Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

Laatste koers (eur) Verschil Volume
24,150   0,000   (0,00%) Dagrange 24,050 - 25,050 71.276   Gem. (3M) 109,1K

Heijmans - Februari 2014

831 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 februari 2014 12:35
    @Guus_Geluk: Dit is in al de tijd dat ik in Heijmans (8,50) en BAM (2,10) zit al veel vaker zo. De ene + de ander -. Sta er niet erg raar van te kijken.

    Mooie stijging de laatste tijd in Heijmans. Had toch eerder ingezet op BAM een jaar geleden dan Heijmans maar mij hoor je niet klagen.
  2. [verwijderd] 12 februari 2014 12:52
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 12 februari 2014 12:20:

    [...]

    Iets klopt er niet. Heijmans (veel) te hoog of BAM (veel) te laag! Het is dezelfde sector.
    Je kunt beiden niet 1 op 1 met elkaar vergelijken.
    Het orderboek van BAM is veel meer internationaal georienteerd. Aangezien in veel andere landen het herstel in de bouw al heeft plaatsgevonden had/heeft BAM daar al van kunnen profiteren.
    Heijmans zit voor een belangrijk deel in Nederland waar het herstel zich nu pas aandient (onder meer met een sterke pullback in het consumentenvertrouwen van de woningmarkt)
    Pakt heijmans volgend jaar 2% marge dan is bij een conservatieve kw van 10 de 20 euro een zeer eerlijke waardering.
    Uiteraard wordt daar nu op vooruitgelopen omdat de cijfers van 2013 dat nog niet rechtvaardigen. Aan de andere kant is het eigen vermogen 18 euro en bij een bedrijf dat weer winst maakt zou dat dan een mooie initiele richtprijs zijn.
    Uiteraard zal het met de cijfers draaien om de outlook en de stand van zaken met betrekking tot innovaties als smart highway. Daar is veel internationale belangstelling voor en kan fantasie in het aandeel aanwakkeren.

  3. [verwijderd] 12 februari 2014 14:04
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 12 februari 2014 12:20:

    [...]

    Iets klopt er niet. Heijmans (veel) te hoog of BAM (veel) te laag! Het is dezelfde sector.
    Guus bij mijn weten staat BAM hoger genoteerd dan heijmans, BAM heeft rond de 270 miljoen free float aandelen, terwijl heijmans er 20 miljoen heeft... bij BAM kom je met de koers van vandaag over een beurswaarde van meer dan 1 miljard euro ( wat te laag is voor BAM met zijn omzet van meer dan 5miljard ) Bij heijmans kom je op een koerswaarde van rond de 250 miljoen euro wat ongeveer 1/10 van de omzet is... ik zie heijmans makkelijker naar de 50 euro vliegen dan Bam naar de 10 euro... Plus dat heijmans meer lokaal zit ( Nederland, Belgie ) terwijl BAM overal moet goed presteren.
  4. [verwijderd] 12 februari 2014 16:39
    Nederland kan iets doen aan oplopend woningtekort
    11 feb 2014 | publicatie | Sectoren: Real Estate | WTT Insights: Real Estate

    De Nederlandse woningmarkt staat in de schijnwerpers van internationale woningbeleggers, die veel kansen zien om grote portefeuilles huurwoningen aan te kopen. Tegelijkertijd loopt het woningtekort op door een sterk achterblijvende bouwproductie, waardoor het evenwicht tussen vraag en aanbod op de woningmarkt wordt verstoord. Dit is te lezen in het nieuwe onderzoek ‘De woning(beleggings)markt in beeld 2014’. Het rapport geeft inzicht in de beleggingsvoorkeuren van institutionele, particuliere en buitenlandse beleggers. Zo geven de 100 grootste woningbeleggers van Nederland en 65 woningcorporaties hun visie op deze markt.
    Tekort aan huurwoningen neemt toe

    Hoewel de woningproductie licht stijgt, loopt het woningtekort op. Zo zal naar verwachting het aantal huishoudens in Nederland met 60.000 per jaar groeien. De huidige nieuwbouwproductie is ontoereikend om deze groei op te vangen. Hierdoor zal in grote delen van Nederland het woningtekort verder oplopen.

    Vooral het aanbod van betaalbare huurwoningen staat onder druk. Zo wordt huren steeds populairder door de flexibilisering van de arbeidsmarkt, nieuwe eisen voor hypotheken en de economische situatie. Ondanks de stijgende vraag worden er in veel gemeenten nog onvoldoende huurwoningen bijgebouwd vanwege te hoge grondprijzen. Bij bouwplannen wordt veelal door projectontwikkelaars en gemeenten gerekend met te hoge huurprijzen. Aanpassing van de grondprijzen door gemeenten is daarom noodzakelijk om de bouw van huurwoningen in het middeldure huursegment mogelijk te maken.
    Meer investeren

    In 2014 komt drie miljard euro beschikbaar voor investeringen in huurwoningen. Zo hebben Nederlandse institutionele en particuliere beleggers samen twee miljard beschikbaar en willen Europese woningbeleggers één miljard euro investeren. Naar verwachting zal het aantal transacties met internationale partijen in de komende jaren sterk toenemen. Hiermee kunnen internationale beleggers een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de commerciële huursector. Corporaties kunnen gebruik maken van de toenemende vraag en verkoopopbrengsten gebruiken voor nieuwe investeringen in het goedkope huursegment.
    Duitse financieringsmarkt als rolmodel voor Nederlandse markt

    Hoewel de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse markt groot zijn, wordt de Duitse markt – de belangrijkste woningbeleggingsmarkt in Europa – beschouwd als model voor de Nederlandse markt. In de Duitse woningmarkt is er namelijk sprake van een versterkte activiteit op het gebied van gesecuritiseerde vastgoedleningen. Hiermee kunnen pensioenfondsen bijvoorbeed relatief eenvoudig beleggen in vastgoedleningen. Twee recente geslaagde beursgangen van woningbeleggingsfondsen tonen de volwassenheid van de Duitse markt aan. Hoewel deze situatie niet zonder meer kan worden vertaald naar de Nederlandse markt, kan Nederland zich hieraan wel spiegelen. Zo kan het financieringslandschap in Nederland naar het voorbeeld van Duitsland nog pluriformer worden.

    bron + mogelijkheid tot downloaden van het hele rapport via
    insights.abnamro.nl/nederland-kan-iet...

  5. [verwijderd] 12 februari 2014 18:25
    quote:

    Guus_Geluk schreef op 12 februari 2014 12:20:

    [...]

    Iets klopt er niet. Heijmans (veel) te hoog of BAM (veel) te laag! Het is dezelfde sector.
    wat ben jij een zuur mannetje, je gokte op Bam en niet op Heijmans en dat is je eigen domme fout geweest. Ga nu niet lopen zeuren en janken dat Heijmans te hoog staat. Heijmans is gewoon keihard onderuit gegaan en dat was gewoon overdreven en dat wist jij ook. Maar je hebzucht heeft je blind gemaakt voor feiten en nu moet je het met minder doen. Iedereen zei dat je in Heijmans moest blijven en je koos voor bam, dat is je goed recht maar dan moet je niet Heijmans gaan afkraken of elke keer als die even hard stijgt zeggen dat er iets niet klopt...
  6. Bonus aanbieding 13 februari 2014 09:54
    quote:

    Broke-even (Warm Buffet) schreef op 13 februari 2014 07:34:

    Ik kan die 15 euro wel gebruiken. 04-03-14
    Maar nu eerst een correctie.
    Je moet meedoen om te kunnen winnnen, dus who knows. Correctie is een groot woord gezien de explosie de afgelopen dagen, consolidatie zou ik zeggen. Dag voor Guus vandaag, hoewel BAM ook niet plust.
831 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.