijk kunnen Nederlandse brouwers, waaronder Heineken, hun lachen moeilijk inhouden. Het was immers AB Inbev die jaren geleden Brussel inseinden over kartelvorming in Nederland. Het klokkenluiden kostte de Nederlandse brouwers veel geld. Gezamelijk moesten ze een boete betalen van ruim €273 miljoen, omdat ze tussen 1996 en 1999 verboden afspraken maakten over de prijs van hun bier op de Nederlandse markt.

Analisten vinden het opvallend dat de Europese Commissie zelf het initiatief heeft genomen voor het onderzoek. Maar of dit de Belgische bierbrouwer veel pijn gaat doen, valt lastig te zeggen. Officieel kan de EU aan AB Inbev een boete opleggen van 10% van de omzet, maar er is niemand die denkt dat dit de hele bedrag wordt beboet. Analist Gerard Rijke van SNS Securities denkt dat Heineken veel meer kan profiteren van de strategie van AB Inbev. ,,Het Belgische bedrijf is agressief op het gebied van acquisities en in het beteugelen van de kosten. Maar het voert geen agressieven prijspolitiek. AB Inbev probeert zo hoog mogelijke prijzen te realiseren. Dat is goed nieuws voor Heineken, omdat hoge prijzen voor normaal bier het voor Heineken makkelijker maakt zijn eigen premium bier in de markt kan zetten.’’

Nettowinst gedaald

Een groter probleem dan een mogelijke Europese boete, lijken voor AB Inbev de operationele bedrijfsresultaten en de val van het pond. De nettowinst, geschoond voor eenmalige posten, daalde in het eerste kwartaal met twee derde tot €844 miljoen. Vooral door zware economische omstandigheden in Brazilië en de sterk gestegen financieringslasten. ,,Operationeel gaat het niet goed met AB Inbev’’, zegt Richard Withagen van Kepler Chevreux. ,,Dat is ook precies de reden waarom er naar een partner als SAB Miller is gezocht.’’

De forse daling van het Britse pond is ook erg slecht nieuws voor de winst van AB InBev. Het bedrijf heeft in december belooft dat aandeelhouders 44 pond per aandeel zouden krijgen. AB Inbev heeft dat bedrag, volgens Withagen, gehedged en vastgelegd in euro’s of dollars op de prijs van het pond in november 2015, toen de deal werd gesloten. Inmiddels is het pond fors gedaald. Withagen schat dat AB Inbev in het eerste half jaar ongeveer €1,8 miljard op de winst- en verliesrekening afschrijft. Volgens een analist in de The Wall Street Journal zou de directie van SABMiller, volgende maand door de forse daling van het bod, wel eens een negatief advies kunnen geven over de fusie. Dat zou kunnen betekenen dat de verkoop van Grolsch aan Asahi niet door gaat. Grolsch wisselt alleen van eigenaar als SABMiller wordt overgenomen.

Bron: DFT Premium
voda
0
BEER INSTITUTE ANNOUNCES NEW GUIDELINES THAT PROMOTE CONSUMER CHOICE AND TRANSPARENCY?

July 12, 2016


Anheuser-Busch, MillerCoors, HeinekenUSA, Constellation Brands Beer Division and others agree to Voluntary Disclosure Initiative

Washington, D.C. – The Beer Institute today announced a new initiative to encourage its member companies to display specific consumer information on products, packaging or websites. The Brewers’ Voluntary Disclosure Initiative is an important new approach by which beer companies will voluntarily include a serving facts statement on their products, as well as disclose ingredients on either the label or secondary packaging via a list of ingredients, a reference to a website with the information or through a QR code.

Participating brewers and importers will voluntarily list calories, carbohydrates, protein, fat and alcohol by volume on their beer products by including a serving facts statement consistent with the Alcohol and Tobacco Tax Trade Bureau (TTB) ruling 2013-2. In addition, they will provide freshness dating, and disclose ingredients via a list, a reference to a website with the information, or a QR code on the label or secondary packaging. Beer Institute member companies, including industry leaders such as Anheuser-Busch, MillerCoors, HeinekenUSA, Constellation Brands Beer Division, North American Breweries and Craft Brew Alliance, have agreed to follow these standards. These companies together produce more than 81% of the volume of beer sold in the U.S.

“The Beer Institute, and its member companies, believes this is a step in the right direction to demonstrate a commitment to quality and transparency through these voluntary measures. Beer is the most popular alcohol beverage in the United States, and I look forward to brewers and importers including a serving facts statement along with disclosing all ingredients in their products,” said Jim McGreevy, Beer Institute President and CEO. “Providing meaningful information will ultimately empower the consumer when making decisions regarding the beer beverage of their choice.”

Consumers are increasingly interested in knowing more about the products they purchase. According to a recent survey conducted by the Harris Poll® on behalf of Nielsen, 72% of beer drinkers think it’s important to read nutritional labels when buying food and beverages.

“I applaud the Beer Institute for encouraging its members to include valuable consumer information through a serving facts statement and list of ingredients,” said Tommy Thompson, former Secretary of Health and Human Services. “American consumers are more informed than ever, and they want to know about the food and beverages that they are eating and drinking. The Beer Institute and the companies that have chosen to participate in the Brewers’ Voluntary Disclosure Initiative are providing real leadership in the alcohol beverage industry by voluntarily providing this information.”

The beer industry is truly diverse, including brewers both large and small. No two brewers, breweries, importers or beers are alike, and these differences were taken into account when designing and rolling out this initiative to member companies. Participating brewers and importers are being encouraged to achieve compliance across their product lines by the end of 2020.

Consumers should begin to see the impact of the Brewers’ Voluntary Disclosure Initiative immediately across the U.S. market, as many members currently provide some nutritional facts and ingredients information.

www.beerinstitute.org/news-media/pres...
voda
0
Amerikaanse toezichthouder akkoord met fusie AB Inbev en SABMiller

AB InBev moet Amerikaanse distributienetwerk afstoten.

De Amerikaanse toezichthouder is woensdag onder voorwaarden akkoord gegaan met de voorgenomen overname van SABMiller door Anheuser-Busch InBev. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Justitie woensdagavond.

Het ministerie van Justitie ging akkoord op voorwaarde dat AB InBev het gehele Amerikaanse distributienetwerk van SABMiller afstoot, zodat kleinere speciaalbierbrouwers meer ruimte te krijgen om bierproducten aan te bieden. Daarnaast moet iedere overname die AB InBev in de toekomst wil doen, worden beoordeeld door het ministerie.

Eerder gingen de Europese Commissie en de Zuid-Afrikaanse toezichthouder al akkoord met de fusie.

Het aandeel Anheuser-Busch InBev sloot woensdag 0,4 procent lager, terwijl SABMiller juist 0,1 procent bijschreef.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
AB InBev verhoogt bod op SABMiller

Verhoging met 1 pond.

Anheuser-Busch InBev verhoogt zijn bod op de van oorsprong Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller met één pond naar 45,00 Britse pond. Dit maakte de bierbrouwer dinsdag bekend.

De verhoging van het bod komt nadat CEO Jan du Plessis van SABMiller donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering van de brouwer aangaf het bod in contanten van AB InBev te heroverwegen.

AB InBev was eerder bereid om 44,00 Britse pond per aandeel te betalen voor SABMiller. Er werd destijds ook een bod in contanten en aandelen gedaan. Door de daling van het Britse pond en de gestegen koers van AB InBev fluctueerde de onderliggende waarde van het bod fors.

Vorige week ging de Amerikaanse toezichthouder, onder voorwaarden, akkoord met de beoogde overname van SABMiller, nadat eerder al Europa en Zuid-Afrika goedkeuring verleenden.

Door: ABM Financial News.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Steun voor hoger overnamebod op SABMiller'

Gepubliceerd op 28 jul 2016 om 20:29 | Views: 139

LONDEN (AFN) - Belangrijke aandeelhouders van SABMiller steunen het verhoogde overnamebod op de bierbrouwer door AB-InBev. Dat meldde persbureau Bloomberg op gezag van ingewijden.

Het zou gaan om investeerders als Allan Gray, Davidson Kempner Capital Management en Elliott Management. Dinsdag verhoogde AB-InBev het bod op SABMiller van 44 naar 45 pond in contanten per aandeel ter compensatie van de recente waardedaling van het Britse pond. De twee grootste brouwers ter wereld bereikten afgelopen najaar al overeenstemming over een overname. Tegen de toen geldende wisselkoersen was het bod van 44 pond per aandeel goed voor een totaal overnamebedrag van ruim 100 miljard euro.

Het bestuur van SABMiller gaat volgens de bronnen de komende dagen bijeenkomen om te besluiten of het nieuwe bod gesteund zal worden.
493 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heineken Meer »

Koers 104,000   Verschil -0,95 (-0,91%)
Laag 104,000   Volume 440.401
Hoog 104,800   Gem. Volume 556.885
20 feb 2020 17:35
label premium

Heineken: Leven in de brouwerij

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over Heineken 7 december 2016 16:28
Arend Jan Kamp over Heineken 20 april 2016 16:14
5:17
Heineken 'mixed bag'? 24 april 2013 10:52