Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel OpGen OTC:OPGN.Q, US68373L4068

  • 0,482 8 mei 2024 22:00
  • -0,010 (-2,01%) Dagrange 0,461 - 0,510
  • 143.201 Gem. (3M) 1,7M

Curetis 2019: er op of er onder

4.110 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 206 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 28 oktober 2019 13:48
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 oktober 2019 13:38:

    Als de fusie/overname doorgaat is een aandeel Curetis nog ca 15 dollarcent waard.
    Dus ca de helft van de huidige koers.
    Een overname van Curetis door een andere partij kan ook.
    De test die Ares heeft ontwikkeld is goud waard en zeker meer dan de OpGen koers.

    Een test tegen resistentie van antibiotica. Hoeveel ziekenhuizen en patiënten hebben zo'n test wel niet nodig? Heel veel.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 oktober 2019 14:00
    quote:

    Kaviaar schreef op 28 oktober 2019 13:48:

    [...]Een overname van Curetis door een andere partij kan ook.
    De test die Ares heeft ontwikkeld is goud waard en zeker meer dan de OpGen koers.
    Een test tegen resistentie van antibiotica. Hoeveel ziekenhuizen en patiënten hebben zo'n test wel niet nodig? Heel veel.
    Die Ares-testgegevens hebben ze gratis gekregen en niemand heeft tot nu toe belangstelling getoond voor Curetis.
  3. forum rang 7 Kaviaar 28 oktober 2019 14:04
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 oktober 2019 14:00:

    [...]
    Die Ares-testgegevens hebben ze gratis gekregen en niemand heeft tot nu toe belangstelling getoond voor Curetis.
    (Nog) niemand voor zover wij weten.
    De test kan wel degelijk een goudmijn worden. Ook andere partijen kunnen dat opmerken.

    Ares is een parel.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 28 oktober 2019 14:12
    Nieuwe test identificeert antibiotica resistente bacteriën in 30 minuten

    Antibioticaresistentie is wereldwijd een groot probleem. Een nieuwe test is ontwikkeld die bacteriën die bestand zijn tegen antibiotica binnen 30 minuten identificeert. Dit kan helpen in de strijd tegen resistentie.
    Wanneer de artsen patiënten met bacteriële besmettingen behandelen, slaan zij vaak over eerste-lijns antibiotica over zoals methicillin of amoxiciline en gaan rechtstreeks voor een sterkere tweede-lijns antibiotica, zoals ciprofloxacin. Deze praktijk verhoogt de kans dat de behandeling efficiënt zal zijn, maar het is niet ideaal. Dat is omdat het verhoogde gebruik van tweede-lijnantibiotica het waarschijnlijker maakt dat de bacteriën ook tegen deze zwaardere geneesmiddelen bestand zullen worden.

    Het probleem is dat er tot nu toe geen snelle en gemakkelijke manier was om te bepalen of de besmetting van hun patiënt bestand is tegen bijzondere antibiotica. Er is nu een test ontwikkeld die binnen een half uur een uitslag geeft. De onderzoekers concentreerden zich op één van de veel voorkomende besmettingen in mensen, urineweginfecties (UTIs). De resultaten zijn veelbelovend. De test wordt nog verder ontwikkeld en de onderzoekers hopen ook op termijn met bloedtesten te werken. Dat is lastiger omdat infecties in het bloed moeilijker zijn te testen omdat de bacteriën in veel lagere aantallen aanwezig zijn dan in urine.

    Klik hier en hier voor meer informatie.

    www.caltech.edu/about/news/caltech-re...
  5. forum rang 7 Kaviaar 28 oktober 2019 14:43
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 28 oktober 2019 14:35:

    Er zijn al talloze antibioticaresistentietesten op de markt en er zullen er nog vele bijkomen.
    Wereldwijd een enorme vraag naar. Dus zijn de andere testen niet goed/compleet, wie zal het zeggen.
    Ares is de kip met het gouden ei (resistentietest tegen antibiotica).

  6. forum rang 7 Kaviaar 28 oktober 2019 14:47
    6-04-2017

    Nieuwe dochteronderneming van Curetis Ares Genetics bevordert onderzoek naar bepaling van resistentie tegen genetische antibiotica

    Curetis / New Curetis-dochter Ares Genetics zet onderzoek naar genetische resistentiebestendigheid voort. Verwerkt en verzonden door Nasdaq Corporate Solutions. De uitgevende instelling is verantwoordelijk voor de inhoud van de communicatie. Bron: Globenewswire

    Nieuwe dochteronderneming van Curetis Ares Genetics bevordert onderzoek naar bepaling van resistentie tegen genetische antibiotica

    - Overdracht van GEAR-database en knowhow van Siemens naar Curetis succesvol afgerond

    Amsterdam, Nederland en Holzgerlingen, Duitsland, 6 april 2017 - Curetis N.V. (het "Bedrijf" en, samen met Curetis GmbH, "Curetis"), een ontwikkelaar van nieuwe moleculaire diagnostische oplossingen, hebben vandaag de oprichting van Ares Genetics GmbH als een volledige dochteronderneming van Curetis GmbH aangekondigd.

    Ares Genetics bouwt voort op de GEAR GEnetic antibioticaresistentie- en susceptibiliteitsdatabase die recent is overgenomen door Siemens en bijbehorende knowhow. Het bedrijf zal GEAR gebruiken om de genetische grondslagen van antibioticaresistentie te onderzoeken, om nieuwe benaderingen te ontwikkelen en vervolgens in de handel te brengen die de snelle identificatie van antibioticaresistentie bij patiënten met microbiële infecties zullen verbeteren en om hulpmiddelen te bieden om onderzoek naar nieuwe antibiotica te versnellen. Ares Genetics zal gevestigd zijn in Wenen, Oostenrijk, in de nabijheid van het Vienna Biocenter VBC. Dr. Andreas Posch, die in maart bij Siemens kwam werken bij Curetis, zal Ares Genetics leiden als directeur, GEAR & Bio-IT en co-CEO. Dr. Posch was verantwoordelijk voor bio-informatica-activiteiten bij Siemens Healthcare en was ook verantwoordelijk voor GEAR. Naast Dr. Posch werd Achim Plum, CCO van Curetis, is benoemd tot Co-Managing Director van Ares Genetics GmbH.

    De GEAR-database bevat de complete DNA-sequenties van meer dan 11.000 bacteriestammen en gegevens over hun gevoeligheid voor 21 antibiotica. De stammen werden in de afgelopen drie decennia geïsoleerd uit patiëntenmonsters die in meer dan 200 klinieken over de hele wereld werden verzameld. GEAR bevat de momenteel meest uitgebreide verzameling antibioticaresistentie genotype-fenotype-combinaties, gebaseerd op meer dan 30 terabytes aan ruwe NGS-gegevens (Next Generation Sequencing), evenals gedetailleerde gegevens over de gevoeligheid van geneesmiddelen. GEAR maakt het mogelijk om bacteriële genomen te maken en te annoteren op basis van NGS-gegevens, om genetische variaties in deze genomen te identificeren en om deze variaties te correleren met de reactie van de respectieve bacteriestam op antibiotica. GEAR werd ontwikkeld en samengesteld door Siemens in samenwerking met twee academische partners: het Institute of Clinical Molecular Biology (IKMB) aan de Universiteit van Kiel en de werkgroep voor klinische bio-informatica aan de Universiteit van het Saarland. Andreas Keller gaat. Prof. Keller zal blijven samenwerken met Curetis en Ares Genetics als een belangrijke academische partner om GEAR verder te ontwikkelen en de genetische basis van antibioticaresistentie te verkennen.

    Met zijn dochter Ares Genetics zal Curetis GEAR gebruiken als een biomarkergenerator om snel potentiële nieuwe biomarkers, biomarkercombinaties en algoritmen te identificeren die antimicrobiële resistentie kunnen voorspellen, en om potentiële nieuwe doelen voor antimicrobiële geneesmiddelen te identificeren. GEAR kan later zelfs de weg wijzen naar volledige genetische antibiogrammen en de referentie worden voor op NGS gebaseerde klinische diagnostiek.

    "We willen GEAR gebruiken als een bron van nieuwe genetische markers om de nauwkeurigheid van snelle genetische tests voor antibioticaresistentie bij levensbedreigende infecties verder te verbeteren," Dr. Achim Plum, CCO van Curetis en co-managing director van Ares Genetics. "GEAR past perfect bij Curetis en stelt ons in staat op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van resistentie."

    "GEAR zal Curetis 'leiderschap op het gebied van nieuwe antimicrobiële resistentiemarkerinhoud verbeteren en de basis leggen voor aanvullende bedrijfsgebieden, waaronder ondersteuning bij klinische beslissingen, geneesmiddelenonderzoek of interpretatiediensten voor NGS," zei Dr. Andreas Posch, co-directeur van Ares Genetics. "We zullen een partnerschapsmodel nastreven voor toekomstige O & O-samenwerking en commercialisering, met als doel GEAR te ontwikkelen als een samenwerkingsonderzoekplatform voor academisch en translationeel onderzoek, evenals volksgezondheid en industriepartners, waardoor GEAR een belangrijk platform voor één wordt een brede en efficiënte alliantie tot stand brengen tegen antibioticaresistentie.

    GEAR zal Curetis 'leiderschap op het gebied van nieuwe antimicrobiële resistentiemarkerinhoud uitbreiden en de basis leggen voor extra zakelijke gebieden, waaronder ondersteuning bij klinische beslissingen, geneesmiddelenonderzoek of interpretatiediensten voor NGS, "zei Dr. Andreas Posch, co-CEO van Ares Genetics. "We zullen een samenwerkingsmodel nastreven voor toekomstige O & O-samenwerkingen en commercialisering. Ons doel is GEAR te ontwikkelen als een gezamenlijk onderzoekplatform voor academisch en translationeel onderzoek, volksgezondheid en industriële partners. Hiermee wordt GEAR een belangrijk platform voor een brede en effectieve alliantie tegen antimicrobiële resistentie. "

    Om dit doel te bereiken, bouwt het nieuw gevormde bedrijf momenteel een sterk kernteam met expertise op het gebied van bio-informatica en projectmanagement op het gebied van life sciences, waarbij het alle O & O-activiteiten van GEAR binnen de Curetis Group beheert en coördineert, evenals gezamenlijke projecten met partners en de industrie.

    Om het potentieel van GEAR aan te tonen in het begrijpen van de genetica van resistentie en om meer partners te werven uit de klinische en wetenschappelijke onderzoeksgemeenschap, streeft Curetis een uitgebreide publicatiestrategie na met tal van toonaangevende academische partners van de Clinical Bioinformatics Unit van de Universiteit van Saarland. van de dataset om te delen met het onderzoek.

    "Samen met Prof. Keller en onze partners aan de Universiteit van Saarland hebben we al een eerste publicatie gepubliceerd over de nauwkeurigheid van soortidentificatie met NGS-gegevens, en verdere publicaties over genetische resistentiefactoren zijn in voorbereiding." De database openbaar maken om uitwisselingen met relevante academische onderzoeksgroepen te stimuleren, " Posch.

    www.onvista.de/news/gnw-news-neue-cur...
  7. forum rang 7 Kaviaar 28 oktober 2019 15:43
    Ares Genetics, dat onlangs werd erkend als een toonaangevende AI-start-up in de DACH-regio door Forbes (https://www.forbesdach.com/artikel/top-30-start-ups-aus-dem-dach-raum.html ), is uitgenodigd om zijn AI-aangedreven benadering van moleculaire AST te presenteren op verschillende wetenschappelijke en volksgezondheidsconferenties in Q4 / 2019:

    EIT Health Duits-Franse bilaterale bijeenkomst 4-5 november, Mannheim, Duitsland

    Europese top van industriële biotechnologie 18-20 november, Graz, Oostenrijk

    3e congres Immunotherapieën & innovaties voor infectieziekten 3-4 december, Lyon, Frankrijk

    13. Nationaler Qualitätskongress Gesundheit, 12-13 december, Berlijn, Duitsland

    www.ares-genetics.com/news

4.110 Posts
Pagina: «« 1 ... 112 113 114 115 116 ... 206 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links