Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 24,350 6 mei 2024 17:35
  • +0,050 (+0,21%) Dagrange 24,350 - 24,730
  • 2.104.470 Gem. (3M) 2,6M

Arcelor Mittal februari 2016

5.002 Posts
Pagina: «« 1 ... 238 239 240 241 242 ... 251 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 februari 2016 20:24
    quote:

    Student biologie schreef op 25 februari 2016 20:19:

    Kan iemand mij uitleggen waarom die koers van AEX bepaald wordt door de olieprijs? Of lijkt dit maar zo? De olieprijs stijgt nu aardig, aannemelijk dus dat MT morgen ook flink zal stijgen?
    Kan jij, als nieuwe poster hier, een student nog wel, eens een korte introductie van je zelf geven?

    B.V. hoe kan een student in Arcelor beleggen? Of ieder ander aandeel?

    Waarom juist op dit forum komen?

    Wat denk je later met je studie te gaan doen?

    Hoe wil je de studie schuld gaan aflossen?

    Etc. Verzin er zelf maar wat bij. Maak een leuk verhaal.

    Bij voorbaat dank. Succes er mee.

    MVG,

    Voda
  2. Student biologie 25 februari 2016 20:38
    Hee Voda,

    Biologie is fun, heb een diploma hotelmanagement in de pocket, maar wilde graag door leren omdat het leven fascinerend is. De economie kent veel overeenkomsten met de biologie in haar werking. Management economie en recht duaal was overigens mijn eerste keuze, maar die werd geschrapt dus dan maar biologie he.

    Oja hoe kan ik investeren? Maximale studentenlening en alles direct op binck plaatsen. Verdeeld beleggen in Delta, Fagron, Arcelor, Aegon en nog een veilige turbo in Ahold. Vooral put optie schrijven, krijg ik ze aan m'n broek jammer dan, heb ik ze in mijn portefeuille dan wacht ik tot ze op break-even staan en start ik met het schrijven van call opties out of the money of in ieder geval boven mijn aankoop waarden. Daalt de koers dan heb ik pech maar nog voldoende tijd om een lage koers uit te zitten.

    Mijn studie schuld ga ik twee jaar na het behalen van mijn studie aflossen. De eerste twee jaren na mijn studie ga ik eerst nog €1.000 per maand(maximaal) lenen en beleggen. Of ik gebruik het om een hypothecaire lening te verlagen (dat was oorspronkelijk het plan).

    Waarom dit forum? Er is veel activiteit op dit forum, veel informatie en makkelijk te gebruiken.

    Interessant verhaaltje?
  3. Student biologie 25 februari 2016 21:00
    Hoe lager de prijs van olie/brandstof, hoe lager de kosten voor duurzame goederen en transport bedrijven. Minder kosten meer ruimte voor investeringen en meer marktwerking minder inflate en een hogere koopkracht. In de VS zijn de duurzame goederen zoals vliegtuigen, koelkasten en auto's met 4,9% procent gestegen tegen een verwachting van 3,3% groei. Dit lijkt mij allemaal te wijzen op een grotere vraag naar ijzer? Alleen dit gaat blijkbaar niet op in de praktijk... althans nog niet..
  4. forum rang 4 @monkeytail 25 februari 2016 23:35
    Feit 1: koers AM volgt niet 1op1 de prijs van ruwe olie. IJzerertsprijs wordt wel beïnvloed door de prijs van ruwe olie. Dus er is wel een zekere correlatie.
    Feit 2: De lage ijzerertsprijs is sterk beïnvloed door de ingezakte behoefte van China.
    Feit 3: Olieprijs herstelt zich sinds enige tijd van het dieptepunt. Dit gaat met schokken. De ijzerertsprijs is in januari relatief sterk gestegen.
    Feit 4: Koers AM is nog zeer laag gewaardeerd, vanwege vele onzekerheden. Dat biedt kansen voor de belegger. Uiteraard ook risico's.
    Feit 5: AM is een zeer groot conglomeraat, wereldwijd, van staalbedrijven.
    Feit 6: De komende emissie zal zeer waarschijnlijk slagen, dat is goed voor de schuldreductie en geeft lucht. Beleggers zullen dan, zeker bij stijgende ijzerertskoersen en betere economische vooruitzichten, weer instappen.
    Op basis van deze feiten is het in mijn ogen interessant om dit aandeel te monitoren. Voorwaarde voor een goed rendement op aandelen AM is dat een stukje onzekerheid over de prijsvorming van grondstoffen is weggenomen. Het herstel van de prijsvorming van erts en olie is nu nog vrij pril. Mijns inziens zal veel afhangen van de ontwikkeling van de dollar, de oliehandel (Midden-Oosten), en China. Niemand heeft een glazen bol, maar ik vertrouw op het economische principe dat prijsdalingen worden gevolgd door prijsstijgingen(laatcyclische metaalsector) en de behoefte aan grondstoffen niet afneemt maar toeneemt. De schaarste wordt gecreëerd door bevolkingsaanwas en economische ontwikkeling.
    Morgen even zien of de koers van AM een beetje meeveert op de olieprijsstijging.
5.002 Posts
Pagina: «« 1 ... 238 239 240 241 242 ... 251 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Q1 pleister op de wonde voor stroef ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links