Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Valse uitbraak voor bitcoin

Wouter Slot

Analyse door:

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Reacties

23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. wieweet 21 maart 2021 11:15
    www.hollandgold.nl/nieuws/centrale-ba...

    Leuke gedachten van de digitale economie. Zowel een hoop nadelen maar ook veel voordelen. Voordeel is dat de banken buiten spel gezet kunnen worden.

    De winsten liggen voor het oprapen bij de crypto`s. Diegene die alleen al de afgelopen half jaar zijn ingestapt en de helft van de crypto`s heeft verkocht spelen nu allemaal gratis mee.
    En dan nog te bedenken dat de echte Bullmarkt nu gaat beginnen.

    vrgr
  2. Henk30 23 maart 2021 17:01
    quote:

    SimpeleZiel schreef op 17 maart 2021 11:05:

    [...]

    Zal zelf ook wel op de lijst staan. Er staat niet hoeveel ledgers je hebt afgenomen. Dus als je er meer dan 1 hebt en 1 vult met paar $k, laat de criminele en belastingdienst maar komen. Gebruik dan wel VPN.

    Wordt zo moe van al die negatieve danwel bangmakerij verhalen met als doel vooral niet in crypto te beleggen.

    Ben ik helemaal mee eens met dat moe raken.
    Maar allereerst: Bij dat Ledgersverhaal ging het overigens niet om 27'000 maar om 270'000 acoounts bij een beheersfirma die gehackt waren. En zeker niet om een paar hondert euro die verdwenen zijn.
    En om physieke terreur van afpersers, die voor de deur verschenen.
    Niet om 'Ledgers afnemen' (Hè, wat is dat?)
    www.coinpro.ch/ledger-hack-persoenlic...

    Ook ik wordt dus zo moe maar dan juist van die krypto juig verhalen.
    Wie wil moet het doen, verdwijnen doet het zeker niet, maar weet wel waar je mee bezig bent.

    Zo hadden bijv een zekere Sven met SIM identity diefstal Hack (via Vodaphone) die na de diefstal, die hij alleen meteen gemerkt had omdat hij konstant online was, dus de hele dag erme bezig was, de arme jongen. Alleen daardoor zag hij heel toevallig iets over zijn scherm vliegen, en zo slim was hij, dat hij dat snel binnen luttele sekonden kon stoppen anders was zijn wallet met coins leeggeruimd geweest. En geld echt weg. Sven was dus super omdat hij het door had gehad, wie lukt dat nou, Sven dus: Je bent super, maar ook dom omdat hij a) met SIM 2 pass verificatie op dezelfde smartphone zat te werken, doe dat altijd op een ander apparaat (bijv een hack zekere extra dumb phone) 2) zijn wallet daar kompleet afhanklijk van te maken en alleen op zijn lekke smartphone te houden. Zulk dom gedoe is juist mijn ergenis.

    Maar wie heeft de tijd en kennis om dat alles door te hebben?

    Of in het land waar ik zit hebben we dus een supermarkt/kiosk die sinds vorige week dus BTC kaartjes met een exchange tegoed van de tegenwaarde van Fr.100 in BTC voor Fr.107.5 verkoopt. Bijv om kado aan je vriendjes te geven.
    Met veel gejuich, nu kan je met BTC kopen. Join the future.
    Wissel je het in krijgt je BTC met inwisselekosten tegen de koers van dat moment, die als je ermee betaalt bij bijv de treinautomaten (gaat hier), nog een keer met wisselkosten en transaktiekosten belast worden. Bij gelijkblijvende BTC koers de krig je zo voor Fr107.5 de tegenwaarde van ca Fr.86 - Fr.91 al naar het moment.
    De lokale term hiervoor is 'reinste Abzocke'.

    BTC als inverstering is echter waarschijnlijk too big too fail en zal dus beslist wel een tijdje blijven. Wel zal het als ieder beleggingsinstrument bij de belastingdienst aangemeld moeten worden. In Duitsland staat op belastingontduiking gevangenisstraf en onlangs is inderdaad ook eentje gedwongen zijn account / wallet vrij te geven op straffe van een fiktieve aanslag / aanklacht verdacht op witwassen, nadat ze erachter waren gekomen dat hij er een had. Kontakt met een kryptobeurs is voldoende bewijs. Heeft gekapitulleerd in de voorverhoor cel. En omdat dat geld inderdaad niet legaal was, werd het hele bedrag in beslag genomen.

    Op de vermelde blockchain-hero site is over in beslag genomen BTC van kriminelen overigens ook iets vermeld
    US marshall 20_02 BTC 4000 $218 Milj., hadden ze beter later verkocht.
    Ierland zit schijjnbaar nog op 56 Milj aan BTC

    In Zuid Korea moeten dus vanaf 1 jan 2022 alle kryptowallet aan een officieel geregistreerde bankrekening gekoppeld zijn die net zoals in Duistland de aankoopkoers en verkoopkoers bijhouden en bij verkoop automatisch 20% bronbelasting op verkoopwinst aan de overheid afleveren. Geldt daar ook voor alle andere belegiingen! Die bronbelasting wordt dan met de definitieve inkomstenvelasting op die verkoopwinst verekend. Zwart geld / krimineel geld wordt daar zwaar vervolgd.

    In duitsland heb je de keus ofwel het bij die 20% bronbelasting te laten ofwel op te geven wat bij lagere inkomsten voordeliger kan zijn.

    In Frankrijk komt boven de belasting nog eens een solidariteitstoeslag, die overigens in de praktijk ook voor buitenlandse rekeninghouders moeilijk of niet terugvorderbaar is.

    Ik kan me niet voorstellen dat het daar met de BTC niet lang zal duren voordat ze Korea gaan volgen, als het al niet zover is.

    Kaal verlies kan je met dat belastingsysteem overigens niet aftrekken, alleen met winst elders kan je het verekenen. Die winst moet je wel hebben.
23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.