Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur) Verschil Volume
31,180   +0,530   (+1,73%) Dagrange 30,915 - 31,220 7.068.080   Gem. (3M) 5,1M

Shell nieuwtjes.

5.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 183 184 185 186 187 ... 290 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 5 april 2017 16:21
    Shell verkoopt LPG-activiteiten in Hong Kong en Macau

    Energiereus ontvangt circa 150,3 miljoen dollar.

    (ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell is van plan zijn LPG-activiteiten in Hong Kong en Macau te verkopen aan DCC Energy voor een bedrag van circa 150,3 miljoen dollar. Dit maakte de energiereus woensdag voorbeurs bekend.

    "De verkoop van de onderdelen ondersteunt Shells strategische toewijding aan Downstream activiteiten in gebieden waar we het meest kunnen concurreren", aldus topman John Abbott van de Downstream-tak van Shell. De oliereus heeft als doel tussen 2016 en 2018 circa 30 miljard dollar te desinvesteren.

    Shell stelde dat Hong Kong en Macau evenwel nog belangrijke markten blijven voor de energiereus en dat de verkoop van de LPG-activiteiten geen impact heeft op de andere activiteiten van het bedrijf.

    De verkoop moet in het eerste kwartaal van 2018 worden afgerond en moet nog door toezichthouders worden goedgekeurd.

    Op een groen Damrak sloot het aandeel Royal Dutch Shell dinsdag 0,7 procent hoger op 24,55 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 5 april 2017 16:29
    Shell-bestuurder positief over gasmarkt China

    Gepubliceerd op 5 apr 2017 om 07:59 | Views: 1.620

    Royal Dutch Shell A 16:08
    25,07 +0,52 (+2,12%)

    TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Op de Chinese energiemarkt zijn positieve ontwikkelingen gaande voor gas en negatieve voor kolen. Dat beeld schetste Shell-bestuurder Steve Hill woensdag tijdens een bijeenkomst in Japan. Hij stelde dat de potentie voor de gasmarkt in China ,,zeer groot" is.

    Volgens Hill is de huidige energiemarkt in China voor 6 procent afhankelijk van gas. Het overheidsbeleid is er op gericht om dat tegen het einde van het volgende decennium, rond 2030, naar 15 procent te hebben opgevoerd. Om dat te halen zou de Chinese overheid haar pijlen niet alleen richten op het verminderen van kolen voor de energiemarkt. Ook in de industrie wil Peking de afhankelijkheid van kolen drastisch verlagen.

    Volgens Hill, medeverantwoordelijk voor de gas- en energiehandel van Shell, moeten nieuwe LNG-projecten (vloeibaar gemaakt aardgas) worden opgestart om vraag te creëren.
  3. forum rang 10 voda 6 april 2017 16:26
    Shell verkoopt belang gasveld Nieuw-Zeeland

    Gepubliceerd op 6 apr 2017 om 07:27 | Views: 1.033

    Royal Dutch Shell A 16:07
    24,93 +0,12 (+0,48%)

    WELLINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft een belang van 50 procent in een gasveld in Nieuw-Zeeland verkocht aan samenwerkingspartner Todd Energy. Dat werd gemeld door een lokale bestuurder van het bedrijf. Er werden geen financiële details gemeld over de transactie.

    Het gaat om het Kapuni-veld op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Als onderdeel van de transactie neemt Shell het belang van zijn partner van 50 procent in Shell Todd Oil Services over. Shell blijft kijken naar mogelijkheden voor de desinvestering van andere bezittingen in het land, samen met adviseur JPMorgan Chase.
  4. forum rang 10 voda 6 april 2017 21:37
    Shell begint aanleg restwarmteproject voor stadswijken

    Bij de raffinaderij Shell Pernis is begonnen met de bouw van de installatie voor het restwarmteproject. Met overtollige warmte van het petrochemische complex kunnen 16.000 huishoudens in de Rotterdamse stadswijken op behaaglijke temperatuur worden gehouden.
     
    Leon van Heel 06-04-17, 11:34

    De restwarmte is volgens Shell op jaarbasis goed voor een energiebesparing van 0,6 petajoule. Dat 16.000 huishoudens niet hoeven te stoken, scheelt zo’n 35.000 ton aan CO2-uitstoot.

    Het Warmte Overdracht Station, waarvan de bouw nu is gestart, vormt een belangrijke schakel in het project. Via het station wordt de warmte van Shell Pernis aan het warmtenet geleverd. Ook het Havenbedrijf Rotterdam begint dit jaar met de aanleg van de warmteleidingen, die voor het transport van Shell Pernis naar het bestaande warmtenet van Warmtebedrijf Rotterdam moet gaan zorgen.

    Er is al een aantal bedrijven in de Rotterdamse haven aangesloten op het warmtenet. Nu worden zo’n 56.000 woningen en 800 bedrijven verwarmd dankzij onder meer de verbrandingsovens van de AVR-afvalcentrale bij Rozenburg. De deelname van Shell betekent een forse uitbreiding.
    De bouw van de installatie zal aan het eind van dit jaar klaar zijn, waarna het in 2018 in gebruik kan worden genomen. 

    www.ad.nl/rotterdam/shell-begint-aanl...
  5. forum rang 10 voda 11 april 2017 16:19
    Argentijns staatsbedrijf biedt op raffinaderij Shell - media

    Brits-Nederlandse energiereus zet tevens netwerk van benzinestations in de verkoop.

    (ABM FN-Dow Jones) De door de Argentijnse staat gerunde oliemaatschappij YPF is één van de bieders voor een raffinaderij en het netwerk van benzinestations van Royal Dutch Shell in Argentinië. Dit schreef persbureau Reuters maandagavond op basis van twee personen bekend met de situatie.

    Ook andere staatsoliemaatschappijen zijn volgens de bronnen geïnteresseerd in de assets, maar YPF wordt gezien als favoriet vanwege zijn sterke positie in Argentinië.

    De assets, inclusief een raffinaderij in Buenos Aires met een capaciteit van 113.000 vaten per dag, werden in de etalage gezet als onderdeel van het desinvesteringsprogramma om de schulden van het Brits-Nederlandse energieconcern te verminderen na de overname van BG vorig jaar.

    Royal Dutch Shell bevestigde volgens het persbureau de verkoop van de activa, maar weigerde commentaar te geven over de mogelijke bieders. YPF weigerde commentaar over het mogelijke bod.

    De assets worden volgens de bronnen van het persbureau gewaardeerd op minder dan 1 miljard dollar, eraan toevoegend dat Goldman Sachs het verkoopproces begeleidt.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot maandag op een groen Damrak vlak op 25,17 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 11 april 2017 16:19
    Update: Shell was mogelijk op de hoogte van Nigeriaanse malversaties

    Bestuurders mogelijk bekend met betalingen aan corrupte olieminister.

    (ABM FN-Dow Jones) Bestuurders van Royal Dutch Shell waren mogelijk op de hoogte van een controversiële oliedeal in Nigeria, waarmee afspraken met het Amerikaanse ministerie van Justitie zouden zijn overtreden. Dit schreef The Wall Street Journal maandagavond op basis van een telefoongesprek tussen CEO Ben van Beurden en de toenmalige CFO Simon Henry.

    Het betreft een overeenkomst van ruim 1,3 miljard dollar wat Shell samen met het Italiaanse Eni betaalde voor de overname van OPL245 in Nigeria. Als onderdeel van de overeenkomst werd 1,1 miljard dollar gestort op een geblokkeerde rekening voor de Nigeriaanse overheid. Uit interne mails blijkt dat de overeenkomst zo werd gestructureerd dat de Nigeriaanse overheid het geld van de geblokkeerde rekening naar een bedrijf genaamd Malabu Oil and Gas stuurde. Dit bedrijf was vermoedelijk in handen van de voormalige Nigeriaanse minister van Olie Dan Etete, die eerder werd veroordeeld wegens witwassen. Naar verluidt was Royal Dutch Shell er van op de hoogte dat een groot deel van het bedrag terecht zou komen bij Malabu.

    In het telefoongesprek vraagt Van Beurden zich af of er bij de deal niet meer informatie verstrekt had moeten worden aan de Amerikaanse autoriteiten. De betaling van 1,3 miljard dollar moest jarenlange onzekerheid over het eigendom van het olieveld wegnemen.

    Het bewuste telefoongesprek tussen de bestuurders dateert van februari 2016, enkele uren nadat de Nederlandse politie een inval deed in kantoren van de energiereus in Den Haag. In een reactie op vragen over het telefoongesprek zei een woordvoerder van Shell dat het Brits-Nederlandse energieconcern Amerikaanse en Britse autoriteiten op de hoogte heeft gesteld van de inval en de resultaten van een eigen intern onderzoek heeft overgedragen. Shell meldde samen te werken met de autoriteiten, maar van mening te zijn dat er geen basis is voor Italiaanse vervolging. Het bedrijf betwistte de authenticiteit van de opname niet.

    Gerechtelijke onderzoeken

    In januari van dit jaar kondigde een Nigeriaanse rechtbank aan dat Shell en Eni hun controlerende belang in het olieveld moesten opgeven, vanwege vermeende corruptie bij het verkrijgen van het veld in 2011. Eerder werd al bekend dat de Italiaanse justitie van plan is Shell en Eni, alsmede een aantal medewerkers van het Italiaanse bedrijf, te vervolgen vanwege het omkoopschandaal. Naast Italië en Nigeria doen ook het Verenigd Koninkrijk en Nederland onderzoek naar de deal.

    Volgende week start in Italië een hoorzitting, waarbij een rechter moet bepalen of de aanklacht wordt geaccepteerd.

    Ook in de Verenigde Staten wordt middels de Foreign Corrupt Practices Act stevig opgetreden tegen corruptie bij multinationals, waarbij hoge boetes worden opgelegd. De Britse Serious Fraud Office zei zondag mee te werken aan een gezamenlijk onderzoek met de Italiaanse autoriteiten, maar wilde geen commentaar geven over het telefoongesprek van de Shell-bestuurders. Italiaanse aanklagers hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

    Het aandeel Royal Dutch Shell sloot maandag op een iets hogere beurs vlak op 25,17 euro.

    Update: om extra informatie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 19 april 2017 16:19
    Correctie: beursblik: Citi Research verlaagt advies Royal Dutch Shell

    Advies van Neutraal naar Verkopen.

    (ABM FN-Dow Jones) Citi Research heeft woensdag het advies voor Royal Dutch Shell verlaagd van Neutraal naar Verkopen en stelde tevens het koersdoel neerwaarts bij van 20,70 naar 18,50 pond.

    Analist Alastair Syme ziet dat de stijgende schalie-productie in de Verenigde Staten het herstel van de olieprijs rond de 50 tot 60 dollar per vat afvlakt, waar de meeste grote olieproducenten nog uitgaan van een herstel van de olieprijs richting 2020 naar circa 75 tot 80 dollar per vat.

    "De snelle herstart van de Amerikaanse schalieproductie bedreigt de bovenkant van deze cyclus", aldus Syme. De analist is van mening dat de markt zijn verwachtingen dit jaar zal gaan herzien.

    Als gevolg daarvan denkt de analist dat de sector zal worden gedwongen tot 20 tot 25 procent hogere kosten en "nog belangrijker", het dividend zal moeten heroverwegen. De analist verlaagt het advies op Royal Dutch Shell vanwege zorgen over de verhouding tussen de investeringen en het dividend. Syme spreekt van "ernstige overdistributie en tekenen van te lage investeringen.

    Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde woensdag op een groen Damrak 0,9 procent lager op 24,29 euro. In Londen daalde het aandeel 1,2 procent tot 20,26 pond.

    Correctie: om aan te geven dat advies werd verlaagd naar Verkopen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 20 april 2017 16:29
    Onderzoeksraad: Shell liet steken vallen

    Gepubliceerd op 20 apr 2017 om 10:27 | Views: 1.113

    Royal Dutch Shell A 16:06
    23,92 -0,14 (-0,58%)

    DEN HAAG (AFN) - Shell Moerdijk heeft steken laten vallen bij het inschatten van veiligheidsrisico’s. Mede daardoor is het mogelijk geweest dat maar liefst 68 dagen lang 27 ton van de zeer gevaarlijke en kankerverwekkende stof ethyleenoxide ongemerkt in de buitenlucht terecht heeft kunnen komen. Dat meldt de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het donderdag verschenen rapport over het lek bij Shell.

    Het lek werd eind januari vorig jaar ontdekt. Hoewel er geen gevaar was voor de gezondheid van de medewerkers en omwonenden, omdat de uitstoot op ruim twintig meter hoogte gebeurde, kan ethyleenoxide bij directe blootstelling leiden tot ernstige gezondheidsschade.

    ,,Shell Moerdijk schatte vooraf het risico van een omvangrijke emissie van ethyleenoxide laag in'', concludeert de Onderzoeksraad. ,, Als een bedrijf zich te eenzijdig richt op de veiligheid van het proces, kan er een blinde vlek ontstaan voor een ernstig veiligheidsrisico voor medewerkers en omwonenden.''

    Maatregelen niet voldoende

    De maatregelen om een ongeplande uitstoot te voorkomen en te detecteren, waren niet voldoende. ,,De Raad concludeert dan ook dat Shell Moerdijk de risico’s op een dergelijke uitstoot niet beheerste.'' De oorzaak van het lek is volgens Shell zelf een afsluiter die bij reparatiewerkzaamheden is opengezet en daarna niet werd gesloten. Direct na de ontdekking van het lek op 27 januari 2016 is de afsluiter alsnog gesloten.

    Eind 2013 was er ook een ethyleenoxide-lek bij een bovengronds deel van een leiding bij een olieraffinaderij van Shell Pernis. Bij dit incident kwam 11,2 ton van de gevaarlijke stof vrij in de directe omgeving.
  9. forum rang 10 voda 20 april 2017 17:30
    @ jasmits & Dongen,

    Heren, ik weet niet of jullie het in de gaten hebben, maar dit is al een zéér lang lopende DATA draad (sinds 2005 notabene, sommigen van jullie hadden nog luiers om). Of het nieuws item nu binnen 5 minuten, of 5 uur later gepost wordt, doet er in feite niet toe.

    Voor snel up-to-date hebben jullie toch de andere draad immers!

    Waar maken jullie je druk om! Sla dan gewoon deze draad over!!!!!

    Het is zo simpel. :-)
  10. forum rang 10 voda 24 april 2017 16:21
    Shell gaat meebetalen aan gaspijp uit Rusland

    Gepubliceerd op 24 apr 2017 om 16:08 | Views: 13

    Royal Dutch Shell A 15:59
    24,03 +0,11 (+0,44%)

    MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Shell en vier andere Europese olie- en gasconcerns gaan de helft betalen van de geplande verdubbeling van de belangrijke Nord Stream-gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland. De rest van de kosten neemt het Russische staatsbedrijf Gazprom voor zijn rekening. Daarover hebben de partijen maandag afspraken gemaakt in Parijs.

    Shell, BASF, Uniper, OMV en Engie financieren elk 10 procent van het project, waarmee bijna 10 miljard euro is gemoeid. Door de uitbreiding zou de capaciteit van de bestaande pijpleiding fors worden vergroot.

    De plannen, waarvoor nog altijd niet altijd alle vergunningen binnen zijn, konden eerder om uiteenlopende redenen rekenen op veel verzet van politici in Europa. Vorig jaar zaten de energiebedrijven ook al met elkaar om de tafel. Toen zorgde een blokkade door de Poolse regering ervoor dat er geen deal kon worden bereikt.
  11. forum rang 5 Porscheknakker 1 mei 2017 22:33
    De resultaten van olie- en gasconcern Shell laten een opgaande lijn zien, geholpen door de aantrekkende olieprijzen en kostenbesparingen. Naar verwachting van analisten heeft Shell in het eerste kwartaal een beduidend hogere winst behaald dan in de voorgaande periode en een jaar eerder. Shell brengt donderdag voorbeurs cijfers naar buiten.
    Volgens een consensus opgesteld door Bloomberg komt de winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten uit op ruim 3 miljard dollar. Dat resultaat, maatgevend op de financiële markten, was in het vierde kwartaal van vorig jaar 1,8 miljard dollar en in het eerste kwartaal van 2016 nog 1,6 miljard dollar.
    Shell is bezig voor 30 miljard dollar aan bezittingen af te stoten om de schuld omlaag te brengen. In de afgelopen tijd verkocht het Brits-Nederlandse bedrijf een reeks activiteiten, waaronder Canadese teerzandprojecten, bezittingen in de Noordzee en het Verre Oosten en zijn belang in Vivo Energy. Analisten denken dat de schuld is afgenomen naar iets meer dan 68 miljard dollar, van 73,3 miljard dollar in het vierde kwartaal.
    Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) liet in februari weten de prognoses voor Shell te verhogen, naar aanleiding van de stappen die het bedrijf zet om zijn kosten in balans te brengen en de aantrekkende oliemarkt. De outlook voor de kredietwaardering bij S&P ging van stabiel naar positief.
5.790 Posts
Pagina: «« 1 ... 183 184 185 186 187 ... 290 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.