Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel OXURION BRU:OXUR.BL, BE0003846632

  • 0,000 9 mei 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,000 - 0,000
  • 36.650.001 Gem. (3M) 126,3M

Thrombo in 2017

543 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Wilbar 5 juni 2017 11:44
    Dit was het 10-laags "laat"boekje van vandaag; dat heb ik zelf ook wel. Afgelopen vrijdag had je het over "bied" aantallen die NIET in het 10-laags boekje te zien waren. Ik vermoed dan ook, net zoals veel anderen, dat je die andere aantallen volledig uit je duim zoog om zogenaamd "een toenemende vraag" te suggereren.
    Hoeveel betalen die Belgen je? Dat zijn kwalijke praktijken die er op gebaseerd lijken te zijn om anderen bewust op het verkeerde been te zetten. Foei !
  2. forum rang 4 Diegy 5 juni 2017 12:36
    ThromboGenics is zwaar ondergewaardeerd

    21/04/17 om 14:01 - De aandeelhouders van het Leuvense ThromboGenics gingen de afgelopen jaren van de hemel naar de hel. Maar nu is het aandeel toch wel zwaar ondergewaardeerd. 1422355.jpg

    We gingen na de jaarcijfers van ThromboGenics langs bij het Leuvense biotechbedrijf. Het verhaal is genoegzaam bekend. De aandeelhouders gingen de jongste jaren van de hemel (1,7 miljard euro beurswaarde door de piekkoers van 47,8 euro in januari 2013) naar de hel (105 miljoen euro beurswaarde vandaag) omdat gaandeweg bleek dat het oogmedicijn Jetrea voor de indicatie vitreomaculaire adhesie (VMA) de hooggespannen commerciële verwachtingen helemaal niet inloste.

    Eind 2016 bedroeg de kaspositie 80,1 miljoen euro, na een cashburn in 2016 van 21,3 miljoen euro. De beslissing medio 2015 om niet langer commercieel te investeren in Jetrea maakte het mogelijk vorig jaar in de VS de verhoopte break-even te realiseren dankzij een omzet van 4,4 miljoen euro. Daarnaast waren er 2,2 miljoen euro royalty's op de verkoop die Alcon met Jetrea realiseerde buiten de VS.

    ThromboGenics zet alles in op het ontwikkelen van ooggeneesmiddelen voor aan diabetes gerelateerde oogziekten. Dat is het snelst groeiende deelsegment, met tussen 2015 en 2023 een verwachte jaarlijkse groei met 16,1 procent, tegenover 6,8 procent voor de ooggeneesmiddelenmarkt. Van de diabetespatiënten ontwikkelt 35 procent diabetische retinopathie (DR), de belangrijkste oorzaak van blindheid bij volwassenen, en 10 procent een gezichtsbedreigende vorm (ontwikkeling van niet-proliferatieve DR of NPDR naar de proliferatieve vorm of PDR, al dan niet in combinatie met diabetisch macula-oedeem of DME). De huidige, vaak niet afdoende, behandeling bestaat bij gevorderde gevallen (PDR) uit laserbehandelingen en anti-VEGF-geneesmiddelen.

    Er is dus hoge nood aan betere en vroeger inwerkende medicatie. Het Leuvense biotechbedrijf ontwikkelt vier kandidaat-geneesmiddelen voor één of meerdere van de vier patiëntendoelgroepen (NPDR, al dan niet met DME, en PDR, al dan niet met DME). Met Thr-409 (Jetrea) loopt een fase II-studie bij 110 NPDR-patiënten die nagaat of Jetrea een loslating van de verkleving van het netvlies met de ooggel veroorzaakt, en of dit een overgang naar PDR kan voorkomen. De eerste resultaten volgen eind 2017. In januari startte een fase II-studie bij 50 DME-patiënten (met NPDR of PDR) met het anti-PLGF-middel Thr-317, met verwachte resultaten in de eerste jaarhelft van 2018. Daarnaast zijn er twee beloftevolle preklinische moleculen: Thr-687 dat werd gelicentieerd van Galapagos, mogelijk inzetbaar in de vier doelgroepen, en waarmee eind 2017 een eerste klinische studie start, en Thr-149, gelicentieerd van Bicycle Therapeutics, waarmee begin 2018 een eerste klinische studie zal aanvangen bij DME-patiënten (met NPDR of PDR). Daarnaast is er nog Oncurious, een samenwerking tussen ThromboGenics (91,7% aandeelhouder) en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), dat met TB403 een fase I/IIa-studie voert tegen medulloblastoom, de meest voorkomende vorm van hersenkanker bij kinderen (resultaten eerste jaarhelft 2018).

    Conclusie Het verhaal van ThromboGenics is duidelijk nog niet geschreven. Begin 2018 bestaat de pijplijn in principe uit vijf klinische moleculen (inclusief Oncurious). Dat de markt hierop slechts 30 miljoen euro waarde kleeft, valt enkel te verklaren door de zware commerciële ontgoocheling van Jetrea. Het aandeel is voor ons geëvolueerd naar het meest ondergewaardeerde Belgische biotechaandeel.

    Vandaar het hernemen van de actieve opvolging en de adviesverhoging.
    Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a......
  3. Windkracht 16 juni 2017 10:13
    15 Jun 2017
    ThromboGenics Long-time Non-executive Director Thomas Clay Appointed Chairman of the Board of Directors

    Leuven, Belgium, ThromboGenics NV (Euronext Brussels: THR), announces that the Board has appointed long-time non-executive director Mr. Thomas Clay as its next Chairman. The appointment, effective 15 June 2017, coincides with the retirement of ThromboGenics’ current Chairman of the Board, Staf Van Reet, PhD.

    Thomas Clay is Vice-President of East Hill Management, a US-based investment company. He also serves as the Chairman and CEO of Golden Queen Mining Co., Ltd., and is a Director of the Clay Mathematics Institute.

    A graduate of Harvard College, Oxford University, and Harvard Business School, Thomas Clay has been a non-executive Director of ThromboGenics NV since 2011. In that year, he replaced his father, Landon T. Clay, who led the first external investment in ThromboGenics back in 2001 when the Company was private.

    Mr. Thomas Clay, Chairman of ThromboGenics NV, commented: "I am very honored to be appointed as Chairman of the Board of ThromboGenics nv at a time when the Company is starting to make excellent progress with its exciting pipeline of four novel therapies for treatment of diabetic eye disease. At East Hill Management, we understand that investing in new drug development requires a long term commitment, and we are pleased to see that the investments that ThromboGenics has made in recent years are bearing fruit. I would like to express my gratitude to my colleagues on the Board for placing their trust in me, and I would like to thank Staf Van Reet for his many years of excellent service to ThromboGenics
  4. Windkracht 16 juni 2017 10:19
    Het biotechbedrijf Thrombogenics krijgt een nieuwe voorzitter. Staf Van Reet vertrekt met pensioen en maakt zo plaats voor de Amerikaan Thomas Clay, een belangrijke investeerder in Thrombogenics.
    Advertentie



    RECENT ADVIES
    ThromboGenics kopen of verkopen?
    Bekijk hier het advies op belegger.be
    Thomas Clay is niet meteen een naam die een belletje doet rinkelen, maar de Amerikaan is al heel lang betrokken bij Thrombogenics
    THR 0,22%
    . Toen het biotechbedrijf werd opgestart was zijn vader, Landon Clay, één van de eerste privé-investeerders om aan boord te komen. Dat was in 2001.
    Thomas ClayThomas Clay
    De investeringsmaatschappij van de familie Clay, East Hill Management, is nog steeds aandeelhouder van het Leuvense biotechbedrijf, gespecialiseerd in oogziekten. Thomas Clay nam het zitje in de raad van bestuur in 2011 over van zijn vader. Hij was toen 26 jaar en de jongste bestuurder op de beurs van Brussel.
    Nu krijgt hij de voorzittersstoel en wordt hij de jongste voorzitter op Euronext Brussel. Vader Clay maakte fortuin in de Amerikaanse financiële sector, Thomas zelf is vandaag ook CEO, voorzitter en aandeelhouder van Golden Queen, een goudmijnproject in de Mojave-woestijn van California.
    Pensioen
    Clay vervangt Staf Van Reet, een vroegere topman van Janssen Pharmaceutica die met pensioen vertrekt. De ondernemer, die ook mee Movetis opstartte, was al jaren aan boord bij Thrombogenics. Patrik De Haes blijft CEO.
    Het Leuvense biotechbedrijf, genoteerd op Euronext, werkt aan geneesmiddelen voor het oog. Een eerste product, Jetrea, is al op de markt. Dat moest een kassucces worden, maar dat werd het niet.
    Belang van 7,7 procent
    Thomas Clay heeft 7,7 procent in Thrombogenics, goed voor de grootste privé-investering. Zijn vader Landon Clay heeft een participatie iets kleiner dan 3 procent, die eveneens door zoon Thomas wordt beheerd.
    Nog een bekende aandeelhouder van Thrombogenics is Philippe Vlerick. De Vlaamse ondernemer heeft 6,4 procent in het biotechbedrijf
543 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links