Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 64,000 8 mei 2024 16:05
  • -0,280 (-0,44%) Dagrange 63,600 - 64,720
  • 101.307 Gem. (3M) 437,9K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 375 376 377 378 379 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 23 november 2017 16:26
    BlackRock vergroot belang in AkzoNobel

    Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht verhoogd.

    (ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in AkzoNobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 november 2017.

    BlackRock meldde een kapitaalbelang van 3,90 procent met een stemrecht van 5,00 procent.

    Op 18 juli dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 3,72 procent met een stemrecht van 4,92 procent.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. DeHardeWerker 23 november 2017 16:37
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 22 november 2017 14:07:

    Gister en vanmorgen werd ik al voor gek verklaard toen ik zei we gaan up
    en zie wie er gelijk heeft
    ik stop met me te verdedigen en tijd te stoppen in zemelaars richting mij
    we zullen zien wie er gelijk krijgt
    wat een kleffe personen soms op dit forum brrrrrrrr
    En zie de koers vandaag...
  3. Broer Konijn 23 november 2017 18:06
    quote:

    voda schreef op 23 november 2017 16:26:

    BlackRock vergroot belang in AkzoNobel

    Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht verhoogd.

    (ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in AkzoNobel gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 november 2017.

    BlackRock meldde een kapitaalbelang van 3,90 procent met een stemrecht van 5,00 procent.

    Op 18 juli dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 3,72 procent met een stemrecht van 4,92 procent.

    (END) Dow Jones Newswires
    Merci Voda.
    Hup ZwarteSteen, op naar de AvA! :-)
  4. Excelsi 23 november 2017 23:32
    quote:

    taurus86 schreef op 23 november 2017 21:50:

    Nippon Paint. Kan iemand mij vertellen in welke verfsoort Nippon Paint in de top 3 van de wereld staat? Zoek niet verder. Geen.
    Axalta en Nippon 'Two of a kind' Ik ben benieuwd of hier 'Big ook Beautiful' gaat worden.
    Blij dat AKZO nog even afwachtend is.
    Nippon is een Japans coatings bedrijf , 5 grootste en Japans van origine. Groot stuk van omzet in Japan en China. In 2016 heeft CEO als missie gezet om tegen 2020 bij de TOP majors te gaan behoren. Ze hebben een eerste zet gedaan door een Duits bedrijf in OEM automotive te kopen (B&K) en een US bedrijf (Dunn Edwards) in Architectural coatings over te nemen. Ze zijn vooral actief in OEM automotive (leverancier bij Nissan, Toyota..), Ze zijn Wel de Nr 1 wereld leider in marine coatings (scheepsvaart). In alle andere domeinen 4 of 5. Fit met Axalta is dat ze nu een sterke voet in US krijgen in automotive en car refinish. Geen synergie in deco verven US of Marine. Ben niet zo zeker of de deal kan slagen...
  5. forum rang 6 rene66 24 november 2017 00:05
    FD Bartjens

    Een waterige sake

    Helaas voor de Oranje-supporters, maar AkzoNobel heeft zijn vrijagepoging met het Amerikaanse verfconcern Axalta afgebroken. Axalta heeft haar Nederlandse aanbidder dinsdag de deur gewezen omdat een kandidaat met een grotere bos bloemen aanbelde. Geen fusie van gelijken, geen geneuzel met ruilverhoudingen en gesloten beurzen. Nee, klinkklare cash smijt de nieuwe Japanse vrijer Nippon Paint op tafel. Exit AkzoNobel. De vraag is: kan deze opdringerige Japanner het waarmaken om al die cash op tafel leggen?

    Eerst even de vraag: hoeveel cash moet deze Japanse vrijer meenemen? Dat is zo'n $9 mrd, inclusief een premie van 30% op de beurswaarde van $6,9 mrd, toen er nog geen aanbidders te bekennen waren op de stoep voor het hoofdkantoor in Philadelphia. Die $9 mrd is geen gekke raming. Op het moment dat Axalta Akzo de deur uitzette, werd de Amerikaanse onderneming op de beurs inmiddels op $8,3 mrd gewaardeerd, bijna een kwart hoger. En donderdag was de beurswaarde van Axalta al opgelopen tot $8,6 mrd. Wil Nippon de Axalta-aandeelhouders echt verleiden, dan moet er natuurlijk nog ietsje bij.

    Kan Nippon Paint die $9 mrd aan contanten op tafel leggen? Uit de halfjaarcijfers blijkt dat het in Osaka gevestigde concern een netto kasoverschot heeft van $340 mln. Dat is mooi, maar lang niet genoeg om de overname te betalen. Dus de Japanners moeten lenen. En fors ook. Kan Nippon Paint zoveel lenen?

    Om dat vast te stellen moeten we kijken naar de verdiencapaciteit van de eventuele combinatie, ofwel naar de vraag in hoeveel tijd het nieuwe bedrijf zijn financiering kan terugbetalen. Die verdiencapaciteit (de ebitda) is, gerekend over de afgelopen vier kwartalen, voor beide partners samen $2,6 mrd, namelijk $1,7 mrd van Nippon en $866 mln van Axalta.

    Daarbij moeten ook de schulden worden betrokken. Naast het nettokasoverschot van Nippon heeft Axalta een nettoschuld in haar boeken - per ultimo september 2017 - van $3,3 mrd. Als Nippon Axalta koopt heeft het Japanse concern een nettoschuld van per saldo een kleine $3 mrd.

    Dat betekent voor de nieuwe combinatie een leverage-ratio, de nettoschuld gedeeld door de ebitda, van 1,14. Bankiers stellen meestal dat zo'n leverage mag oplopen tot 2,5. Ofwel, in tweeënhalf jaar kan de schuld worden afgelost. In dat geval is het leenplafond van het nieuwe paar $6,5 mrd. Aangezien zij samen al $3 mrd aan bestaande nettoschuld in de boeken hebben, mag Nippon Paint er nog 'slechts' $3,5 mrd bijlenen.

    Dat is dus absoluut onvoldoende om Axalta te kopen. Dus Nippon moet nieuwe aandelen uitgeven, waarbij de winst per aandeel zal verwateren. Het wordt een Japans-Amerikaanse bruiloft met een waterige sake.
  6. hangklok 24 november 2017 11:44
    Investering van ruim 10 miljoen euro.
    (ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel is in Zweden gestart met een project om de productcapaciteit uit te breiden van gechelateerde micronutriënten, waarmee een investering van ruim 10 miljoen euro is gemoeid. Dit maakte het Nederlandse verf- en coatingbedrijf vrijdag bekend.
    Gechelateerde micronutriënten zijn volgens AkzoNobel belangrijke mineralen voor de landbouwsector. De investering van meer dan 10 miljoen euro moet helpen om aan de groeiende vraag naar micronutriënten te kunnen voldoen, met name in regio's met een slechte bodemgesteldheid. De uitbreiding voegt vooral productiecapaciteit van hoogwaardige chelaten toe. Het project ligt op schema om eind 2018 voltooid te zijn.
    "Analisten schatten dat de wereldwijde vraag naar micronutriënten met meer dan 5 procent per jaar groeit", aldus topman Wout Neleman van de Micronutrients-divisie van AkzoNobel. "Dit komt deels door de bevolkingsgroei en de toenemende waterschaarste in veel regio's."
    Het project is de meest recente in een serie van kapitaalinvesteringen die AkzoNobel gedaan heeft om tegemoet te komen aan een groeiende vraag van klanten. In de afgelopen periode heeft AkzoNobel onder meer uitbreidingsprojecten voltooid in haar zwavelderivatenfabriek in het Amerikaanse LeMoyne, de Surface Chemistry-fabriek in het Chinese Boxing en een Deense fabriek voor de productie van zuiver zout voor farmaceutische doeleinden.
    AkzoNobel heeft ook plannen aangekondigd voor de verdere capaciteitsuitbreiding van chloormethanen in Duitsland en de capaciteitsverdubbeling van de fabriek voor organische peroxides in het Chinese Ningbo.
    Het aandeel AkzoNobel koerste vrijdagochtend 0,4 procent lager op 77,98 euro.
    Door: ABM Financial News.
  7. Broer Konijn 24 november 2017 23:15
    FD:

    Basf plant miljardendeal voor olietak
    Het Duitse chemieconcern Basf BAS€94,80+2,64% is in gesprek over een fusie van de olie- en gastak met energiebedrijf DEA. Het nieuwe bedrijf zou meer dan €10 mrd waard zijn, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen die vertrouwd zijn met de onderhandelingen.
    Een boorstation voor gas van Wintershall in het Urengoy-veld in Siberië.
    Een boorstation voor gas van Wintershall in het Urengoy-veld in Siberië.Foto: Wintershall
    Basf zou een meerderheidsbelang houden in het gecombineerde bedrijf. 'Een initial public offering is een optie op de middellange termijn' schreef het bedrijf vrijdag in een verklaring. Een initial public offering is jargon voor een introductie op de beurs.
    'Het is nog niet duidelijk of de transactie daadwerkelijk plaatsvindt', zei een woordvoerder van Basf tegen de Duitse zakenkrant Handelsblatt. Volgens de bronnen van Bloomberg zijn de gesprekken in een gevorderd stadium. Een akkoord is volgens het persbureau de komende dagen te verwachten.
    Mogelijk afscheid van olie en gas
    De olie- en gasactiviteiten van Basf zijn ondergebracht in het bedrijf Wintershall. Het dochterbedrijf transporteert onder andere gas in Europa, samen met het Russische staatsbedrijf Gazprom.
    DEA is eigendom van de Russische miljardair Michail Fridman, die al jaren de tweede plek bekleedt op de ranglijst van rijkste Russen van het zakenblad Forbes. Hij kocht DEA in 2014 voor €5,1 mrd van energieconcern RWE.
    De aandelen Basf stegen 3% op de beurs van Frankfurt nadat het nieuws over de mogelijke fusie bekend werd. De transactie zou kunnen betekenen dat Basf op den duur uit de olie- en gassector wil stappen. De aankondiging volgt op een dip in de energieprijzen.
    Basf kocht vorige maand de tak voor gewasbeschermingsmiddelen van chemieconcern Bayer. In september nam het bedrijf een kunststofdivisie over van het Belgische chemiebedrijf Solvay.
  8. forum rang 7 A3aan 26 november 2017 16:02
    Volgende week extra uitkering van 4,00 euro. Is geen dividend. Weet iemand of daarom de uitoefeningskoers van de opties wordt aangepast? Wordt de call uitoefening 75 bijvoorbeeld verlaagd naar 71. Is tamelijk belangrijk om te weten, zeker bij de kortlopende opties. Immers dividend gaat van de aandelenkoers af dan is je optie ineens 4,00 minder waard. Mijn broker geeft geen duidelijk antwoord.
  9. [verwijderd] 26 november 2017 18:41
    quote:

    Wegispech schreef op 26 november 2017 11:40:

    Geert is positief voor AKZO i.v.m. een overname...
    Nou...we zullen zien.

    Kan zo maar. PPG gaat echt niet via een journalist/analist naar buiten brengen dat ze weer overwegen te gaan bieden...

    Burgmans zou nu echt in zijn hemd staan met z'n oranje petje op.
  10. forum rang 6 keffertje 26 november 2017 22:20
    quote:

    A3aantje schreef op 26 november 2017 16:02:

    Volgende week extra uitkering van 4,00 euro. Is geen dividend. Weet iemand of daarom de uitoefeningskoers van de opties wordt aangepast? Wordt de call uitoefening 75 bijvoorbeeld verlaagd naar 71. Is tamelijk belangrijk om te weten, zeker bij de kortlopende opties. Immers dividend gaat van de aandelenkoers af dan is je optie ineens 4,00 minder waard. Mijn broker geeft geen duidelijk antwoord.
    Al meerdere keren hier gepost: ja, de optieprijzen worden aangepast omdat het een SPECIAAL (in tegenstelling tot een regulier) dividend betreft.

    Ik zou overigens een andere broker nemen als ze je deze elementaire informatie nit eens kunnen geven.
  11. forum rang 7 A3aan 27 november 2017 00:01
    quote:

    keffertje schreef op 26 november 2017 22:20:

    [...]

    Al meerdere keren hier gepost: ja, de optieprijzen worden aangepast omdat het een SPECIAAL (in tegenstelling tot een regulier) dividend betreft.

    Ik zou overigens een andere broker nemen als ze je deze elementaire informatie nit eens kunnen geven.
    Hartelijk dank voor Uw antwoord. Groet!
  12. forum rang 10 voda 27 november 2017 16:16
    AkzoNobel neemt V.Powdertech over

    Financiele details niet vermeld.

    (ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel neemt V.Powdertech over, een Thaise fabrikant van poedercoatings. Dit meldde het verf- en chemiebedrijf maandag voorbeurs, zonder vermelding van de financiële details.

    "De overname draagt bij aan AkzoNobels wereldwijde technologieportfolio en activiteiten in marktsegmenten als architectuur en autolakken en versterkt de positie van het Nederlandse concern als één van de grootste poedercoatingsspelers in Zuidoost-Azië," aldus AkzoNobel in een toelichting.

    De transactie levert het Nederlandse verf- en chemiebedrijf allerlei technologieën, patenten en handelsmerken op. In totaal werken 250 personen bij het Thaise bedrijf. Zij worden allen overgenomen door AkzoNobel.

    De transactie zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond.

    Het aandeel AkzoNobel sloot vrijdag op een rood Damrak op 77,90 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 375 376 377 378 379 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links