Login
 
IEX Beleggingsideeën Advertorial

Duurzame energie, mooi rendement

Door Robert Schuckink Kool op 18 apr 2017 | Onderwerp: Trend Invest | Categorie: Beleggingsideeën

Duurzame energie, mooi rendement
Trend Duurzame Energie
4,4% *

De kostprijs van duurzame energie wordt nu in zo'n rap tempo lager dat olieproducerende landen en bedrijven als Shell en BP behoorlijk zenuwachtig aan het worden zijn, terwijl steeds meer beleggers in duurzame energiebedrijven stappen.

En dat is begrijpelijk, want met duurzame energie heeft u uitzicht op een mooi rendement. Onze Trend Duurzame Energie heeft sinds de start in augustus 2015 een rendement van 29,8% opgeleverd.*

De records buitelen ook over elkaar als het gaat om duurzame energie . Het emiraat Dubai, gelegen op een plek op de wereld waar olie in overvloed is, had opnieuw een wereldrecord te pakken: de laagste prijs voor een kilowattuur zonnestroom.

En ook in landen zoals ons land en Duitsland, waar de zon minder schijnt gaat het rap. Want dan is vaak een combinatie van zon en wind winnend.

Zenuwachtig

De fossiele wereld, zoals oliebedrijven en olieproducerende landen rondom Dubai en elders in de wereld, begint zenuwachtig te worden van de rappe daling van de kostprijs van duurzame energie. Want tegen dit soort stroomprijzen is geen enkele andere techniek bestand.

Oliebedrijven als Shell stappen nu ook in duurzame energieprojecten. Het is dan ook niet vreemd dat grote beleggers als banken en pensioenfondsen miljarden euro's blijven investeren in deze groeimarkt de komende jaren.

En u kunt ook makkelijk in duurzame energie stappen. Maar welk aandeel dan? Die vaak lastige keuze hoeft u echter helemaal niet te maken.

Met onze Trend Duurzame Energie, die door steeds meer beleggers wordt ontdekt, bent u in één keer breed gespreid belegd in negentien toonaangevende Europese duurzame energiebedrijven.

Makkelijk en flexibel

Aandelen als SMA Solar Technology, een Duitse producent van omvormers voor zonne-energie-installaties, en Verbio Vereinigte BioEnergie, ook Duits en actief in de productie van biobrandstoffen, zijn sinds de lancering van de Trend echt omhoog gespoten op de beurs.

Maar natuurlijk zijn er ook altijd aandelen die minder presteren. Daarom is het zo slim om breed gespreid in zo'n trend te beleggen. En dat kan heel makkelijk met de Trend Duurzame Energie . Trend Invest biedt flexibiliteit en gemak voor beleggers die geloven in snelgroeiende trends. (I)

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement in het rendementsblok is berekend vanaf de vorige beursdag tot een jaar geleden op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het rendement van de Trend van 29,8% is berekend van 24 augustus 2015 tot en met 13 april 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.