Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label
Beleggingstrend: online shopping

Online shopping: enorme groeimogelijkheden

Online shopping
17,60% *

Over de hele wereld neemt de omvang van online shopping rap toe. Zo steeg de Europese e-commerce in 2014 met 14,3%. Voor dit jaar wordt een groei van 12,5% verwacht tot 477 miljard euro. Ook elders in de wereld worden forse groeicijfers geboekt.

Recent werden ook de cijfers voor het eerste halfjaar van 2015 voor Nederland bekend. Die liegen er niet om. In de eerste helft van dit jaar spoot de omzet van Nederlandse online-winkels met 19% omhoog, naar 3,91 miljard euro.

De verkoop van online diensten, zoals verzekeringen, reizen en dating, nam met 17% toe tot 4,05 miljard euro. Bij elkaar was de groei 18%. Dat zijn natuurlijk groeicijfers waarmee u kunt thuiskomen.

Steeds beter en sneller

Eén van de redenen dat online verkopen in Nederland zo sterk groeien, is dat webwinkels steeds beter en sneller leveren. ’s Ochtends besteld en ’s middags levering is al niet ongewoon meer.

Ook van invloed op de groei van online shopping is dat nieuwe segmenten sterk beginnen te groeien, zoals online bestelling en levering van voedsel. In het tweede kwartaal van dit jaar groeiden die bestedingen met maar liefst 34%.

Terwijl toch nog maar 2% van de Nederlandse voeding online wordt gekocht. Daar liggen dus nog enorme mogelijkheden tot groei.

Enorme groeimogelijkheden

Ook binnen geheel Europa wordt online shopping almaar belangrijker in de totale bestedingen van Europese consumenten: van 1,27% in 2009 naar 2,45% in 2014. Tegen 2020 zou dat cijfer naar circa 6% moeten stijgen.

Ook Europees (en elders in de wereld) zijn er dus nog enorme groeimogelijkheden voor online shopping!

De Trend

Online shopping-aandelen doen het dit jaar overwegend goed op de beurs. De Trend Online shopping die Trend Invest aanbiedt, boekt dit jaar een koerswinst van 10,4%.* In de Trend zijn vooral online retailers opgenomen, zoals:

  • het Britse online modehuis Asos
  • het Japanse MonotaRo, een onderneming die online onder meer motoronderdelen en handgereedschap verkoopt

Maar ook veel Amerikaanse online shopping-ondernemingen: onder meer Amazon (e-commerce verkoopdiensten) en Expedia (online boekingen van hotels en vliegreizen).

Daarnaast zijn een aantal ondernemingen in de Trend opgenomen, zoals het Nederlandse TNT Express en het Britse Royal Mail, die garen spinnen bij het sterk toenemende pakketvervoer als gevolg van online shopping.

Instappen?

Beleggers die een graantje willen meepikken van de internationale groeimogelijkheden voor online winkelen, kunnen bij Trend Invest instappen in de Trend Online shopping. Met daarin 22 toonaangevende internationale aandelen.

Meer Beleggingsideeën van Trend Invest

Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement van 10,4% zou zijn behaald als u de Trend vanaf 1 januari 2015 tot en met 28 september 2015 in uw beleggingsportefeuille had opgenomen. Dit rendement is berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. Deze vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen bruto-resultaten. De rendementen zijn berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (7,50 euro per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.