Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ahold Delhaize Koninklijke AEX:AD.NL, NL0011794037

Laatste koers (eur) Verschil Volume
30,620   -0,260   (-0,84%) Dagrange 30,440 - 31,110 586.268   Gem. (3M) 1,9M

Ahold-Delhaize naar de 26 euro in 2017.

17.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 867 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 april 2017 18:15
    quote:

    Basta schreef op 4 april 2017 18:02:

    Ik ben dat middelen wel is zat!

    Basta
    Het lijkt wel een geregisseerd verhaal wat al tijden aan de gang is.

    Heeft het iets te maken met dat forse pakket aandelen dat vorig jaar september in de naveiling verhandeld is?.
    Met ca. 60 mio aandelen kan je leuk spelen en uitlenen.
  2. Need a friend get a dog 4 april 2017 22:43
    Bartjens op fd.nl. De eerste verhalen beginnen al beste mede beleggers. En let op, vanaf voorjaar 2018 is de beschermingswal verlopen...

    Zorgeloos in Zaandam

    Zouden ze zich bij Ahold Delhaize zorgen maken over de dreigende uitverkoop van de BV Nederland? Bartjens vroeg het zich af nadat vorige week eerst boegbeeld van het vaderlandse bedrijfsleven Jan Hommen en kort daarna ook werkgeverslobby VNO-NCW de stormvlag hesen. Laat Hommen nu net de vicevoorzitter van Ahold Delhaizes raad van commissarissen zijn. En laat Dick Boer nu net de vicevoorzitter van VNO-NCW zijn.

    Toegegeven:dit is er eentje in de categorie complottheorieën. Maar dat neemt niet weg dat de vraag interessant is; is Ahold Delhaize een aantrekkelijke prooi voor een Amerikaanse branchegenoot? Die zou het Amerikaanse deel kunnen inlijven en de Europese activiteiten verkopen.

    Al voor de fusie met Delhaize was opsplitsen een realistisch scenario. De redenering is dat Ahold meer dan de helft van zijn omzet in de VS behaalt en er weinig synergievoordelen zijn tussen beide regio's. Na de overname van Delhaize is een opsplitsing van de supermarktonderneming nog reëler geworden, omdat zowel het Amerikaanse als het Europese bedrijf groter is geworden en dus makkelijker op eigen benen kan staan.

    De recente biedingen op Unilever en AkzoNobel werden ingegeven door het feit dat Europese bedrijven lager worden gewaardeerd dan Amerikaanse branchegenoten. In combinatie met de dure dollar is het dan fijn shoppen.

    Is Ahold Delhaize ook een mooi koopje? Kijkend naar de koers/winstverhouding zeker niet. Beleggers in Ahold Delhaize betalen afgerond 23 keer de verwachte jaarwinst. Dat is minder dan het gemiddelde van vijf grote Europese supermarktketens die Bartjens heeft bekeken. Dat kwam uit op 31 keer de winst.

    Maar belangrijker, het is veel meer dan het gemiddelde van een representatieve groep Amerikaanse beursgenoteerde supermarktketens. Daarvoor leggen beleggers 16 keer de verwachte winst neer. Zo bezien is Ahold Delhaize een duur bedrijf.

    Bij overnames is het echter gebruikelijker te kijken naar de verhouding van de ondernemingswaarde en het verwachte bruto bedrijfsresultaat (ebitda). Rekenend met de analistenconsensus voor 2017, komt Bartjens op een ratio van 6,4 voor Ahold Delhaize. Dat is precies gelijk aan het gemiddelde voor de Europese groep supermarkten, maar minder dan de 7,2 voor de Amerikaanse groep. Gemeten naar deze multiple is Ahold Delhaize dus goedkoop, maar zeker niet spotgoedkoop.

    Maar er is nog een veelgebruikte multiple: de ondernemingswaarde afgezet tegen de verwachte omzet. Dan is de score: Ahold Delhaize 0,43, Europese groep 0,31 en Amerikaanse groep 0,44. Dan lijkt het bedrijf weer niet zo'n aantrekkelijke koop voor een partij uit de VS.

    Maken ze zich zorgen in Zaandam? Bartjens denkt van niet.

    bartjens@fd.nl
  3. Digit 5 april 2017 09:41
    Bestuurder Ahold Delhaize casht ruim €2 mln met verkoop aandelen
    Pierre Bouchut, bij het Nederlands-Belgische supermarktbedrijf Ahold Delhaize verantwoordelijk voor de Europese activiteiten, heeft 110.000 aandelen van de hand gedaan.
    Dat blijkt woensdag uit een melding bij beurstoezichthouder AFM. De aandelen gingen voor €20,01 per stuk over naar een nieuwe eigenaar, waarna Bouchut zo'n €2,2 mln kon bijschrijven op zijn bankrekening.
    Bouchut, die voor de overname van Delhaize door Ahold de financieel directeur was bij het Belgische concern, houdt nog een flink aantal aandelen over. Na de verkoop houdt Bouchut nog circa 332.000 gewone aandelen, naast ongeveer 260.000 aandelen die zijn gekoppeld aan zijn prestatie.
17.330 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 867 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.