Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

Laatste koers (eur) Verschil Volume
58,600   +0,300   (+0,51%) Dagrange 57,920 - 58,640 244.271   Gem. (3M) 422,8K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 111 112 113 114 115 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 april 2017 20:42
    Hoewel het zeker een mogelijkheid is verbaas ik me over de stelligheid en de verwachte hoogte van het bod dat velen hier lijken te hebben. Uiteraard is het niet ondenkbaar da PPG door zet en (uiteindelijk) met een bod komt. Echter, waarom meer betalen dan nodig? Vandaag het lege verhaal akzo, hierdoor is zeker toenemende onvrede ontstaan bij de aandeelhouders. Daarnaast is het geen "future proof" plan. Afsplitsen en eenmalig dividend of iets anders betekent ook geen toekomstige inkomsten (lees idem dividenden) van die kant. Wat is dan nog het wezenlijke verschil tussen wat akzo zelf wil en wat PPG beoogt? Juist, dat er als stukken bij PPG aangeleverd worden zeker en snel cash is en dat als akzo zelf gaat klungelen het misschien en ooit een keer komt. Wat mij betreft heeft de directie van akzo leuk mee gedaan aan het spelletje high stakes poker, maar dit verloren. Het zou ze sieren dit toe te geven en als sportieve verliezers nu mee te werken aan een deal. Hiermee zou het laatste bestaande bod van 90 euro het uitgangspunt zijn. Dit lijkt me netjes. Als akzo dit vertikt, gaan activistische aandeelhouders lopen zeuren, dat kost allemaal energie en tijd. PPG hoeft nu of morgen helemaal niet met een verhoogd bod te komen, als ze gaan zitten wachten loopt de koers vanzelf terug omlaag en kunnen ze ofwel in de loop van mei nog een keer komen of de boel voor nu helemaal afblazen en akzo volgend jaar (op het moment dat ze een vernieuwd bod mogen uitbrengen in lijn met regelenten afm) voor 60 euro inlijven. Of akzo voor die tijd wel of niet geslaagd is in een verkoop of beursgang van chemie valt te bezien. Al zal in dit polderland de overheid desnoods zelf de buidel trekken om het te kopen op rekening van de belastingbetaler als ze daar akzo mee uit de klauwen van "die nare PPG mensen" houden. Ergo, bod kan, bij koersexplosie PPG op de cijfers (verwacht ik niet direct) is het allicht logisch omdat de aandeelruil aantrekkelijk wordt voor ze. Echter, strategisch gezien zouden ze er wat mij betreft wijs aan doen in de wacht te gaan tot in elk geval mei om vervolgens of wederom 90 euro of vlak daar boven voor te stellen. Maar goed, allemaal koffiedik kijken.

    Vind het trouwens wel markant dat er hier figuren tussen zitten die anderen toewensen dat ze dik verliezen of net te vroeg verkopen. Voor zover ik weet wordt ik niet wijzer van het verlies van een ander, dus wat mij betreft vult iedereen de zakken, zolang ik ook mee mag doen.
  2. [verwijderd] 19 april 2017 22:08
    quote:

    JohnDoe250 schreef op 19 april 2017 20:42:

    Hoewel het zeker een mogelijkheid is verbaas ik me over de stelligheid en de verwachte hoogte van het bod dat velen hier lijken te hebben. Uiteraard is het niet ondenkbaar da PPG door zet en (uiteindelijk) met een bod komt. Echter, waarom meer betalen dan nodig?
    Dat is wel nodig aangezien AKZO niet eens piekert om met PPG om tafel te gaan.
    En dat gaan ze ook niet doen ook voor bod 90.........of er moet een ongekende druk vanuit de aandeelhouders komen.......maar ik vind ons AKZO aandeelhouders een beetje lafjes al een paar maanden, dus dat komt er niet van.

    Dus rest PPG maar 1 oplossing..........precies, verhoogd bod dus,...tevens KO.

  3. drulletje drie 20 april 2017 08:47
    Beursblik: Deutsche Bank verhoogt koersdoel voor AkzoNobel
    Koersdoel naar 89,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 87,00 naar 89,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.

    Analist Martin Dunwoodie merkte op dat bij het bereiken van de nieuwe financiële doelstellingen en een succesvolle verkoop van Specialty Chemicals het aandeel mogelijk een waarde van circa 100 euro kan bereiken. Ook houdt de marktvorser nog altijd rekening met een overnamescenario door PPG Industries.

    De analist was goed te spreken over de kwartaalresultaten van AkzoNobel, met een operationeel bedrijfsresultaat (EBIT) dat boven verwachting uitkwam. Dunwoodie heeft, mede op basis van de outlook, de taxaties voor de winst per aandeel in de jaren tot en met 2019 verhoogd.

    Ondanks aanwezige risico's, zoals de terugtrekking door PPG Industries en een afnemende economische groei, ziet de marktvorser opwaarts potentieel in het aandeel.
  4. drulletje drie 20 april 2017 08:54
    Beursblik: JPMorgan verhoogt koersdoel AkzoNobel
    Advies gehandhaafd op Neutraal.

    (ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft donderdag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 71,50 naar 80,00 euro met een ongewijzigd Neutraal advies, volgend op de strategie-update van het verf- en chemieconcern een dag eerder.

    Een belangrijke boodschap van de update was volgens de analisten van JPMorgan dat een aanzienlijke verbetering van de omzetgroei de belangrijkste factor is achter de voorziene substantiële verbetering van de winstmarge tot 2020.

    AkzoNobel voorziet voor de periode 2016 tot 2020 voor de divisies Paints & Coatings en Chemicals een samengestelde jaarlijkse gemiddelde omzetgroei van 4 procent. Dit is volgens de analisten een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de periode 2013 tot 2016, toen bij Paints & Coatings en Chemicals een groei werd gerealiseerd van achtereenvolgens 0,4 procent en een krimp van 1,0 procent.

    "De resultaten van het management in de afgelopen jaren op het gebied van herstructurering en margeverbetering wordt gewaardeerd", aldus JPMorgan. Tot slot concludeerde JPMorgan dat de aangekondigde afsplitsing van de chemiedivisie het aandeel zal ondersteunen.

    Het aandeel AkzoNobel sloot woensdag op een groen Damrak 0,3 procent hoger op 78,53 euro.
  5. [verwijderd] 20 april 2017 09:09
    quote:

    ajax1954 schreef op 20 april 2017 09:02:

    toch echt belachelijk dat Unilever en akzo pas wat aan aandeelhouderswaarde creeeeren als er een bod komt dus hebben al die tijd zitten slapen


    Op zich niks mee moet je wel met plannen komen. Unilever is goed blijven hangen na het bod en zet goede resultaten neer. Kan ik van Akzo niet zeggen met die houding van ze.
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 111 112 113 114 115 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.