Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
31,150   -0,005   (-0,02%) Dagrange 31,105 - 31,380 4.940.234   Gem. (3M) 5,1M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

23.556 Posts
Pagina: «« 1 ... 472 473 474 475 476 ... 1178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 14 februari 2023 22:58
    quote:

    DPL64 schreef op 14 februari 2023 19:49:

    En een recentere
    Bijna €3 hoger dan low cijferdag inmiddels, toen de low €26,25 ( daarna rechte lijn omhoog tot nu )

    Trendlijn pas op €27,30, en nog steeds geen terugtest 28.2 o.i.d., die moet toch een keer komen, anders zou je wel meer grafieken zien die alleen maar omhoog lopen, en die zijn er niet ...

    finance.yahoo.com/quote/SHELL.AS/char...
  2. ZeroDix 14 februari 2023 23:11
    quote:

    bp5ah schreef op 14 februari 2023 22:58:

    [...]
    Bijna €3 hoger dan low cijferdag inmiddels, toen de low €26,25 ( daarna rechte lijn omhoog tot nu )

    Trendlijn pas op €27,30, en nog steeds geen terugtest 28.2 o.i.d., die moet toch een keer komen, anders zou je wel meer grafieken zien die alleen maar omhoog lopen, en die zijn er niet

    Als je lang genoeg blijft wachten komt er vast wel een keer een dipje.
  3. forum rang 6 Candelll 15 februari 2023 06:39
    Nieuws sprokels

    - Het correctiemechanisme voor de gasmarkt van de EU zal morgen, 15 februari, in werking treden en zal een regelgevende interventie in gang zetten wanneer de TTF-prijzen in de eerste maand de LNG-referentieprijs met meer dan € 35 per MWh overschrijden.

    Maar net op het moment dat het mechanisme in werking treedt, hebben de aardgasprijzen in Europa het laagste punt in 18 maanden bereikt dankzij een combinatie van regelmatige LNG-aanvoer en warmer winterweer, met een tendens van € 53-54 per MWh ($ 18/mmBtu).

    - Tegelijkertijd heeft de Intercontinental Exchange een alternatief bedacht voor de door de EU gecontroleerde TTF-prijzen als indekking tegen regelgevende interventie, die vanaf 20 februari wordt gelanceerd.

    - Gezien de afstemming tussen toekomstige prijzen en de referentieprijs van de EU, lijkt het steeds onwaarschijnlijker dat het marktcorrectiemechanisme binnenkort zal worden geactiveerd.

    Markt verhuizers

    - Portugal's nationale oliemaatschappij Galp (ELI:GALP) verkocht al zijn exploratie- en productieactiva in Angola aan het lokale bedrijf SOMOIL voor $ 830 miljoen, wat de stroomopwaartse focus op Brazilië ondersteunt.

    - De Franse oliemaatschappij TotalEnergies (NYSE:TTE) kondigde zijn zesde olievondst aan in Suriname's offshore Block 58, met zijn Sapakara South-2-bron die reserves bevestigt van ongeveer 200 MMbbls in het grotere Sapakara-spel.

    - De herziening van BP's (NYSE:BP) vermindering van de koolwaterstofproductie tegen 2030 en de onlangs bevestigde intentie om langer meer olie te produceren, hebben klimaatgerichte investeerders boos gemaakt, die de beslissing tijdens de aandeelhoudersstemming van mei 2023 zullen aanvechten.

    Dinsdag 24 januari 2023

    De mislukte poging van het Witte Huis om de verkoop in het fiscale jaar 2023 van 26 miljoen vaten ruwe olie in strategische Amerikaanse petroleumvoorraden te annuleren, heeft deze week een onverwachte keerzijde voor de olieprijs opgeleverd, waarbij de ICE Brent-WTI-spread verder uitbreidde tot $ 6,5 per vat. Aan de andere kant bevestigde het maandelijkse rapport van de OPEC haar optimistische beeld van de wereldwijde vraag naar olie in 2023, waarbij het IEA zijn rapport op woensdag publiceerde.

    Amerikaanse schalie vestigt in maart nieuw productierecord Volgens het laatste boorproductiviteitsrapport van de EIA zal de ruwe productie van de zeven grootste schaliebekkens van de VS in maart stijgen tot een record van 9,36 miljoen vaten per dag dankzij een hogere Perm-productie, een stijging van 75.000 vaten per dag ten opzichte van deze maand, waarmee een nieuwe all- tijd hoog.

    Saoedi-Arabië waarschuwt voor ESG-bias. Amin Nasser, CEO van Saudi Aramco, verklaarde dat investeringen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG) een stap in de goede richting zijn, maar als ze worden uitgevoerd met een vooroordeel tegen conventionele energieprojecten, zouden ze de toekomstige energiezekerheid ondermijnen.

    Rusland beperkt kortingen tot zijn ruwe olie. De Russische regering probeert de laagst mogelijke kortingen voor haar olie-export verplicht te stellen, door de prijsbodem voor haar benchmark Oeral-klasse vast te stellen op een korting van $ 20 per vat ten opzichte van gedateerde Brent om de overheidsinkomsten uit de verkoop van ruwe olie te maximaliseren.

    VS verkoopt nog eens 26 MMbbls SPR-olie. In overeenstemming met een federaal begrotingsmandaat dat in 2015 is uitgevaardigd, zal de regering-Biden worden gevraagd om deze maand 26 MMbbls ruwe olie uit de Amerikaanse strategische aardoliereserves te verkopen, waardoor de totale SPR-voorraden zo laag worden als 345 MMbbls.

    IJzerertsprijzen zijn aan het afkoelen. Toenemende staalvoorraden en ijzerertsvoorraden aan bakboordzijde in China (de laatste stijgt tot de hoogste sinds september 2022, komt uit op 138,5 miljoen ton) wegen zwaar op de wereldwijde ijzerertsprijzen en breken hun drie maanden durende rally af met het May Dalian-contract terugvallen tot $ 120 per ton.

    China tekent langste LNG-deal ooit China's nationale olie- en gasbedrijf CNPC (SHA:601857) nadert een 30-jarige LNG-leveringsovereenkomst met QatarEnergy die belangrijke volumes van het North Field-uitbreidingsproject zou binnenhalen, waardoor het de langstlopende overeenkomst ooit is die is ondertekend.

    Exxon begint pijpleiding Guyana aan te leggen De Amerikaanse oliemaatschappij ExxonMobil (NYSE:XOM) is begonnen met de aanleg van een gas-naar-kustpijpleiding ter waarde van $1 miljard, die zich uitstrekt van het offshore Stabroek-blok, zo'n 210 kilometer naar het continent, om een ??energiecentrale van 300 MW te voeden die naar verwachting in 2024 in gebruik zal worden genomen.

    Egypte verdubbelt stroomopwaartse licenties. In haar zoektocht naar een ander superreusachtig veld dat lijkt op de 30 TCf Zohr, is de Egyptische regering van plan om in 2023 drie olie- en gasvergunningsrondes te houden, waarbij de eerste veiling al een areaal in de Middellandse Zee aanbiedt.

    VS gaan Critical Mineral Alliance vormen. Volgens Bloomberg is de regering-Biden in gesprek met Japan en Groot-Brittannië om een ??nauwe, kritische, op mineralen gerichte coalitie te vormen, mogelijk ook vergezeld door de EU, om de dominantie van China in marktsegmenten zoals de raffinage van lithium, kobalt of grafiet tegen te gaan.

    Freeport LNG exporteert eerste lading sinds explosie Toen de door BP gecharterde (NYSE:BP) Kmarin Diamong LNG-tanker eerder deze week de Freeport LNG-faciliteit verliet, zag de omstreden liquefactie-installatie zijn eerste LNG-exportlading sinds een explosie en brand alle operaties op 8 juni stopzetten.

    Iran bouwt nieuwe tankers voor Venezuela. Voortbouwend op de bloeiende relatie met Teheran, rondt Venezuela naar verluidt een deal af om twee olietankers te contracteren
  4. forum rang 4 Mr.Haas 15 februari 2023 08:12
    quote:

    New M by O schreef op 15 februari 2023 07:33:

    Opgelet!!!
    Shell blijft gaan en de 38eur zal er snel staan!!
    Dit is overduidelijk dat shell nu aan een sterke inhaalbeweging begonnen is en er snel 25% koerswinst voor ons ligt.
    Over het dividend nog gezwegen.
    Deze week door de 30eur en misschien wel 32eur is waar wij aan denken.
    Ben je klaar bij abn en kom je hier onzin weer verkondigen? Ga toch wat nuttigs doen met je vrije tijd .
  5. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 15 februari 2023 08:20
    Vandaag is denk ik een belangrijke dag, zowel voor het technische plaatje (doorbraak uit de bandbreedte ?) als voor de reactie op ex-dividend morgen. In november was de laatste "cum-dividend" dag zeer zwak, maar de kwartalen daarvoor deed de koers vrijwel niets. Dan nog het nieuws van de 0,6% Q4 groei tov Q3 dat mogelijk enig effect zou kunnen hebben bij de opening.

    Onze vriend NewO roeptoetert nogal eens vreemde dingen. Maar in deze kwestie zou het wellicht inderdaad kunnen dat Shell ineens uitbreekt -en fors ook- richting hogere regionen.

    Maar misschien duikelt de koers vandaag net als in nov vlak voor ex divi hard in elkaar. En misschien gebeurt er vrijwel niets. Straddle kopen met looptijd een week?
  6. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 15 februari 2023 08:26
    "Geen enkele koers gaat in één streep omhoog" is een dooddoener van jewelste. Als het binnen twee dagen op € 30 zou staan en vervolgens zakt het naar € 29 en stijgt daarna weer door naar € 32, wat doe je dan als je nu geen positie hebt of short zit?

    Een koers zou niet 5, 6, 7 dagen achtereen kunnen stijgen zonder een substantiële daling er tussenin?

    Wellicht is een grote verkoper -eindelijk- uit de markt. Een grote verkoper die tegenwicht in de afgelopen 1,5 jaar bood aan de inkopen door The Company. Als dit de situatie is, dan kun je wel raden wat de koers zal gaan doen.

    Mind you: nov 2020: XOM op $ 40, staat nu op $ 116. Shell toen op € 15,50, nu nog niet eens verdubbeld.
  7. forum rang 9 Ron-tron system 15 februari 2023 08:30
    Goudprijs nu eindelijk bijna op 1825usd.
    Vandaag ziet het er naaruit om bestens uit te gaan op shell als de 3 indicatoren rood blijven.
    Eens benieuwd wat het beste uitkomt nu uitstappen en morgen op ex-dividend er weer in of gewoon blijven zitten.
    Morgen weten we dat:)

  8. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 15 februari 2023 08:39
    quote:

    ZeroDix schreef op 14 februari 2023 23:11:

    [...]

    Als je lang genoeg blijft wachten komt er vast wel een keer een dipje.
    Vriend Bp schreef deze goedbedoelde, zalvende, troostende woorden ook toen ik verkocht op € 18 en het in een paar dagen doorsteeg naar € 19 en ik daarover treurde in dit forum. De koers van € 18 hebben we daarna nooit meer gezien. Het klom in één lange rit van bijna 20 groende handelsdagen achtereen naar € 22. De dip die volgde kwam niet lager dan € 21en daarna zijn die levels nooit meer gezien.

    Check 21 dec 2021 ----> 21 januari 2022 op de daily candles.

    www.investing.com/equities/royal-dutc...
  9. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 15 februari 2023 08:43
    quote:

    Ron-tron system schreef op 14 februari 2023 17:22:

    [...]
    Waar haal je 13eur?
    4-5eur daling is voldoende maar natuurlijk de kans is klein.
    Daarom ook niet all in op deze en later de dec’24/‘25 25eur inslaan.
    Excuus, ik las niet goed, het betreft de 25,00 strike inderdaad. Het is voor mij heel onlogisch om de exacte expiratiedatum (in dit geval 16 juni) in de titel van de optie te lezen. Dus ging ik uit van strike 16 (en dat is die € 13 euro).

    Met strike 25 vind ik de koers van deze put nog wel interessant. Maar dan meer als kale gok dan als hedge.
  10. forum rang 6 Stefinstocks 15 februari 2023 08:44
    quote:

    New M by O schreef op 15 februari 2023 07:33:

    Opgelet!!!
    Shell blijft gaan en de 38eur zal er snel staan!!
    Dit is overduidelijk dat shell nu aan een sterke inhaalbeweging begonnen is en er snel 25% koerswinst voor ons ligt.
    Over het dividend nog gezwegen.
    Deze week door de 30eur en misschien wel 32eur is waar wij aan denken.
    Wij? Jij en je hamster?
  11. forum rang 6 Take a sisi 15 februari 2023 08:57
    quote:

    Arie Jan schreef op 14 februari 2023 19:30:

    [...]once in a while, anders zijn ze erg klein. Haha al veel Heineken op ? Haha
    Ja , Arie Jan let op Heineken , bij opening al meteen alle vorig jaar gemaakte onkosten terug verdiend , dat noem ik rede voor een feestje en dat is dan ook weer meteen een goede herinvestering ;-)
  12. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 15 februari 2023 08:57
    quote:

    Take a sisi schreef op 14 februari 2023 19:01:

    [...]
    Ha ha even een berichtje om de boel wat luchtiger te maken morgen cijfers van Heineken en dan wat de cijfers ook aan het licht mogen brengen , lekker aan de zuip , voor een nog betere omzet ( a man has to feel his balls ounces in a while )
    BP respect dat je er niet achteraan holt bedenk het hele jaar komen er kansen voorbij , laat je niet verlijden je zult zien , stap je er alsnog in , draait de shit en dan zit je pas echt met de gebakken peren , bedenk , cash betekent niks verloren .
    Goede vriendin van me, met partner samen verdient ze een inkomen waarmee ze ruim een miljoen aan hypotheek zou kunnen afsluiten, wacht als sinds 2015 op een dip in de woningmarkt en wonen dus nog steeds in een vrije sector huurwoning, nooit een koopwoning durven kopen, want het werd altijd te duur gevonden: "ik wil niet op de high van de markt kopen".

    Knarsetandend kijken ze nu al bijna 10 jaar toe hoe de markt van ze wegrent en ze niet meer willen/kunnen/durven in te stappen. Zelfs als er een dip zou komen, schieten ze er met een huidige rente van 5% niets mee op.

    Hoezo "met cash in the pocket niet instappen betekent niets verloren?". Google even opportunity loss.

    Uiteraard moet je dit niet toepassen op aandelen die je sowieso niet volgt, dat zou sneu zijn. Maar dag in dag uit naar de koers van het aandeel Shell staren, er dagelijks comments op geven en als het dan zomaar eens flink uit zou kunnen gaan breken (maar dat weet niemand, ik dus zeker ook niet) er bij staan kijken en niets doen en anderen voor gek verklaren die vermoeden dat die uitbraak zou kunnen komen, getuigt van al te zeer hangen aan het eigen gelijk.
  13. forum rang 7 DeLa(s)Vega(s) 15 februari 2023 09:01
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 15 februari 2023 08:52:

    Bescheidenheidsmeervoud (Pluralis Modestiae). Nagenoeg onbekend in deze moderne tijd.
    Geweldig, dank je wel! Het komt niet vaak voor dat ik een voor mij volstrekt nieuw woord in de Nederlandse taal leer.

    De polite heeft daar ook een handje van, of heet dat anders? "Wat zijn wij aan het doen mijnheer"? Als ik betrapt wordt op door rood fietsen
  14. ZeroDix 15 februari 2023 09:04
    quote:

    DeLa(s)Vega(s) schreef op 15 februari 2023 08:57:

    [...]

    Goede vriendin van me, met partner samen verdient ze een inkomen waarmee ze ruim een miljoen aan hypotheek zou kunnen afsluiten, wacht als sinds 2015 op een dip in de woningmarkt en wonen dus nog steeds in een vrije sector huurwoning, nooit een koopwoning durven kopen, want het werd altijd te duur gevonden: "ik wil niet op de high van de markt kopen".

    Knarsetandend kijken ze nu al bijna 10 jaar toe hoe de markt van ze wegrent en ze niet meer willen/kunnen/durven in te stappen. Zelfs als er een dip zou komen, schieten ze er met een huidige rente van 5% niets mee op.

    Hoezo "met cash in the pocket niet instappen betekent niets verloren?". Google even opportunity loss.

    Uiteraard moet je dit niet toepassen op aandelen die je sowieso niet volgt, dat zou sneu zijn. Maar dag in dag uit naar de koers van het aandeel Shell staren, er dagelijks comments op geven en als het dan zomaar eens flink uit zou kunnen gaan breken (maar dat weet niemand, ik dus zeker ook niet) er bij staan kijken en niets doen en anderen voor gek verklaren die vermoeden dat die uitbraak zou kunnen komen, getuigt van al te zeer hangen aan het eigen gelijk.
    De beste stuurlui staan aan wal ;)
23.556 Posts
Pagina: «« 1 ... 472 473 474 475 476 ... 1178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.