Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Trend Sport en Fit: mooie groeiverwachting

Trend Sport en Fit: mooie groeiverwachting
Trend Sport en Fit

9,10% *


Mondiaal zijn steeds meer mensen bezig met hardlopen, toerfietsen en andere sporten. De kwaliteit van leven wordt steeds belangrijker gevonden. Daar hoort fitheid (en goede voeding) absoluut bij! Ook de vergrijzing speelt een rol. Er zijn steeds meer mensen die een hoge leeftijd bereiken en gezond en fit daarvan willen genieten. Dat zie je ook terug in de gestaag stijgende koersen van ondernemingen die binnen deze trend actief zijn.

Die steeds toenemende focus op bewegen en gezondheid zie je in ons land in de eerste plaats terug in het straatbeeld. Soms is er op fietspaden zelfs sprake van filevorming van toerfietsers. Maar je ziet het ook terug in de groei van de deelnemersvelden bij hardloopwedstrijden.

Zo schreven zich in 2014 12.217 deelnemers in voor de Amsterdam Marathon, de editie van 2018 telde ruim 37.000 deelnemers. Aan de New York City Marathon nemen jaarlijks meer dan 50.000 hardlopers deel. Maar ook in een land als China, met zijn groeiende middenklasse, wordt steeds meer gesport. Zo is er ten noorden van Beijing een aantal wintersportcentra uit de grond gestampt.

Effecten op gezondheid

En die sporters 'hebben gelijk', blijkt onder andere uit een rapport van het Nederlandse instituut TNO van een aantal jaar geleden. Bewegen wordt wel het goedkoopste medicijn genoemd. Het heeft tal van positieve effecten op lichaam en geest, bevordert de gezondheid en verkleint het risico op ongezondheid. Er valt dus een indrukwekkende winst te behalen op het gebied van gezondheid door simpelweg vaker en intensiever te bewegen en te sporten.

Deze vaststelling is ook voor beleggers interessant. Vooral ook als je weet dat sporters meestal niet bezuinigen op hun materiaal. Toerfietsers, schaatsers en hardlopers draaien vaak hun hand niet om voor uitgaven van meerdere honderden tot duizenden euro’s voor goed materiaal om te sporten en apparatuur om hun prestaties te monitoren.

Ondernemingen1

De bekende Duitse fabrikant van sportkleding en schoeisel Puma en de Amerikaanse concurrent Nike spinnen garen bij de steeds toenemende aandacht voor sport en bewegen. Het Amerikaanse Under Armour is onder meer sterk in slimme draagbare gadgets, waarmee sporters allerlei data over hun prestaties kunnen verzamelen. En ook Accell, de Nederlandse onderneming die garen spint bij de enorme groei van toerfietsen in Europa, past helemaal binnen deze trend.

Mooie groeiverwachting

Het Britse onderzoeksbureau Statista verwacht in het segment ‘Sports & Outdoor’ een gemiddelde groei van 9,9% per jaar. Deze groeiverwachting is afgegeven over de periode 2018-2022.

Beleggen in Sport en Fit

Beleggers die willen inspelen op de ontwikkelingen bij sport en fit, kunnen dat doen via Trend Invest. Eenvoudig en efficiënt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Sport en Fit samengesteld. Onder meer de aandelen van bovengenoemde bedrijven zijn opgenomen in deze Trend. De Trend telt in totaal 15 sport en fit aandelen.

Lees meer over de Trend Sport en Fit en de samenstelling >>

1 Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de vorige beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en €7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.


 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare