Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
31,180   0,000   (0,00%) Dagrange 30,915 - 31,220 7.068.080   Gem. (3M) 5,1M

Shell nieuwtjes.

5.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 179 180 181 182 183 ... 290 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 8 november 2016 17:08
    Update: Shell rekent op flink stijgende vrije kasstroom

    Vrije kasstroom van 20 tot 30 miljard dollar tussen 2019 en 2021.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell verwacht dat het tussen 2019 en 2021, bij een gemiddelde olieprijs van 60 dollar per vat, een vrije kasstroom kan genereren van 20 miljard tot 30 miljard dollar per jaar. Dit bleek dinsdag tijdens een bijeenkomst van Shell voor beleggers in Noord-Amerika.

    Daarbij rekent de energiereus in de genoemde periode op een rendement op het geïnvesteerd vermogen van ongeveer 10 procent, waar dit gedurende 2013 tot en met 2015 nog 8 procent was. De vrije kasstroom lag toen op gemiddeld 12 miljard dollar per jaar, bij een gemiddelde olieprijs van 90 dollar per vat.

    Shell kondigde eerder aan in de komende drie jaar voor 30 miljard dollar aan assets af te willen stoten in een poging de kosten van de overname van BG te beheersen.

    Shell denkt dat, indien deze verwachtingen correct blijken, dat er voldoende ruimte is om de schuld te verlagen en dividend te betalen.

    Derde kwartaal

    Shell boekte in het derde kwartaal een aangepaste CCS-winst, de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzondere posten, van 2,8 miljard dollar, versus 2,4 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee lag de winst afgelopen kwartaal circa een miljard dollar hoger dan analisten hadden voorzien.

    Analisten lieten zich vrijwel unaniem positief uit over de resultaten van Shell. Volgens Numis was het aangepast resultaat fors beter dan verwacht, terwijl het dividend met 0,47 dollar per aandeel conform de verwachting is. De analisten wezen met name op het feit dat de integratie met BG vrijwel afgerond is en dat de gezamenlijke kapitaaluitgaven in 2016 van 29 miljard dollar 38 procent lager zijn dan in 2015.

    Op een iets lager Damrak won het aandeel Royal Dutch Shell dinsdag 0,9

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 9 november 2016 16:27
    Bonden stellen ultimatum voor cao Shell Pernis

    Gepubliceerd op 9 nov 2016 om 15:36 | Views: 236

    ROTTERDAM (AFN) - De vakbonden hebben Shell een ultimatum gestuurd voor de nieuwe cao voor 1800 medewerkers van het olie- en gasconcern in Pernis en Moerdijk. Als Shell niet voor 17 november om 20.00 uur op de eisen van FNV en CNV ingaat, dan volgen mogelijk acties. Dat zullen dan werkonderbrekingen zijn, die langzamer worden opgeschaald.

    Eerder verwierpen de bonden al een cao-eindbod van de directie. ,,Op de lange termijn schieten de Shell-medewerkers niets op met een eenmalige uitkering bovenop het magere loonbod. Ze werken hard voor het olieconcern, dus daar mag op zijn minst een verbetering van de koopkracht tegenover staan'', verklaarde FNV-bestuurder Egbert Schellenberg woensdag.

    Het laatste bod van Shell kwam neer op een loonsverhoging van 1 procent per 1 maart dit jaar en 1,25 procent per 1 maart volgend jaar in. ,,Dat is te weinig; de werknemers willen respectievelijk 1,5 procent en 1,75 procent loonsverhoging'', aldus Schellenberg.

    "Onverantwoord"

    Directeur Jos van Winsen van Shell Pernis vindt de positie die de bonden innemen ,,onverantwoord''. Hij wil graag weer met de bonden in gesprek, maar stelt daarbij wel als voorwaarde dat die zich realistisch opstellen en laten zien dat ze oog hebben voor de bredere context.

    ,,Feit is dat er op dit moment in de Europese raffinagemarkt sprake is van een flinke overcapaciteit. De concurrentie is moordend'', legt Van Winsen uit. ,,We hebben met zijn allen de afgelopen jaren heel hard gewerkt om Pernis en Moerdijk concurrerend te houden en te verbeteren. Eventuele vakbondsacties doen daar een enorme afbreuk aan.''
  3. forum rang 10 voda 14 november 2016 16:26
    Idemitsu Kosan stelt aankoop belang Showa Shell voor derde keer uit - media

    Onzekerheid over voorgenomen fusie duurt voort.

    (ABM FN-Dow Jones) De Japanse oliedistributeur Idemitsu Kosan heeft maandag besloten de eerder voorgenomen overname van een belang in zijn kleinere rivaal Showa Shell Sekiyu uit te stellen tot eind januari. Dit meldde het Japans financieel-economische dagblad Nikkei Shimbun maandag.

    Het Japanse olie- en chemiebedrijf is tot dit besluit gekomen als gevolg van de langdurige beoordeling van de Japan Fair Trade Commission van het fusieplan van de twee bedrijven, aldus de Japanse krant.

    Het is de derde keer dat wordt afgezien van de aankoop van de Showa Shell aandelen, na uitstel in juni en september.

    Idemitsu is nog steeds van plan het 33,24 procent belang in Showa Shell over te nemen, schrijft Nikkei Shimbun. In de zomer van 2015 bereikte Royal Dutch Shell een akkoord met Idemitsu over de verkoop van het belang voor omgerekend circa 1,4 miljard dollar. Na de verkoop zou Shell nog een belang overhouden in Showa Shell Sekiyu van 1,8 procent.

    Begin augustus werd echter bekend dat Shosuke Idemitsu, het familiehoofd van de oprichters van Idemitsu Kosan, 400.000 Showa Shell aandelen heeft gekocht voor iets minder dan 400 miljoen Japanse yen. Daardoor zouden de gelieerde partijen een gecombineerd belang van 33,34 procent in Showa Shell verkrijgen, mits de verkoop van het 33,24 procent belang doorgaat.

    Volgens de Japanse wet moet een bedrijf een formeel bod indienen bij de aankoop van meer dan een derde van het uitstaand aandelenkapitaal van een ander bedrijf. Tijdens eerdere fusiebesprekingen werd dit echter verworpen door Showa Shell, aangezien dit volgens hen in strijd is met een fusie van gelijken. In plaats daarvan werd besloten tot een onderhandse verkoop.

    De familie Idemitsu heeft zich van meet af aan tegen een fusie verzet, vanwege de totaal verschillende culturen bij de twee bedrijven.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 15 november 2016 16:30
    Beursblik: dividend Shell gedekt bij olieprijs van 60 dollar

    Gat met concurrent Exxon Mobil zal kleiner worden volgens HSBC.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell is in staat om zelfstandig het dividend te kunnen afdekken bij een prijs van 60 dollar voor een vat Brent. Dit schreven analisten van HSBC dinsdag na een bezoek met de olie- en gasreus aan Brazilië.

    Volgens de Britse bank is Shell zelfs in staat om met een olieprijs van 50 dollar per vat het tekort aan vrije kasstroom op te vangen.

    Vooralsnog wordt Royal Dutch Shell lager gewaardeerd dan de Amerikaanse concurrent Exxon Mobil. De kasstroom van het Brits-Nederlandse concern zal volgens HSBC in de komende twee jaar steeds dichter die van Exxon Mobil naderen, waarbij ook het verschil in investeringsniveau kleiner wordt. "We denken dat Shell's aandelen de potentie hebben om het verschil [met Exxon] significant te verkleinen", aldus de analisten.

    HSBC hanteert een koopaanbeveling voor Royal Dutch Shell met een koersdoel van 27,40 euro. Op een groen Damrak won het aandeel dinsdag 1,7 procent op 22,83 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 15 november 2016 16:49
    Shell: gasprijs blijft onder druk staan

    Gepubliceerd op 15 nov 2016 om 11:45 | Views: 3.206

    DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - De wereldwijde gasprijzen blijven in de nabije toekomst onder druk staan. Die voorspelling deed de topvrouw van Shell Nederland, Marjan van Loon, dinsdag op een Europese gasconferentie in Den Haag. Enerzijds groeit volgens haar het aanbod van gas, terwijl anderzijds de vraag achterblijft.

    Volgens Van Loon zal de concurrentie op de gasmarkt toenemen. Vooral de ontwikkelingen in Azië moeten daarbij nauwlettend in de gaten worden gehouden. In Europa kampen fossiele brandstoffen vooral met een imagoprobleem, wat de vraag naar vloeibaar gemaakt aardgas in de weg zit. Volgens haar is het zelfs zo dat Nederlanders van hun gasaansluiting af willen, ten faveure van hernieuwbare energiebronnen.

    Aardbevingen in Groningen maken de winning van het gas in die regio voor Shell, die via de NAM in het gebied actief is, niet gemakkelijker. Volgens Van Loon liggen er onder meer kansen bij de transport van gas.
  6. forum rang 10 voda 15 november 2016 16:50
    Syntrus neemt meer Shell-pensioenen in beheer

    Gepubliceerd op 15 nov 2016 om 11:43 | Views: 2.269

    DE MEERN (AFN) - De Shell Pensioenfondsen in Nederland en Syntrus Achmea Pensioenbeheer gaan hun samenwerking intensiveren. Syntrus Achmea gaat de pensioenadministratie uitvoeren voor de circa 40.000 deelnemers van de Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF), maakte de pensioenbelegger dinsdag bekend.

    SSPF is het ondernemingspensioenfonds voor Shell-medewerkers die vóór 1 juli 2013 in dienst zijn getreden. Het olie- en gasconcern besteedt al langer pensioenadministratie uit aan Syntrus Achmea. Zo richtte Shell in 2013 in samenwerking met Syntrus Achmea het pensioenfonds SNPS op voor alle Shell-medewerkers in Nederland die op of na 1 juli 2013 in dienst zijn getreden. Syntrus Achmea zal voortaan voor beide fondsen alle communicatie naar de deelnemers voor de rekening nemen.
  7. forum rang 10 voda 17 november 2016 16:34
    Shell laat Pernis-ultimatum bonden verlopen

    Gepubliceerd op 17 nov 2016 om 16:09 | Views: 234

    ROTTERDAM (ANP) - Shell gaat niet in op het ultimatum van de vakbonden voor een nieuwe cao voor 1800 medewerkers van het olie- en gasconcern in Pernis en Moerdijk. Dat laat een woordvoerder van Shell donderdagmiddag weten. De bonden hadden aangegeven tot werkonderbrekingen over te gaan als Shell niet voor 20.00 uur akkoord zou gaan met hun eisen.

    ,,We kunnen niet instemmen met de integrale tekst", aldus de zegsman. Directeur Jos van Winsen van Shell Pernis gaf eerder al aan alleen met de bonden te willen praten als die zich realistisch opstellen. Hij noemde het ultimatum ,,onverantwoord".

    De bonden liggen met Shell overhoop over de hoogte van het loonbod en zien graag een structurele loonsverhoging van 1,5 procent dit jaar en 1,75 procent volgend jaar. Het bod van Shell is in hun ogen te laag, al komt dat volgens Shell zelf neer op een inkomensverhoging van 4 procent voor de jaren 2016 en 2017.
  8. forum rang 10 voda 22 november 2016 15:23
    Shell heeft geen last van vakbondsactie

    Gepubliceerd op 22 nov 2016 om 15:05 | Views: 130

    ROTTERDAM (AFN) - Shell heeft dinsdag nauwelijks last gehad van de vakbondsactie op zijn vestigingen in Pernis en Moerdijk. De bonden hadden aangekondigd om bepaalde alarmen aan te zetten om hun eisen in het cao-conflict met het olie- en gasbedrijf kracht bij te zetten. Volgens een woordvoerster van Shell werd de productie hierdoor niet verstoord.

    De bonden hebben in de loop van de morgen een aantal veiligheidstesten in werking gezet, die Shell normaal alleen in het weekend uitvoert. Hierdoor werd personeel dat toen aan het werk was gedwongen om gehoor te geven aan allerlei procedures en voorschriften. De zegsvrouw van Shell stelt dat tientallen medewerkers aan de testen moesten meewerken.

    FNV en CNV waren niet direct bereikbaar voor commentaar. In de betreffende fabrieken werken in totaal ongeveer 2850 mensen, waarvan 1800 onder de betreffende cao vallen.
  9. forum rang 10 voda 23 november 2016 14:36
    Ook komende dagen 'alarmacties' bij Shell

    Gepubliceerd op 23 nov 2016 om 13:48 | Views: 797

    ROTTERDAM (AFN) - Bij Shell in Pernis en Moerdijk vinden ook donderdag en vrijdag werkonderbrekingen plaats. De vakbonden laten hun leden net als op dinsdag rond 10.30 uur het ontruimingsalarm aanzetten, waardoor medewerkers tijdelijk van hun plek moeten, liet bestuurder Egbert Schellenberg van FNV woensdag weten.

    De bonden liggen met het olie- en gasbedrijf overhoop over een nieuwe cao en wilden de 'alarmactie' ook woensdag toepassen, maar zagen daar vanaf. ,,Shell verzette zich, omdat we de actie korter dan vier uur van tevoren aankondigden. We wilden het deze keer niet op de spits drijven, omdat Shell dreigde met sancties tegen deelnemers."

    De bonden willen onder meer een loonsverhoging en een hoger opleidingsbudget. Er is onenigheid met Shell over de interpretatie van het huidige bod van het concern. Donderdag beraadt FNV zich met zijn leden op mogelijke vervolgacties na vrijdag.

    Shell laat weten niet blij te zijn met het gebruik van het ontruimingsalarm voor acties vanwege de eventuele gevolgen voor de veiligheid. ,,Als een auto tien keer toetert en er is niks aan de hand, dan reageer je de volgende keer misschien niet meer", zo licht een woordvoerder toe. Hij ontkent daarnaast dat deelnemers aan de acties gestraft zouden worden.
  10. forum rang 10 voda 25 november 2016 16:02
    'Shell nadert verkoop activiteiten in Gabon'

    Gepubliceerd op 25 nov 2016 om 14:31 | Views: 1.157

    ROTTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Shell is in onderhandeling over de verkoop van zijn olieactiviteiten op het vasteland in Gabon. Dat bevestigde het bedrijf vrijdag.
    ,,We hebben onze medewerkers op de hoogte gesteld dat we in vergevorderde gesprekken zijn met een geïnteresseerde partij over de overname van onze onshore-activiteiten in Gabon."

    In eerdere berichten over de verkoop werd gesuggereerd dat Shell mikte op een bedrag van rond de 700 miljoen euro. Shell wilde toen niet reageren. Partijen kunnen tot begin juni een bod uitbrengen.
  11. forum rang 10 voda 30 november 2016 20:12
    Noren zitten Shell achter de broek aan

    Gepubliceerd op 30 nov 2016 om 17:42 | Views: 2.399

    OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Noorwegen verwacht dat Shell snel werk maakt van een aardgasproject voor de Noorse kust. Het plan om met behulp van innovatieve compressietechnologie meer gas te winnen uit het veld Ormen Lange werd in 2014 door de olie- en gasreus in de ijskast gezet. Onder meer vanwege de hoge kosten en het gebrek aan zekerheid over het extra productievolume dat kan worden behaald.

    De Noren dringen er nu bij Shell op aan om het project van de plank te halen. Daarbij zouden ze graag zien dat Shell de handschoen in 2017 weer oppakt.

    Shell had eerder aangegeven in 2017 een beslissing over het project te zullen nemen. Het concern reageerde niet op vragen over een eventuele tijdsspanne en volumes van het project. Ook ging Shell niet in op vragen over de levensvatbaarheid. Daarvoor zou het nu nog te vroeg zijn.
  12. forum rang 10 voda 2 december 2016 17:12
    FNV dreigt met hardere acties Shell Pernis

    Gepubliceerd op 2 dec 2016 om 15:59 | Views: 529

    ROTTERDAM (AFN) - FNV dreigt met hardere acties bij de raffinaderij van Shell in Pernis, als de oliemaatschappij niet tegemoetkomt aan de looneisen van de vakbond. Daarbij wordt gedacht aan een productieverlaging, zei bestuurder Egbert Schellenberg vrijdag.

    Shell heeft vrijdag weer overleg gevoerd met de vakbonden. Constructief en in een goede sfeer, aldus het oliebedrijf, maar de bonden willen wel doorgaan met acties. Afgelopen week werden al enkele korte werkonderbrekingen gehouden, daar gaat als het aan FNV ligt in de loop van volgende week een schepje bovenop.

    Schellenberg houdt nog een slag om de arm. Maandag praten de bonden weer met Shell en dinsdag met de eigen achterban. Maar de bestuurder acht de kans groot dat het productietempo in Pernis vanaf woensdag met ongeveer de helft zal worden teruggeschroefd.

    Kostenbeheersing noodzakelijk

    Zowel FNV als Shell benadrukt dat de veiligheid altijd voorop blijft staan. De productieverlaging zal volgens Schellenberg gecontroleerd worden doorgevoerd, zodat geen overtollige gassen ontstaan die extra fakkelen noodzakelijk maken. Dat proces kan veel geluidsoverlast veroorzaken voor omwonenden.

    Shell heeft naar eigen zeggen nogmaals een beroep gedaan op de redelijkheid en verantwoordelijkheid van de bonden. Het olieconcern benadrukt dat een goede kostenbeheersing noodzakelijk is voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid.
  13. forum rang 10 voda 5 december 2016 16:36
    Shell verkoopt belang in Golf van Mexico

    Geen financiele details genoemd.

    (ABM FN-Dow Jones) Mitsui & Co heeft een belang van 20 procent in vier olievelden in de Golf van Mexico overgekocht van Shell. Dit meldde het Japanse handelshuis maandagochtend, zonder financiële details te noemen.

    De vier velden bestrijken circa 93 vierkante kilometer en liggen ongeveer honderd kilometer ten zuidoosten van New Orleans. Uit de velden kunnen naar schatting honderd miljoen vaten olie gehaald worden.

    Op een rood Damrak sloot het aandeel Royal Dutch Shell maandag 0,8 procent lager op 24,36 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 7 december 2016 16:31
    Shell gaat olieveld aanleggen in Iran

    Ook Total zal investeringen in Iraanse olie-industrie opvoeren.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell gaat een groot olieveld aanleggen in Iran. Dit stelde een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Olie woensdag tegenover The Wall Street Journal.

    Naast Shell zou ook het Franse Total een olieveld gaan ontwikkelen in het land, aldus de woordvoerder. Total kondigde begin november ook al een ander olieproject aan in Iran.

    De olievelden van Royal Dutch Shell en Total moeten in Zuid-Azedegan en Yadavaran worden aangelegd.

    Shell weigerde te reageren op de uitspraken van de woordvoerder, terwijl Total niet direct beschikbaar was voor commentaar.

    Op een groen Damrak koerste het aandeel Royal Dutch Shell woensdagochtend 0,8 procent hoger op 24,52 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    (c) Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 8 december 2016 16:42
    Voornemen tot nieuwe acties Shell Pernis

    Gepubliceerd op 8 dec 2016 om 11:46 | Views: 1.165

    ROTTERDAM (AFN) - FNV is voornemens vrijdagmiddag opnieuw actie te voeren bij de raffinaderij van Shell in Pernis. De bond zit donderdag om de tafel met de olie- en gasgigant over de uitvoering van de acties, maar daarbij wordt niet onderhandeld, zo benadrukt een zegsvrouw van Shell.

    Bestuurder Egbert Schellenberg van FNV laat weten een werkonderbreking in voorbereiding te hebben voor vrijdag 13.00 tot 15.00 uur. Vorige week werden ook al enkele korte werkonderbrekingen gehouden.

    De bonden liggen met het bedrijf overhoop over een nieuwe cao. Ze willen onder meer een loonsverhoging, maar er is onenigheid met Shell over de interpretatie van het huidige bod van het concern. Shell benadrukt dat een goede kostenbeheersing noodzakelijk is voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid.
  16. forum rang 10 voda 9 december 2016 16:01
    Bonden over tot productieverlaging bij Shell

    Gepubliceerd op 9 dec 2016 om 12:22 | Views: 1.186

    ROTTERDAM (AFN) - Werknemers van Shell in Pernis en Moerdijk verlagen vrijdagmiddag voor onbepaalde tijd de productie. Daarnaast leggen werknemers van de dagdienst van 13.00 tot 15.00 uur het werk neer op de locatie Pernis, zo laten de vakbond FNV en CNV in een gezamenlijke verklaring weten.

    Met de acties willen de werknemers hun eisen voor koopkracht en loopbaanperspectief kracht bij zetten. Vorige week werd het werk ook al een aantal keer kort onderbroken. De gecontroleerde productieverlaging is een nieuw drukmiddel in de strijd voor een nieuwe cao.

    De bonden verschillen met Shell van mening over de interpretatie van het huidige bod van het concern. Shell benadrukt dat een goede kostenbeheersing noodzakelijk is voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid.

    Onredelijk

    Volgens het olie- en gasconcern is de opstelling van de bonden in het conflict ,,onredelijk en onverantwoordelijk". De productieverlaging zou zorgen voor onrust bij werknemers, klanten en omwonenden. ,,Op de langere termijn kunnen acties leiden tot ernstige negatieve gevolgen voor alle betrokkenen."

    Om omwonenden te waarschuwen zijn advertenties geplaatst in lokale media. Bij een productieverlaging kunnen overtollige gassen ontstaan die extra fakkelen noodzakelijk maken, met geluidsoverlast tot gevolg. Daarvan is volgens een zegsvrouw van Shell nu nog geen sprake.
  17. forum rang 10 voda 12 december 2016 18:12
    Shell in consortium tweede windpark Borssele

    Ook Van Oord, Eneco en Diamond Generating Europe verkozen.

    (ABM FN-Dow Jones) Een consortium van Royal Dutch Shell, Van Oord, Eneco en Diamond Generating Europe Limited heeft de tender gewonnen voor de aanleg van het tweede windpark bij het Zeeuwse dorp Borssele. Dit maakte het ministerie van Economische Zaken maandag bekend.

    Voor de biedingen op deze tender was het toegestane maximumbedrag 11,975 cent per kilowattuur (kWh). Het consortium heeft aangeboden om de nieuwe windmolens te maken voor gemiddeld 5,45 cent.

    Het windenergiepark bevindt zich dik 22 kilometer uit de Zeeuwse kust bij Borssele. De te bouwen windmolens zullen jaarlijks ongeveer 2,8 tot 3,3 miljard kWh aan elektriciteit opwekken, waarmee 850.000 tot 1 miljoen huishoudens kunnen worden bediend.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  18. forum rang 10 voda 12 december 2016 18:27
    Bonden weer om tafel met Shell over cao

    Gepubliceerd op 12 dec 2016 om 17:42 | Views: 182

    ROTTERDAM (AFN) - De bonden gaan dinsdag weer praten met Shell over een nieuwe cao voor de ongeveer 1800 werknemers in Pernis en Moerdijk. Dat zei bestuurder Egbert Schellenberg van FNV maandag.

    Vrijdag kondigden de bonden aan de productie van de raffinaderijen te verlagen als drukmiddel om de vastgelopen onderhandelingen weer in beweging te krijgen en daarvoor waren ook al enkele kleinere acties. ,,We hebben nu een aantal dagen actiegevoerd. Er zal nu wel beweging komen van Shell. Wij gaan kijken of het genoeg is."

    Het huidige bod van Shell kon de bonden niet bekoren. Er is een verschil van mening over wat het bod de medewerkers in Pernis en Moerdijk precies oplevert. Shell benadrukt dat een goede kostenbeheersing noodzakelijk is voor Nederlandse bedrijven om te kunnen blijven concurreren en bij te dragen aan behoud en groei van de werkgelegenheid. Het olie- en gasconcern noemde de opstelling van de bonden in het conflict eerder ,,onredelijk en onverantwoordelijk".
  19. forum rang 10 voda 14 december 2016 16:31
    Royal Dutch Shell start productie Malikai-platform Maleisie

    Tweede diepwaterproject in Maleisie.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell is de productie gestart op het Malikai-platform in Maleisië. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus woensdag.

    Het platform ligt 100 kilometer buiten de kust van de Maleisische staat Sabah. Het betreft Shell's tweede diepzeewaterproject in Maleisië. De zee is op de locatie van het Malikai-platform 500 meter diep.

    De maximale productie van het platform zal naar verwachting 60.000 vaten per dag bedragen.

    Royal Dutch Shell sloot dinsdag op een groen Damrak 0,4 procent hoger op 25,43 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  20. forum rang 10 voda 15 december 2016 16:45
    Jessica Uhl nieuwe CFO Shell

    Uhl volgt Simon Henry op.

    (ABM FN-Dow Jones) Simon Henry vertrekt bij Royal Dutch Shell en zal in zijn functie als CFO opgevolgd worden door Jessica Uhl. Dit meldde de Brits-Nederlandse energiereus donderdag voorbeurs.

    Henry zal tot 9 maart 2017 aanblijven als CFO en bestuurslid. Na ondertekening van het jaarverslag zal Henry zijn taken overdragen aan Uhl.

    Henry zal tot 30 juni 2017 beschikbaar blijven voor Uhl en de raad van bestuur om te helpen bij de transitie.

    Uhl werkt sinds 2004 bij Shell en is momenteel een Executive Vice President. Voordat zij bij Shell ging werken werkte Uhl bij Enron en Citybank.

    Het aandeel sloot woensdag op een rood Damrak 0,2 procent hoger op 25,48 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
5.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 179 180 181 182 183 ... 290 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.