Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

PB

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
792 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dago_Bert_Duck
0
Nu Heineken vandaag boven €95 is gesloten, ligt de weg open naar €100. Mooi dagje weer inderdaad!
voda
0
Beursblik: Heineken goed gepositioneerd

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
95,50 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken is goed gepositioneerd om opnieuw een superieure omzetgroei te realiseren. Dit stelde analist Edward Mundy van Jefferies in een vooruitblik op de cijfers van de bierbrouwer over het vierde kwartaal.

Hij rekent op een autonome volumegroei van 2,1 procent in het lopende kwartaal. Dit zou iets minder zijn dan de 2,3 procent in het derde kwartaal.

Met een dergelijk vierde kwartaal zou Heineken in 2019 uitkomen op een omzetgroei van 5,3 procent en een stijging van de EBIT met 3,8 procent. Dat is grofweg in lijn met de 5,3 en 4,0 procent groei die de consensus voorspelt. Heineken zegt zelf voor dit jaar op een ongeveer 4 procent hogere operationele winst op autonome basis te mikken.

Een dergelijke omzetgroei is volgens Mundy steeds uitzonderlijker onder fabrikanten van consumentengoederen, maar de markt wil ook bewijs van een stijgende marge. Mundy zelf denkt dat de margegroei volgend jaar zal stilvallen, terwijl de consensus nog op een kleine groei rekent.

Jefferies heeft een koopadvies op Heineken met een koersdoel van 108,00 euro. Dat is 2 euro minder dan het oude koersdoel van 110,00 euro dat Mundy hiervoor hanteerde.

Het aandeel Heineken sloot maandag op 95,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Pennywise
0
Heineken is behoorlijk gezakt en zo te zien wordt vandaag de daling voortgezet.
Weet iemand hiervoor een verklaring te geven?
Juargo
0
voda
0
'Heineken wil meer aandelen United Breweries'

Gepubliceerd op 24 dec 2019 om 10:32 | Views: 352

Heineken 10:44
95,64 -0,82 (-0,85%)

MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Heineken wil zijn belang in de Indiase branchegenoot United Breweries uitbreiden. Dat meldt de Amerikaanse zakenzender CNBC op basis van bronnen. United Breweries is onder meer bekend van het biermerk Kingfisher.

Eerder dit jaar maakte Heineken al bekend dat het zijn belang in de Indiase brouwerij met 7,4 miljoen aandelen had uitgebreid. Heineken bezit bijna 10 procent van de aandelen. Nu wil het volgens de ingewijden nog eens 10 procent tot 15 procent van de stukken in handen krijgen. Er gingen eerder al geluiden rond dat Heineken mikt op de meerderheid van de aandelen United Breweries. Ook zou Heineken een duidelijkere stem willen hebben in het bestuur van de onderneming.

Een woordvoerder van Heineken was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. Het nieuws van CNBC zorgde voor een koerssprong van bijna 6 procent voor het aandeel United Breweries op de beurs in India. Heineken toonde op de beurs in Amsterdam een min van 1 procent.
voda
0
'Heineken kan marges opvoeren'

Gepubliceerd op 6 jan 2020 om 10:32 | Views: 1.102

Heineken 15:12
96,92 +0,92 (+0,96%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Heineken slaagt er vermoedelijk dit jaar in om zijn winstmarges uit te breiden. Dat verwachten analisten van Barclays die het koersdoel voor Heineken verhoogden naar 114 euro van 104 euro. Het advies voor het aandeel hielden ze op overweight.

De marktvorsers houden veel vertrouwen in Heineken, met name voor wat betreft de omzetgroei. Die zou dit jaar hoger moeten uitvallen dan van veel andere consumentenmerken en de analisten denken dan ook dat Heineken de winst opvoert. Een hogere winstmarge werd niet verwacht, maar is "zeer goed haalbaar".

Het aandeel Heineken stond maandagochtend rond 09.50 uur 0,1 procent hoger op 96,06 euro. Daarmee was de brouwer een van de weinige stijgers in de AEX-index.
voda
0
Beursblik: kansen voor Heineken bij United Breweries

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
97,44 1,44 1,50 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Door een uitspraak van een Indiase rechtbank ontstaat er voor Heineken een kans om United Breweries op termijn te consolideren. Dit stelde analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux maandag.

Een Indiase rechtbank heeft verschillende banken de rechten verleend op de aandelen die Vijay Mallya bezit in United Breweries, afgekort UBL. Als gevolg hiervan zouden deze aandelen in de toekomst door deze banken kunnen worden verkocht.

Op de aandelen van Vijay Mallya werd in 2018 beslag gelegd. Mallya werd toen beschuldigd van betrokkenheid bij de fraude rond de Indiase luchtvaartmaatschappij Kingfisher.

Mallya bezit 8,1 procent van de aandelen UBL en dit belang wordt omgerekend gewaardeerd op 340 miljoen euro op basis van de huidige aandelenkoers van UBL.

"Heineken bezit ongeveer 46 procent van de UBL-aandelen en zal zeker geïnteresseerd zijn in het kopen van meer aandelen", aldus Withagen.

Heineken verwierf een belang van 38 procent in UBL in 2008 via de acquisitie van Scottish & Newcastle, en heeft sindsdien het belang in het bedrijf vergroot.

Wanneer Heineken het eigendom van UBL tot meer dan 50 procent verhoogt, kan het belang worden geconsolideerd, gaf Kepler Cheuvreux aan. “Consolidatie zou een verhoging van de groepsomzet en EBIT betekenen van ongeveer 3 procent”, zo berekende Withagen.

India is een aantrekkelijke markt voor brouwers, vervolgde de analist. " India is een aantrekkelijke markt met 1,3 miljard inwoners, een demografische groei van ongeveer 1 procent en een economische groei van 6 tot 7 procent, hoewel deze wel wat afvlakt."

Een punt van zorg is wel de sterk gereguleerde markt, liet Withagen weten.

Kepler Cheuvreux hanteert voor Heineken een Houden advies met een koersdoel van 92,00 euro.

Indien het tot een consolidatie komt, dan past Kepler Cheuvreux zijn visie op Heineken niet aan. "Het zal vele jaren duren voordat de investering aan de waardegroei zal bijdragen."

Het aandeel Heineken noteerde maandag vlak op 95,90 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: alcoholpreventie Vietnam tegenvaller voor AB InBev en Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
AB Inbev
71,46 0,24 0,34 % Euronext Brussel
Heineken
100,10 0,24 0,24 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe regelgeving in Vietnam ten aanzien van alcohol in het verkeer heeft flinke consequenties voor de bierbrouwers AB InBev en Heineken. Dit stelden analisten van ING woensdag.

Volgens Bloomberg is door nieuwe regelgeving om alcohol uit het verkeer te bannen, de bierverkoop in Vietnam met ten minste 25 procent gedaald.

De Vietnamese biermarkt is de afgelopen jaren hard gegroeid, met ongeveer 9 procent per jaar. Het premiumsegment groeide nog veel harder, aldus ING.

Heineken is de tweede brouwer van het land en AB InBev de nummer acht. Maar in het premiumsegment staat AB InBev op de tweede plek.

ING verwacht dat de nieuwe regels van kracht blijven en niet van tijdelijke aard zijn, en dat zou voor AB InBev een verlies van de autonome groei betekenen van 1 procentpunt. Voor Heineken gaat het volgens de analisten om 1,5 procentpunt.

ING heeft een Houden advies op zowel AB InBev als Heineken met koersdoelen van respectievelijk 54,92 en 75,47 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
bezinteergebelegt
0
Blijft wel humor met al die adviezen en koersdoelen. Sinds januari koersdoelen die ( op 1 na ) allemaal redelijk onder de 100 liggen met houd en verkoopadviezen, 2 zelfs op 75.

En nu hebben we corona en vietnam erbij.

en Heineken ? Gewoon boven de 100 :-)
voda
0
Uitgelicht: Ontnuchterende week voor Heineken

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Heineken
100,50 0,56 0,56 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft na een goede periode waarin bijna een nieuwe top werd neergezet een slechte week beleefd, door strengere regels in Vietnam.

Een week eerder deed Heineken het juist nog zeer sterk met een koerswinst van 5,8 procent. Met die stijging kwam de bierbrouwer op 5 cent van zijn all time high van juli vorig jaar op 104 euro. Afgelopen week echter zorgde nieuws uit Vietnam voor een fikse kater en de winst van een week eerder werd weer deels ingeleverd. Heineken sloot de week 3,0 lager af op 100,50 euro.

Bloomberg meldde aan het begin van de week dat door nieuwe regelgeving in Vietnam om alcohol uit het verkeer te bannen, de bierverkoop in dat land met ten minste 25 procent is gedaald. De strenge regels zijn 1 januari van dit jaar ingegaan en worden zoals het er nu naar uitziet ook gehandhaafd. Het schijnt dat de politie al meer dan 6.000 boetes heeft uitgeschreven.

De afgelopen jaren was de biermarkt in het Zuidoost Aziatische land juist hard gegroeid. "De afgelopen 5 jaar groeide deze ongeveer met 9 procent per jaar en het premiumsegment nog veel harder", aldus ING.

In 2018 vertegenwoordigde de biermarkt in Vietnam, zo berekende ING, nog een waarde van ruim 17 miljard dollar.

De analisten van Barclays omschreven Vietnam aan het begin van dit jaar nog als de kroonjuweel van Heineken. "De marges die Heineken daar hanteert zijn de hoogste van de hele groep en Vietnam vertegenwoordigt ongeveer 14 procent van de winst."

Wel hield Barclays rekening met teruglopende marges, maar de bank ging er destijds wel van uit dat Vietnam verantwoordelijk zou zijn voor 34 procent van de winstgroei van Heineken.

Vietnam is één van de belangrijkste groeimarkten van Heineken, benadrukten ook de analisten van Berenberg. De gevolgen van de nieuwe regels voor alcohol in het verkeer zijn groter dan zij aanvankelijk hadden verwacht.

In 2019 was Vietnam volgens Berenberg goed voor ongeveer 8 procent van de omzet en 17 procent van de operationele winst. Tussen 2012 en 2019 was Vietnam vermoedelijk goed voor een kwart van de autonome groei van de operationele winst van de brouwer.

De nieuwe regelgeving heeft flinke consequenties voor de bierbrouwers AB InBev en Heineken stelde ING. Heineken is de tweede brouwer van het land en AB InBev de nummer acht.

ING verwacht dat de nieuwe regels van kracht blijven en niet van tijdelijke aard zijn, en dat zou voor AB InBev een verlies van de autonome groei betekenen van 1 procentpunt. Voor Heineken gaat het volgens de analisten om 1,5 procentpunt.

Berenberg verwacht dat de bierverkoop van Heineken in Vietnam dit jaar met 10 procent daalt. Op basis hiervan voorzien de analisten een volumegroei voor Heineken in 2020 van 1,0 procent, wat ruim onder de consensus van 2,9 procent is. Met 2,4 procent zit Berenberg ook ruim onder de autonome omzetgroei van 4,8 procent die de consensus voorspelt.

"Daarmee zou de groei in lijn zijn met die van AB InBev, dat momenteel een korting van 30 procent kent [ten opzichte van Heineken]", stelde Berenberg.

De zakenbank heeft een verkoopadvies op Heineken met een koersdoel van 75,00 euro.

Het koersdoel van ING zit daar dicht in de buurt met 75,47 euro. De Nederlandse bank heeft echter wel een Houden advies voor de Amsterdamse bierbrouwer.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 22 jan 2020 om 16:38:


Blijft wel humor met al die adviezen en koersdoelen. Sinds januari koersdoelen die ( op 1 na ) allemaal redelijk onder de 100 liggen met houd en verkoopadviezen, 2 zelfs op 75.

En nu hebben we corona en vietnam erbij.

en Heineken ? Gewoon boven de 100 :-)

Corona (bier) bestaat al sinds 1925 hoor! :-)

menfacts.nl/corona-het-mexicaanse-zom...
792 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Heineken Meer »

Koers 100,500   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 99,440   Volume 436.495
Hoog 101,100   Gem. Volume 552.317
24-jan-20 17:35
label premium

Heineken heeft last van corona

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium