Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,140   +0,194   (+3,92%) Dagrange 4,974 - 5,140 92.943   Gem. (3M) 233,1K

Week 16-20 juni

589 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2014 11:48
    quote:

    *Justin* schreef op 16 juni 2014 11:37:

    Mensen worden gewoon zo moe van jou dat ze wel iets beters te doen hebben. Iex moderators hebben aan zichzelf te danken dat ze jou het forum dood laten maken. Fijne dag verder...
    je bent een deskundige op dit gebied maar je weet het gewoon ook niet meer en dan ga je blazen tegen me
    niet correct Justin
    ook inzien dat jouw mooie verhaaltjes geen enkele invloed hebben op deze koers
    als het allemaal zo positief is waarom zakken we dan al weken lang stiekem steeds verder?
    je zal er geen antwoord op kunnen geven omdat je het niet weet
  2. [verwijderd] 16 juni 2014 11:50
    quote:

    moneymaker schreef op 16 juni 2014 10:53:

    jullie mogen me dollen voorlopig heb ik gelijk
    de koers van TomTom is een groot drama en al die mooie inhoudelijke teksten veranderen daar helemaal niets aan
    bijna weer de grootste daler
    ik snap eerlijk gezegd niet dat sommigen blazen tegen me want uiteindelijk gaat het om een stijgende koers en winst maken
    dus bespaar me jullie gezwam de realiteit is gewoon dat we geen ruk verdienen en gepiepelt worden
    Als jij ze nu einelijk eens verkoopt(als je ze hebt?),dan sta ik klaar om in te stappen.

    Je moet ook aan de instappers denken MM en niet alleen aan je eigen positie(als je ze hebt?).
  3. Regenboog33 16 juni 2014 12:00
    De AMX daalt de laatste paar dagen vele malen harder dan de AEX. Maar wat nóg erger is dat binnen de AMX TomTom iedere keer weer bij de Top dalers hoort. Als andere aandelen dat hebben klimmen ze een volgende dag weer omhoog, TT daalt iedere keer verder het moeras in. Het vertrouwen in TT brokkelt wel steeds meer af bij mij. De enige reden dat ik er nog in zit, is dat ik hoop op een overname/beursexit want op eigen kracht lukt het TT niet om om de koers omhoog te krijgen, ondanks alle positieve nieuws.
  4. [verwijderd] 16 juni 2014 12:26
    quote:

    moneymaker schreef op 16 juni 2014 11:48:

    [...]

    je bent een deskundige op dit gebied maar je weet het gewoon ook niet meer en dan ga je blazen tegen me
    niet correct Justin
    ook inzien dat jouw mooie verhaaltjes geen enkele invloed hebben op deze koers
    als het allemaal zo positief is waarom zakken we dan al weken lang stiekem steeds verder?
    je zal er geen antwoord op kunnen geven omdat je het niet weet

    Mijn mooie verhaaltjes hebben ook helemaal niet het doel om invloed te hebben op de koers. Je hebt grofweg vier soorten beleggers die met elkaar vraag en aanbod bepalen.

    (Intraday) TA beleggers
    Die kijken naar TA en naar de orderboekjes. Een trade duurt vrijwel nooit langer dan een dag.

    Momentum beleggers
    korte termijn beleggers (enkele dagen) die kijken naar momentum. Bijvoorbeeld toen de kwartaalcijfers goed waren en de koers nog een paar dagen doorsteeg. Of wanneer er overnamegeruchten zijn, wat een paar dagen doorzingt. Dus gewoon meevaren op de golven en daarna er weer uit. Momentum beleggers gaan altijd uit van nieuws dat er al is, en proberen niet het nieuws voor te zijn, maar er op te handelen zodra het er is.

    Onder de momentum beleggers zitten ook degenen die (als bijen op de honing) afkomen op een aandeel dat sterk stijgt en dan even meedoen. Of zakt natuurlijk. Bijvoorbeeld als je short gaat om Imtech of SBM, door het aanhoudende slechte nieuws, zonder dat je het bedrijf echt goed kent.

    Selwyn Duijvestein is een voorbeeld van een momentum belegger, zo noemt hij zichzelf ook. En binnen de TA baseert hij zich ook op momentum signalen. Je merkt ook dat hij vaak niet echt weet wat er bij het aandeel precies speelt, maar wel wat het sentiment bepaalt. En dat is prima. Het enige waar hij van heeft geleerd (bij TomTom) is dat je dat niet vlak voor de cijfers moet doen. Dan wordt je verslagen door de trigger beleggers.

    Trigger beleggers
    Die bepalen hun strategie op koerstriggers, positief of negatief, die ze verwachten. Die weten bijvoorbeeld wat ze verwachten van de komende kwartaalcijfers, of een autoshow die er aankomt, een Apple event of bepaalde politieke zaken, zoals de Draghi-dag. Grootste verschil met de momentum belegger is dat zij het nieuws juist altijd VOOR willen zijn en er niet van uitgaan dat al het nieuws al in de koers verwerkt zit.

    Dat is een principieel verschil tussen mensen die vinden dat de koers alles efficient verwerkt (intraday en momentum beleggers) zonder dat je precies zelf hoeft te weten of dat ook waar is. "De koers heeft altijd gelijk" hoor je dan. Versus trigger beleggers en fundamentele beleggers die juist vinden dat de koers kan afwijken van de werkelijke waarde.

    Fundamentele beleggers
    Kijken naar het bedrijf zelf, de strategie, de kansen en bedreigingen op korte en lange termijn, de cijfers, cashflow, balans en vergelijkt al die dingen met de waarde van het aandeel. Op basis daarvan kun je bijvoorbeeld tot de conclusie "duur", "ondergewaardeerd", etc komen. De horizon van deze beleggers is soms wel enkele jaren.

    Wat vreemd is, is als bijvoorbeeld iemand als PietKlerx enerzijds roept dat het aandeel ondergewaardeerd is. Dat is een fundamenteel argument. Maar dan wel steeds in de orderboekjes kijken en klagen als de koers een dag zakt. Dat zijn de signalen van een (intraday) TA belegger of een momentum belegger. Dat betekent dus eigenlijk dat je niet weet waar je mee bezig bent.

    Als je een bedrijf echt hebt onderzocht en zeker meent te weten dat het aandeel ondergewaardeerd is, dan maak je daar gebruik van en bouw je stilletjes je positie uit. En ga je niet zitten jammeren dat het bedrijf ondergewaardeerd is, want dat was juist de reden om er in te gaan, dus dat wist je bij voorbaat.

    Ik reken mijzelf overigens tot de trigger beleggers en de fundamentele. Ik hou in de gate wat voor triggers er komen, en heb bijvoorbeeld een duidelijke verwachting van de Q2 cijfers en verloop van tweede jaarhelft. En hoop daarin bevestigd te worden. Daarnaast ben ik ook een deel fundamenteel, dat is wat mensen als Beperktedijkbewaking hun "ijzeren voorraad" noemen. Dus fundamenteel long en daaromheen af en toe handelen op basis van triggers.

    Het is maar goed dat deze vier verschillende beleggers er zijn, want anders was er geen handel. Iemand die op TA gronden verkoopt, kan dat verkopen aan iemand die op fundamentele gronden koopt en vice versa. Als iedereen fundamenteel was of TA, dan zou de handel een stuk lastiger worden, dan wil iedereen tegelijk kopen of verkopen.

    Moraal van het verhaal. Respecteer een ieders zienswijze en horizon. En zorg dat je weet wat voor belegger je zelf bent. Dat schept ook rust. Jammeren over onderwaardering dag in dag uit is namelijk zonde van je tijd, die gaat er namelijk echt vanzelf wel een keer uit. Als je echt vindt dat het aandeel goedkoop is, gewoon gebruik van maken.

    Om het verhaal rond te maken, en terug te komen op mijn eerste zin. Mijn posts zijn dus niet bedoeld om invloed te hebben op de koers, maar om andere trigger beleggers te helpen en met elkaars informatie te bepalen welke positieve of negatieve triggers er komen. Ik ga uit van een positieve trigger bij de Q2 cijfers, tenzij de koers dan al in de buurt van de 6 euro zit, dan is er namelijk al wat ingeprijsd.
  5. harrysnel 16 juni 2014 12:32
    quote:

    PietKlerx schreef op 16 juni 2014 12:05:

    Wederom down the drain!
    Piet je zit in het verkeerde draadje.
    www.iex.nl/Forum/Topic/1314630/TomTom...

    Draadje is altijd open. Je kunt er bv ook terecht als het Nederlandse elftal met 5-1 van Spanje wint en je ipv dat geluksmoment te delen met andere blije mensen liever op een internetforum een vergelijking gaat maken tussen van Gaal en Goddijn. Dat is op dat draadje niet raar, niemand lacht je erom uit. Je bent dus van harte welkom daar!
  6. [verwijderd] 16 juni 2014 13:06
    quote:

    pwijsneus schreef op 16 juni 2014 09:48:

    [...]

    Goed lobby-werk dus van TomTom.

    Leuke ontwikkeling, en mooi dat de overheid hier een steentje aan gaat bijdragen.

    Grappig om de reacties te lezen op dit bericht, vrijwel alle telegraaf lezers vinden dit weggegooid geld. Ben benieuwd of deze mensen de start van de High Tech Campus ook weggegooid geld vonden. Is nu economisch gezien het meest boeiende stukje Nederland.
    Dit is het programma waar Schultz in wil investeren denk ik

    www.bouwbedrijfvandeven.nl/automotive...

    Brainport, geclusterd rond Eindhoven en Helmond, is een technologische regio van mondiale importantie. De regio biedt meer dan 50.000 arbeidsplaatsen in de hightech, automotive- en maakindustrie. Brainport is goed voor 36% van de totale Nederlandse private R&D-uitgaven en hoort bij de top drie van Europa qua patentdichtheid.

    De unieke kennisconcentratie (Automotive Campus, Design Academy, Fontys, High Tech Campus Eindhoven, Holst Centre, TNO Industrie en Techniek, Technische Universiteit Eindhoven) gaat hand in hand met hoogwaardige maakindustrie (ASML, DAF, FEI Company, Neways, NXP, Philips, TomTom, VDL).

    De Financial Times stelde voorjaar 2014 dat Brainport na Londen en Helsinki het beste investeringsklimaat van Europa heeft (onderzoek ForeignDirect Investment Index).


  7. Meryntje 16 juni 2014 13:09
    quote:

    moneymaker schreef op 16 juni 2014 11:15:

    prima voorbeeld
    kijk naar Garmin
    aandeel gaat super
    kijk naar TomTom en de positivo's Moeten eigenlijk Zwijgen
    en dan zeggen ze dat ik in een "down"zit
    beter is om te zeggen jullie zitten in a "fantasyworld"
    We weten het nu zo langzamerhand wel. Ondertussen ben ik kotsmisselijk van jouw dagelijkse gezeur over dat "waardeloze" aandeel dat je in je porto hebt en het afgeven op de posters die ons hier van onderbouwde informatie voorzien. Ga je vanaf nu alsjeblieft ophouden in het aparte draadje voor notoire zeurders.

    PFFFF moest ik even kwijt

    groet uit Grunn, Maryntje
  8. [verwijderd] 16 juni 2014 13:19
    quote:

    moneymaker schreef op 16 juni 2014 11:31:

    bijna de grootste daler in de Midcap
    de positivo's hoor je niet nu
    nee wat zouden ze ook moeten zeggen op deze koersontwikkeling
    ok ik schrijf wel op wat jullie denken nu:
    "wat een waardeloos aandeel heb ik in portefeuille"
    Zeg "Calimero"(Zij zijn groot en ik ben klein, en das niet eerlijk)
    Waarom ga je niet short op Tom Tom?

    Dat er gemanipuleerd wordt kan zelfs Stevie Wonder zien, welkom in de wereld van het grote en kleine geld
    If you can't beat them.........

    Dirk
  9. [verwijderd] 16 juni 2014 13:46
    quote:

    Dirk R. Wijnen schreef op 16 juni 2014 13:19:

    [...]

    Zeg "Calimero"(Zij zijn groot en ik ben klein, en das niet eerlijk)
    Waarom ga je niet short op Tom Tom?

    Dat er gemanipuleerd wordt kan zelfs Stevie Wonder zien, welkom in de wereld van het grote en kleine geld
    If you can't beat them.........

    Dirk
    "Want zij zijn groot en ik IS klein" zei Calimero. Als je iemand belachelijk wilt maken zoals nu het gewaardeerde lid moneymaker, sta je sterker als je dat zonder fouten doet.
  10. sappas 16 juni 2014 14:25
    quote:

    Marie Trottoir schreef op 16 juni 2014 13:46:

    [...]

    "Want zij zijn groot en ik IS klein" zei Calimero. Als je iemand belachelijk wilt maken zoals nu het gewaardeerde lid moneymaker, sta je sterker als je dat zonder fouten doet.
    Marie volgens mij wordt moneymaker niet echt gewaardeerd op dit forum :-)

    Groetjes,

    Sappas
  11. [verwijderd] 16 juni 2014 14:41
    quote:

    sappas schreef op 16 juni 2014 14:25:

    [...]
    Marie volgens mij wordt moneymaker niet echt gewaardeerd op dit forum :-)

    Groetjes,

    Sappas
    Ik waardeer hem ook!
    Er moet duidelijk evenwicht zijn vind ik, alleen maar mooie praatjes terwijl de koers niks doet zou fout zijn.
    Vroeger werd Bart nog gewaardeerd door velen nadat hij de hele dag zat te bashen en onzin zat te verkondigen.
    Men vond de balans toen goed.
    Nu zegt Moneymaker hoe het werkelijk zit en wordt hij door de meeste hier de grond ingestampt.
    Niemand vindt een dalende koers leuk, maar om je nou af te reageren op iemand die het benoemd vind ik maar raar.
    Laat iedereen zeggen wat hij zeggen wilt, en verder mondje dicht.
    Commentaar moet je op en tegen jezelf hebben, niet tegen anderen.
    Iedereen mag zeggen wat die wilt, het is een vrij land.

    Vandaag weer 10 cent eraf, en bijna iedereen vindt het weer prima.
    Raar forum hier met rare mensen.
    Stop toch met beleggen als jullie dit maar normaal vinden!
  12. Erik9400 16 juni 2014 15:39
    Dat Alibaba is toch wel bijzonder bedrijf... heb idee dat zij "ons" de komende paar jaar gaan verrassen. ALs ze veel geld ophalen met beursgang gaan ze vast meer westerse bedrijven opkopen om zo (onder vertrouwde naam) hun producten kunnen aanbieden.

    Google is het niet gelukt om met Motorala voet aan de grond te krijgen met hardware, MS heeft hier in verleden ook weinig succes gehad (denk dat het met Nokia ook lastig wordt voor ze).

    Dat Alibaba inziet dat navigatie zeer belangrijk is geeft al wel aan dat ze verstand van zaken hebben... analisten in NL zijn zo dom en kortzichtig om te denken dat alles gratis is/kan.

    Ben zo nieuwsgierig of TT met Autonavi plannen aan het maken is om China verder te verroveren maar misschien draaien de rollen wel om en gaat Autonavi met TT de rest van de wereld verroveren

    TT heeft de kennis, Autonavi/Alibaba het geld...wie weet

    Maar zoals eerder geschreven, wat zal Apple daar van vinden?

589 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.