Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Waarom Trends maar blijven groeien

Waarom Trends maar blijven groeien

Al jaren groeien Trends hard. En al jaren boeken Trend-Invest beleggers mooie rendementen. Hoe komt het dat die Trends maar blijven groeien? 5 redenen.

1. Schaalbaarheid betekent extra winst en rendement

Bij een Trend als Online Gaming komen de voordelen van schaalbaarheid heel duidelijk naar voren. Online-gamingbedrijven steken veel geld en innovatieve menskracht in de ontwikkeling van nieuwe, superaantrekkelijke spellen. Maar als het spel gereed is, zijn de verdere kosten vrijwel nihil. Of nu 10 of 10 miljoen klanten worden bediend, maakt eigenlijk niets uit.

Het resultaat: een rendement van 64,8% over de laatste 12 maanden en 48,5% vanaf begin dit jaar.*

2. Coronaproof

Er is natuurlijk al veel geschreven over sectoren die ‘coronabestendig’ blijken, of zelfs garen spinnen bij de pandemie, zoals de supermarktsector. Online shopping was natuurlijk al een snel groeiende trend. De coronapandemie heeft die ontwikkeling alleen maar versterkt.

Rendement Trend Online Shopping: over de afgelopen 12 maanden 64,1% en 48,9% sinds begin 2020.*

3. Weinig personeel, weinig kosten

Misschien de beste manier om dit uit te leggen is om het Nederlandse fintechbedrijf Adyen te vergelijken met onze twee belangrijkste banken. Adyen heeft nu een beurswaarde van € 43 miljard en 1.200 medewerkers in dienst. ING en ABN Amro zijn samen € 33 miljard waard en de beide bedrijven tellen in totaal 73.000 werknemers. Wat dit voor fintechbedrijven aan kostenvoordelen en flexibiliteit oplevert, behoeft eigenlijk geen betoog.

Rendement Trend Fintech: over de afgelopen 12 maanden 16,2% en 15,3% sinds de start van dit jaar.*

4. Technologische ontwikkelingen gaan door

Innovatie en nieuwe technologische ontwikkelingen stoppen ook nu niet. Dat zien we bijvoorbeeld terug bij medische apparaten. Die worden steeds geavanceerder en efficiënter, waardoor patiënten beter behandeld kunnen worden en de kosten in de gezondheidszorg worden gereduceerd.

Rendement Trend Medische Apparaten: over de afgelopen 12 maanden 12,5% rendement en vanaf 1 januari 2020 -0,5%.*

5. Duurzaamheid blijft zeer belangrijk thema

De wereld snakt naar duurzame energie. Vooral de opbrengst van zonne-energie blijft stijgen en wordt daarmee almaar aantrekkelijker als alternatief voor fossiele energie.

Rendement Zonne-energie: 82,4% over de laatste 12 maanden en 75,9% alleen al in dit jaar.*

Bekijk alle rendementen van de Trends >>

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* De rendementen zijn behaald in de periode van 10 augustus 2019 tot en met 10 augustus 2020 en van 1 januari 2020 tot en met 10 augustus 2020 en zijn berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links