Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Beleg in groei, beleg in fintech

Beleg in groei, beleg in fintech

Fintechbedrijven snoepen steeds meer marktaandeel af van banken en verzekeraars. Ze hebben namelijk een enorm voordeel doordat ze geheel nieuwe, soepel werkende financiële diensten ontwikkelen met behulp van de modernste technologie.

Daarmee kunnen ze snel inspelen op de wensen en eisen van de veeleisende moderne consument. Terwijl de traditionele banken moeizaam proberen soepeler dienstverlening – zoals Tikkie – in te passen in bestaande, verouderde en logge structuren.

Adyen en Paypal

De banken krijgen vooral steeds meer concurrentie van fintechbedrijven als het gaat om de belangrijkste pijlers van hun dienstverlening: betalen en lenen. Een van de bekendste fintechbedrijven, het Nederlandse Adyen, is bijvoorbeeld gespecialiseerd in betalingen.

Een Chinese klant die in De Bijenkorf met WeChat wil betalen? Adyen zorgt dat er een onzichtbare maar perfect werkende schakel zit tussen WeChat en de rekening van De Bijenkorf. En zo verzorgt Adyen inmiddels ook de betalingen voor grote bedrijven als Facebook, Uber, Netflix, Spotify, easyJet en Microsoft.

Een ander belangrijk en beursgenoteerd fintechbedrijf is het Amerikaanse PayPal, eveneens actief in betalingen. PayPal kent net als Adyen duizelingwekkende groeicijfers. Ook de Amerikaanse bedrijven Lendingtree en Square horen bij de gevestigde, beursgenoteerde fintechbedrijven.

Groei fintech

De markt voor fintech groeit de komende jaren gestaag. Het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau Statista gaat de komende vier jaar uit van een gemiddelde jaarlijkse groei van 13,5%. Andere onderzoeksbureaus komen daar met hun groeiverwachtingen nog bovenuit.

Inspelen op fintech

Beleggers die willen inspelen op de ontwikkelingen bij fintech, kunnen dat doen via Trend Invest. Gemakkelijk en efficiënt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Fintech samengesteld. Het rendement over het afgelopen jaar voor deze Trend is 22,9%.*

De Trend Fintech bestaat uit vijftien aandelen. Naast de hierboven genoemde fintechbedrijven bijvoorbeeld ook Intuit en SS&C Technologies, beide uit de VS. Intuit is groot in slimme online belastingtools en SS&C Technologies ontwikkelt software voor de fintechindustrie. (I)

Lees meer over de Trend Fintech en de samenstelling>>

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

*Het rendement van 22,9% is berekend op grond van (1) een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf 30 november 2017 tot aan de startdatum van 21 september 2018 en (2) de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf de startdatum van 21 september 2018 tot en met 30 november 2018.

*De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en €7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.