Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
Focus on the ride

Focus on the ride

Een bedrijf dat financiering zoekt via Voordegroei is Lake Cycling. Lake is in 1982 opgericht in Chicago. Vanaf het eerste moment heeft Lake hoogwaardige fietsschoenen ontwikkeld en geproduceerd met als doel voor de consument: focus on the ride.

Lake is altijd dichtbij haar kernactiviteiten gebleven door de focus in alle jaren te houden op footwear. In 2009 kwam het bedrijf in Nederlandse handen en in 2012 hebben Bob Maas en Christian van Asten Lake volledig overgenomen.

Zij hebben het merk als high end gepositioneerd en daar de activiteiten op af gestemd. Dit bleek de juiste strategie; de afgelopen vier jaar hebben zij het distributienetwerk en de omzet meer dan verdubbeld en het merk een enorme boost gegeven.

Winstverdubbeling

Lake staat wereldwijd bekend om haar vakkundige toepassing van technisch hoogwaardige materialen. De perfecte pasvorm is een sleutel tot succes van de producten en draagt bij aan een hoge mate van klantloyaliteit.

Inmiddels werken er tien medewerkers voor Lake en verkoopt het bedrijf in 45 landen ruim 80.000 fietsschoenen per jaar. Het bedrijf behaalde in 2015 een omzet van 3.6 miljoen euro. In 2016 verwacht Lake een omzet te realiseren van 4,6 miljoen euro.

De grootste groeipotentie voor Lake ligt in de Azië en in de Verenigde Staten. De markt in Azië groeit snel, met name de vraag naar fietsschoenen vanuit Thailand en Japan is groot. Door in Azië meer voet aan de grond te krijgen, verwacht Lake de omzet hier in vier jaar te verdubbelen.

Ook in de Verenigde Staten is de potentie groot. Tot voor kort verkocht Lake daar nog via een distributeur. Met een salesteam dat in Amerika direct aan retailers en aan een aantal grote klanten verkoopt, verwacht Lake de omzet in vier jaar ook daar te verdubbelen.

Lening van 300.000

Om deze strategie succesvol uit te voeren, is Lake op zoek naar een lening van 300.000 euro. Het eerste jaar lost Lake niet af, daarna wordt de lening lineair afgelost in jaar twee, drie en vier. Lake biedt investeerders een rente van 8,5% per jaar.

Meer Beleggingsideeën van Voordegroei


Het auteursteam van Voordegroei bestaat uit Bart Vemer, Vera van Kesteren en Ivo Feeke. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies. Alle informatie over het investeringsaanbod en mogelijkheden van financiering bij Voordegroei vindt u op de website. Voordegroei heeft een ontheffing bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.