Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Akzo Nobel AEX:AKZA.NL, NL0013267909

  • 64,060 9 mei 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 63,700 - 64,300
  • 208.446 Gem. (3M) 437,3K

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 338 339 340 341 342 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 september 2017 10:13
    De modes operandi van AKZONOBEL is nu wel duidelijk. Arrogant handelen/weigeren en dan 1 minuut voor 12 aangeven dat je zelf niet kan leveren...

    Burgmans heeft al 2 bestuurders opgebrand met zijn houding. De oranje petjes laten zich ook niet een tweede keer voor lul zetten.

    Volgend jaar kerst lezen we allemaal het boek 'AKZO, hoogmoed voor de val'
  2. [verwijderd] 8 september 2017 10:22
    Incapabel management. Bevestigd. Ik lees in de berichten (zij het niet van Akzo zelf) dat Büchner is opgestapt wegens vermoeidheidsklachten (dus directe relatie met zakelijke performance). Voor wie eraan twijfelde toch een aanwijzing (behalve de eerdere burn-out bij aanvang).

    Verder las ik (in de gauwigheid) dat de CFO niet meer terugkomt in die functie, maar wel in een andere hoge managementfunctie? Raar. Lijkt ook in de richting te wijzen van alweer onvoldoende capaciteit.

    Het zal wel weer hard klinken, maar niet geschikt voor de functie is niet geschikt voor de functie. Dat geldt trouwens voor alle werk, tot de meest "simpele" baantjes aan toe. Is geen schande. Ga iets anders proberen wat wel werkt. Maar breng intussen geen schade aan aan anderen. En laat dat nu juist wel gebeurd zijn. Enorme zelfoverschatting, elkaar in het zadel houden, domheid en graaien wellicht ook.

    PPG zal wel lachen. Niks agressieve gangsters-yanks die zwaar onderbieden. Zakelijke ondernemers die kansen willen grijpen.

    Elliot? Meedogenloze sprinkhanen die er weinig van begrepen hebben? Toe nou. Geen lieverdjes vast, maar de "frame" van haast criminele geldzoekers?

    Zou het niet-aanvalsverdrag van (was het) 3 maanden nog gelden?

    Kamp? Kan zich ook in het pak hebben laten naaien door de mooie sprookjes. Maar is toch niet de meest naïeve van het stel. Slecht track-record ook met PostNL. Rol wijst dus op: dubieus.

    Gelukkig komt er wel een nieuwe CEO. Te beginnen maar met de harde hand door de hele organisatie, met name de top, voor zover nog aanwezig. En verkoop Chemicals. Niet geforceerd, maar diplomatiek en toch snel. In de tussentijd liefst banden aanhalen met PPG (stil) met 1000x excuses en daarna gewoon zakelijk zijn. Terugtrekken verkoop Chemicals en helemaal zelf doormodderen is geen optie. Ik zie dat althans geen waarde creëren de komende jaren (nog los van totaal zwalkend beleid dat het laatste beetje vertrouwen weg zou blazen).
  3. ressiva_ 8 september 2017 10:33
    Het is nu wel overduidelijk gebleken dat het huidige AKZO bestuur volkomen gefaald heeft. Zulke dik betaalde mensen die zo "significant" blunderen, het is ongelooflijk.
    PPG kan nu straks mooi een compleet nieuw bestuur aanstellen dat wel raad weet met AKZO.
    Jammer voor de werknemers, want de prachtige garanties die PPG gaf gelden straks niet meer en AKZO kan de overname onmogelijk meer keren.
  4. [verwijderd] 8 september 2017 11:08
    9-2017 10:30:40

    Beursblik: kans op overnamebod op AkzoNobel stijgt

    Deutsche Bank ziet druk vol op de ketel.

    (ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel is na de winstwaarschuwing die het vrijdagochtend gaf kwetsbaarder geworden voor een overname door PPG Industries. Dit concludeerden analisten van Deutsche Bank in een rapport.

    "Na de zwakke tweedekwartaalcijfers is dit geen complete verrassing omdat de guidance toch al te ambitieus leek", volgens de analisten van de Duitse grootbank, die verwachten dat analisten hun winstramingen zullen bijstellen.

    AkzoNobel kondigde vanochtend een aantal maatregelen aan die de doelstellingen voor 2020 moeten waarborgen en waardoor het EBIT-resultaat dit jaar boven dan van 2016 uit kan komen. Wel waarschuwde het verf- en chemieconcern dat de eerder uitgesproken stijging van 100 miljoen euro vermoedelijk niet wordt gehaald.

    "We beschouwen de onderneming als kwetsbaarder voor een overname door PPG en de druk blijft op AkzoNobel om de prestaties te verbeteren", aldus Deutsche Bank. "PPG kan begin december weer terugkomen", voegden de analisten toe.

    "De beste verdediging is volgens ons nog steeds om het aandeel weer te boven de 90,00 euro te krijgen", opperden de analisten, die een koopaanbeveling hebben met een koersdoel van 84,00 euro. Het aandeel AkzoNobel daalde vrijdagochtend 2,1 procent naar 76,92 euro.

  5. [verwijderd] 8 september 2017 11:27
    Gelukkig lag mijn stop loss niet te laag maar ik ben wel woest. Wat een ongelofelijke ballentent is het. Maar goed, het oude management is vertrokken...
    Blijven wel lekker uit de ruif mee eten. Die CFO had samen met BUCHNER al lang haar congé moeten krijgen. "toevallige samenloop van omstandigheden" dat het vertrek en de winstwaarschuwing vandaag werden gemeld zegt de grootste clown ter wereld Burgmans ook nog. Net als Buchner net voor de cijfers "toevallig" opstapt nu dan de CFO die hetzelfde kunstje flikt. Ze durven de aandeelhouders niet meer onder de ogen te komen.
    VERKOPEN AAN DE HOOGSTE BIEDER EN WEL HEEL SNEL NU. F.ck de oranje petjes.
    Die lopen de chemical deal nu op voorhand al te verkloten door hun stakingsdreiging. Als ze gaan staken meteen ontslag geven. Wegwezen.
    PPG had al lang gezien dat die grondstoffenprijzen opliepen en dat synergie de oplossing is. Die hebben lef en visie.
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 338 339 340 341 342 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Nare verrassing van schadeclaim overschaduwt verfgigant AkzoNobel

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links