Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Trend 3D-Printing; al +18% dit jaar

Door Robert Schuckink Kool op 26 jul 2016 | Onderwerp: Trend Invest | Categorie: Beleggingsideeën

Trend 3D-Printing; al +18% dit jaar

Als u de ontwikkelingen bij 3D-printing op de voet volgt, ziet u dat de industriële en medische toepassingen zich alleen maar uitbreiden. Dat vertaalt zich dit jaar in een flinke stijging van de aandelen die actief zijn binnen deze stormachtig groeiende ontwikkeling. En dan moet de markt voor 3D-thuisprinters eigenlijk nog helemaal op gang komen! Dat is nog eens een belofte voor de toekomst. (I)

Vooral de ontwikkelingen bij industriële toepassingen van 3D-printing gaan rap. Dat komt mede omdat industriële printers steeds beter en goedkoper worden. De Amerikaanse gigant HP kwam onlangs met een 3D-printer systeem – voor circa 120.000 dollar – dat weer een hogere standaard zet. Daardoor komen deze printers nu binnen bereik van MKB-bedrijven.

Het wordt bijvoorbeeld voor kleinere productiebedrijven lonend zo’n printer aan te schaffen, om onderdelen te printen. Waardoor voorraadbeheer steeds minder nodig zal zijn. Vlak daarnaast de high-end 3D-printers niet uit, zoals van het Zweedse Aram. Deze zeer nauwkeurige machines worden gebruikt voor het printen van onderdelen voor de vliegtuigindustrie. Ook zijn er steeds meer medische toepassingen, zoals precies passende geprinte protheses.

Brillen en lego

De massale doorbraak van 3D-printers voor thuisgebruik komt volgens kenners wat later. Maar de toepassingen op het snijvlak van industrie en de consumentenmarkt nemen al toe. Het Duitse high-end brillenmerk Mykita bijvoorbeeld biedt sinds kort een noviteit: op basis van hightech gezichtsscans worden monturen perfect op maat gemaakt, met behulp van een 3D-printer.

Of neem Lego, dat we allemaal uit onze jeugd kennen. Inmiddels vinden al talloze liefhebbers hun weg naar de site van Lego. Maar de volgende stap is al gezet. Liefhebbers kunnen via de site van Lego software gebruiken om zelf met een 3D-printer steentjes te printen.

500% groei

Beleggers signaleren dat de ontwikkelingen bij deze ronduit spannende trend in een stroomversnelling zijn gekomen. Dat leidt tot een mooi rendement voor de Trend 3D-Printing van Trend Invest: 18,0% vanaf begin jaar. Steeds meer beleggers vinden hun weg naar deze trend, die 9 aandelen telt. Omdat ze weten dat groei zich op de wat langere termijn doorgaans vertaalt in rendement. En de groeiverwachtingen voor de 3D-printing markt blijven bijzonder hoog: Wohlers Associates verwacht de komende 5 jaar een groei van 500%.

Gemak en transparantie

Beleggers bij Trend Invest ‘vallen’ tevens voor het gemak van deze manier van beleggen. Het is volledig online, snel – een account openen is een fluitje van een cent – en transparant. Zo kan bijvoorbeeld in- en uitstappen iedere dag.  Beleggers die meer willen weten van de Trend 3D-Printing en deze moderne manier van beleggen, kunnen eens inloggen op trendinvest.nl. Daar vinden beleggers alle informatie over de aandelen die in de Trend 3D-printing en andere Trends zijn opgenomen, de groeiverwachtingen en de rendementen.

 


 

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement van 18% is berekend van 1 januari 2016 tot en met 22 juli 2016 op grond van de rendementsontwik-keling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verle-den en vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%. 

Deze column is geschreven door Robert Schuckink Kool, directeur van Trend Invest